Regisztráció Blogot indítok
Adatok
titkosgyilkos

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi értelme az ötvenes táblának a három sávos úton? Miért kell hetvennel cammogni az autópálya-bevezetőn? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Jobbegyenes A hazaárulás napja 2013.06.21 14:50:28
A felháborodás és a fogcsikorgások között elmorzsolt káromkodások ideje lejárt. Most a feldolgozás, az elmélyedés és ami a legfontosabb: az útkeresés időszaka következik. Consummatum est. Bevégeztetett. Sokan sok helyen összeszedték már, mi a baj a mostani törvénnyel. Mi is…..
Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség…..
Nem tudom ki hogy van vele, de engem mindig érzékenyen érintett, ha azt tapasztaltam, hogy valakinek a mondókája mögött nem meggyőződés és alapvető igazságok vannak, hanem abszolút széljárástól függő, hogy miről mit gondol. Azt hiszem erre szokták mondani, hogy az álláspontot…..
... Venezuelában. Ezúttal csak egy rövid szösszenettel jelentkezem: egyik ismerősöm Facebook-oldalán botlottam egy linkbe, amely arra mutatott rá, hogy a venezuelai választásokon alig másfél százalékkal győztes Chávez-utód Maduros és a vesztes Capriles között jóval nagyobb…..
Hírmondó Alkotmány tákolmány 2013.03.13 21:03:55
Megtörtént az, ami várható volt. Káder Áder János aláírta az Alaptörvény negyedik módosítását. Ettől a pillanattól kezdve az ellenzéknek teljesen felesleges programokkal, kampányokkal küzdeni a választók kegyeiért. Önmagában 2014-ben egyik ellenzéki erőnek sem lesz meg a…..
Első sorban azért, mert meg bírod fizetni. Másrészt azért, hogy pár év múlva legyen elég használt azoknak, akik nem bírják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
255,165,0. Íme, itt egy újabb kódsor, amivel ideje lesz megbarátkozniuk az energiafogyasztóknak. A három szám így együtt nem más, mint a narancssárga RGB színkódja. És hogy ez miként kapcsolódik blogunk tematikájához? Úgy, hogy mától hatályosak az új energiaszámla-képek.…..
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
Mert a rendszerhasználati díjak igenis megérthetők!„Erőművekben termelik, és onnan a vezeték elhozza a házig és akkor már az áram a konnektorban van, onnan jön!” Vitathatatlan megállapítás. A gond az, hogy ezt a mondatot nem feltétlenül csak a 8-9 éves Pistike mondja, hanem…..
Az elmúlt héten a többször foglalkoztunk a nyugdíj témakörével. Timár Gábor a 13. havi nyugdíj ötletének felmerülése után írt a gondolat társadalom-romboló hatásáról, a következő cikkben pedig én szorgalmaztam a nyugdíjak csökkentését. 13. havi nyugdíj, avagy a…..
titkosgyilkos 2013.01.21 00:19:09
Ha jól értem, a posztíró félig-meddig a manyup rendszer visszavezetését szorgalmazza. Na, ez nem fog megtörténni. Még alig szűnt meg, máris vissza kéne hozni? :) Ehhez - ahogy írta - pénzt kéne kivenni a jelenlegi rendszerből, azt meg az elvetemültebbek akár megszorításnak is értelmezhetnék. Megszorítani a jelenlegi nyugdíjasokat, az nemzethalááál. Vagy választási bukta, ez utóbbi pedig még aggasztóbb.

Az állami keretek között történő, öngondoskodásra épülő rendszerrel egyébként is gond lenne. Az csak az egyik, hogy 30-40 évre nagyon nehéz előre tervezni: ennyi idő alatt lehet válság, háború, megszállás, módszerváltás stb., ami simán kinyírhatja a megtakarítást - bár ez az egyéb, nem kifejezetten nyujdíjcélú befektetéseket is érinti/érintheti.

Ennél is nagyobb gond, hogy a kifejezetten nyugdíjcélra kihegyezett megtakarítási formák (manyup, önyup, nyesz stb.) nem, vagy nehezen/részben mobilizáható befektetések. Márpedig ha már kellően nagy vagyontömeg összegyűlt, és állambácsi éppen szorongatva érzi magát, akkor bármikor mondhatja, hogy "szükség törvényt bont, márpedig most szükség van", és ráteszi a kezét. Ezt már manyup ügyben eljátszottuk, de nincs kétségem, hogy előbb-utóbb bármilyen jövőbeni kormányzatnak baromira csípné a szemét az a pár (ezer) milliárd, és (újból) "megvédené". Nem, szerintem a jelenlegi rendszert gyűrjük tovább, amíg lehet, aztán majd látványosan ránk szakad - nem 25% csökkenés lesz, hanem a mai értelemben vett állami nyugdíj megszűnik, talán marad valami "ha ügyes vagy, nem halsz éhen belőle" segélyszerűség.
Van haszna, ha balesetes videókat nézeget az ember. Bevallom, én szoktam, még motorozás előtt is. Hogy miért? Hogy ne legyek hülye. Jól látható ezeken, hogy milyen tipikus hibákat szoktak véteni. Én is hibáztam már sokszor, egyszer meg is fizettem érte: azt hittem, megadják a…..
Tisztelt magyar Állampolgárok! Kedves Barátaink! 2012 a megújulás éves volt. Az év eleji spekuláns támadások, majd Brüsszel akadékoskodásának ellenére a kormánynak sikerült megújítania az „elmúltnyolcév” kárhozatában szenvedő Magyarországot. Bár a pénzvilág kalózai…..
Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér.…..
Hosszú percekig töprengtünk, hogy mit lehet fűzni egy ilyen felvételhez. Talán csak annyit, hogy reméljük, szólnak majd a vadonatúj Rolls-Royce Phantom következő tulajdonosának, hogy ez a Rolls már haladt kilinccsel előre a mezőn. A kisfilm amúgy szépen komponált, és nem…..
Robogó Utálom a karácsonyt 2012.12.14 10:33:49
Mínusz 4 fok, robogótesztelés idén már nem lesz, jöhet a bullshit. Beugrik: ugyan utálom a karácsonyt, mint a szart, de a normális emberek nem így vannak ezzel. Így a közszolgálatiság jegyében szétnézek, milyen motoros ajándékok vannak. Darázsgarázs Tibihez mentem, úgyis…..