Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyík (törölt)

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Infographics Energia 2011.01.11 11:30:00
  A GE mérnökei a legújabb mozdonyaik tervezése során nagy hangsúlyt fektettek az energiatakarékosságra és a lendületnek az elektromossággá átalakításában. A mérnökök megtalálták a módját , hogy az így kapott energiát a mozdony hajtásához használják. Ennek neve…..
gyík (törölt) 2011.01.11 21:11:35
@zuglauer:

Nem, azért hál istennek, ez az ésszerű dolog még működik náluk. Egy villamosvezető ismerősöm pont nem rég fejtegette, hogy állandóan anyáznak az utasok megállásnál, mert a visszatáplálás a villamos tényleges megállása előtt egy pár pillanattal kapcsol át "hajtó" üzemmódba, és olyankor egy pillanatra elenged a motor fék, és ekkor van egy rántás a villamoson, amitől mindenki kicsit előre fele mozdul ugye.... :)

De állítólag van valami kapcsoló, amit nem használhatnak - kopik, vagy mi - amivel pont ezt az átmenetet lehet áthidalni valahogy, de kiakadva mondta ismerősöm, hogy ezt tényleg a kapcsoló elhasználódás miatt nem engedik használni. :SSS
2011-től börtön jár a fújkálásért. Én egyszer fújtam falra, hülyegyerek koromban egy farkast, az újpesti szülőotthon mellett, láttam minden reggel suliba menet és szerintem nem lett rossz. Örültem, amikor megláttam. Most, ahogy sétálok a városomban, imádom felfedezni a szép…..
gyík (törölt) 2011.01.03 16:53:12
Nekem csak azt mondja meg valaki - evvel a grafitizéssel kapcsolatosan is például - hogy mikor akarják egyesek a - liberalizmus nevében - "más faszával verjük a csalánt" mentalitást már végleg elfelejteni?

Minden jóérzésű polgár látja, hogy melyik nagyobb vizuális szennyezés, egy rajz vagy egy szisztematikusan elhelyezett, szemét vásárlására buzdító hirdetés. Erre gyönyörű példákat látunk Budapesten és országszerte. Mégis valamiért az alkotni szándékozó fiatalokat és kortalan művészeket próbálják fülön csípni a keménykedő és haszontalan törvénnyel. Eközben maffia szintű morális és város-rombolás zajlik plakátfronton. Elég körbenézni bármelyik forgalmasabb úton, óriási igénytelen és ötlettelen molinókkal próbálják fogyasztásra bírni a lakosságot legális városi vandálok. A villamos művek minden trafóházát és az amúgy is ronda elektromos dobozait bérbe adta hirdetési felületként, mert azt lehet.

Mi a fasz köze van bárkinek is ahhoz, hogy én kiadom-e a törvényi keretek közt a magántulajdonomat reklámfelületnek. Lásd trafóház.
És miért baszogatnak, ha nem akarom, hogy bárki más hozzáérjen, lefújja, átépítse?

Mindenki foglalkozzon a sajátjával, meg amit a jog és törvényi szabályozás megenged.

Ha meg a művészet nevében a házam falára fújkálsz bármit is a beleegyezésem nélkül, a karod kitépem és a hátadba szúrom. Aztán művészkedhetsz a kukiddal, mikor megpróbálsz vele a budiba célozni.
gyík (törölt) 2011.01.03 17:09:28
@DOOOOOOOOOOOOM!:

"a reklám azért szabad mert azé fizet a reklámozó, a graff meg nem fizet"

Azért szabad, mert a tulaj megengedte. A tulaj, akinek a tulajdonába van. Az övé.
Pont.

Közöd semmi.
Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm. A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés,…..
Nagy magyar analitikusokat idézünk meg Geréb Ágiért. A szerző részt vett a Gerébért szervezett demonstrációkon, és analitikusan értelmezi ’a születésnek’ ezt a mai magyar drámáját, félelmünket a születéstől, a szüléstől és a sorstól. Geréb Ágnes nemzeti…..
gyík (törölt) 2010.12.26 16:52:45
@egy maréknyi dollár:

Hát aki ilyen párhuzamot tud állítani a két dologgal kapcsolatban, azzal kár vitatkozni.
A szívroham bekövetkezése szabadon választott?
Szerinted aki előre tudná mikor kap szívrohamot, az nem a kórházba menne elsőként?

Ül lej, egyes...
  Akik nem szeretik Jorgét, talán fel sem figyeltek rá, hogy a spanyol mennyire szenzációsan indította a 2010-es szezont. Illetve a folyamatos nyerések nyilván feltűntek mindenkinek, de statisztikailag kevesen mentek utána a dolognak. Lorenzo az első tíz verseny mindegyikén…..
Néhány napja Damon Lindelof leszállította az Alien előzményfilmek forgatókönyvét, amellyel a stúdió teljesen elégedett volt, mivel az egyik legfőbb kívánságuk az volt, hogy PG-13-as besorolást kaphasson a produkció és ezt teljesítette a szkript. A főszereplő kiléte még nem…..
Az ember ki se teheti a lábát anélkül, hogy ajánlanak neki valami csodaszert bármire. Én például gyanútlanul átmotoroztam Tű barátomhoz, aki BMW-s (motor) és búvár, továbbá ő a Kütyüdoktor. A Kütyüdoktorral kapcsolatban kellett megbeszélnünk, hogy mi legyen azzal a rengeteg…..
gyík (törölt) 2010.10.17 08:57:38
@gyík:
Ja, mivel felár, akkor nem 20, hanem X+20 rugó ez a szép "tartós" sárga szín.
gyík (törölt) 2010.10.17 09:06:28
@sandor26:
"naná, hogy fakul a bukó, olyan festéket még nem találtak fel, amelyik a legcsekélyebb mértékben sem fakul."

Ja-ja, ez igaz, a 10 éves astrám is mattabb már láthatóan, ha összehasonlítom a belső részek fényével. De nagy része inkább a kosz, ami most belepi, mosás után alig van különbség.
Akkor mit is mondhatnánk egy 5 hónapos felületről, igaz?
Mert olyan tényleg nincs, hogy nem fakul.
Szar és kész.
Startra várva. Itt minden megtörténik: 35 éves bogár alázza meg negyedmérföldön a Shelby GT500-at, az új turbo Imprezát, a 335i Coupe BMW-t és a közönség üdvrivalgásban tör ki. Valahogy ez a génjeinkben van, a kisebbel szimpatizálunk, az elesetteket segítjük és ha a kicsi…..
A héten lőttem ezt a képet egy Spar előtt, és azon gondolkoztam, hogy ilyet lehet-e egyáltalán: Kiírni, hogy a jog ugyan nem áll mellettem, de én itt időnként pakolok, amiért nem vállalok felelősséget, szerintem nehezen védhető álláspont. Vagy ha már: költözni fogok, és…..
A Predator után az Alien is kap egy újabb filmet, a savas vérű űrlényt Ridley Scott, az első rész rendezője fogja elhozni ismét a mozikba, méghozzá 3D-ben. A forgatókönyvön legutóbb a Lost egyik atyja, Damon Lindelof dolgozott és tudni lehet, hogy a sztori az első felvonás előtt…..
Jó, tényleg nem bírtam ki, de ezt a képet a múlt heti dilis bagázsról muszáj volt kirakni. De lássuk az újabb zseniális válogatást.Juj, ez mi ez? :-(Falunap PákóvalCigóMilf 1A gyönyörű tihanyi apádságAz egyetlen BeautiFULLDARK SIDEMilf2Ájk TörnerAlaposan dokumentált…..
gyík (törölt) 2010.08.28 09:24:08
@roberta89:
"Sajnos személyi jog sértésért fel kell jelentenem az oldalt mert visszaéltek a képeimmel mivel a beleegyezésem nélkül közzétették"

Annyi agyad van, ami látszik. :)
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
gyík (törölt) 2010.07.17 12:30:29
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm

(2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.

- Zavarás: olyan magatartás, amellyel valaki másnak a közlekedését nehezíti, a közlekedés más résztvevőit megijeszti, neki kényelmetlenséget vagy kellemetlenséget okoz, magatartásával figyelmét elvonja vagy indokolatlanul leköti (pl. zavar az a járművezető, aki a kürtöt, fénykürtöt, vagy a távolsági fényszórót indokolatlanul használja. Zavar az a járművezető is, aki a járműve sebességével megtéveszti az elsőbbséggel rendelkezőket).

Aki hülye és ezt nem tudja értelmezni, az ne üljön bringára.
IDDQD E3 csibék: Agnes 2010.06.17 15:30:00
- Szia, lefényképezhetlek? - Persze. De nem akarsz inkább közös képet velem? - Nem, köszi, illusztráció leszel az interjúhoz, mert kérdeznék is pár dolgot. Ezek szerint sokan akarnak közös képet? - Igen, eléggé. - És hogy bírod ezt? - Nincs bajom vele, ezért kapom a pénzem. -…..
gyík (törölt) 2010.06.17 22:10:07
Kedden elindult a Times és a Sunday Times tetszetős új honlapja, amit még egy ideig nézegethetnek az olvasók, de hamarosan nagyon szigorú fizetőkaput állítanak eléjük: heti két fontot (650 forintot) kell majd fizetni a látogatóknak, a napi belépő pedig egy font (325 forint)…..
Egy dolog, hogy Stohl András az előadás után kicsit mélyebben néz a tintásüvegbe, mint  kellene. Ne vitassuk el a jogát, hogy koccintson egyet, kettőt...na jó, tízet, egye fene. Bár a KRESZ mindenképpen tiltja, azért egy sör után még tán azon a hülyeségen is túltennénk…..
Ki ez a hindu cowboy, aki kézzel vart bőr topánkában és cowboy kalapban gyakja le az ellenséget! Magasan ez idáig 2010 legkeményebb ZSkategóriás akciójelenete! Szavakkal egyszerűen nem lehet leírni az eseményeket, minden pillanat egy önmagában epic jelenet. Ő szuperpumák…..
 Amikor eljön a megfelelő pillanat, a holttest oszlásnak indul. A sejthártya egy ideig még összetartja a kocsonyássá váló anyagot, ám a bomlás előrehaladtával a membrán is fellazul, és a sejt szétfolyik, mint az elpottyantott fagylalt-gombóc a napsütötte aszfalton. A lágy…..
gyík (törölt) 2010.04.12 20:25:19
@Nándo:
Jó anyag lehet...
gyík (törölt) 2010.04.12 20:29:53
@gudmen:
Ezt már az EU-s választásoknál megmondták.

Nem vesztettünk, mert ez volt a közvéleménykutatás eredménye. :)))))
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
gyík (törölt) 2010.04.11 19:57:06
@Kolko:
Ez jó.
Nem lehetne az összes mozgóurnát odaküldeni a kritikus helyekre?
gyík (törölt) 2010.04.11 20:04:49
Mi mással is vághatnánk neki a hétvégének, mint egy könnyű válogatással a küzdősportversenyek leglátványosabb elemei közé tartozó "gyors halálokból", azaz amikor valakinek elsül a keze vagy a lába, és már vége is meccsnek. Hiába a hosszú felkészülés, az…..
MedIQ Génszabadalmak: Vége! 2010.04.05 07:09:00
A sztori alapja sok millió dollárt foglal magába. Történt ugyanis, hogy évekkel ezelőtt a Myriad amerikai biotechnológiai cég szabadalmi kérvényt nyújtott be egy genetikai teszttel kapcsolatban, mely két gén (BRCA 1-2) elemzésével azt állapítja meg, rendelkezik-e az adott nő…..
gyík (törölt) 2010.04.05 12:16:27
@mcc:
Na de itt a hátulütője a dolognak: annyi pénzt kér el érte, amennyit akar, amit csak egy nagyon szűk réteg tud megfizetni.
Így is van értelem a szabadalomnak?

Vagy ugyan annyit kifizet az állam TB-ben, és akkor ott vagyunk, hogy egyszerűbb államilag ebbe beletenni, mint monopóliumot engedni.
Ennyi.
gyík (törölt) 2010.04.05 12:18:10
@gyík:
"egyszerűbb államilag ebbe beletenni" - úgy értem, akkor közpénz a kutatásra.