Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kulkin

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bojár Iván András korábban a város és az építészet progresszív kritikusaként volt ismert. Ezért is lepődtem meg, amikor a Szeretem Budapestet elnökeként kandeláberhívő városvédők, frusztrált nyugdíjasok és harcos családanyák élére állva graffitiellenes mozgalommá tette…..
Ijesztő összefüggések: órákkal azután, hogy Bede Márton, a magyar internet Aczél Györgye egy indexes belső listán megkritizálta a Judapest blog izraeli-arab háborús posztját, shadai, a blog főnöke váratlanul bejelentette, hogy vége, megszünt a Judapest. Most rohannom kell…..
Kulkin 2009.01.09 23:14:40
@baliquez: micsoda gondolati ív egy kommenten belül! az mindenképp lejött belőle, hogy bár rendkívül korrekt vagy, de sem a Judapestről, sem Izraelről, vagy a Hamaszról nem sok fogalmad van. Azaz van, csak a valóságot nem tükrözi.
Kulkin 2009.01.10 20:23:25
Az még csak rendben, hogy egy egyházi iskolában nem engedélyezik a kiskamasz lányoknak a spagettipántos felső viseletét, hogy tilos a haskilátszós szerelés, és hát azzal sincs mit vitatkozni, ha az igazgatóság az egy centis törpesarkú cipőt magassarkúnak minősíti. Az…..
A Tarka Magyar mozgalom fejtörőt okozott a politikai pártok által alaposan megdolgozott és megosztott közvélemény számára – no nem azért, mintha olyan bonyolult üzenetet hordozott volna, hanem pont azért, mert túl egyszerűt. 18 évvel a rendszerváltás és 2 évvel az…..
w Return of the Takarodj 2008.10.09 06:00:00
Lesz Takarodj 2, a nagysikerű akciómusicalnek készül a második része. A folytatást Orbán Viktor jelentette be, aki azzal számol, hogy megkapja a főszerepet. Orbán Viktor a róla elnevezett OV TV-ben mondta ezt, egészen pontosan abban a pózban, ahogyan a limuzinszocialista Gyurcsány…..
 Először is: még a tarkás összejövetel előtt akartam írni egy posztot, amelyben arról tépelődtem volna, hogy elmenjek-e a tarka vonulásra. Aztán a kollégák - nagyon helyesen - rácuppantak a témára, én meg 27. évfordulóm okán nappal aludtam, éjjel éltem a hétvégén,…..
Kulkin 2008.10.06 13:43:32
Manyi Béci 2008.10.06. 12:02:02

már mondtam, hogy bocs, ha túlzóan fogalmaztam. belátom, van igazság a kritikádban.
én úgy látom, nem ártott volna a témát függetlenül kezelni politikai hovatartozástól.
és úgy látom, érdemes lett volna kicsit több embernek eljönni, nem csak az érintetteknek (cigányok, melegek, zsidók, és még páran).
de ha a formával van a gond, akkor más úton tenni a kirekesztés ellen.

mert úgy látom, a kommentekből is, hogy volna mit:

ha pl. van egy (vagy pár) hülye a melegek közt, aki kirívóan és csúnyán viselkedik, akkor nem az összes meleget utálni. nem "magukfélézni". úgy gondolom, joguk van az utcán is kéz-a-kézben sétálni, anélkül, hogy beszólnának nekik. ők is emberek, joguk van a boldogsághoz. nem "homokosnak" nevezni őket, valahogy ebből már érződik némi rosszindulat velük szemben.

a magyarokat sem szidják általánosságban kollektíven, pl. a magukat hej de magyarnak tartó huligánok alapján.
a vaknak vagy a púposnak sem szoktak (jó esetben) beszólni az utcán, hogy húzzon haza (stb.)

az, hogy mi PC és mi nem: szerintem jórészt a mögöttes szándék szabja meg. ha gyűlölöm a feketéket, és úgy veszem a számra a "néger" szót, nem leszek PC. szerintem a "cigány" nem kéne, hogy bántó legyen, de ha megértem azt, hogy a romák sokszor annak érzik, akkor a kedvükért nem használom.
az én (amúgy kultúrált, kedves) ismerősöm a hamiltonra kifejezetten úgy mondta: "a francba, hogy már megint az a néger szerzett több pontot". ebben pedig igenis van sértő, mégpedig fajgyűlölően sértő.

az a helyzet, hogy az emberek többsége nem érzi át a kirekesztést, mivel nem élt át ilyet a saját bőrén. ez persze a xx. században is így volt, amikor a szomszédját elvihették mellőle, szeme sem rebbent.
SAJTÓKÖZLEMÉNY   Az összes parlamenti párt vezetője csatlakozva a civilek kezdeményezéséhez aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát és elutasítja az erőszak és a kirekesztés minden formáját. Amint azt a Tarka Magyart szervező több, mint 100 civil szervezet a…..
Tarka Magyar demonstráció 2008 október 4. 15:30 Erzsébet tér from Tarka Magyar on Vimeo...
A hír még nagyon friss, részleteket nem tudunk, de a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát újabb öt évvel meghosszabbították. Az ORTT 5-4 arányban döntött a Tilos javára.A Tilos már egyszer megpróbálta meghosszabbítani jövőre lejáró koncessziós szerződését, de…..
A Tarka Magyar 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tüntetésének ígérkezik. 100.000 embert várnak az Erzsébet tér környékére. Óriásinak, felemelőnek,és felszabadítónak ígérkezik. Ha sikeres lesz, az akár komoly változásokat is indukálhat a politikában. Fontos…..
De lehet, hogy Mitnyán-szikláknak is nevezhetnénk ennek a kis magyar Stonehenge-nek az elemeit, mert hogy már az ő idejében is álltak a Kútvölgyi úton. Mostanában azonban újabb menhirek kerültek ki. Kétségtelenül olcsóbb parkolásgátló megoldás, mint a fémoszlopok leásása. És…..
A távkapcsolatokról mindent elmondtunk már, de az ilyen Géza-szerű férgekről még hetekig tudnánk beszélni. Lányok, miért hisztek a féfiakban? Az olyan férfit, aki meg nem bízik meg benned, miközben olimpiai sporttá fejlesztette a félrekúrást, és rekordokat döntöget…..
Kulkin 2008.08.25 13:17:38