Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RA Pozitív

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RA pozitív Ne ess pánikba! 2016.02.09 12:30:33
Ahogyan a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvben, itt is az egyik főszabály: ne ess pánikba! Amikor számomra is világos lett, hogy tényleg RA-s vagyok, két dolgot tettem. Egyrészt eltévedtem az ORFI-ban és véletlenül a fekvőbeteg osztályra keveredtem. Hazafelé nem tudtam kiverni a fejemből a…..
RA pozitív RA gyorstalpaló 2016.02.05 15:09:13
Ha szeretnél hosszabban olvasni róla, akkor keresd fel a wikipedia oldalt:  https://hu.wikipedia.org/wiki/Rheumatoid_arthritis Itt egy gyors összefoglaló az RA-ról az RA Guy (www.rheumatoidarthritisguy.com) tollából az én fordításomban. Ha hibát találsz, azért valószínűleg én leszek a felelős.…..
RA pozitív Induljunk 2016.02.05 13:42:24
RA-s vagyok. Ez azt jelenti, hogy a Rheumatoid Arthritis nevű betegségben szenvedek. Pontosabban szenvedtem, most nem szenvedek. De ehhez az kellett, hogy megtanuljak pozitívan gondolkodni és őszintén magamba nézni.  Ezt a blogot azért indítom, mert korábban nem találtam ilyet. Amikor kimondták az…..
A vadon szava Vizestömlő a háton 2010.03.14 18:33:00
Avagy mi a csoda az a camelbak? A vizet és általában az ivásra szánt folyadékokat sokáig műanyagból vagy fémből készült palackokban tároltuk és hordoztuk. Nem volt azonban mindig így. Honfoglaló őseink például bőrből készült vizestömlőket használtak ilyen célra. Az ilyesféle vízhordási lehetőség…..
A vizestömlő általános bemutatása után szeretnék néhány típust közelebbről is bemutatni, hogy láthassuk, milyen sokféle jellegű és minőségű gyártmány létezik. Az elmúlt öt évben négy különböző változatot próbáltam ki, úgyhogy tanulságos lehet ezeknek a típusoknak…..
RA Pozitív 2010.03.25 10:28:32
Nekem eddig két tömlőm volt. Az elsőt kb. 4 éve vettem egy The North Face Hammerhead-be beépítve. Akkor 19 900 Ft-ba került, ami soknak tűnhet, de nagyon megérte az árát. Főleg a hátizsák, ideális nagyon praktikus teljesítménytúrázó zsák. A North Face zsákokban akkoriban – úgy tudom ma is – Nalgene vízrendszerek voltak rendszeresítve.
Nos, ezzel a Nalgene tömlővel meggyűlt a bajom. Az első negatívum a kellemetlen műanyag mellékíze volt. Ami a nehéz tisztíthatósága miatt idővel más ízbe hajlott. A cső a zsák jobb alsó sarkában csatlakozott egy dokkoló rendszer segítségével, ami a csatlakozás után elforgatható volt. Nagyon praktikusnak tűnt, de a mai szememmel már túl bonyolult. És a mi bonyolult, az könnyebben elromlik. Először a tömítőgyűrűt hagytam el valahogy, ezért ereszteni kezdett. Ekkor szembesültem a legnagyobb hátrányával, vagyis azzal, hogy a Nalgene nem forgalmaz Magyarországon, így semmilyen alkatrészt nem lehet hozzá kapni. A tömítőgyűrűt még pótolni tudtam egy 20 Ft-os gyűrű átfaragásával. A tavalyi K100-on azonban a szívókájának az anyaga fáradt meg a túl sok harapdálástól. Számoltam, és túl drágának tűnt Amerikából pótolni folyamatosan az alkatrészeket. Így márkát váltottam. Olyat kerestem, ami hasonló kialakítású és felfüggesztésű. így egy 3 literes Camelbak-et vettem 9900 Ft-ért. Ehhez tokot is adtak.

A kettő összehasonlítása sántít, mert a két modell között kb. 5 év van. A Nalgene sokat változtatott már a saját modelljein. Úgy látszik minden gyártó kezd kilábalni a gyermekbetegségeiből.
A két tömlőről nagy vonalakban:

Nalgene: Jó kialakítású, nagy töltőnyílású zsák. A cső pont megfelelő hosszú, könnyű a szájhoz emelni. Hátránya, hogy nehéz elemeire szétszedni, így nehéz tisztán tartani. Bonyolult, így könnyebben romló a cső csatlakozása. A szívóka L alakú (én ezt szeretem) és harapós jellegű. Kissé műanyagos mellékíze van. Összességében 3/5 pontot adnék rá, de hangsúlyozom, hogy a honlapot szemlélve a legtöbb rossz tulajdonságát már kijavították! A legnagyobb ellenérv, hogy nálunk nem forgalmazzák, így ha valami elromlik…

Camelbak: Még nagyon új, csak egy ötvenesen volt velem, így ezt vegyétek figyelembe. Jó kialakítású, bár nem tökéletesen passzol a TNF zsákokba. Nagy töltőnyílása van, kicsit kényelmesebben kezelhető, mint a Nalgene. A cső kicsit hosszú, de ez nem hátrány, mert könnyen leszedhető és méretre végható. A szívóka L alakú és harapós rendszerű. Ránézésre tartósabb kialakítású, mint az előző. Egyáltalán nincs mellékíze! A tokból könnyen kivehető. A toknak van saját felfüggesztési rendszere, így könnyen ráilleszthető más zsákokra. Nagy előnye, hogy nincs semmi túlbonyolítva, könnyen szétszedhető és így könnyebben tisztán tartható. Bármely alkatrészt külön megvásárolható. Az eddigi tapasztalataim alapján 5/5 pontot adok neki, de a pontosabb értékelésre még két évet várni kell.
José
w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
RA Pozitív 2008.08.15 12:05:06
Kedves Barátaim!

Nem igazán a bejegyzéshez szeretnék hozzászólni, inkább a kommentekhez.
Én gyerekkorom óta cserkész vagyok, ma már cserkészvezető. Több dolog is elhangzott a cserkészettel kapcsolatban, ami nem teljesen felel meg a valóságnak. Úgy érzem ez a mi hibánk. Nem kommunikálunk elég hatékonyan, ezért nagyon kevés a valós információ a mai magyar cserkészetről.

Köszönöm Gelber80 hozzászólását. Valóban, a világon mindenfelé vannak cserkészek, 4 országot leszámítva. Jelenleg 38 millióan vagyunk a világban. Nem keresztény szervezet vagyunk, de vallásos. Ezt azt jelenti, hogy mindenkitől elvárjuk, hogy aktívan megélje a maga vallását. Magyarországon ez általában a kereszténységet jelenti, de akadnak közöttünk nem keresztények is. például az én csapatomban is van ilyen vezető. Ateista nem lehet cserkész, mivel a fogadalmunkat Istennek (vagy bármilyen vallásunk által vallott transzcendensnek) tesszük.

Kedves Tehéntőgy! Örömmel jelentem vannak protestáns cserkészek. Például én is az vagyok, valamint a csapatom is protestáns fenntartású. Kb. a hazai felekezeti megoszlás arányának megfelelő számban vagyunk jelen a hazai mozgalomban.

A hölgyválasz által felvetetteket is cáfolnom kell. Egy 10 napos cserkésztábor 12-18 ezer forintba kerül csapatoktól függően. Szinte mindenhol kapnak kedvezményt a rászoruló családok. Fontos alapelvünk, hogy anyagi okokból senki nem maradhat otthon! Ha ingyen is, de mindenki velünk jön táborozni. Valahogy megoldjuk. A "jugend" jelzőt inkább nem venném fel, kicsit sérti a világnézetemet.

Amennyiben érdekelne a cserkészet szívesen állok én is rendelkezésre, de biztos vagyok benne, hogy a szövetség vezetői is bármikor elérhetőek.
www.cserkesz.hu/elnokseg/taxonomy/term/25

Szeretettel:

Pótor József st. (José)
304. Kőrösi Csoma Sándor cserkészcsapat