Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phoenix102

0 bejegyzést írt és 368 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem szokásom itt két nap egymás után bejegyzést tenni, a tegnapi Charta-Schiffer levelezés megér egy reakciót. Többen feltették a kérdést, miért írt a Charta nyílt levelet az LMP frakcióvezetőjének, hogy vonja vissza a Gyurcsány elleni sukorói feljelentést, amikor…..
phoenix102 2011.08.25 11:30:17
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Az LMP szavazatainak kb fele származott MSZP szavazóktól, akik készek visszaszavazni az MSZP-re, feltéve, ha ott történik egy kis változás." milyen változás??? Ugyanazok a sáros alakok szédölögnek az MSZP körül már 20 éve. Nekik azt jelenti a reform, hogy átírnak két mondatot az alapszabályban.
Ha egy párt mögött nincs egy jól meghatározott értékrend, akkor mit/kit képvisel??
phoenix102 2011.08.25 11:37:18
@Teszt.Elek: na ez az, így pedig nehéz visszakerülni a ringbe, egyszer a szegény emberekért javeszékelnek, majd utána a bankokat védik, majd utána megint a devizahitlesekért sírnak. Ez egy vicc, az MSZP el fog tűnni a süllyesztőben, megújulásra alkalmatlan, ez egyértelmű. Gyúrcsányra pedig vagy rá tudnak bizonyítani valamit vagy nem, de ő is el fog tűnni, azzal a sok-sok pénzzel, amit kilopott a társaival az ország kasszájából.
phoenix102 2011.08.25 11:39:57
@Canten vagyok Montageu-ból:
"A fideszesek szigorúan csak saját zsebre politizálnak." mert ugye a korábbi kormányunk élén Ferenc barátunkkal csupa talpig becsületes emberekből állt, és ugye nem ők lopták szarrá az országot 8 évig.
Te hol éltél eddig?????
Jön a forró ősz, szakszervezeti és civil tüntetések sorozatával. Tízezrek lesznek az utcán, hogy jelezzék: elegük van Orbán Viktorból és nemzetpusztító kormányából. A Vezér érzi ezt: tudja, hogy ha valaki, akkor ő qrta el: nem kicsit, nagyon! Kétharmaddal, totális hatalommal…..
phoenix102 2011.08.24 15:07:44
@Rántott kard: "Te csak szeretnéd azt hinni, hogy a nemzetközi bíróság nem illetékes Mo.-on."

szerinted egy amerikai bíróság nemzetközi????
phoenix102 2011.08.24 15:54:51
@pancsa47: fúúú ezzel igen komolyan megkérdőjelezted az állításomat. Ha felmész valamelyik tévéadó videoarhívumára (mindegy melyikre), akkor láthatsz felvételeket, ahol nem kevés ember tüntet a Gyurcsányék ellen, és mondjuk nem 10 ezer, hanem mondjuk annak sokszorosa/ több 10szerese. De ugye még mindig mondhatod, hogy nem igaz, attól még a tények továbbra is makacs dolgok.

@potyus: azok a befektetők, akik korrupciós ügybe keveredtek az akkori nem alacsony pozícióban lévő döntéshozókkal (majd kiderül, hogy konkrétan ki sáros), most elmaradt haszon miatt perelnének, ez még az egyesült hülyék paradicsomában (USA) sem hiszem, hogy nyerni fog. Hacsak nem úgy, mint az Alstom ügy egy falusi francia megvett bíróságon:)
phoenix102 2011.08.24 16:03:53
Tisztelt Blogíró, Engedje meg, hogy a következő történetet megosszam a Nagyérdeművel:   Múlthéten történt, hogy a nagymamám hirtelen összeesett, hányt és rettenetesen szédült. Mentő ki, kórházba be, vérvétel, EKG. Ezek után azonnal (!) felállították a diagnózist: a…..
phoenix102 2011.08.24 15:27:59
A posztíró egész jól látja a helyzetet. Orvosként kb. ezt tapasztaltam én is. Igen jelentős kapacitás hiány áll fenn hosszú évek/évtizedek óta az egészségügyben, ami ahhoz vezet, hogy bizonyos esetekben szelektálni kényszerül az orvos. Egyesek még anyagi előnyöket is szereznek a szelekció kapcsán. Kit operált már olyan sebész, aki nem mondta meg az árat előre? Szerintem 100-ból 1 ha van ilyen. Már kollégák között is borítékoznak, kollégám felesége kórházon belül szült, ezért kapott 50% kedvezményt a borítékból. persze amikor a szülész anyja agyi infarktust kapott, akkor mindenki ugrált körülötte, de persze boríték az szóba sem került. Ahogy Orwell is írta, vannak egyenlőek és egyenlőbbek. A legtöbb műtéti szakmában igen jelentős pénzt kérnek a kapcitás hiányt kihasználva a betegektől, és így helyezve kilátásba előnyöket. Míg vannak szakmák, ahol havonta 1-2 borítékot kapnak. Sajnos ebből csak igen drasztikus intézkedésekkel lehet kiutat találni. Egyrész működési költséget és bért kell rendezni. Így nem megy, hogy a pesti utcaseprő többet keres, mint egy kezdő orvos. Utána be lehet tiltani a hálapénzt, szigorú és rendszeres kontroll mellett.

De megjegyezném, hogy a másik oldalról sem egyszerű a dolog, amikor kapacitáshiánnyal szembesültem a kórházban (történetesen neurológián), elég nehezen tudtam kezelni a kérdést. Képtelen vagyok szelektálni, és elfogadni, hogy jónéhány betegnek nem tudom megadni a megfelelő ellátást, így amíg ez a helyzet fennáll, nem dolgozok kórházban.
phoenix102 2011.08.24 16:03:02
@isti77: a fenti posztban szereplő orvost ne vetítsed ki a teljes orvosi karra az "ezek" megszólitás mellett. Képzeld, és is orvos vagyok és ebből a gennyes egészségügyből mentem ki Németországba és megálltam a helyemet, mint sokan mások "ezek" közül (elsősorban tapasztalatgyűjtésből mentem és már visszajöttem, mielőtt még befizettetnéd a taníttatásom díját az államkasszába). És igenis számít a fizetés, hogy nem stresszben töltöm a napomat, hogy végzek-e addig, amig indulnom kell a másodállásomba, mert egy utcaseprő bérét keresem.
A kapacitáshiány meg igenis összefügg a fenti esettel, mert CT nélkül nehéz eldönteni, hogy vérzés, vagy infarktus. Vagy esetleg bármi más. Most ott tartunk, hogy már a CT-re is kilóméteres a várólista.
w Tökötökön viharlámpás 2011.06.21 06:20:00
Rendeletben határozná meg a kormány, mennyi az elvárható fizetésemelés a magánszektorban. Nincsen az embernél csodálatosabb. Olyan figurák, akik a cipőjüket is alig tudják bekötni, hirtelen arra vállalkoznak, hogy egy egész ország gazdaságát megtervezzék. Nem kell többé a…..
phoenix102 2011.06.21 20:02:05
@baliquez: "Ti, kedves magyar zemberek nem vagytok más csak leküzdendő akadály, akadály abban hogy e társaság mindent elvegyen és eladjon, amire pozíciójából képes. Nem csak a tartalékot, meg a javakat, hanem azt is ami a tietek, kedves magyar zemberek. Ha ebből a szemszögből vizsgáljuk orbánék tevékenységét rögtön világossá válik minden ténykedésük."
hú ez a szöveg mennyire igaz lett volna gyurcsánnyal és kb. 4-5 éve :)) Sőt még tegyünk hozzá egy mondatot, akinek mindez nem tetszett azt meg összeverették a rendőrökkel.
phoenix102 2011.06.21 20:20:39
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: te vagy az Ági?
Vagy te is lemaradtál a BBC élő közvetítéséről, ahol földön fekvő megbilincselt embereket rugdaltak szeretett rendőreink. A tények makacs dolgok. 1984-et olvastad?
A "hazudsz" egy igen jó érv.
Üdvözlöm a Praxis blog olvasóit!( a szerkesztőket is természetesen :) ) Elég régóta foglalkoztat a gondolat, hogy leírjam-e édesanyám esetét mások okulására és saját magam megkönnyebbülésére de ezidáig nem volt hozzá elég erőm. Mostanra így egy év távlatából…..
phoenix102 2011.06.21 15:47:26
@csillámpóni: "Egy családi kapcsolatnak köszönhetően lehetőségünk nyílt arra"-ig olvastam.
Itt köptem egyet, és ennyi ez a történet.

Mi a gondod ezzel? így működik ez az ország már jó régóta :) És nem csak az egészségügy terén, hanem minden téren.

A poszthoz:
sajnos ez egy átlagos leépülés történet, amelyhez az egészségügyi személyzet is hozzájárult.

A posztból nekem úgy tűnik, hogy az az agyvérzés inkább agyi infarktus lehetett, de ez lényegtelen. Az első néhány hétben lehet javulás, amelyet követően az addig elért szerencsés esetben jobb állapot stabilizálódik. Jelen esetben a zavartság megmaradt, északai kalandozás nem ritka az ilyen betegeknél, amely következtében esnek, kelnek megsérülnek nem ritkán. Három opció van: gyógyszer, amitől napközben is aluszékony lesz, lekötözés éjszakára, ami nem túl humánus és a hozzátartozók azonnal protestálnak, vagy pedig 1 nővér/beteg, ami ugye még dúsgazdag országokban sem adatik meg. Tehát a kezelőorvos választhat 3 rossz megoldás közül. A nővérek nemtörődömsége elég gyakori fővárosunkban (vidéken néha jobb a helyzet), a neurológiai klinikán nem köszöntek a nővérek, amikor üdvözöltem őket reggel (én voltam az osztályos orvos), ha kértem asszisztenciát (pl. lumbal stb), vagy gyógyszert, akkor közölték, hogy keressem meg magam.
Nem érdemes pesten kórházba kerülni.
phoenix102 2011.06.21 16:13:30
@Leroi: nagy jó régióban élsz, ha jó nővérek vannak. Nekem pesten nem sikerült olyan kórházban dolgoznom, ahol tudomásul vették volna, hogy dolgozni kell, és nekik kellene talán asszisztenciát nyújtaniuk, vagy éppen ápolni a beteget. Esztergomban viszont igen jó tapasztalataim vannak a neuro-n. Le a kalappal előttük, mire gondoltam valamire, hogy szükségem lenne rá, már a kezemben volt.

A haemmorhagiarol meg annyit, hogy azok gyakran meghalnak, és nem éppen a hirtelen javulásról híres e kórkép, kivéve a kismértékben rávérzett infarctust. Pathológusok szerint minden infarctus kicsit rávérzik csak legfeljebb a CT nem látja.
phoenix102 2011.06.21 18:06:35
@zellerlevél: igen, sok gond van az egészségügyben. Igen, a gyászolás gyakorlatával, illetve az idős beteg elengedésével is vannak gondok. Behozzák a kórházba a 98 éves haldokló nénit, ahelyett hogy családi körben hagynák békében elmenni, kikövetelik a CT-t és az oki?! terápiát egy végelgyengült haldoklónál. Ez a leggyakoribb reakció, amit idős betegek hozzátartozói esetében látok. Ez senkinek sem jó, így jönnek a panaszok minden oldalról.
A poszt jeles példája egy alapjaiban elrontott és épphogy működő rendszernek. A nővér 5x annyi beteget kell hogy ellásson, mint fizikailag lehetséges, annyiért, mint egy utcaseprő keres, és egy idő után leszarja az egészet. (a pénz amiatt érdekes, hogy a főállása mellett még dolgoznia kell, hogy meg tudjon élni)Ami nem helyes, de a legtöbben így reagálnak az éveken/évtizedeken keresztül tartó reménytelen állapotra.
Hasonló állapotok miatt hagytam ott a betegágyat a szakvizsgámat követően. Éhbérért ilyen tortúrában részt venni, mindezt úgy, hogy nem tudom megadni a betegnek azt, ami járna, mert még az infúzióval is spórolni kell, aztán a hozzátartozó meg engem köpköd. Na nem.
Ha kipihentem a kórházat kinyitok egy magánt és ott annyi beteget látok el, amennyi normál betegellátás mellett belefér, és nem annyit amennyit az OEP álmaiban elképzel.
CSEPELIEK ÚJSÁGA Bohócügyek 2011.06.20 00:43:00
Magyarország azon ritka helyek egyike a világban, ahol – az általános spórolás és az olcsó állam ígérete ellenére – a bohócügynek külön kormányzati felelőse van.Hogy kire osztották ezt a hálás szerepet, az a csütörtöki előadáson nem derült ki, de a minapi,…..
phoenix102 2011.06.20 14:16:10
Mégeszer kérdezem
@okostojgli: @MikeBoy:

mi köze ennek a csepeli közélethez, tehát a blog címéhez? És vajon hogy került az index címlapjára egy ilyen noname blog? Egyetemben a másik bloggal, ahol meg éppen Gyurcsányt istenítik? Erős még a baloldali média lobbi.
És hol vannak azok a blogok az index címplajáról, ahol a jobb oldal nyilatkozik a baloldalról :) Kicsit túlprezentált a baloldal a támogatottságához képest
phoenix102 2011.06.20 14:39:52
@MikeBoy:
a témához való hatékonyabb hozzászólás érdekében épp azt próbálom kideríteni, hogy hogyan kapcsolódik az Orbánt bohócügyi miniszternek nevező Népaszabiból összeollózott szemétnek a Csepeli közélethez.
Amúgy meg nem szomorkodok veletek, kifejezetten jó kedvem van és jól szórakozom egyesek vicces kommentjein, és az ehhez hasonló béna blogokon posztoló magukat baloldalinak képzelő szörnyülködőkön:)
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
phoenix102 2011.06.08 15:34:23
@kanos nyúl: milyen érdekes, hogy Mo.-n Árpád szerint csak a jobb oldalon vannak gondok, ezen kívül minden tök rendben van. Régen míg az övéi voltak hatalmon, akkor a szemét jobb oldal ellenzékből lehetetlenítette el az igaz és jóságos MSZPSZDSZ munkáját, most meg a kormány mögött szintén velük van a baj. Hát ezek aztán nem tudnak jót csinálni.
Nekem Árpád cikkeiről mindig a nyuszika sapkája jut eszembe. Na az is legalább annyira egyoldalú helyzet, mint Árpád cikkei.
phoenix102 2011.06.08 15:40:57
@Törpemongúz: nincsenek "jobbos" kollégáim, mert még az előző időszakban a "balosok" eltávolították őket.
Látszik, hogy a balos sztereotípiáidból nem tudsz kimozdulni. Nem járok kocsmába, és nem nézek Hírtvt.
Az úniós szabályokkal és azok betartásával kapcsolatosan elég sok teendőm van munkakörömből adódóan, így látom, hogy mennyire túllihegünk dolgokat, amik sokba kerülnek és a legtöbb uniós ország épp ezért leszarja őket.
phoenix102 2011.06.08 15:59:33
@a szív fészkei: találtál kettőt a százból?
Ennyi jót szvsz a Hírtv anyagaiban is lehet találni Gyurcsányról.
Tisztelt Praxis blog! Március közepén elveszítettem édesanyámat, aki 74 éves lett volna a nyáron. Semmiféle ismert betegsége nem volt, leszámítva a kissé magas vérnyomását, amelyre gyógyszert is szedett. Fiatalos, mindig jó kedvű és életvidám teremtés volt, amit nem…..
phoenix102 2011.06.08 13:26:51
@rimapénteki.rimai.péntek: "infarktusnál ilyen gyorsan leginkább embóliában szoktak meghalni, nem? Ha igen, akkor a fektetés és/vagy azonnali kórházba küldés megelőzhette volna a halált."

A legtöbb szívinfarktus embólia miatt következik be, és még ha kórházban történik is a betegek fele belehal.
phoenix102 2011.06.08 13:30:12
@rimapénteki.rimai.péntek: a " cégnek" mindig előre kell gondolkodnia, hogy még csak fel se merüljön senkiben sem az a gondolat, hogy ők bármiben is hibáztathatóak. Különben a felelősség amúgy sem a cégé, hanem az üzemorvosé. A cég inkább attól szarik szvsz, hogy megkérdezik, hogy milyen munkát végeztetett egy 74 éves emberrel.
phoenix102 2011.06.08 15:52:52
@marand22: az embólia következtében kialakuló AMI kórházi mortalitása 50% (Dr. Tóth Csaba Ph.D anyagában csak 1800 beteg adataira alapozza ezt a kijelentését), de ha lesz ma még egy kis időm, akkor mindjárt legyűjtetem a BNO-k alapján a 2010-es évre.
Tisztelt Praxis Blog! Nem húzom az időt azzal, hogy bevezetőt írjak.Nos, mivel gyakran megfordulok ott, van némi rálátásom a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének működésére.Arra, hogyan veszélyeztetik a kijelölt vezetők (orvosok, főnővérek, nővérek) a betegek és…..
phoenix102 2011.01.31 09:15:58
@SusanneF: rosszul tudod, a Kútvölgyi épületében működik egy magánkórház is (nőgyógy., szülészet), de az épület nagyobbik részében állami kórház működik.

@miklos.rabai:"Ideje lenne megérteni a modern demokrácia lényegét: senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés neme, életkora, bőrszíne, vallása, szakképzettsége, egészségi állapota... stb miatt." ez nem elfogadás kérdése, hanem egészségügyi kockázat. Javasolhatod a Philadelphia c. filmet, nagyon jó film volt, de köze nincs a való élethez. Minden olyan tényezőt, ami mellőzhető és eü kockázatot jelent, a munkahelyi vezetőnek mellőznie kell. Egy hepatitis esetében nem beszélhetünk hátrányos megkülönböztetéstől, hanem egészségi állapot, és a megnövekedett kockázat miatti alkalmatlanságról. (szerinted pl. hány buszvezető vezet buszta a BKV-nál, akinek nincs lába. Egy sem, mert nem alkalmasak a feladatra, és nem azért, mert kirekesztő a BKV)
A kormány kapott egy lehetőséget az Európai Bizottságtól, hogy a médiatörvény körüli botrányt maga mögött hagyja és emelt fővel távozzon. (Fotó: Heti Válasz) Pénteken megérkezett az Európai Bizottság levele a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos uniós aggályokkal. A…..
phoenix102 2011.01.24 23:39:53
@abaka: nem tudom, hogy a fidesz droidok mit mikor fognak kínosnak érezni, én egy dolgot érzek kínosnak, hogy kivisszük a belpolitikát külföldre. Az hogy kinek áll érdekében kivinni, nem túl nagy kérdés. Szerintetek a német külügyminiszter, miniszterelnök stb. egész nap a parlament.hu előtt ül és várja, hogy milyen törvényt fogadnak el és hihetelen hévvel kimazsolázza a hibákat. Nem, hanem segítenek neki, itthonról, hogy mia z amibe bele lehet kötni. Európa retteg a sajtószabadság és a jogállamiság felfüggesztése miatt Mo.-n??? És hogy is volt az a szlovák nyelvtörvény, amit mindenki rendben talált??? Benes dekrétumok??? Mely jogállami elvvel egyeztethető össze ez?? Akkor nem nyilatkozott valahogy rettegők tömege és nem írták ki a ballib lapok címlapjaira. És nem tolongtak a külföldre szakadt, hazai viszonyokat már hallomásból sem ismerő honfitársaink, hogy szapulják őket, mint most Mo.-t.
Kedves Blog! Édesanyám a Szent Imre kórházban feküdt súlyos lábtöréssel, tapasztalataim a következők voltak: • kórházi tartózkodásának ötödik napjáig nem volt kezelőorvosa. • a törés súlyosságát illetően nem kaptunk megfelelő tájékoztatást. • az…..
phoenix102 2010.12.28 10:17:11
@L-X-IR: Na ezért lenne jó a polgári szolgálat visszaállítása kötelező jelleggel. Pl. németben érettségi után szinte minden fiatal dolgozik szociális otthonban, kórházban, mentőknél stb. Ez nálunk is hasznos szemléletformáló tevékenység lenne.
phoenix102 2010.12.28 13:20:37
@Despota: köszönöm
A kormány rendre beleüvölti a nagyvilágba, hogy mi igenis magasról teszünk a nyugat-európaiak szempontjaira. Félő, hogy így előbb-utóbb egyszerűen le fogunk kerülni a mentális térképükről. Eredeti terveink szerint a mai napon, a karácsony előtti utolsó megjelenésünkkor a…..
phoenix102 2010.12.23 19:52:49
Úgy látom, itt néhányan sok mindent féreértelmeznek és nem értenek, tisztelet a kivételnek (@benbe).
Érdekes, hogy a hozzászólók 2006-ban nem üvöltötték, hogy ilyen csak diktatúrákban fordul elő, hogy a rendőrség ellenzékiek ezreit verte, nyomorította meg, vajon kinek a parancsára.
Meg ugye a sajtót nagyon kell védenünk, mert ugyebár a sajtó az teljesen független Mo.-n, az meg ugye senkit nem zavar, hogy az előző kormány több száz újságírót fizetett közpénzen a megfelelő cikkekért (Népszava, Népszabadság és az egyéb hasonló hulladékokban).
A nyugatiak hisztijét leszarom. Nekik legalább annyira szükségük van ránk, mint fordítva. Itt tartják az összes retkes leányvállalatukat, ahol éhbérért foglalkoztatnak, hogy otthon az ottani munkavállalók jól éljenek 10x fizetésből.
A nyugati média söprögessen a saját háza táján, ott is van elég gond, csak ugye ez jól jött elterelés címén. Ránk akarnak szállni, mert nem tetszik a pénzelőiknek a bankadó. Sikerült jó ötletet adni több országnak is. És most az összes tolvaj reszket. Legfőképp a nyugatra is szivárogtató MSZPsek, akik már próbálják a médiát előkészíteni, hogy ha bíróság elé kerülnek, akkor be lehessen dobni a koncepciós per dumát.

A németekről meg csak annyit a Führerstaat dumával, hogy az idei könyvszenzáció Németországban Thilo Sarrazin könyve volt (Deutschland schafft sich ab), amit több millióan olvastak és értenek egyet vele: fő mottója, hogy a bevándorlók egy alsóbb rendű fajhoz tartoznak, komplettt fajelméleti rendszert tartalmaz. Megvan az új Hitlerük, azzal kellene törődniük.
Kedves Blog!   A háziorvosomról szeretnék nektek írni. 50 körüli férfi,remek szakembernek ismertem meg. Már több, mint egy éve járok hozzá, szerencsére csak alkalmanként, mert nincs olyan betegségem, amely napi szintű orvoslátogatásra kárhoztatna. Azt vettem észre az elmúlt…..
Sajnos nem sok jót mondhatok a P M Ö Tüdőgyógyintézetéről, illetve az ottani gyógyító munkáról. Férjem 2008.őszén tüdőtályoggal 40.2 C lázzal,súlyos fulladásos panaszokkal került oda az intézetbe .Mentő vitte le az esztergomi kórházból,mert sajnos ott nincs…..
phoenix102 2010.10.20 14:47:29
@Zelefánt: "akik ennél súlyosabb betegséggel vagy rosszabb állapotban kerülnek be a rendszerbe, gyakran nincs ilyen szerencséjük."
nem gyakran,hanem ritkán nincs ilyen szerencséjük. Ha gyakran lenne súlyos betegellátási probléma, akkor nem élnének emberek már az országban. Akármennyire is az a célja a blognak, hogy problémás esetekről beszélgessünk, nem érdemes megkérdőjelezni, hogy az ellátott betegek igen túlnyomó többsége megfelelően ellátásra kerül.
phoenix102 2010.10.20 14:54:57
@ColT: "Vigye haza, és várja meg amíg meghal" meg legalábbis megért volna egy pofont.
Ha szó szerint így hangzott el, akkor igen. Ha viszont más mondatokból, így fordította le magának a hozzátertozó, akkor pedig határeset.
phoenix102 2010.10.20 15:59:27
@megint: és még sok ilyen szakma van, csak ott valahogy a közvélemény nem ennyire szigorú.
Sajnos életem folyamán rengeteg negatív tapasztalatot szereztem az egészségüggyel kapcsolatban. Az egyik 'kedvencem': 5 éves koromban előjött az epilepszia, és az orvos közölte édesanyámmal, hogy szimulálok, engem felpofozott, és üvöltött velem, hogy "Fejezd be a hazudozást…..
phoenix102 2010.10.16 12:34:11
@hawkeye: már megint szélsőségesen gondolkodunk. Nem tudom megérteni, hogy Mo.-n miért csak fekete és fehér létezik. Azért mert sokat kell orvoshoz járnod, és emiatt igen nagy a valószínűsége, hogy belebotlasz egy bunkó kollégába, az nem jelenti azt, hogy mindenki cinikus és senkit sem érdekel a beteg. Én meg már jó ideje dolgozom orvosként és látom, hogy a legtöbb kollégámat igenis érdekli a beteg, alkalmanként túlságosan is, a legtöbb kollágámnak fontosabb a beteg mint a saját egészsége, magánélete, stb. (elgondolkodtató, hogy miért 58 év pl. a férfi orvosok várható átlagélettartama)
phoenix102 2010.10.16 12:39:09
@adamantium: jelen. De már írtam fent a véleményem.
phoenix102 2010.10.16 12:49:00
@adamantium: valós létszámhiány van, de szabad státusz elég kevés.
Kedves Praxis-blog!   Az általam feltett kérdés nem hiszem, hogy megér egy posztot, de nem akarnék szétoff-olni egy másikat.Kis magyar abszurdnak érzem, de lehet, hogy egy orvos meg tudja magyarázni, miért ez a protokoll.   Néhány éve szédüléssel, látászavarral ismerős…..
phoenix102 2010.10.15 10:08:16
@batgirl: nem az a baj hogy kérdez, hanem hogy hogyan. Amit ugyebár a szemrehányó cím is mutat.

Válasz a kérdésre: egy dolgot azonnal nyilvánvalóvá kell tenni. Ha egy háziorvos vizsgálatokat kér, az nem csak a beteg panaszai, hanem az orvos által észlelt, vélt tünetek mentén történik. Amit ugye vagy van alkalma/érteleme részletesen a háziorvosi rendelőben elmagyarázni, vagy nincs.
A posztban említett "protokollok" és előírások igen kevés kórkép esetében léteznek, és azok sokkal jobban definiáltak a posztban említett panaszoknál.
Ha valakinek rendszeresen alacsony a vérnyomása és magas a pulzusa, akkor a legkézenfekvőbb magyarázat az alacsony folyadékbevitel. Ha nem erről van szó, akkor válik komplikálttá a dolog. Első körben kardiológia felé kell venni az irányt, de előtte érdemes néhány dolgot kizárni, másrészt számomra elfogadhatatlan az a hozzáállás hogy leugrok a háziorvoshoz beutalóért (nem a beteg kompetenciája eldönteni, hogy milyen viszgálat szükséges az adott panaszok tisztázására). Válaszolva a konkrét kérdésre: a tüdőproblémák igen szorosan összefüggenek a szívvel (és nem csak azért, mert 0,5 cm-re vannak egymástól:), hanem mert a tüdőben kialakult keringési ellenállás kihatással lehet a telejs keringésre, ha a betegnek obstruktív tüdőbetegsége van, az szintén gond lehet a vérnyomás szempontjából is. Emellett a szemészeti vizsgálat szintén fontos lehet, mivel a nocturnalis hypotonia összefüggésben áll a glaucoma kialakulásával.

Tehát összefoglalva jó dolog, ha abeteg ötleteket ad a kezelőorvosnak a további vizsgálatok tekintetében, de azért a teljes kórkép értékelését bízzuk arra, akinek a szakmája.

Megjegyezném, hogy a csuklyásizom nem nyomja el a keringést (bár nem kizárt, hogy néhány mechanikusan gondolkozó kolléga száján ilyen kijelentés csúszik ki, de ennek semmi tudományos alapja nincs)
A napokban történt egy kis baleset, mégpedig kiszakadt a gumi. Rendes ember ilyenkor elmegy, és felírat egy 72 órás tablettát, hogy nehogy baj legyen. A veszprémi Cholnoky Ferenc kórház nőgyógyászatára érkeztünk, a hatvanadik óra tájékán, délután háromkor. Nyilván most…..
phoenix102 2010.10.13 12:49:10
@gyogykoto: egyetértek azzal amit leírtál.

Itt nem csak a nővér volt szereptévesztésben (ez teljesen elítélendő és elfogadhatatlan), hanem a posztíró is. A kórházi ügyelet nem azt a célt szolgálja, hogy a napközben járóbeteg rendelésen elintézedő dolgokat csinálják. Ha valakinek a posztban szereplő balesete volt, akkor az még hétvége esetén is a 72 órán belül el tud jutni egy nőgyógyászati szakrendelésre és felíratni a gyógyszert. Ez nem egy kórházi ügyeletes orvos dolga.
Praxis Alkoholista orvos operált 2010.10.08 06:00:00
Sziasztok Olvasva benneteket, úgy tűnik, itt mindenki "szakértő" vagy legalábbis az egészségügyben dolgozik... Amit itt egyesek leírnak, - sajnos megtörténik..., ha elfogadjátok, ha nem... Vidéki kórházban történt...18 évesen a munkahelyemről vittek el mentővel, -…..
phoenix102 2010.10.08 16:29:41
Kedves egybegyűltek. A fenti posztban szereplő beteg elég szerencsétlen. A hashártyagyula elég szar betegség, nehezen gyógyul, ha egyeltalán és szinte mindig szövődményekkel jár.
Viszont az bátor kijelentés, hogy azért kap valaki hashártyagyulladást, mert szarul operálták a vakbelét.
Másrészt a senkisem vállalta a műtétet rész elég érdekes. Mert ugyebár a hashártyagyulát nem műtéttel kezeljük, legfeljebb néhány drain-en (csövön) keresztül moshatjuk a hasüreget.
Ezen nem tudom, hogy mi az amit nem akartak vállalni. Viszont megjegyezném, hogy alkalmanként a hiperaktív hozzátartozók nyomására végeznek műtétnek látszó beavatkozásokat, akkor is ha nem kellene. Pl. ebben az esetben bementek a műtőbe hasüregi lavage-t csinálni gondolom. A posztban szereplő fogyás jellemző a krónikusan fennálló fertőzéses állapotoknál, pl. a hashártyagyulánál is lehet ilyen.
A külföldről hozott gyógyszer érdekes. Nincs olyan Európában törzskönyvezett antibiotikum, ami nálunk nem létezik. Legfeljebb más a fantázianeve. Ez olyan, mint amikor svájcból rendeltek régen gyógyszert, ugyanolyan hatóanyaggal mint itthon, csak más néven :))
Nem elfogadható, hogy alkoholista orvosok dolgoznak az egészégügyben. De ha a nővér mond valami gonosz megjegyzést (mert ugye okos kutya nem szarik a saját házába), az biztos hogy úgy van?? Mert ugye nem illik egy ember megjegyzése alapján egy másikat csak úgy megbélyegezni.
Másrészt nem látom az esetlegesen alkolista orvos és a hashártyagyulladás közti ok-okozati összefüggést.
Praxis Meghalt a gyermekem 2010.10.04 06:00:00
Reggel 8 óra volt. Vért vettek és megröntgenezték a gyermekemet. Ird és mond 8 órás várakozás után (szüntelen rákérdezés mellet - a végén már ajtónyitáskor - ja maga az) drasztikus lépésre szántam el magam. Miután gyermekem akkora már nagyon rosszul volt, nyakon fogtam az…..
phoenix102 2010.10.04 10:47:45
@doktrina: "csak tömör akartam lenni", igen ez nekem ritkán sikerül, egy mondatot akarok írni és 30 lesz belőle :)
phoenix102 2010.10.04 10:59:56
@indapass2009: van benne igazság amit írsz,de van benne csúsztatás is. Egy ok miatt nem vethető össze pl. a GDP arányor ráfordítás a magyar eü és a nyugatibb országok között. Ez pedig a munkabér. Ha korrigálnánk az összeget a munkabérek különbségével, bőven kijönne az a GDP hányad, mint nyugaton. A gond a szervezetlen, minden szakmai szempontot mellőző és ellenőrizetlen finanszírozás. Az, hogy a kórház épülete és műszerei az önkormányzat tulajdonában vannak, a dolgozókat és az ellátást az OEP finanszírozza. Ez értelmezhetetlen.

Csak egy példa, hogy hol folyik el a pénz, és sok kicsi sokra megy. Előző itthoni mumkahelyemen a kórházigazgató az önkormányzattól kapott eszköztámogatás kb. 50%-át arra használta, hogy vett magának egy új endoszkópot (kb. 14 M Ft), amit rögtön kivitt magánba és a tavalyit meg vissza a kórházba. Az endoszkópos laborban évjárat szerint sorba rendezve 20 endoszkóp volt. Vagy pl. a nőgyógyászok a kórház steril tálcáit hordták ki magánba, ami szintén milliós nagyságrendű tétel évente. Aztán bevezették a szigorú gyógyszer nyilvántartást, amin évente 5 M Ft-ot nyert a kórház, ami azt jelenti, hogy addig valakik 5 M Ftnyi gyógyszert loptak évente. és mindez egy nagyon kicis kórházban volt.

A pénz benne van a rendszerben, csak tudni kéne okosan osztani. És akkor nem kell senki kihagyni az ellátó rendszerből. Ugyanis nem szeretnék még egy terhet a nyakamba betegellátás közben, hogy nekem kelljen közölni, hogy maga pedig meg tetszik halni, mert nincs elég pénz a folyószámláján.
phoenix102 2010.10.04 13:02:40
@Mayday: "Izé. Rosszul tudom hogy itthon 30-50%-al több ágy jut ezer betegre mint nyugatabbra? Ha ez igy van, akkor mér nincs sosem hely, ágy, idő, stb? " Ez igaz volt a legutóbbi ágyszámleépítés előtt, de nyugaton nem fektetnek be valakit 3 napra osztályra két vérvétel és egy röntgen miatt azért, hogy az OEP annyit fizessen, amennyibe az ellátás kerül, és ne 300 Ft-ot számoljon el egy röntgenfelvételért és egy szakorvos leletéért.

@lac64: jól látod, ha tudom hogy thrombus, akkor rTPA-val oldom fel, mert ezt találták ki erre. A heparin egész máshogy és másra hat (thrombusképződést hátráltatja, de a már kész thrombust nem tudja oldani)
Ezt ki kell írnom magamból, mert ma is szorítja a szívemet.. 199-ben történt. Édesanyámat rosszullét miatt a belgyógyászatra szállították mert szívbeteg volt, és amikor érezte hogy rosszul van, - mivel a nővért hiába hívta - megpróbált kimenni hozzá hogy segítséget kérjen.…..
phoenix102 2010.10.01 13:05:24
@Babette_: épp erről beszélgetünk, hogy van egy szabály, amit mindenki saját értelmezése/kedve szerint alkalmaz. Valaki nem ad tájékoztatást, valaki hülyeségeket beszél, valaki pedig korrekt tájékoztatást ad.
Ha mindenki igazodna a vonatkozó szabályokhoz, akkor nem adna senki tájékoztatást.
phoenix102 2010.10.01 13:09:18
@huncut: de ugye a szabályokat nem a nővér vagy orvos találja ki.

@Babette_: másrészt, ha a multkori posztoló megereszt egy telefont, és a nővér tartja magát a szabályokhoz, akkor annyit mond, hogy a hozzátartozó haladéktalanul jöjjön be a kórházba. És akkor aban az esetben ez bőven elég lett volna.
phoenix102 2010.10.01 13:34:08
@Dr.laikus PhD: ha ezt meglátja az adatvédelmi ombudsman sikító frászt fog kapni. Megküldöd neki? Ha már ennyire lendületben vagy. Ugyanis ez így nem teljesen stimmel. Az addig oké, hogy lehet hívni a beteget. Az az ő felelőssége. De a nővér honnan tudja, hogy az érdeklődő a telefonban az akinek mondja magát?
Praxis Nem szóltak, hogy meghalt 2010.09.30 06:00:00
Sajnos nekem nincsenek jó tapasztalataim a Hetényi kórházzal kapcsolatban. A nagymamám például úgy halt meg, hogy a fertőző osztály szubintenzív szobájában volt egy másik beteggel, tehát összesen ketten voltak a szobában, és a nővérek csak akkor néztek rá (rájuk), mikor…..
phoenix102 2010.09.30 11:49:43
@Dr.laikus PhD: már nincs távirat egy ideje.
@kenya5: nem vagyok a barátod, bár ki tudja kit takar a nicknév.

Ugy gondolom, ahogy már leírtam ma már sokadszor, hogy nem kizárt, de nem életszerű, hogy három napja halott valaki, és nem értesítették a hozzátartozókat, vagy legalábbis nem próbálkoztak többször értesíteni. Ha máshol nem a patológián kibukik a dolog, ugyanis a kórrajzra (legalábbis azokon a helyeken ahol eddig dolgoztam) jól látható helyen fel kell jegyezni, hogy az értesítés megtörtént (ahogy @Dr.laikus PhD idézte a szabályozást).
phoenix102 2010.09.30 12:40:06
@Dr.laikus PhD: akkor próbáld ki
phoenix102 2010.09.30 13:01:14
@_Molly: "(Vajon miért nem az ÖSSZES kórházban? :-o) "
mert szerinted miért? Ha már megkérdezted.

@Dr.laikus PhD: hát te nem vagy semmi :) Megjött már a távirat? Utoljára 3 éve próbáltam feladni, a posztban szereplő helyzetben (mert a hozzátartozó vonalast adott meg és se este se délelőtt nem vette fel senki)és nem sikerült, majd érdeklődtem és közölték, hogy a szolgáltatás már megszűnt.