Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Khinem Saar Yale

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
dr.ahalan Rovinj, Isten veled! 2022.08.16 22:32:36
  Persze volt keserű élményünk is, kirándultunk Rovinj-ba. Először a háború után nyaraltunk ott, nagyon egyszerű szállásunk volt, de imádtuk az akkor még majdnem romos várost, az öbölben az ütött-kopott halászbárkákat, a pici zugéttermeket, árudákat, a kedves embereket. Aztán jártunk még ott…..
Khinem Saar Yale 2022.08.21 07:22:57
Khinem Saar Yale 2022.08.21 07:59:25
dr.ahalan Fagyit! Sokat! Még! 2022.06.28 22:35:46
  Ilyen cikkeket és reklámokat ollózok ki az 1931-es és 34-es salátamagazinokból, rengeteg érdekességet találtam már, gondolom mindenkinek egyértelmű, hogy manapság, 2022-ben  ez micsoda. :))) Száz év se telt még el, és megint ugyanott tartunk. Háborús helyzet, szegénység, járványok, ispánok és…..
dr.ahalan Egy kis szívás... 2022.06.21 23:24:07
    Ez egy szívós írás… :))) Vagy szívás? Ki tudja… :)))   Szóval a zavaró körülmények mellett is remek hétvégénk volt, szombaton már jó korán kimentünk a bolhapiacra, én Elf Bart is akartam venni, sokan árulják, ki akartam próbálni valami isteni ízt… Hát már elöntötték a NAV-osok a piacot,…..
dr.ahalan A Sugovica! Emléközön. 2022.06.14 22:53:59
    Néha meglepő fotókat tudok lehalászni a bajai csoportokból, ez például a strand, valamikor a gyerekkoromban. Ha nem voltam kint a Dunán édesapuval, akkor ott a másik parton napoztam, csatangoltam minden nap. És pasiztam. Ezerrel. :)))   Kiváló volt a vízminőség!   Aztán valami aljas barom…..
    Szóval a pünkösdi rettenetes hétfő a fogorvosi ügyelettel kezdődött, és lesz teendő a fogaimmal, új orvost már találtunk barátok által, apránként az idén rendbe kell tenni mindent  a számban, a járvány alatt nemigen figyeltem rá. :(((   Aztán délután már jó volt, meglátogattuk Horrorkát az…..
    Ami kihagyhatatlan nyaraláskor, az a tenger gyümölcse. (Fotó: 2015) Kagyló, scampi és tintahal legalább háromszor-négyszer, hagyomány még a Batana teraszán Fazanában legalább egy vacsora, ehetetlenül nagy kétszemélyes sültes tál mindenféle helyi finomsággal. Sült malachús, csevap, fűszeres…..
Khinem Saar Yale 2022.06.02 09:24:04
@dr.ahalan: kelnek-fexszenek, talán szekszőnek, boldogok, mert mint jelezte újra vett magának egy öreg botot, a sok tragédia és bajok ellenére.......:):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Khinem Saar Yale 2022.06.04 06:54:41
hát ez gecinagy!!!!!!!!
"
Szildi
Szildi
Admin
Reply to padreemeritus
13 órája

Nem is felejt el, mi vagyunk az első gondolata.. demonstrálja.. De vajon mivel foglalkozott volna 17 éven át, ha mi nem lettünk volna? .. költői a kérdés és hát valamivel tölteni kellett az idejét.

Amúgy a mostani barátommal nagyon sok programban van részem, aki nyugdíjazása előtt orvos egyetem és jelenleg is egy világ szervezet Mo-i vezetője. Így mindenhová hívják, megtiszteltetésnek veszik ha megjelenik, többnyire orvosok, művészek, akadémikusok társaságában. Nem egy fogadáson, múzeumi megnyitón, koncerten, kiállításon voltam már vele (minden hétre jut egy-kettő). Többek között prominens Kossuth díjas művész családjával a színházi páholyukban akinek a születésnapját több százan ünnepelték,( aki a legjobb barátja egyébként) Tegnap pl. színházban voltunk, múlt héten Zeneakadémián, hétvégén is egy kizárólag meghívott vendégek részére szervezett programra vagyunk hivatalosak, és persze Egyiptomba is együtt megyünk. Ennek a fikának fogalma sincs , hogy élnek azok akiknek a nyomába sem léphet. Vajon ezek az eltartott senkik , hol jártak az utóbbi években. Évek óta otthon eszi őket a penész, csak arra várva ki finanszírozza őket. Ha nem így lenne, mást se olvasnánk, folyamatosan beszámolnának ha valami történne velük. De nem, ők egy blog oldalon másokat lejáratva, csak ezzel szeretnek foglalkozni, miközben a nulla is több náluk. Nekik ez jutott, ezt érdemlik, mert normális emberek az ilyen alakokat nem szívelik.
Vannak más barátok is körülöttem, író, közgazdász, mérnök (barátok a szó valódi értelmében), akikkel nagyon jól érzem magam. Szóval, kárpótolva vagyok, mert csodás és értelmes életben van részem. Ez a webes felület csak egy része a freenek, telefonos app.oldala jól megy, már nem hiányzik a régi oldal, ilyen világban ez pont elég és jól is van így."

"... nyugdíjazása előtt orvos egyetem ...":):):):):)

a gyógyszerésznő:):):):):)
mikor felteszik a szart a polcra rögvest lekvárnak képzeli magát:):):):):):):):):):)

ide megyek, megyünk, oda megyek, megyünk, ilyen barát olyan potentátok, de kúrásról sehol egy árva szó sem:):):):):):):):):):):):):):)
már csak ordítozni lehet a barlangban:):):):):):):):)
Khinem Saar Yale 2022.06.04 10:28:47
@dr.ahalan: bazmeg!!! már megint demonstrálsz!!!!!!!:):):):):):):):):):):):):):):)
dr.ahalan Barátaim fotón 2022.05.24 22:17:51
    Végre megint van egy kis időm szkennelni az ősrégi fotókat, nagyon élvezem! :)))   A 2000-től kezdve szenvedélyesen fotóztam a víz alatti életet, de nem volt könnyű. Elképesztő összegeket költöttem egyszer használatos gépekre, meg előhívásokra, aztán a Gábortól kaptam egy digitális víz…..
Khinem Saar Yale 2022.05.28 05:56:32
    Lassan-lassan készen leszek a felújítás utáni visszarendeződéssel, kicsit átrendeztem az új fürdőszobát, kell még vennem néhány tárolódobozt, egy dekorképet, és szeretnék egy új polcot is, de persze sehol nem találok olyat, amilyet elterveztem. :(((   Közben megmutatom… Ez az egyik kedvenc…..
Khinem Saar Yale 2022.05.22 14:01:56
@dr.ahalan: ejnye!!!! füstöske???? tojócső???? púzó?????
és ezeket szereti, ha kényezteti valaki?????
én meg váltig azt gondoltam , hogy a sivatagban, évtizedek óta megbúvó már-már aszaltszilva nagyságú mazsoláját:):):):):):):):):)
eddig azt hittem a fogatlan svéd néha bekéredzkedik, és elcsámcsog a gyűrött lauda füleken:):):):):):):):):):):):)
Khinem Saar Yale 2022.05.25 11:20:44
@dr.ahalan: azt hittem majd kitevegel a piramiDokhoz, vagy Quadozik a homokban!!:):):):):):):):):):):)
az aréber bakok jól nyalnak, ezt szerintem a fogatlan migráns svéd lánya jobban tudja, meg kék kérdeni:):):):):):):)
    Hihetetlen munka ez a fotó, egy régi kép a terünkkel összedolgozva egy egészen friss felvétellel, ugyanonnan. Azért egészen friss, mert az ASUS reklám csak idén januárban került fel a tetőre. :)   Leginkább a jampi tetszik, aki hetven éve ácsorog ugyanannak az oszlopnak támaszkodva. Türelmes…..
Khinem Saar Yale 2022.05.11 06:27:57
Khinem Saar Yale 2022.05.14 04:25:40
    Régen mutogattam ékszert, most brossokhoz van kedvem, azt hiszem még nem is igen készítettem ilyesmit. :)   Aki nem követi a hozzászólásokat, az nem tudja… Tegnap a harmadikon az egyik lakásból tűzijáték-sorozatot eregetett valami barom, az udvarra, a tetőre meg a térre, nem kevés kárt…..
    És tényleg előkerülnek emlékek, kedvet kaptam Hans Habe könyvéhez, Palota Velencében, nagyon régen olvastam. A jelek szerint majdnem húsz éve. :))) És mi volt beletéve könyvjelzőnek? Ez… Mekkora előadás volt, és milyen nehéz volt jegyet szerezni rá az elején! :)))   Gábor természetesen…..
    Ezt a bélyeget nekem egyszerűen meg kell szereznem akkor is, ha ma ez a legkeresettebb bélyeg a világon. Azt hiszem a HVG-n volt a cikk, Ukrajnában néhol hat órát állnak sorban egy-egy ívért, a kép a Kígyó-sziget egyik hős védőjét ábrázolja, aki egyértelműen közli az oroszokkal, hogy húzzanak…..
dr.ahalan Diplomák és hazugságok 2022.04.05 22:25:48
  Igazából nem öröm nekem ez az írás, nem is hiszem, hogy az első oldalon van helye. Végtelenül szomorú vagyok, hogy ideáig fajult a helyzet. Az aljasság és mocskosság csimborasszója, három végtelenül gyalázatos, szégyen nélküli  ember sok évig tartó fura, perverz játékának az eredménye…   Nem,…..
    Ez aztán bolond nap volt, igazi áprilisi őrültségekkel! :)))   Hogy is tanultuk? A járványt a válság követi, és hozza a háborút. Utána a romokon épül újjá az élet, felvirágzás, épülés, modernizáció, mindez  manipuláció, és mégsem elkerülhető, hisz bár hatalmas áldozatok árán, de mindkét…..
Khinem Saar Yale 2022.04.19 07:51:07
első!:)

tegnap egész délután ( mert a vér szerinti nagymamák felülírták a pogromot) tojat hunterkedés volt.
sajnos lujzibéééjbe erősen belázasodott éjjel, de ez sem tartotta vissza hogy szügyig a fűben ordítozzon az öregekkel, és egy egy tojatot bezsebeljen. fasza nap volt!!!!

"
Astrid
Astrid
Tag
Awaiting for approval
1 órája

Huhhh! Úgy látom, volt élet a botrányblogon! :))))
„Beszéljünk az iratokról.” – követeli a fika. Mérgében még a felkiáltójelet is elfelejtette kitenni! :)))))
„És miért kellene nekem megmutatnom neki bármit is? Mi ő? Ő is hivatalos személynek véli magát? Ez de beteg… :)))” – írta két napja. :))))))

Rudikám, csak nem képzeled, hogy hivatalos iratokat fogok neked feltenni a netre???:)))) Ejnye!!!
Saját magamat ásnám el, azonnal ráfognád, hogy hamisítvány, photoshop ésatöbbi :)))))
Mint ahogyan azt anno az utazós fotóimnál is tetted! Nemár! Nem fogok bizonygatni neked! :)))
De beszélhetünk róla, persze! :))))) Az államvizsgám jeles lett! A szakdolgozatom is, amit pszichológiából (!) írtam „Érzelmi klíma és családrajz” témában. Nyitott könyv vagy! Detélleg! :)))))

Aztán meg kioktat! Mert ő tudja! Punktum!!! :):):):):):):)
„Tojást pedig vasárnap keresünk. Hétfőn a locsolók jönnek… Mint köztudott. Én már illatozom a szomszédasszonyom unokái által. :)))”
/SAJÁT unokád mikor lesz, rudikám???/ :)))

Hát akkor most jól figyelj, fikanéni, mert NAGY tévedésben vagy; kevered a szezont a fazonnal! :))))
A „húsvéti nyúl” jön vasárnap reggel – „mint köztudott” -; apró fészekbe teszi az AJÁNDÉKOKAT a lakásban: nálunk általában mesekönyveket, kifestőket, diafilmeket, pár csokitojást és az elmaradhatatlan áfonyát hozza.
    Húsvétra tojások… Azt hiszem abba kell hagynom a faberge-fűzést, és normális ékszereket pendergetni. Fegyelmezem magam, ezután heti egy tojás, vagy faberge-gyöngy… Na jó! Legyen mondjuk kettő! :)))   Ma aztán igazán szépen teljesítettem, kora reggeltől délutánig bélyegfotóztam… Az elég…..
dr.ahalan Tavasz, TAVASZ! 2022.03.22 22:11:40
    Végre itt a tavasz, zöldül, virágot bont minden, egész nap nyitva lehet az ablak, és délután fél órát napoztam, pont besütött az ágyra a Nap! :)))   Délelőtt átmentem az antikvarium.hu-hoz… Kész függőség, komolyan! Két percre van tőlem az átadóiroda, és sose bírom ki, muszáj rendelnem, pedig…..
Khinem Saar Yale 2022.03.23 07:30:11
dr.ahalan Könny, háború, gyöngy 2022.03.08 22:37:18
    Gyerekkorom óta nem sírtam annyit, mint ma… Vörös a szemem, és viszket! Nem tudom hol termett ez a hagyma, amit a Gábor idehozott nagy mennyiségben, de kegyetlen cucc volt! :O   Egyébként ez a bajor hagymaleves nekünk kevésbé ízlett, mint a francia… )))   Nehéz napok ezek, a Gábor ma is…..
dr.ahalan Békét! 2022.03.02 22:26:04
    Örömre nincs ok, ez megint olyan hét, amit legjobb volna átaludni!   Két és fél éve volt egy csúnya csőtörés az emeleten, totál átázott a bejárati ajtómmal szembeni fal a folyósón. Száradt, aztán jött a járvány, most végre ideért a vállalkozó, és kijavította, lefestette… Na jó! :O   Csak…..
Khinem Saar Yale 2022.03.05 07:09:11
    Mostanában minden napra jut valami extra tennivaló, találkozó, vagy intézendő, néha visszagondolok arra, hogy milyen nyugodtan, kényelmesen éltem a karantén alatt. Gábor kényeztetett, mindent megkaptam, és egész nap azzal foglalkoztam, amivel akartam. :)))   Mondjuk sose unatkoztam akkor se……..
Khinem Saar Yale 2022.02.26 10:21:28
dr.ahalan Békanász a zavarban 2022.02.15 23:22:57
    Nahát, micsoda emlék! :))))   Van egy plüss békám rengeteg sok éve, imádom… Amíg jó állapotban volt, addig hurcoltam magammal mindenfelé, ez a fotó 2009 nyarán készült, az olasz tengerparton. Rengeteget fotóztam ott a macikat is, mindig nagy sikerünk volt vele… A maciknak van felfújható…..
dr.ahalan Vérpatak és karamella 2022.02.08 22:24:01
    Ez volt nálam a hét fotója, Izraelben utcai hűtőket állítottak fel, a kereskedők zárás után belepakolják az el nem adott ételeket, a rászorulók pedig elviszik, mindenki annyit, hogy jóllakjék. Elképzeltem ezt nálunk… Hát! :O   Persze igazságtalan vagyok, látom a csoportokban a jó példát…..
    Ezt a fotót ma találtam… Hát igen! Velencében az a varázslatos, hogy bármerre fordulsz, bárhová tekeregsz, minden sarok után találsz valami meghökkentőt. Tréfásat vagy szépet, hatalmasat vagy aprót. Iszonyú mennyiségű fotót készítettem már ott, több ezret. Néha már én sem emlékszem, hogy mi…..
    Már régen mutattam ékszert, ezek az én imádott leopárdjáspis köveim. Lehetetlen megunni őket! :))))   Iszonyú hideg tél ez, még zokni is húzok mostanság! Én! Zoknit! :O   A hét első napja nem telt el izgalmak nélkül, Gábor korán végzett a munkával, és jött! A sült húsokat és a tenger…..
    A hír reggel érkezett, már elfelejtett hang hozta, a gyomromba vájt… Gondolatokat gerjesztett, emlékeket, kételyeket. Nagyon rossz nap volt!   Megírni persze nem lehet, nem is illendő. Jót, vagy semmit…   A Gábor azonnal idejött, Gábormamával is beszélgettem hosszan-hosszan, Horrorkával…..
    Ezt muszáj megmutatni, minden évben fotósorozatot készítek a karácsonyról, fák, arcok, díszek, ajándékok, ételek… Emlék. Ezek itt az idei kedvenc ajándékaim, persze sok minden lemaradt a fotóról, könyvek, ajándékcsomagok saját termésű finomságokkal, rengeteg különleges lekvár, fűszerek,…..
Khinem Saar Yale 2022.01.03 11:41:56
@dr.ahalan: jól tetted, csak a penész szagot árasztotta!! megőrül a magánytól, a jóléttől.
vén hülye.