Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tschoro

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk ezúttal a 2-es metró elveszett vágányainak és a Puskás Ferenc stadion metrómegállót övező városi legendáknak eredt nyomába...
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
Egy virtuális sétára hívlak benneteket ezúttal, Miskolc belvárosát járjuk be, képeslapok segítségével. Látni fogjuk, hogy milyen volt városunk a 19. század legvégén, illetve a 20. század első évtizedeiben.     Az első képeslapok, látképek Miskolcról, melyek többségében az Avasról készültek.…..
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
Tschoro 2021.09.11 08:38:25
@szeme közé, laposan!: régen nem volt semmilyen korlátozás, kormeghatározás. És persze ilyen nagy választék sem
Folytatom az elkezdett sorozatot és újabb képeket hozok nektek a hazai játékgyártás elmúlt időszakából. Ezúttal nem egy céggel, hanem néhány kisebb és mára kevésbé ismert vagy elfeledett gyártóval folytatom a sort.Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!..
Ez a közel száz éves történet egy kispesti selyemszövőgyárral kezdődött 1927-ben. A magyar selyemipar előretörését letörés követte. A Carpathia Selyemszövőgyár államosított maradványára Közép-Európa legnagyobb konfekciógyára épült, amely folytonosan próbált alkalmazkodni a változó helyzethez,…..
A mai bejegyzés is egy régi villamosos fotóval kezdődik, de a téma mégsem az öreg tuja lesz, hanem mögötte az a két rácsos valami: A Gubacsi úton járunk, a rácsos valamik pedig teleszkópos gáztározók, melyeket néha gazométernek is hívnak. Közelről valahogy így néztek ki: Amennyire értem, a…..