Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atulipánoslány

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden, hosszú betegség után Olaszország zeneiparának ikonikus alakja, Toto Cutugno, az „igazi olasz”, nyolcvan éves korában örökre lehunyta szemeit. Számos sláger fűződik a nevéhez, ezekkel emlékezünk. Salvatore „Toto” Cutugno 1945. július 7-én, egy toszkán kis községben, a Fosdinovohoz tartozó…..
A mai fotócentrikus világunkban, amikor több száz szelfit lövünk magunkról és még azt is tudjuk másokról, hogyan néznek ki ébredéskor vagy lefekvéskor, smink nélkül vagy a színház bejáratánál pózolva, nem igazán kell semmit a képzelőerőnkre bízni. Mígnem általában azokról, akik ennél többet is…..
A világ első újkori állatkertjei közé tartozó Fővárosi Állat- és Növénykert augusztus 9-én ünnepli a 155. szülinapját. Az már csak a sors kegyes ajándéka, hogy az idei év igazi bébibumm volt az Állatkert számára. Még 2021 legnagyobb cukiságbombája is náluk robbant azzal, hogy áprilisban megszületett…..
Kolodko megérkezett Vácra is! És hozta magával Mária Teréziát. Természetesen – mint ahogy már megszokhattuk – a szobrász hely- és témaválasztása most sem véletlen. (Fotó: a tulipános lány) A Duna-parti ékszerdoboz városka újabb kinccsel gazdagodott, és míg Ferenc József egy függőágyban…..
atulipánoslány 2021.07.04 15:20:06
@Vén motoros: egyetértek! Nagyon azok :)
Mária Terézia pici szobra még meg sem melegedett, de újabb apróságoknak örülhetnek a váciak és Kolodko Mihály szobrászművész rajongói. A héten két Kolodko szobor is otthonra talált a Duna-parti kisvárosban. Egyelőre(?). Míg Mária Terézia a Diadalívhez talált vissza, addig Petőfi Sándor Váchoz való…..
atulipánoslány 2021.07.04 15:05:20
@Fredddy: igen, én is úgy gondolom, ezek nem azok már.
atulipánoslány 2021.07.04 15:18:58
@horrorpornó bábszínház: ezt nem tudom, nekem szánta-e, ilyen megszólításban még nem volt részem, számomra is újdonság, hogy nem ártó, kis vidám írások alá ilyeneket kapok. Mégsem moderálom, mert vissza fog térni más (hasonlóan beszédes) álnéven. Megnéztem és maga több, mint 900 kommentet irt különféle blogok alá ebben a stílusban. Arra szeretném megkérni, nálam többet ne tegye, mert az ilyen mindennapokból, mint a mai, áll össze az ember élete és ha segíteni nem tud másokon, ne bántson indokolatlanul senkit, az olvasóimat pedig különösen ne zavarja ezzel a stílussal! Ön pedig olvasson mást, könyveket inkább, különösen, ha ennyire felbosszantja egy-egy bejegyzés.
Budapest fő látnivalóit mindenki ismeri. Vagy legalábbis azt hiszi. Olyan gyakran jönnek velünk szembe képeken, reklámokban, hirdetésekben, az iskolában is tanultuk őket, hovatovább feltehetőleg személyesen is megtekintettük már valamennyit, így könnyen hisszük azt, hogy mindent tudunk róluk.…..
atulipánoslány 2021.07.03 17:05:06
@P806: Kirakatokról nem volt szó. Andrássy Gyula, Schickedanz, Zala György, Hild, Ybl munkásságáról igen. A fejlődni akaráshoz pedig pont hogy kell, hogy lássuk, mi az, amit ránk hagytak elődeink és utána összevessük azzal, amit a jelenben mi magunk csinálunk vagy leginkább sajnos nem csinálunk. Ez bújt meg a sorok között.
Egyébiránt abban bízom, annak alapján, ahogy nekem most ide irt, hogy az utcán Ön is rászól a szemetelő emberekre. Mert ha mindenki, aki kommentel, felszedetné a szemetelőkkel a szemetét, egy garantáltan tiszta városban élnénk.
Il giorno di San Giuseppe olasz nyelven, magyarul pedig Szent József napja van ma, ami a katolikus országok többségében egyet jelent az apák napjával. Itthon a hagyomány szerint ez a nap a tavasz kezdetét jelöli. De a mai nappal veszi kezdetét a családok éve is, amelyet Ferenc pápa hirdetett…..
atulipánoslány 2021.07.03 16:42:27
@P806: ez egy nagyon érzékeny téma. Hálás lennék, ha ezt a kommentjét bármelyik másik írásom alá átmásolná. Köszönettel, a szerző.
Néhány évig Olaszországban éltem, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem folyamatosan, majd végül két évig ingáztam is a két ország között. Nehéz volt elköteleződni. Oda is, ide is. Oda azért, mert az olasz élet lehetősége szembement minden korábbi elképzelésemmel, amelyek szerint is majd egy…..
A fogyasztói társadalom kultúrája az új, szép és hibátlan dolgokra épül. Mivel azonban a dolgok természete a folyamatos változás – úgy kívül, mint belül –, ezért történik, hogy ennek el nem fogadása frusztrációt szül. A kintsugi művészete, ha metaforikusan értelmezzük, azonban megtaníthat minket…..
Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Jézus feltámadására emlékezünk ilyenkor és a hagyományok, szokások közül, amelyeket évszázadok, sőt évezredek óta őrzünk, egyik sem esetleges. Mondhatni mindennek, ami húsvétkor körülvesz bennünket, megvan a maga szerepe. És többnyire egy irányba mutat.…..
A tulipános lány Magamról... 2021.03.21 22:25:49
... csak néhány gondolat. Álnéven írok, mégpedig azon egyszerű okból kifolyólag, mert azt szeretném, ha a történeteim lennének érdekesek és nem a személyem. Ez amúgy egy régi vágású újságírói hozzáállás, amikor még a sztori volt lényeges és nem te magad. Mint ahogy a Hírek szerelmeseiben is azt…..