Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hevesimarci

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Zöld őrülteknek" nevezte a Kossuth Rádió Vasárnap reggel című műsorának adott interjújában Kövér László az ellenzék prominenseit. Kövér e kijelentése után immáron másodszor gondolkodom el azon, hogy mi oka lehet az Országgyűlés megveszekedetten kormánypárti elnökének újfent méltatlan ingyen…..
Bár még a 2021-es év fele sem telt el, számomra már teljesen egyértelmű, hogy Udvaros Dorottya színművésznő Magyarországon az év zöld személyisége, sőt kicsit talán az év - kevés - civil példaképeinek egyike is. Udvaros Dorottya művésznő két ügyben is olyasmit tett, amit mások nem tettek, nem…..
Felajánlom: ingyen és bérmentve, így ismeretlenül, elismerést nem várva, szívesen segítek a NER-Fidesz budapesti megmondó embereinek, pozícióaspiránsainak, Hollik Istvánnak és társainak abban, mi mindennel lehet hitelesen kritizálni Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét. Például: -…..
Biztos forrásból származó információm szerint a 2022-es magyarországi parlamenti választások után a Fidesz és az ellenzéki együttműködés pártjai egy fontos ügyben nagykoalícióra készülnek. A birtokomba került dokumentum szerint a két, egymással oly sokat vitatkozó politikai erő között abban szinte…..
Igazán alávaló, talán minden eddiginél alávalóbb háborút folytatnak a NER propagandamédiái azon ellenzéki - különösen DK-s fővárosi - önkormányzatok ellen, akik idén úgy döntöttek: felhagynak azzal a hagyományos menetrenddel, hogy tavasztól egy-másfél havonta egyentarrá nyíratják a parkok és egyéb…..
Szimpátiával vegyülő kételkedés, némi hitetlenkedéssel fűszerezve. Nagyjából így foglalnám össze érzésemet Gyöngyös és térségének országgyűlési képviselője, Horváth László, a NER tahó és gátlástalan politikusbűnöző mezőnyéből bizonyosan messze kiemelkedő személye és gesztusai ügyében. Horváth…..
Ön mit szólna ahhoz, ha tilos lenne egy elektromos hajtású autót autónak nevezni, és súlyos büntetés járna azért, ha a villanyautó fogyasztását, károsanyag-kibocsátását összehasonlítanák egy belső égésűével? Miként vélekedne arról, ha megtiltanák, hogy az elektromos kerékpárokat kerékpárnak…..
Beszéljünk világosan: ma Fidesz-szimpatizánsnak (szavazónak, aktivistának) és zöldnek lenni egyszerre gyakorlatilag nem lehet. A kettő egymást lényegében kizárja, vagy ha úgy tetszik erkölcsileg ellehetetleníti. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Fidesz szavazói között ne lennének a mai napig…..
Törvénybe foglalja az Egyesült Királyság, hogy képesek érzelmekre a gerincesek, „mindazok az állatok, amelyeknek gerincvelőjük van” – közölte George Eustice környezetvédelmi miniszter a Sunday Times-szal. A törvényben hangsúlyozni fogják, hogy az állatok is tudatában vannak érzéseiknek,…..
Azt hiszem, világnézettől, vallási hovatartozástól, pártkötődéstől vagy bármi egyéb meggyőződéstől függetlenül kijelenthetjük, hogy május elseje, a munka ünnepe, a májusfaállítás napja, a katolikus liturgiában "Munkás Szent József emléknapja" minden idők egyik leggázabb, legszánalmasabb, nem…..
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
"Ha hazudsz, hazudj akkorát, hogy hazugságnak higgyék, hogy hazudsz." Tudnak követni? Az idézet nem valami nagyszerű klasszikustól, csak tőlem származik. Igazából csak azt akartam valahogy tömören összefoglalni, mi is a stratégiájuk a legszennyezőbb magyar nagyvállalatoknak, a hazai ellenzék és a…..
Politikusaink - pártállástól függetlenül - végtelenített örömódákat zengenek egy-egy újabb kerékpárútszakasz megnyitásakor arról, hogy ez micsoda lökést ad majd a zöld turizmusnak, és újabb fontos lépés született a klímapolitikai célok elérésében. A többség pedig vég nélkül, ostobán és lelkesen…..
Magyarországon ma számos politikai versenyszámban zajlik szinte valódi sportértékkel bíró verseny a NER és kormányzata, valamint az egységesülő ellenzék között. A legnépszerűbb és legnagyobb szurkolótáborral rendelkező versenyszámok a "nyugdíjasoknak nagyotígérés", "önmagunkat puritán szegény…..
Arról panaszkodnak a politikusok, közírók, hogy Magyarország mára olyan hely lett, ahol nem maradt ügy, amelyben ellenzék, és kormány vita nélkül, egyfajta nemzeti minimumként egyet tudna érteni. Nincsenek közös, politika felett álló nemzeti ünnepeink, mindenki által egyformán tisztelt…..
Manapság egyre gyakoribb közpolitikai szitokszó a "greenwashing", vagyis a "zöldre festés", ami lényegében annyit tesz, hogy valamely cég megtévesztő vagy manipulált információkkal azt a látszatot kelti, mintha elkötelezett lenne a környezet, a természet és az állatvédelem mellett. Valójában viszont…..
A világ kulturált és ökológiai szempontból felvilágosult államaiban a vasúti közlekedés, a vasúti áruszállítás nem csupán a közlekedési szektor egyik alágazata, de a zöld paradigmaváltás, a környezettudatosabb világ megteremtésének szimbólumai is. A vasúti közlekedés és áruszállítás részaránya és…..
Kevés, nagyon-nagyon kevés valódi konszenzus van ebben a gyűlölettől, megosztottságtól, haragtól, és dűhtől széttagolt magyar társadalomban. Talán a kevés konszenzusok egyike, az, hogy a XXI. század legvisszataszítóbb, legalávalóbb, és leggusztustalanabb közszereplője: Semjén Zsolt...
A politikai kommunikáció különlegesen kreatív  és innovatív megoldásait képes előhívni a népszerűségcsökkenéstől, a hatalom elvesztésétől és az esetleges bukás büntetőjogi következményeitől való félelem a több mint egy évtizede magabiztosan, fölényes parlamenti többséggel kormányzó…..
Toroczkay László nem tehetségtelen szélsőjobboldali népvezér-jelölt: ráadásul a Fidesz hathatós támogatásával gründolt és üzemeltetett pártja, a Mi Hazánk Mozgalom bizonyos követelései nyomokban valós társadalmi problémákat is tartalmaznak.   Nemrégiben például, egy Kompolt nevű Heves megyei…..