Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ricsi_91

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ellenzék kevés kivétellel egységesen többkulcsos adórendszert akar, ígér a választóinak. Indokuk erre roppant egyszerű, az egykulcsos adót a kormányzat vezette be, ja nem, az progresszív adórendszer igazságosabb. Igazságosabb, mert így a szegények kevesebb adót fizetnek,…..
Ricsi_91 2019.09.16 19:47:46
@BéLóg: Fontos tisztázni egy félreértést: Az, hogy a régi rendszerben valóban picivel a bruttó átlag alatt jött be a felső kulcs, nem azt jelenti, hogy onnantól 36%-ot adózott az illető az egész fizetésére, hisz megkapta mellé az adójóváírást is, és a határ feletti RÉSZÉRE vonatkozott csak a felső kulcs. Mondjuk az adójóváírás szerintem túlbonyolítás, egyszerűen legyen a minimálbérig nulla a kulcs. De ha mondjuk úgy lenne, hogy a minimálbérig egyszerűen nulla lenne a kulcs, utána 18% , a minimálbér kétszeresétől, tehát jelenleg kerekítve 300 ezertől 36% lenne, akkor lehetne azt mondani, hogy miért lóg bele a 360 000 körüli bruttó átlag a felső kulcsba(Ami amúgy nem a medián, ez is fontos.), valójában azonban könnyen ki lehet számolni, hogy mondjuk ebben az esetben az átlag KEVESEBBET adózna, mint 15%, mert a 60 ezerre 36% lenne alatta meg összesen 9.:-) Mondjuk a szociknál nem pontosan így volt, mert egy bonyolultabb adójóváírás volt, így egy kalkulátor szerint 21% körül volt az átlagra az összes, de lehetne így is, ahogy én mondtam.

Azért a havi 300-400 óra nekem kicsit meredeknek tűnik. Amúgy igen, erről is érdemes lehet gondolkodni, hogy az órabérre vonatkozóan adni meg a kulcsokat. De amúgy abban sem vagyok biztos, hogy az extrém mértékű túlórát támogatni kellene.
Deansdale Három a magyar igazság 2019.08.04 12:51:20
Na, ha már írtam két testesebb cikket a napokban, jöjjön a harmadik. Az USA-ban tegnap 2 tömeggyilkosság történt, Dayton és El Paso városában, összesen 20-nál is több halottal. Természetesen mindenki észvesztve vitázik, hogy az elkövetőknek mi a pártállása, bőrszíne, vallása, stb., ugyanis mindenki…..
Ricsi_91 2019.08.10 18:00:02
@Madarász Henrik: Én keresztény, leginkább katolikus alapokon állok. Kérdés, Te milyen alapokon állsz.:) KalmanBlog deklaráltan kereszténység ellenes, remélem, hogy csak trollkodásnak szánt kommentjére nem ragálok.:) Amúgy Deansdale, azért kezdtem ide kommentelni, mert egy katolikus blog ajánlójában láttam a blogod linkjét. Szóval remélem? Te is katolikus vagy.:)
Ricsi_91 2019.08.11 15:02:30
@Madarász Henrik: "Katolikus vagyok, de nem vallásos, támogatom a kereszténységet mint kulturális örökséget, de nincs helye az elveinek a fontos kérdések eldöntésében. Én fehér jobboldali vagyok, célom hogy Európa fehér és keresztény ( nem muzulmán ) maradjon. "

Én viszont elsősorban nem azt értem keresztény Európán, hogy "nem muszlim", bár nyilván ez is benne van, hanem hogy-bár magának az Egyháznak szerintem sem szabad közvetlenül világi közhatalmat gyakorolnia-a keresztény erkölcsi elveket tekinti a politikai közmegegyezés zsinórmértéknek a fontos kérdések eldöntésében, és a a politikai viták is elsősorban arról szólnak, hogy mi következik a keresztény elvekből adott helyzetben. Én ezt a keresztény Európát akarom megvédeni, nem a "fehér Európát", ebből következően az ebben gondolkodó színes bőrűeknek is helyük van Európában, akik elfogadják az itteni társadalmi normákat.

@don Fefinho: Az is értelmetlen előítélet, hogy a színes bőrűek mind rasszisták. Igen, vannak, akik ugyanúgy azok, mint egyébként jó néhány fehér is. Sokan meg nem azok közülük sem.

@KalmanBlog: Szerintem viszont elsősorban a vallás a lényeg. Minden ember Isten képmása, a genetika meghatároz bizonyos külső tulajdonságokat, és bizonyos hajlamokat, de rohadtul nem az határozza meg, hogy kik vagyunk, hogy melyik rasszba tartozunk. Bocs, de nekem egy hívő katolikus néger mindig ezerszer inkább a testvérem lesz, mint egy kereszténység ellenes fehér tiszta vérű ősmagyar. Varg Vikernes egy erőszakos bűnöző, aki még az enyhe norvég törvények szerint is 16 évet ült, mert kinyírt valakit, és több templomot felgyújtott. Ha nem haragszol, ennek megfelelő polcra teszem.

@Deansdale: A Pro Christo blog-on láttam oldalt a blogod linkét. Amelynek szerzőével ugyan én sem értek egyet dolgokban, de számára egyértelműen a katolikus hite az identitása alapja. Ok, akkor nem hiszel, értem. Akkor alapvetően más az alapállásunk, mert én viszont igen, és számomra-azzal együtt, hogy a keresztények is bűnös emberek, és az Egyház sem hibátlan- számomra az Anyaszentegyház-hibái ellenére- alapvetően mégis Krisztus földi teste, a mindenkori pápa pedig-hibái ellenére, hisz ő is ember-Krisztus földi helytartója, és Péter utóda. Igen, nagyon jó lenne, a ismét erős lenne a kereszténység Európában, és a fehér, őslakos európaiak ismét járnának templomba, mert akkor ennyi muszlim mellett, mint ami most van, is gond nélkül mi lennénk a dominánsak.

Don Fefifno: Attól, hogy Krisztus csak 2000 éve jött el emberként a Földre, attól még a 10 000 éve élt embereket is ő váltotta meg. As attól, hogy egy magát "bunkónyilasként" definiáló pogány úgy érzi, neki nem hatolt a bőrénél mélyebbre a kereszténység, attól még a magyarság sorra adta az Anyaszentegyház által példaként állított szenteket, és boldogokat.
Ricsi_91 2019.08.22 11:25:13
@KalmanBlog: Azon mondjuk csodálkoznék, ha a 4. hónap után SEMMI nem járna Spanyolországban. A cikkben is az van, hogy a spanyol rendszer más, mint az itteni, és nem fejtették ki bővebben. Ami az apákat illeti valóban figyelembe kell venni, hogy a kisgyerek nevelésben az apa, és anya szerepe biológiailag különböző, és biztosítani kell a szoptatás lehetőségét, de eMELLETT nem árt, ha azért az apák IS kapnak szabadságot a születés után. Nem az anya helyett, hanem MELLETT.
A Disney javára legyen mondva, hogy mikor az Alice Csodaországban élőszereplős változatával pofátlanul nagyot kaszáltak, simán megtehették volna, hogy végigmenetelnek az évtizedek során kisajátított mesevagyonuk felett, és 2-3 évente leszállítanak egy-egy élőszereplős…..
Ricsi_91 2017.08.14 13:44:12
@Ágói: Bocs, de Te nagyon paranoiás vallási fanatikus lehetsz. Ez egy jó film. Szerintem ez a film nagyon is olyan mondandót közvetít, ami keresztény szempontból is helyeselhető, nevezetesen a bosszú, és gyűlölet ellen van, és a megbocsátást propagálja, ezt kéne keresztényként helyteleníteni? És még az is benne van, hogy ne ítélj külső alapján.:)
Nem számolok azzal első gondolataimban, hogy Orbán Viktor 2014 előtt megbukik. Bár ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is. Jelenleg azonban még erős a parlamenti kétharmad és túlságosan megosztott az ellenzék. Már csak azért sem…..
Ricsi_91 2011.11.12 12:29:02
@Ricsi_91:

Hahó! A Jobbik épp úgy egy demokratikus választáson a Parlamentbe jutott párt, mint a ballib pártok, még ha nem is tetszik mindenkinek!
Akárhova nézek is, előbb-utóbb mindenhol szóba kerül, a hazánkban tapasztalható bűnözés és erőszak miatt, a cigánykérdés. Legutóbb a nagy port felkavaró csepeli elásott holtestek miatt "Hiába könyörögtem, elástak": megszólalt a csepeli áldozatnéhány bűnügyi…..
a nagyfogú rém válasz | vissza a topikba 2011.08.15 16:25:40 © (237965) A hgyi haverja az a micskos xarházi murder a hgyi parancsára ok nélkül kitiltotta, törölgette minden nickét. Ebből a feminista topikból, az index fórum többi topikjához híven, hímsoviniszta…..
Ricsi_91 2011.08.30 09:44:42
"És te mennyire gondolkozol az egyenlőség szellemében"

Tehát akkor még egyszer: Arról a verzióról mi a véleményed, hogy legyen legális az az abortusz, a férfiakat meg SEMMILYEN indokkal ne lehessen gyerektartás fizetésére kötelezni? Ne tartsuk bűnösnek az abortuszos nőt, de ne tartsuk bűnösnek a férfit sem aki lelép... Így egyenlő: Szexelni lehet,akár védekezés nélkül, a következményeket meg nem kell vállalni, egyik félnek sem.

"ha a nők saját teste feletti önrendelkezését nem tartod tiszteletben?"

Még mindig tiszteletben tartom, ezért dönthessék el, hogy szexelnek-e, és ezzel vállalják-e a lehetséges következményeket, ahogy a férfiak is. Mit nem lehet ezen felfogni? Amit Te akarsz(És sajnos most ez van.), az már nem normális, mások jogát is tiszteletben tartó önrendelkezés, hanem jogom az van, de kötelességem semmi című egoizmus.

"Svédországban pontosan mert nem tiltják, jóval kevesebb az abortusz, mint ahol tiltják. "

Kevesebb van, mint nálunk(Inkább születésarányosan, mint számszerűen.) de ugye Te sem gondolod komolyan, hogy direkt AZÉRT van kevesebb, mert lehet??!! Senki nem mondta, hogy a jogi szabályozás az egyetlen lényeges változó, de ugye Te sem gondolod komolyan, hogy nem lényeges változó? Nyilván Svédországban is még kevesebb lenne, ha tiltanák, ugyanígy ahol tiltják, és mégis viszonylag sok van, még több lenne, ha még lehetne is. Továbbra sem mondja senki hogy szórakozásból mennek, nem érted, amit írok.

"nincs meg az a társadalmi környezet ahol ő felelősséggel gyereket vállalhat. És ennek a megítélése mindig a nő saját döntése."

És akkor most jutunk el oda, hogy még direkt a gyerek érdeke, hogy megöljék, mert ha nem tud neki mindent megadni, akkor már jobb az élete elején megölni.
Susan Wicklund golyóálló mellényben és lőfegyverrel indul munkába. Nem katona, nem is biztonsági őr, hanem orvos. Nőorvos, aki 20 éve elszántan küzd azért, hogy az abortusz legális legyen/maradjon, hogy a nők emberi körülmények között feküdhessenek a vizsgálóasztalra, és ne…..
Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki egyetért. Lényegében…..
Ricsi_91 2011.03.12 19:21:45
"Nem tetszik az alkotmányban pl. Magyarország fővárosa Budapest? Hogy Magyarország védelmezi állampolgárait? Hogy az anyanyelv magyar? A Himnusz? Vagy csak zsigerből tetszettek szavazni? És hogyan szavaznának akkor, ha a kedvenc pártjuk 90%-ban kb. ugyanezzel a szöveggel rukkolna elő?"

Tudod, abban a 10%-ban nagyon durva dolgok is vannak. Nagyon demagóg dolog, hogy ilyenekkel jössz, hogy itt bárkinek is a fővárossal van baja, vagy a himnusszal.Tény, hogy a nagyja marad a régi, de az a néhány változás igenis fontos.Nézzük:

1:Határon túliak választójoga. A határon túli magyarok szerintem is testvéreink,ki kell állni értük, de ne akarják az én f***ommal verni a csalánt. Álljunk ki értük, de ne akarjanak beleszólni olyan dolgokba, ami nem fogja őket érinteni. Amint ideköltöznek, legyen választójoguk,addig ne.Főleg ne azért, hogy a fityiszt bebetonozzák.

2:Ne legyen gyerekszavazat, minden nagykorúnak, aki itt lakik legyen egy szavazata (Azaz, ha úgy vesszük,hogy egyéni, meg listás, akkor ugye kettő.)oszt jó napot. De ha már ragaszkodunk a gyerekszavazathoz, legalább nem kéne szexista módon kifejezetten az anyának adni plusz szavazatot, az apának meg nem, ez ugyanis nemi diszkrimináció, pedig előtte meg le van szögezve, hogy a nők és férfiak egyenjogúak.

3:Nem kell, külön kiemelni, hogy védjük a nőket.Ez megint csak szexizmus.

4:Közvetlen demokrácia ellehetetlenítése. A képviseleti, és a közvetlen, népszavazásos hatalomgyakorlásnak egymás mellet kell lennie, és egyáltalán nem kell a népszavazás intézményének kivételesnek lenni. Nem kell újra előírni, hogy csak akkor érvényes, ha a fele elmegy, és azt sem, hogy nem lehet alkotmányról, meg választójogi törvényről népszavazni. A népszavazás intézményének ellehetetlenítése a Fidesztől különösen gusztustalan, szerintem senkinek nem kell magyarázni, hogy miért.

5.Ezen kívül a népi kezdeményezést sem kéne kivenni.

6.Adótörvényeket sem kéne betonba önteni, bár Gulyás Gergely szerin nem lesz, ez téves értelmezés, úgy legyen.

7.A képviselők neveinek semmi keresnivalója a szövegben, ez miféle egoizmus?

8.Mi az, hogy a nagykorú gyerek köteles a rászoruló szülőről gondoskodni? Akkor is, ha az nem törődött vele gyerekkorában? Általában persze ez szerintem is erkölcsi kötelesség, de az alkotmányba ez nem kell.

A magzati élet védelme,és a házasság csak férfi, és nő között viszont tetszik.
Vagy nagyszerű jóssal bír a Bors online divíziója, vagy elkérték az RTL időgépét, de valahonnan tudomást szereztek a tegnap esti VV Alekosz - VV Zsófi párbaj kimeneteléről. A honlapjukon megjelent cikkük kommentjeiben olvasható, hogy az írás már akkor elérhető volt a neten,…..
Elkészült az új alkotmány koncepciója – írják a lapok. A tervezet hozzám is eljutott, és bár több újdonságot is tartalmaz, ha valóban ennek szellemében készül el az új alaptörvény, akkor két jövendölést (egy félelmet és egy reményt) biztosan nem teljesít majd be.…..
„A munka nem elég – az erőfeszítésnek intelligensnek kell lennie.”Charles B. Rogers  A Nők a pályán egyesület újabb kezdeményezésével népszavazást szeretne arról, hogy a pártlistákon minden második helyet női politikusok foglaljanak el. A kommersz…..
Ricsi_91 2010.11.16 16:20:22
@Vakmacska: Drágám én most, nemrég is láttam olyan nyílt hirdetést,hogy "Debrecen egyszemélyes presszóba, szakképzett gyakorlattal rendelkező e.ü. könyvvel rendelkező, precíz, jó megjelenésű, dolgozni szerető női pultost felveszek. Komoly szándékkal rendelkezők jelentkezését várom. Jelentkezés : Kizárólag telefonon! 06-30-453-8991"

Cégnevet nem írt,gondolom, mert ő is tudja,hogy törvénytelen.A telefonszámra rá lehet kenni,hogy visszaéltek vele,ha esetleg cseszegetné az EBH.Amúgy talán nincs kifogása a hiredetőnek,hogy kiraktam a telefonszámát is,mert a topjob.hu-ra is PONTOSAN így rakta ki a hirdetését,én egy szót nem változtattam rajta.Ergó én csak ingyen szolgáltatást csináltam neki,akár e blog olvasói közül is jelentkezhet valaki.:D:D
Ne ess pánikba! Ha gond van, olvasd figyelmesen végig az alábbi tudományt. Ha akkor sem világos, kommentálj, és segítünk. Segítség és gyakori kérdések, Foci-vb 2010 Mi kell, hogy lássam a vb-közvetítést? Egy átlagos PC vagy Mac, átlagosnak mondható szélessávú internettel, flash playerrel. Ez egy…..
Kezembe akadt a legforróbb sztártitkok magazinja, a Hot!, címlapján az olvasódöbbentő szenzivel: Liptai és Kozsó titkolják, hogy valaha viszonyuk volt. Vov. Évek óta vártam már egy jó kozsós hírre, ő az az ember, akivel kapcsolatban egyszerűen minden, de minden érdekel, nem csak…..