Regisztráció Blogot indítok
Adatok
l.x.

0 bejegyzést írt és 1255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Édesanyám úgy jegyezte meg egy életre James Hetfieldet, hogy a Metallica énekes-gitárosa, persze csak úgy rocksztárosan, de premier plánban köpött egy óriásit, amikor éppen zenekarával együtt lerótta tiszteletét a Freddie Mercury emlékére tartott wembleys gigakoncerten. A hazai…..
l.x. 2011.11.24 16:21:03
@Dankó Gábor: "Azt viszont nekem senki ne mondja, hogy '91-ben minden magyar ember teljesen felvilágosult volt az olyan zenekarokat illetően, mint a Metallica, a Guns N' Roses, az Extreme vagy a Def Leppard"

Mivel a mai napig se lehet ott Crimson Gloryt vagy Rick Wakemant látni/hallani, még mindig kőbunkó mindenki, ha jól értem...

(A szarkazmus ellenére az a vicc, hogy tényeg.)
A brit tévénézőket sokkolta, hogy szerdán szexpózokról adtak tanácsokat időseknek az ITV reggeli adásában - írja a Borsonline. A témát nemcsak szőrmentén említették meg, hanem egy idős párt is behívtak a stúdióba, ahol egy franciaágyon, pizsamában mutatták be a…..
l.x. 2011.10.23 18:31:01
Gubcsi Lajos, a Fidesz-éra eddigi legviccesebb figurája egy szép hosszú bejegyzéssel búcsúzott a lemondása kapcsán. Napsugaras emlékeztető 15 hónapról barátaimnak! És még nagyobb áldást osztott rám, amikor kineveztek a HM Zrínyi Kft. ügyvezetőjének 2010. június végén. A…..
1997. március 29. kellemes kora tavaszi időjárás, vagy valami hasonló, ám ez a történet szempontjából teljesen lényegtelen. A Haladás a Videotont fogadja otthon, közepes érdeklődés, 7000 néző. A pályán olyan héroszok feszülnek egymásnak, mint Balassa, Szekér, Usvat, Fehér…..
l.x. 2011.09.28 13:20:17
@Futó Lada: És mi van, ha nem is csak a lest csalják el, hanem hozzászámolnak a játékidőhöz... mondjuk, 300 évet, mint a középkorhoz!?

Nem lesz jó az a számítógép, mindenki láthassa.
l.x. 2011.09.28 14:51:50
@Futó Lada: Kész csoda, hogy teniszezőt nem evett még a kompjúter. Az meg, hogy teniszes videotechnikust még nem értek csaláson két okra vezethető vissza: a teniszben nincs pénz, jellemzően hobbisport, és hogy olyan jól csalnak, hogy sose derül ki.
És ahogy autot meg int fotosoppolnak a pillanatnyi igény szerint, nyilván lest, meg gólt is fognak - meg élient is a pályára Kelemen Annával kéz a kézben.

Mindent egybevetve nincs is annál jobb, mint hogy a 14 esztendős Józsi az otthoni digitális adás közben 3 gombnyomással megbizonyosodhat róla, hogy az 5 bíró 10 szeme se ér egy buznyákot se a szervpiacon, de ezt az értékelést nagyságrendekkel értékesebb eszközökkel felszerelt profik nem közölhetik velük ríltájm, mert 120 év, meg ájtat, meg Libaszar SC, meg úgyis lesz, aki csal, és még a zorrunkat se tisztíccsa.
l.x. 2011.09.28 15:23:51
@Artie: Jaja, a közdőtéren 11 az 5-öt verné laposra, a lelátókon pártízezer a másik pártízezret, kétmilliárd ember tudván tudja, hogy mi a helyzet, a tudósítók nem tudják, hogyan finomítsák, hogy a bírók elkúrták, és hogy a főnökeik meg korrupt és/vagy vaskalapos seggfejek gyülekezete, akik minderre azzal reagálnak, hogy ez így a lehető legjobb.
2011. április 16-án a rendvédelmi dolgozók tüntetésén több tűzcsapot is megnyitottak.  Hallatlan ... nemhogy örülnének, hogy egyáltalán tüntethettek! A rendőrség akkor megígérte, hogy fel fogja kutatni a bűnösöket, mert ez a gaztett nem maradhat büntetlenül.Az…..
Dream Theater – A Dramatic Turn Of Events(Roadrunner)Az új Dream Theater-lemez egy új Dream Theater-lemez, se több, se kevesebb. Aki sosem szerette ezt a zenekart, nem most kedveli meg. Aki az évek során elveszítette a lelkesedését irántuk, nem most szeret beléjük újra. Aki…..
l.x. 2011.09.19 15:32:29
@kuruc69: 'Számomra még nem világos,hogy felfér e ez az album,a "Scenes from.."'

Jó pár témát onnan emeltek át, és díszítettek rajta egy picit, szóval amellé furakszik. ;)
hogyvolt Aranypart - 1x02 2011.08.24 07:22:00
Na, megvolt az első adag a prosztórealityből, ami arra pont elég volt, hogy kiderüljön, a casting néhol ugyan bicegni látszik, de van lehetőség a kilenc szereplőben. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Leviék isznak a nappaliban/teraszon, mint a gödény, Pókmajom a pattanásait nyomkodja…..
l.x. 2011.08.24 11:53:33
@szgy: "most látszik mit tud pókmajom: pénzt lenyúlni, munka elől menekülni "

... a többieket hagyni éhen dögleni.

Még hogy buta... vállalatok se csinálják jobban. Egyszemélyes korlátolt felfogású társaság.
Tony Iommi hivatalosan is megerősítette, hogy ismét összeáll az eredeti Black Sabbath, tehát a gitároson kívül még Ozzy Osbourne énekes, Bill Ward dobos és Geezer Butler basszusgitáros. Iommi és Ozzy már júniusban írt pár új dalt, amik valószínűleg majd 2012-ben jelennek meg,…..
l.x. 2011.08.17 11:33:08
@krferi: Technikában Ward kivételével mindegyiküket körözik az ő örökségükön tápolt kölkök, de amit ösztönből összehoztak, az egyéni ls felejthetetlen, szemben a kölkök műveinek többségével.
„3 hónap múlva Attila kirúgott azzal a szöveggel, hogy a próbaidőn belül indoklás nélkül elbocsáthatja azt, aki nem jól teljesít” – nehéz a munkakeresés, de ha egy nő mégis megcsíp valamit, lehet, hogy őt is megcsípik hamarosan. Mai Levélírónkat felveszik egy…..
A Kékszalag tókerülő verseny idei hibáiból tanulva 2012-től szigorítanak a versenyszabályzaton. Az már most biztos, hogy minden résztvevőnek magenta karúszót, vagy 40 darab üres unicumos üveget kell viselnie a teljes versenyidő alatt. Nemzetközi hatásai is voltak a Kékszalagnak,…..
l.x. 2011.07.17 16:34:53
@Kappa1: Jaja, blogban is nehéz szatírát nem írni.

A vonatnemváros részen egyébként még vigyorogtam is.
Vastagbőr Nagyívű 2011.07.12 15:21:00
Mit is látunk az ábrán? Az ábra egy hivatalos kormányzati dokumentum a kormany.hu-ról, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkársága készített, és az általuk kiszámolt inflációt tartalmazza - 2045-ig. Ma hozták nyilvánosságra. Komoly…..
Kumin szerint Pártszavazás után 2011.07.03 23:03:10
Emlékszem, hogy kb. két hónapja valamelyik tévéstúdió előtt várva kaptam azt a fülest, hogy az MSZP párttagságán belül készült egy reprezentatív felmérés, és ennek eredménye szerint a döntő többség Gyurcsány Ferencet és nem az aktuális vezetést támogatja. Az ilyen…..
l.x. 2011.07.04 01:20:06
@kamerasmobil: Bajnairól sejtés se lehet, hogy hogyan tudna muzsikálni egy biztos kormánytöbbségű és támogatottságú MSZP élén. Amikor ui. csinálta, akkor jól tudta revolverezni a képviselőket azzal, hogy "igen, ezt meg kell szavaznotok, és ez, ahogy most a párt áll, pár hónap múlva a végeteket jelenti - ha nem szavazzátok meg, egy napotok se lesz" -- vagyis neki nem adatott meg az párt darálójában sógorkomabizalmit sógorkomabizalmival szinkronizálni. Íme egy közeli példa a diktatúrák hatékonyságáról...
Mandiner blog Hillary, segíts! 2011.06.28 07:01:00
   Olyan régen volt már ilyen demokráciaféltő, fékező, ellensúlyozó aláírásgyűjtés. Már kezdtem azt hinni, hogy a magyar jogállamiság oly magasztos ideája végleg felöltözött a Facebookra, ám megjelent itt a történelem szemétdombjáról néhány mamut, akik a jó…..
l.x. 2011.06.28 15:25:07
@genyamagyar: Az hagyján, de ezzel a baráti Almuniát is, lévén neki lett volna a feladata Veres varázsceruzát tartó kezére bni még idejében.
l.x. 2011.06.28 15:32:06
@Lasombra: Mondjuk, én aszondanám, hogy akit demokratikusan elkültek a házból a halál náthás bájdorongjára, az legfeljebb memoárt írjon, hátha kíváncsi rá valaki.

Állítólag úgyis a parlament a politika helye... még a végén megérjük, hogy a Kossuth teret is összehugyozzák.
l.x. 2011.06.28 15:42:57
@Lasombra: "egy halom civil és jogvédő szervezet sincs bent a parlamentben. akkor nekik is kuss? ugye nem?"

Ha lesz egyszer 1 (egy) tényleg (!) civil szervezet, amelyik a problémájára orvoslást külföldre, vagy külföldről hazaírásban látja, áldásom lesz rajta - talán Nagy- és Kisszelmenc volt ilyen, igaz, az meg nem itthoni - a csaknem frissen hóra kivágott Demszky és az oktatásban elmebeteg cárként diktáló Magyar Bálint szemernyit más kategória. TGM meg patológiai, de ez közhely.
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
l.x. 2011.06.27 16:20:23
@maskep: Végigolvastam. Sztenderdek. Ha ami volt, az pont sose volt jó, és pont azok pofázták, hogy sose jó, akik a forrás tetemes részét lenyúlták, akkor természetes, hogy ezzel a módszerrel nincs több kísérlet.
Hidd el a görögöknek, ha nekem nem hiszed.
l.x. 2011.06.27 16:22:36
@wernhervonbraun: "nem a turbólibsi gazdasági irányvolnalat és világnézetet"

Csak nem a globalizmusra gondolsz?
l.x. 2011.06.27 16:48:00
@maskep: Lehet. Meg az is lehet, hogy csak túlságosan hasonlítok a német családi vállalkozókra.
Emberek vagyunk, hibázunk, mindenki, kivétel nélkül.Ha a hiperdrága űrjárművek is főleg emberi mulasztás miatt pusztulnak el a személyzettel együtt, akkor mit várhatunk egy aluliskolázott személyzetistől, vagy HR-tanácsadótól? Egyáltalán, ki lehet ma Magyarországon…..
l.x. 2011.06.24 09:04:23
@különvélemény: Egy munkaerőt - jó esetben - sosem a szakmára, hanem a munkakörre kell betanítani. Szóval ez nem plusz info, hanem alap.

És továbbra is érdekes, hogy aki még fél, de legalább negyed évig (elvégre az új munkaerő se biztos, hogy olyan lovat akar) jó, az utána annyira nem lesz jó, hogy pacekra, vagy hirtelen kitalált indokkal kivágható.

Megjegyzem, igen, van olyan munkaerő, akit ki köll vágni - mifelénk fokozatosság elve szerint szokás, és pont a fokozatosság mián elvétve történik meg. Amikor viszont megtörténik, akkor annak igazi oka kell, hogy legyen, az igazi okot meg nem lehet fertályéveken át tologatni.

Nagyképűen mondhatjuk, hogy vállalati kultúra dolga az ilyesmi - ha már a jogszabályi háttér olyan, hogy az oda-vissza szívatásra tökéletes, csak szabályozásra béna.
l.x. 2011.06.24 09:33:31
@Caprica99: Nem merészkedett: jogi és etikai igazának biztos tudatában bemasírozott. Valószínűleg most is annyit lát, hogy a sok hülye mind szembejön.
l.x. 2011.06.24 11:58:28
@különvélemény: Előbb, mint Téged olvasni.
1991. szeptember 24-én jelent meg a Nirvana Nevermind című második nagylemeze, amit azóta a könnyűzene történetének egyik legfontosabb albumának választottak meg világszerte, és amivel a grunge-korszakot fémjelezni szokták. A kerek évforduló alkalmából a Universal kiadó újra…..
l.x. 2011.06.23 15:17:36
@shitgun: "lehet, hogy király zenekarokat tett tönkre azzal, hogy a divatosat kellett játszaniuk, ha el akartak érni valamit."

Biztosan volt ilyen is, de inkább az ellenoldal volt a jellemző, mint másfél évtizeddel korábban punk esetében: ha csak erre a négy akkordra vagy képes, és tisztára hangolható motyóra se fussa, játszd ezt! Ja, és énekelj, vagy micsinálj minél gyakrabban megafonba, az még LaBrie-nak se túl ciki, pedig ő csak a magasat nem bírja!
l.x. 2011.06.23 18:20:45
@ultramega o.k.: "A Metallica említett albumának volt jelentősége (kiemelte a metált az underground-státuszból),"

'91-ben??? De Kartácsam az úrban! Addigra a HM/HR nem kiemelődött, hanem túlérett - ami azután említésre méltó történt, az kevés kivétellel mindenféle műfaji fúziók eredménye. Az nem kiemelődés, hogy Vanessa Warwick lógatja értelmetlen interjúk alatt a csöcseit az éppen hájpolt csávók ölébe.

Nekünk, az éppen lebontott vasfüggöny mögött lehetett underground a műfaj, a világ fogyasztóbbik felén már régen egy volt a többi cikk között - hogy az MTV addig nem játszotta minden reklámblokk közti kurta szünetében, csak 1-1 éjszaka... lehet, de ezért jellemzően teltházas koncerteken morgott harcos kedvében a Manowar legénysége, és közben a műfaj első hullámából már mindenki játszott mindenkivel, és már a "filharmonikusokkal" végű lemezek is rutinná váltak.

Ennyi erővel mondhattad volna a Scorpionst, mert miattuk meg sokan fügyültek, a Mr. Biggel sokan lalaláztak, a Dokken alatt meg rágták a popcornt, amíg Freddy kibelezte a soron következőt - vagy nem utolsósorban a Van Halent, ami ugyanazoknál az usákoknál volt a cukorhoz mérhető, mint akiket a "black album" és az ő emtívis perpétumizálása győzött meg.

"de ha a többi előadó nem ad ki lemezt azokban az években, az évtized egy centit sem változott volna."

Speciel a Dream Theatert direkt csempésztem a kevésbé címlapigazítottan menedzselt figurák közé. Igaz, a DT nem okozott akkora örömöt és nekilódulást az első gitárleckéjükön túlesett nagykamaszok között - ami részükről érthető, és bizonyos fokon korrekt énképet feltételez.
Meg az is igaz - ahogy utaltam is rá -, hogy ők sem éreztek bátorságot ahhoz, hogy megafon teljes mellőzésével csinálják az ipart... legalábbis akkor már nem, amikor az ötletek kezdtek kiapadni - itt egyébként korrelációt vélek felfedezni.
l.x. 2011.06.23 19:17:38
@ultramega o.k.: Ez esetben csak annyit mondanék, hogy az underground és a danubiuszkapuccsinó között még van egy univerzumnyi hely - hálistennek jó zsúfolt.

"Ez volt az AOR, vagy mi a szösz, annak idején?)"

A Mr. Big részben olyasmi, a VH és a Dokken viszont úgy HM álá ömerike, ahogy a Running Wild meg a Maiden jurópiön. És igen a Dream Warriors van annyira popos, mint az Enter Sandman - a Tooth and Nail meg van annyira nem, mint a Through the Never.

"DT nekem kimaradt, az mindig az ilyen ínyenc vájtfülűeknek szólt szerintem"

Számos tételükben verik a kilencvenes évek Metallicát hevimetálságban - sőt akadt lemezük, ami annyira közepes lett, hogy pont ugyanolyan.
Valószínűleg ma dől el, Stohl Andrásnak börtönbe kell-e vonulnia. A közvélemény ennek megítélésében igen erősen megoszlik, mondhatni legalább oly mértékben kettéhasadt, miként azt Tóbiás József vizionálta a minap a parlamentben az úgynevezett Fidesz Magyarországáról.…..
l.x. 2011.06.22 11:56:11
@BALTAZÁR: Nyilván, főleg, hogy a mindenkori határozottságával dacolva nem tudja, hogy a süllyedő, de pénzzel és legénységgel még ellátott hajón maradjon, vagy üljön-e át egyedül a mentőcsónakba, amit a saját zsebéből kéne felszerelnie, amit nem szeret.
l.x. 2011.06.22 11:58:47
@igényes: "Szakértők szerint a korrupció melegágya az, ha egy piaci társaságban keveredik az állami és a magántulajdon. A magyar kormány gőzerővel igyekszik újabb pozíciókat szerezni a hazai áram -, földgáz -, illetve olajpiacon."

A szakértők csak a hazai állami tulajdonokkal kapcsolatban mondanak igazságokat, vagy külföldi államok idegen országbeli tulajdonlásával kapcsolatban is berzenkednek?
l.x. 2011.06.22 12:15:47
@nandras01: Erre mondom azt, hogy jogi gengszterizmusra a Fidesz bőven elegendő volna (ha már egyszer nekik szentelte a kifejezést Kung-cze mester) a nemtaggyűléssel és szakmányban eladott veszteséges cégekkel - az elévüléses játékkal ebbe a síkba lehet szépen belelapulni. Akad, akinek tetszik is.
Gyurcsány Ferenc a hétvégén az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy előadást. A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak…..
l.x. 2011.06.20 13:42:01
@Brendel Mátyás: "ngolul kb ugyanolyan rosszul tudnak."

Fletó egyszerű mondatokban volt képes középfokú nyelvvizsgán vállalhatatlan hibákat véteni, amikor a CNN riportere csökönyösen faggatta arról, hogy akkor hazudott-e vagy sem.

Megint csak lehet ettől a zorbán kurvannyát, csak akinek füle van, hallja.
l.x. 2011.06.20 13:44:46
@genyamagyar: OK, akkor 2006. őszétől 2009-ig tkp. milyen feladatot szánt magának az államférfid, ha a hős forradalmároktól, ugye tartott? Mert lemondani nem állt szánddékában egy nagyban bukós eus választásig, azt tudjuk.
l.x. 2011.06.20 13:51:23
@Brendel Mátyás: A kedvedért hülye vagyok, ezen nem veszünk össze.
Mindazonáltal, csak hogy árnyaljam a képet: már 2002-ben is áthúzott lappal szavaztam, és 2010-ben el sem mentem. Mindazonáltal kívántam, hogy a taknyán csússzon az a kormány, amely 20 évnyi gürizést le volt képes nullázni.
Az sajnálatos, hogy csak a politikai karrierjüknek annyi, de személyesen, egzisztenciálisan ezt nem érzik meg olyan szinten, mint az ország.
Betudhatjuk ezt a demokrácia tökéletlenségének.
Az állatok kedvesek, szépek, vagy jó az ízük. De mindezen jó tulajdonságuk ellenére a történelem több jelentős eseményének is ők az okozói. Csokorba szedtük a 7 legdurvábbat. Az elszabadult elefántok néha agyontaposnak falvakat, medvék támadnak piknikelőkre, vagy torkunkon…..
Megaláztatásom története: A "világ vezető logisztikai csoportjának tagjánál" a dolgozót nem tekintik embernek. A német cég valahol ezt a mentalitást magáénak vallotta.Ott egyedül dolgozni volt jogunk, de semmi máshoz. Rémálom volt a munka Pesthez közel a cégegyik…..
l.x. 2011.06.14 15:21:01
@munkasterror: '"Vámszabad terület ezért. A levegőnek vámszabad területen nem kell."
Ez a mondat értelmetlen.

És nem, ha friss levegőt szeretnél szívni, akkor menj 3 méterrel távolabb azoktól akik cigiznek, és máris megoldódott ez a probléma.'

Furcsa az a mondat, de nem értelmetlen...
Dolgoztam vámszabad területen, és ha valahol a jogszabályi kötelezettség nincs összhangban az infrastruktúrával, akkor az tényleg a pokol.

Példával: aki utazott IC-n, az tudja, hogy a kalauz olykor lecseszi az utast, mert az lehúzza az ablakot, mivel lehúzott ablak mellett a légkondi nem hűti le a kocsit - a poén az, hogy felhúzott ablak mellett sem, csak még levegő sincs.
Mármost el kell képzelni egy IC-t, ahol a kalauzok egyben biztonsági őrök, és legfőbb dolguk, arról gondoskodni, hogy hogy az ablak fel legyen húzva - a légkondi meg olyan, amilyen.
Amikor írtunk a Mötley Crüe-dobos idei terveiről, nem nagyon tudtuk elképzelni, hogyan is akarja megvalósítani nagyravágyó tervét, miszerint egy hullámvasúton dobol majd az idei turnén, és a dobcucc egy teljes kört is megtesz majd vele a szólója alatt. Nos, megvolt a turné…..
Ahogy az élet más területein, úgy a politikában is ezerrel dolgozik a kognitív disszonancia redukciója. Ami nem illik a képbe, amit nehéz lenne bizonyos következmények levonása nélkül elfogadni, az inkább nincs, nem is létezik. Vegyünk csak egy egészen jó és közeli példát: a…..
l.x. 2011.06.08 15:40:23
@Gandalfonz1: Persze, az SZDSZ kísértetének baja nem az, hogy a Fidesz EZT csinálta, hanem hogy nem csinált még inkább EZT. Mindjárt érthető.

- o -

Valahányszor azt gondolom, hogy Orbánt és a Fideszt már nem lehet elviselni, előkerül valaki vagy valami a szellemi elitből, hogy legyen okom relativizálni.
l.x. 2011.06.08 16:23:12
@xsasha: Pintér esetében a miniszter nem a szakmához ért, hanem azt tudja, hogy a szakmához tartozók közül kinek melyik borítékját kell elővenni. Persze jól tudja, hogy más is elővehet róla egy-két borítékot, csak amíg az általa borítékoltak számára egzisztenciális kérdés, hogy a boríték ne kerüljön elő, számára max. még egy takonyfolt a pedigrén, ami nem zavarja, mert nem zavarhatja a "munkaadóját", akiről szintén megvannak a borítékok rossz napokra.