Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fajanka

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..
fajanka 2019.07.26 09:31:47
@ati27: Megy az hamarabb is. :)
Én arra az időre megyek haza, míg felpakolom az öregeket.
Tesóval megbeszéljük, hol nyaralunk közösen - külföldön.( Nem Bahamák meg ilyesmi, hanem Lengyelország, Olaszország az idén pld. Horvátország). Nyaralás után irány hozzám külföldre, majd hazaszállítom a szülőket. Pedig 10 órát vezetek oda, meg 10-et vissza. Kb. 10 nap per év, amit Magyarországon töltök.
Igaz én ugyanazon a helyen dolgozom és lakom ahol kezdtem.
Nem várt piros szőnyeg, meg tapsvihar, és időbe tellett mire barátokra leltem.
Ja, és teljesen egyedül. Társ nélkül jöttem.
Persze nem vagyunk egyformák, vannak akiknek nagyobb igényük van a társasági életre. Valószínű Tamásék is ilyenek.
Akkor viszont haza kell menni.
Vagy türelmesebbnek lenni.
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
fajanka 2018.12.29 12:28:58
@Csák Morritz AKA Alibiman: Ausztriának mennyi saját autómárkája van?
Nem az összeszerelés ténye a probléma, hanem azok magyar mentalitású vezetősége.
Remek szakik, hülye - és korrupt vezetők. És nem megy a gyártás, ahogy kellene.
A fejekben van a nagy gond: nem lopunk, még gemkapcsot sem, nem szemetelünk, összetartunk, ismerjük a jogainkat, és kiállunk magunkért. Felnőtt módjára, nem qurvaanyázva.
Ezt a kibeszélőt nem én vezettem, de ha rajtam múlik, az utolsókat nem is fogom a jövőben sem, mert annak rendes reunion-adásnak kellene lennie, Bencussal, teljes gárdával, ami persze logisztikai rémálom, de úgy az igazi. Ez itt fent egy csoportterápiás beszélgetés, olyan mélyen gyökerező…..
fajanka 2018.11.10 16:27:50
Nekem ez az egyenszöveg tetszik:" nagyon sokat tanultam"
A gond ezzel csak az, hogy összetévesztik a tapasztalással.
Mert ne mondja nekem senki, hogy székely Veronka felfog valamit is a neki szóló negatív üzenetekből. (ahogy ránéztem a fb-oldalára a kb 350 hozzászólás CSAK pozitív - gondolom gyomlál egész rendesen. ) Mivel szerinte egyáltalán nem gáz az ő erőszakos, hisztis, agresszív, bugyuta viselkedése, nem tudom, hogy akkor mi a fenét tanult...
A fitnes mami biztos nem találta magát cikinek, amikor eleinte Robit alázta, aztán ahogy Balázzsal beszélt. A Holtakon a jeremyvel és Benivel szembeni viselkedése már csak ráadás volt, nekünk nézőknek meg bizonyság, hogy az előzőek nem véletlenek: ez a nő tényleg egy hülye sárkány.
Valaki szerint ezentúl Nórika egy bűbáj, kedves nőci lesz???
Gábort hallhattuk: semmit nem fog fel - nem akar felfogni-, a nagyképű "az én játékom" ismétlésén kívül semmi nem utal arra, hogy gennyláda természete, a lekezelő modora, a tiszteletlen stílusa az, ami nem tetszik másoknak.
Vagyis: ő sem tanult semmit.
És ezek az emberek már "készek". A jellemfejlődés a 20-as évek elején befejeződik. Ők már nem fognak változni, főleg úgy, hogy nem is akarnak, mert azt láthattuk, hogy mindhárom rendkívül elégedett magával.
A család, a barátok pedig továbbra is ajnározzák őket, erősítve őket, ugyanazt a fals tükröt mutatják nekik, mint eddig is.
Megvan az idei túlélő, vagy Túlélő, franc se tudja, érdemes-e nagybetűvel írni vagy sem. Dávid, a profi sportoló/személyi edző nyert, de nem feltétlenül azért, mert ő volt a legerősebb vagy legügyesebb, hanem azért, mert a legjobban lavírozott a minitársadalomban, és mert volt…..
Lecsengett a tarhálási megakampány az ideális orgra, de nem kell aggódni azon (még) gazdag szcientológusoknak, akik nem tudják hova tenni a fölös pénzüket - itt egy újabb projekt! A magyar szcientológusok által fejlesztett alternatív, kisiskolásoknak tervezett tankönyveket fogjuk a jelek szerint…..
Itt a heti termés a szcientológia világából:..
fajanka 2016.10.30 14:07:45
Egészen elképesztő történetek érkeznek a Magyarország és én pályázatra (a héten még várom az írásokat). A mai szerzője, Erzsébet több mint három évtized után volt kénytelen feladni tanári hivatását és vágott neki a határátkelésnek. Tavaly október óta él…..
fajanka 2015.04.29 14:51:28
@fhdgy: Nem Gyékényes. A másik.
Az elmúlt napok magyarországi történései rég nem látott kommunikációs aktivitást hoztak a magyar kormány és a különböző nemzetközi szereplők között. A helyzet olyan mélyen van átitatva belpolitikai vonatkozásokkal, hogy nem könnyű annak csupán külpolitikai olvasatáról…..
Röviden a tények a csalásokról. Két tény miatt kértem az újraszavazást. 1) A Dienes iskolánál több tanú látta, ahogy Sárközi "Dundi" János és Kovács "Kokó" Béla a szavazókat szállítja, sőt ezek a szavazók el is mondták, hogy pénzt kapnak a "munkáért" 2) Ezen felül a…..
Nincs oka panaszra az RTL Klubtól a Tv2-höz átcsábított egykori versmondólánynak: heti hatórás munkával több mint kétmillió forintot keres majd a TV2-nél. A Blikk legalábbis így tudja. Részlet a bulvárlap oknyomozásából: A csatorna valóban első osztályú sztárként kezeli…..
Ezt láttam a magyar szcientológusok oldalán.  Úgy néz ki, hogy szülővárosom hányatott sorsú missziója hamarosan bedobhatja a törülközőt. Hiába na, a világ legjobb szervezési technológiája, a Hubbard ©®™ Management System csodákra képes...    ..
... legalábbis Kunfalvy Ákos, a Drogmentes Maraton szcientológus kirakatszervezet alapítója szerint. Ezt írta a Facebookon a témában: A szcientológusok "logikája" szerint az ukrajnai és venezuelai események egyszerűen csak reakciók arra, hogy a szcientológia rendet akar rakni a…..
fajanka 2014.03.07 20:41:50
@Amocsok: Meggyőztél:)
Ha még Xenut is meg tudnád magyarázni...Mert hát ugye ő sem tudomány, tehát akkor kell lennie.Vagy nem.
fajanka 2014.03.08 15:27:37
@Amocsok: Lemaradt a szmájli a végéről. de nem baj, mert bár nem értettelek félre, nagyon tetszett a magyarázatod.
Az igazság az, hogy régen sokat jártam az oldalon, de jöttek a mérsékelt képességű agymosottak hosszú okfejtései, és elmaradoztam.
Talán ezért is fogott meg a szatírikus hangvétel.
Ha az embert érinti valamilyen formában, akkor kénytelen valahogy felül emelkedni rajta. A humor, irónia, karikatúra az egyik lehetőség...
Előzmények:A Drogmentes Maraton titkos alapszabálya Ilyen is régen volt - sikerült pozitív cikket íratni magukról Hubbard híveinek. Gyaníthatólag ők maguk írták (a helyesírási hibákból evidens), a Népszava pedig lehozta változtatás nélkül. Itt lehet olvasgatni (amíg…..
Politikai meggyőződéstől függetlenül: Orbán produkciója az Aranylabda-gálán nettó katasztrofális volt. Nincs kedvünk feszegetni, hogy mi a búbánatot keresett Miniszterelnök Úr a színpadon, viszont a mutatott teljesítmény mellett már nem tudunk elmenni szó nélkül. Kínosabb…..
fajanka 2014.01.18 22:59:13
@Vombatus Ursinus: "Nem híyták Orbánt sem, hanem az Akadémia javasolta, te droid... "

Pontosítsunk kicsit:
Orbán javasolta,hogy az Akadémia javasolja...
Higgyétek el, most már tényleg az lesz, amit eddig ígértünk Nagy az izgalom és a lelkesedés a magyar szcientológusoknál. A Facebook oldaluk tele van rettenetesen lelkes, szinte extázisban írt bejegyzésekkel arról, hogy a szcientológia teljesen új korszaka köszöntött be és most…..
fajanka 2014.01.13 22:53:56
@Gukker: Azt látom,hogy nem vagy ijedős:) de ez a sok agymosott egyszer csak kiváltja az ingert, hogy az ember ne akarjon írni :)
Szerencsére más cikkeknél még találtam a bloghoz illő, blogra jellemző hozzászólásokat, de tényleg silány lett ezóta, mióta ezek a földönkívüliek elharapóztak itt.
fajanka 2014.01.13 22:55:21
@vv orban: én nem céloztam, hanem megneveztem a nekem nem tetszőket: agymosottak. Bocsi, ha magadra értetted.
Az első élő X-Faktor-adás nagy tanulsága, hogy a zsűri vérfrissítése még úgyis megmenti a műsort az unalomtól, hogy Szikora Róbert néhány megnyilvánulása már-már Somló Tamást idézte. A mentorházból továbbjuttatott 12 versenyzőből nyolcat már most haza lehetne zavarni,…..
Ismerjük el, Selmeczinek nem volt könnyű dolga: a magánnyugdíjak einstand-ját kellett megvédés-ként eladnia. Hoffmann-nak a pedagógusok megbecsülését kellett volna megmutatnia a béremelés ígéretével. Neki sem sikerült. Hoffmann Rózsa ugyanis elkövetett egy hibát. Azt hitte: a…..
Rogán Antal egy picit kényelmetlenül érzi magát, mert valaki forintosított pár dolgot a háza táján. Másra nem tudok gondolni, ugyanis függetlenül attól, hogy igaz-e az utazással kapcsolatos információ vagy sem, perelni talán nem kéne. Na de miért ilyen ideges Rogán Antal?…..
fajanka 2013.04.26 14:12:42
@Lencsés István: István, ön rendkívül szórakoztató a saját nevével, három szakmájával és diplomájával és a fröcsögésével :)
... volt a szlogen régen, amikor a budapesti szervezet egy szinttel feljebb lépett, és misszióból orggá vált. Ennek a technikai részleteivel nem untatnám a témát csak felszínesen ismerőket, kb. az a lényeg, hogy kisboltból közepes méretű bolttá változtak. Úgy tűnik, a saját…..
fajanka 2013.04.22 21:09:59
@Rózsabogár: kiegészíteném kérdésdet:
és a Site Talk?
fajanka 2013.04.24 20:51:36
@bandeirante: Köszi. csak olyan szcis stílusú volt,és szokás szerint leráztam őket, de a múlt héten egy társaságban nagyon propagálták őket,ezért jutottak eszembe.