Adatok
Galicz I
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Erre a kérdésre nagyon sokáig nem tudtam a választ, valami olyasmire gondoltam, hogy befecskendezik a konyakot injekciós tűvel. Azonban nincs benne olyan sok alkohol, sőt alkoholmentes verzió is létezik. Ha szétvágjuk, eléggé sűrűn folyó, viszkózus anyag folyik ki belőle és némi fehér masszát is…..
Galicz I
2021.03.03 15:39:44
A meggyből kiáramló szeszes lé oldja fel a fondant, és abból keletkezik a sűrű alkoholos édes szirup. Ez invertáz nélkül is nagyon szépen megtörténik... Ami a cikkből kimaradt, hogy a szeszben elrakott magozott meggyet a fondantba mártás után (amikor az megszilárdul) csokoládéba mártják, majd az alját is csokoládéval keni (zárják). Ez a csokoládé "burok" adja a termék külsejét, és belül játszódik le az átalakulás. Ilyenkor még nem fogyasztható (pontosabban nagy csalódás lenne) mert a feloldódáshoz idő kell. Kb. 2 hét. Ez a konyakos meggy érlelése. Ezután válik fogyaszthatóvá.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz