Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomi324

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsolt a sztrájk alatt „igazi BKV-s” buszvezetővel találkozott. Olvasónk megkérte a 161-es busz vezetőjét, hogy ha úgyis a garázsba megy, legyen olyan kedves, és vigye el őt is valameddig, hogy ne kelljen annyit sétálni. A buszosnak nem tetszett a kérés, felszólította az…..
Tomi324 2010.01.18 21:57:27
@BKV figyelő:
Most nekem végül is teljesen mindegy, h ki az "igazi BKV-s", de megjegyezném, h a GVM-esek (akik valóban BKV-sok, alias Kőbányai garázs) nagyon rendesek. Megvárják a futó utast, ha kell visszanyitják az ajtót, kulturáltan vezetnek, nem anyáznak... még egy ellenpéldát sem tudok említeni, pedig már több mint 5 éve járok napi rendszerességgel trolival. A 300-as trolisokra is ugyan ez vonatkozik.
De olyan még egyszer sem volt, h az orrom előtt becsapta volna, és ne nyitotta volna ki. Szóval szerintem ezt az "igazi BKV-s" jelzőt inkább hanyagoljuk... legyen "igazi IFA-ás", v vmi hasonló
Olvasónk még mindig nem érti, hogy a 144-es busz vezetője miért szólt, és mutatott be neki vasárnap este, hisz semmi rosszat nem tett, csak figyelmes volt. Direkt ott nyitott ajtót, ahol nem ült senki, hogy az indulásig ne fázzanak az utastársai: Kedves BKV! Mindjárt a levelem…..
A buszos valószínűleg megunta, hogy a kerekesszékes utast minden reggel fel kell segítenie a buszra, ezért tette fel neki a címben lévő igen bunkó kérdést. Olvasónk nem unalmában utazgat reggelente, munkába megy, és csak ezzel a busszal éri el a másik alacsonypadlós buszt, amire…..
Valakinek kipattant nemrég egy jó ötlet a fejéből a BKV-nál, telepakoltak egy villamost fényfüzérekkel, ami a 2-es vonalán, a pesti rakparton közlekedik sötétedés után. Amíg az ember nem megy hozzá közel, még jól is néz ki, na de nem is ez a lényeg. VakondM is ezzel az ezernyi…..
Tomi324 2009.12.31 17:09:34
@Rocko-:
www.youtube.com/watch?v=F_4z_GU4Ha8

Ezt csak azért, mert azt a szakállas embert ("Gyuri") ismerem. A pedálokat a mai napig nem tudja megnevezni. Egy 105-ös Skodája van, és természetesen kalapban szokott vele menni, szerencsére ritkán. Kerüljétek a kalapos-skodásokat...
MÁV-figyelő Vasúti szakmai topic 2008.03.13 00:00:00
A BKV-figyelőn már megszokott szakmai-topic megérkezett a MÁV-figyelőre is! Ebben a bejegyzésben felteheted vasúttal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet és megválaszolhatod a többiekét...
Tomi324 2009.10.06 17:28:47
@Ákibard!: Azt nem tudod melyik gép volt? Nem szeretném megvárni a jövő havi Indóházat ;))
Tomi324 2009.11.08 18:48:00
@Gergő 92: Hát ez már rejtély...
Tomi324 2009.12.13 01:38:28
@alaszka:
Totál ki van halva ez a topik. Sokaknak bennt van radaron, de senki nem ír semmit. Utoljára egy rejtélyes éjszakai gőzmozdony útvonalát boncolgattuk kisebb-nagyobb sikerrel, de inkább kisebbel. Akik meg írnak, azok inkább pestiek. De voltak a vonalbezárásokról topicok, de csak vitatéma lett belőle, úgyhogy abbamaradt. Utána meg a MÁV-figyelő szünetelt, ide se jött senki. Azóta megint nem örvend nagy népszerűségnek, ellentétben a többi 3 szakmai topikkal. És ha jól tudom Ákibard! le lett tiltva, egy törzskommentelő ugrott egyből.
Ha érdekel a téma index-fórumon van szoba, ami messze nincs kihalva.
Mától január 6-ig - Szenteste kivételével - minden este karácsonyi villamos közlekedik a budapesti 2-es vonalon. Eredetileg valamikor máskor akartam volna kimenni és megnézni, de Jazzcool barátom frissiben Youtube-ra pakolt videóját látva inkább mégis izibe' kirobogtam oda. Mert hát azért ez nem…..
Tomi324 2009.12.06 21:32:59
Látom már linkeltek, de itt van mégegyszer:
www.bkv.hu/home/karacsonyivillamos.html

Nagyon klassz, ötletes megoldás, nekem a 3. kép tetszik a legjobban :)
Grat a Zuglói kocsiszín dolgozóinak!
Kellemes ünnepeket :-)
Jó látni, hogy vannak még olyan buszvezetők akik felemelik a hangjukat, ha a buszukon valaki nem az utazási feltételek szerint utazik. Olvasónk a 23E buszon találkozott egy jófej buszossal, aki a zenét bömböltető fiatalokat rendre utasította. De jobban jártok, ha az olyan panaszokat,…..
Tomi324 2009.12.02 14:35:34
@eszkimó asszony:
Már nagyon nem értem, minek véded őket ennyire nagyon. Csak egyszer gyere már kicsit az Orczy tér, Salgótarjáni utca, Dologház u, Golgota tér, Illatos út, egész Józsefváros, Kén utca, MÁV telep környékre, és nézd meg mit csinálnak.
Koszosak, büdösek köpködnek, trágárkodnak, rongálnak, kötekednek, verekszenek, ordibálnak, és ahogy ezt a mai szleng kifejezné, g*ciznek mindenkivel. Teljesen feleslegesen irogatod nekünk, h bizony milyen rendesek..stb, mert mi már jártunk ilyen helyeken, te még ezek szerint életedbe soha, és nem tapasztaltad még, h milyen a valódi C-kategóriás ember. Lehet, h van 1-2 rendes is köztük, de azok nem ezen a környéken, és megpróbálnak beilleszkedni, nem minél jobban elütni a normális emberektől. Teljesen hiteltelen, amit írsz, mert rajtad kívül mindenki tudja, h nagyon nem úgy van, ahogy leírod. Ma is utazok a 3-as metrón, kis c*** gyerek ordibált a nagyapjával, ő fegyelmezte, természetesen nem kulturált irányba. Most szeinted ez a nagyapa fogja megnevelni azt a gyereket...????
Tomi324 2009.12.02 23:40:45
@Adani: Na a "segíj" egy speciális téma, arról is megvan a véleményem.. :-/
Nincs azaz utas, akiben ne menne fel a pumpa, ha egy összefirkált új vonattal találkozik. Sajnos mióta a Flirt-ek több vonalon járnak egyre sűrűbb a rongálás. Nincs olyan Flirt, aminek a WC-jéből ne hiányozna a kapaszkodó, a szappantartó, vagy ne lenne összekarcolva valamelyik…..
Tomi324 2009.08.24 22:01:32
@lurkó: A kék szöveg szerint a Déliben.

Ezek rohadt fszparasztok, az egészről a politika tehet (szAdEsz) mert még mindíg a bűnözőket védik. Ha valaki el is fogja őket, akkor is azt mondja neki a rendőr, hogy "menny innét a picsba, majd a többi adófizető kifizeti, hagy egyem már meg a kajám"

@Arpsoft: Hülyeségek ezek az aranydrága csodaszerek, festékes felületről lakkbenzin-higítóval, üvegfelületről meg benzollal lehet lemosni. Benzolt azért nem szabad festékfelületen alkalmazni, mert az alatta lévő festéket is lehozza. Üvegen viszont sokkal hatásosabb, mint a lakkbenzin. De természetesen üvegen használható lekkbenzin higító, de a benzol gyorsabb, és tisztábbra lehet vele mosni.

Aki ilyen problémával szenved, vegyen egy üveg lakkbenzin higítót, az lehozza az alkoholos filctől kezdve mindent.
Tomi324 2009.10.07 16:32:04
@gonosztojás:
hajaj, de mien! :))
Olvasónk a Komárom állomáson lévő WC-ről levelezik a MÁV-Starttal. Vagyis levelezne, ha a MÁV válaszolna, de egy év alatt egyszer sem kapott választ. Az utas arra panaszkodik, hogy a WC-t nehéz elzárni, ömlik belőle a víz feleslegesen. Kedves MÁV-figyelő! Gondoltam írok ide…..
Tomi324 2009.09.30 22:46:02
@Adani: Én akkor megeggyezek a MÁV-al, én elvállalom 25 ezerért is, és 1 héten belül az izzócserét egy normális állomási várakozoban :) De pl hogy a NYugatiban felmásszak a legtetejére, nem lenne az az Isten :DD
Tomi324 2009.09.28 14:12:32
@Hellisfitar: azt a könyvet én is olvastam. de az eszem megáll ezen. A rohadékok meg ott ülnek a luxusmerciben...ilyenszinten leszarni az embereket...ehez már pofa kell.
Nem egy panasz jelent már meg az „új típusú” sorompók hibáiról, amik vagy csak félig nyílnak fel, vagy felnyitott állapotban is vörösen villog, vagy egyáltalán nem csinál semmit. Olvasónk két ilyen sorompóval is találkozott tegnap. A meghibásodott berendezések miatt…..
Tomi324 2009.09.27 23:12:40
@Adani: Ezt azért nem lehetett volna csinálni, mert akkor nem lettek volna sorok, és túl egyszerű lett volna az élet. Mint általában sok helyen, itt is logika=0, vagy kevesebb. Valaki kiverhette volna az üveget az izzóval együtt a lámpából, "nem működik" mehet a forgalom. Segíts magadon, Isten is megsegít ;)))
Olvasónk és bátyja Mosonmagyaróvárra szeretett volna utazni, de a vonat nem állt meg az állomáson, csak a határnál. Előresétáltak a mozdonyvezetőhöz, aki flegmán azt kérdezte, „miért nem húzták meg a vészféket”. Az utas nem tudta, hogy már a vonatot is nekik kell…..
Olvasónk életét boldoggá tette a MÁV amikor egy szép, felújított, bicikli szállítására is alkalmas vonatot állított forgalomba azon a vonalon, ahol minden nap közlekedik. Öröme nem tartott sokáig, a vonatot megfordították, megváltozott a biciklis kocsi helye, és megtelt…..
Tomi324 2009.09.19 21:10:07
@Pretoryan: Félreértettél. Én úgy gondoltam, hogy:
Ha minden nap Rrendezőn rakja ki a biciklit, elmegy a dolgára, utána Rrendezőn rakja vissza is, akkor mennyivel egyszerűbb lenne, ha otthagyhatná. nem kellene ferakni, lerakni...megjön vidékről Rrendezőre, felpattan a bicajra, elmegy dolgozni, visszamegy rendezőre, otthagyja a biciklit, hazamegy vonattal. Csak most az nem jutott eszembe, hogy lehet, hogy nem az állomás mellett lakik :S
Tomi324 2009.09.19 21:18:10
@zozoli: akkor már vegyen autót, nem? ;))
Tomi324 2009.09.19 23:05:56
@zozoli: Verjen sátrat a munkahelye mellett, és akkor nincs semmiféle probléma! Se bicikli, se vonat, se autó! ;))))

A post írójától elnézést kérünk a komolytalanságért
MÁV-figyelő A nyár képe: Kónya 2009.09.14 16:30:00
Nekem kifejezetten tetszik olvasónk képe, melyet a Kónya megállóhely táblájáról készített még a nyáron. Jól bemutatja, hogy alkatrész és eszközhiány esetén is lehet dolgozni:Kedves MÁV-figyelő!Nyáron utaztam a MÁV egy vonatával, és egy nagyon érdekes megállóhelyre lettem…..
Tomi324 2009.09.16 16:01:03
@Adani: Elvileg ma már minden táblán rajta van ez a matrica, hogy a vas...stb táblákat se keverjék össze az alumíniummal...

@!ndex: Én is remélem...
Szebb jövőt! ;)
Tomi324 2009.09.18 13:40:56
@gramercy: nemsokárra a sínek is fából lesznek, hiszen bezárták a Diósgyőri vaskohót... :O :P
Vajon ha be lennének kamerázva a BKV járművei (és megállói) a lenti esetekhez hasonlók akkor is megtörténnének? Az első olvasói észrevételben egy 20 év körüli srácról olvashattok, aki a busz ajtajánál az összes helyet elfoglalta, zavarta az utasokat a felszállásban. Aki…..
Tomi324 2009.09.17 18:20:18
Már 1-2 éve történt, hogy az Örsön szállok fel egy 144-esre, kb 4-5 perc lehetett indulásig. A középső ajtónál lévő dupla széken ült egy nem idén barnulhatott asszony, a nem idén barnult, vszínüleg unokájával. A gyereknek megállás nélkül ilyeneket mondogatott, hogy "a varjú kaparja ki a szemedet, vigye el a lábadat a villamos, rohadjon szét az agyad" (ezekre tisztán emlékszem). Na most mi lesz abból a gyerekből...??

Ma utazok a 24-es villamoson egy 1-2 -os gyerek ilyeneket mondott az anyukájának, hogy "a ku*va anyádat" az anya meg csak annyit mondott, hogy "ne beszélj ilyen hangosan"

És még regimentnyi ilyen történetet tudok, de felesleges lenne, ha leírnám, mindenki hallja/látja ezeket. Persze van olyan, hogy vkinek bedurran az agya, és káromkodik...stb, de azért késsel szórakozni egy mozgó járművön...

Utaztam a 78-es trolin, két "gyerek" (15-16-os) úgy ordibált, mint a tarzan. Nem szándékosan idegesítésből csinálták, de szerintem nem voltak süketek. Ültek a 3. ajtónál, a hátrafelé néző széken, ott "beszéltek" (ordítottak) a rajzfilmekről. Egyszer csak hirtelen felállt mindkettő, és a 2-vel mögöttem lévő székre átültek, és elkezdtek kuncogni. Gondoltam ezek készülnek vmire, "felkészítettem" magam arra, ha netán ki kéne osztani egy két öklöst. De nem történt semmi különös, ugyanúgy ordítoztak tovább a hülye rajzfilmjeikről, a végén szálltak, mint én...
-Ezt csak azért írtam, hogy lehetnek féreérthető helyzetek-
Megyek tovább a keletinél vagyok, ahol épül egy ház. Azt látom, hogy a már nagyrészt felépített ház ablakán 7-8 kőműves bámul ki, ugyan abba az irányba, mind ugyanazt nézik. Gondolom:"hú de jó csaj lehet arra, hogy ennyire érdekli mindet" de tévedtem (sajnos;). 3 nemidénbarnultegyed dulakodott. 2 nő, és egy férfi. vszínüleg a férfi és az egyik nő házasok lehettek, a másik sokkal fiatalabb volt, a gyerekük lehetett. Azt láttam, hogy a ffi a gyereket (aki nőnemű) a torkánál fogva nekikeni a falnak, az anya ordít mint egy bengáli tigris, a gyerek ordít, hogy "nem tehetek róla" A ffi is ordít, arra már nem emlékszem mit. Látom szembe a történéseket, gondoltam, hogy "na, hála" átmentem a másik oldalra, gyilkoljátok egymást csak, ilyen emberekkel nem szeretnék szívesen mégcsak egy városban élni sem... a Baross tér másik oldalán is lehetett hallani az ordítozásukat, lehet, hogy a kőművesek amikor már megunták, akkor szétszedték őket. de nem is érdekel...
Ilyen sztorit aki jár-kel szeretett demszkográdunkban, sokat tud. Sajnos. És nagyon sok ilyen a BKV járműveken/megállókban tapasztalható. Sajnos.
Egyik barátom indul Veresegyházra vonattal, egyszer csak odamegy hozzá egy 5 éves-forma gyerek, és megkérdezi tőle, hogy "te ba**tad ki az ablakot?" Mondja neki a barátom, hogy nem. Nemsokára jött a kalauz, és kiderült, hogy dulakodás volt, és akkor valaki kitörte az ablakot.
Ezt meg csak azért, hogy MÁV-on is vannak ilyen történetek, nem csak BKV-n...
Olvasónk nem érti, hogy miért menesztettek Kőbánya – Kispestről egy olyan vonatot, amire még szállt fel utas? Egy kerékpáros utas szállt fel a vonatra, de a vonat elindult:Kedves MÁV-figyelő!Először is elmondom: panaszomat hivatalos úton is megteszem, pontos adatokkal,…..
Tomi324 2009.09.11 19:27:12
@Hegyi: Ez mindkettő régi szó. Nem szleng egyik se.
Indóház: réges-régen (1800-as évek) így hívták a pályaudvarokat.
Menesztés: ez sem mai szó, de nem tudom, mikor kezdték el használni. Annyi biztos, hogy az 1950-es években már használták. Hivatalosan a kalauz nem indítja, hanem meneszti a vonatot.
Tomi324 2009.09.13 21:24:36
@Mozvez: @Ákibard!: Azért megjegyezném mint utas, hogy tényleg elég idegtépő, hogyha nem működik az ajtó. Most utaztam posta Bhv-val, Bp.-Zuglónál szerettem volna leszállni. Odamegyek az ajtóhoz, és erre az a látvány fogadott, hogy valami mókamiki 2 piros ajtóvezérlő gombot rakott oda. Átnézek a másik oldali ajtóhoz, hogy melyikkel lehetne kinyitni. Látom, hogy a felső a zöld, nyomom a felső gombot...semmi. Nyomom az alsót...semmi. Az volt a szerencsém, hogy hogy az egyik szélső ajtónál voltam, gyorsan átmentem a másik vagonba, ahol már szálltak fel az emberek. Leszálltam, helyzet megoldva. de ha most a középső ajtónál lettem volna 2 nagy bőrönddel, lehet, hogy megnyomom a vésznyitót. De én olyan természetű vagyok, hogy inkább megyek a nyugatiba, azt onnan metróval...de ezt vidéken nem célszerű megcsinálni....
És annál az ajtónál kivülről is próbáltak felszállni, a külső gomb se nyitotta, nem én hibáztam.
Sosem felejtem el első egyedül utazásaim egyikét, amikor a Délibe mentem, és Kelenföld után már az előtérben utaztam, ahonnan majdnem kiestem. Kedves utastársam elfelejtette maga után becsukni az ajtót, ami a menetszél miatt kinyílt, majd a váltónál úgy megdőlt a kocsi, hogy…..
Tomi324 2009.09.08 20:27:43
@Lun_Istar: dohányosok? Multkor, amikor a Nyugatiból mentem Lajosmizse felé (csak classic Bhv-k) egy szőke "cicababa" nem bírta ki, hogy ne gyújtson rá. Elment a duplaajtókhoz középre, ahol mindkét oldalon nyitva a 2-2 ajtó, és ott állt neki füstölni. Annyi esze már nem volt, hogy legalább 3 ajtót becsukjon...amikor KöKi előtt rántott egyet a vonat az egyik váltón, majdnem kiesett...nagy szerencséjes volt...Ennyin múlhat egy ember élete, hogy most rágyújt-e...
Néhány hete örömmel írtam arról, hogy a BKV-nál elindult valami, többek között az utastájékoztatás is fejlődött. Aztán kipattant a botrány, először Kocsis MVM ügyei miatt, majd jött Szalainé akit a többiek követtek. Cégen belül elkezdődött a kisemberek cseszegetése,…..
Tomi324 2009.09.08 19:43:40
@sünvadász: Ezaz! Nem értem, hogy mit kerestek itt?! Egy idióta, negatív visszhangú program miatt még több problémát csinálni...

@BKV figyelő: "avagy visszafejlődik az utastájékoztatás"
Itt az "utastájékoztatás" szó alatt mit értettél? Ami soha nem is létezett? Ja, eszembe jutott, minden megállónak nevezett hajléktalanszállón van egy kék vaslapocska egy oszlopon, amin fénykorában volt egy hibásan fénymásolt, esőáztatta cetli, amit azóta kiloptak onnan, vagy legalább az üvegét összefirkálták önkifejezés címen. Már nem is kérdezek semmit, mindenre megvan a megoldás :D :P
Kedves MÁV-figyelő!MÁV ügyben felhívnám a figyelmed egy érdekes oldalra, ahol sok érdekes dologra bukkanhat az ember „majdnem katasztrófák”-ról a MÁV berkeiben. Hátha érdekes lesz az olvasóknak…Egy kis kedvcsináló:„…2009. augusztus 23-án 21 óra 18…..
Tomi324 2009.09.04 22:13:21
@Ákibard!: "mert a felsővezetéket is feszmentesíteni kell az izzócsere miatt ami nem olcsó mulattság mostanában"

Ne kötözködésnek vedd, de nem értem, hogy miért? Nem csak egyszerűen kicsavarják a kiégettet, és be az újat? Vagy ez olyan helyekre vonatkozik, ahol kis "híd" van a pálya felett, és arra van felerősítve a jelző?
Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant: Tisztelt…..
Tomi324 2009.09.01 16:10:32
@irgum: szándékosan próbáltam "antiakácfásan" írni a hozzászólásom. Az a te bajod, hogy hallottad, hogy szalainé xxxmilliót nyúlt le magának, és úgy gondolod, hogy minden BKV-s nagy köcsög...lásd: a metró szakmai topikban milyen készségesen válaszolt minden hülye kérdésemre egy motorkocsivezető...vannak köztük rendesek is...
Ha mindenki csak mocskolna itt mindenkit, akkor nem lenne értelme ennek a blognak.Idézek:
"Két éve, 2007 júniusában azért indítottam a blogot, mert megelégeltem, hogy a BKV akkori vezetése nem foglalkozott megfelelően az utaspanaszokkal, az utasok észrevételeivel"..."közösségi közlekedés fejlődését az utasokkal közösen elősegítsük."...

Ha csak olyanok lehetnének olvashatók itt, mint pl: "ha rágyújt úgy szájba kell bszni, hogy a pofájábaégjen a cigaretta, és utána meg kell etetni vele egy dobozni cigarettát.." akkor nem teljesülnének a blog célkitűzései.
Remélem felfogod, hogy mire akartam rámutatni, és nem fszozod le egyből azokat, akik nem azt írják, amit te látni akarsz.
Tomi324 2009.09.01 21:59:02
@hétszőnyű kapanyányimonyók: @Babu2000:

A 7E buszon mióta eszemet tudom, Ikarus 280-asok járnak. Ha egy 280ason ki vannak nyitva az ablakok, és az ember a 2. ajtótol hátrébb húzódik, nincs az az Isten, hogy ott érezze a vezetőfülkében való dohányzást. Ha be van csukva az összes ablak, akkor erős kipufogógázszagvan, tehát megint csak nehezen érezheti a dohányfüst szagát. Abban igazatok van, hogy ha így mutat jó példát, akkor az utas is ezt követi....

Csak ennek a postnak az indító oka bolhából elefánt. Mintha arról írna vki (nem ide) postot, hogy a sarki boltban 3000 Ft-nyi értéket 5 forintosokkal akart volna kifizetni, és a pénztáros elküldte az annyába...
Ráadásul én utaztam eleget 260-as Ikarussal, ami ugye csuklóval rövidebb a fennt említettnél, és akárhogy dohányzott a sofőr, a busz hátsó felében nem éreztem. Ugye a 280asoknak ott kezdődne a csuklójuk...szerintem a post írója nem tudja megkülönböztetni a cigarettafüstöt a kipufogógáztól. A sofőr meg ha annyira nem bírja ki cigi nélkül, legalább az ajtóját húzza be, és ha ő a hibás, akkor ne pofázzon a (feltehetően fizető) utasnak.

Sőt, ugyanígy a 7E utaztam (akkor még 7GY volt a neve ;) és a sofőr nekiállt pipázni a Bosnyákon, de csukva volt az ajtaja. Én egyáltalán nem éreztem a cigarettafüstöt.

És életemben 1 slukkot nem szívtam, tehát nem dohányosvédő vagyok, engem azok jobban zavarnak, akik amikor szállnak fel, kipöfögik magukból az utolsó pillanatban beszívott füstöt.
Tomi324 2009.09.02 22:05:27
@viragimado: Most ne haragudj, de tényleg ennyire gyerekes vagy?? A londoni palotaőr olyan messze van a magyarországi buszsofőrtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Körülbelül olyan volt ez a hozzászólás, mintha azt várnád egy FKF utcaseprőtől, hogy úgy takarítson, mintha egy luxusszállodában lenne. Ez egy gyér példa, de a lényeget tükrözi.

Meg valószínüleg ők nem úgy vannak fizetve, nem kell hallgatniuk az egész nap cseszekedő utasokat, és nincs a vállukon olyan teher, hogy ha netán a 20 éves Ikarusa elszabadul, mert elromlott a fék, vagy épp csuklótörést szenvedett, és 8 utas sérült meg. Az ilyenre nem azt mondja a BKV, hogy sajna szarok a buszok, mert "nincs" pénz, hanem azt, hogy a vezető nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett. Ha lassabban menne, megint hallgathatná a cseszekedő utasokat, a főnökeit, hogy miért nem tudja tartani a menetrendet. Ez egy ördögi kör, kilépni belőle CSAK normális politikai vezetés mellett volna lehetséges. Amíg ez nincs, addig hánykolódhatunk ebben a körben...

Ajánlom ezt az oldalt, kezdd a
-munkakörülmények--> vezetőfülke

m3.what.hu/

Habár ez metró, de hasonló a helyzet, mint a buszon. Annyi különbség, hogy a metrón nem kell elviselni az idegbeteg autósokat...
Olvasónk Székesfehérvár felé szeretett volna utazni még hétfőn a Déli pályaudvarról. Két kijelzőre is az volt írva, hogy a 10-es vágányról indul a vonat, ezért több utastársával együtt felszállt és helyet foglalt. A vonatnak 17:43-kor kellett volna indulnia, ám csak ekkor…..
Tomi324 2009.08.28 00:12:05
@Selkath: "hangosban szólnak is erről az esetek legtöbbjében, de mindig van néhány bamba utas, aki..."

Hozzátenném,, nincs semmiféle halláskárosodásom, de pl a Keletiben alig lehet érteni, hogy mit mondanak. Pláne ha az ember már egy zsúfolt kocsiban ül, ahol mindenkinek jár a szája, vagy marcsinéni rámolja a befőttesüvegeit, vagy egy szimpatikus úriember 2 zsák "álomíniumot" rakosgat, vagy ha józsibácsi ráejti a bőröndjét a mellette ülőre aki ezt üvöltözéssel díjazza....
Tomi324 2009.08.29 13:27:43
@Ákibard!: Igen, de például ha jó utas módjára már 20 percel hamarább kiérsz a Délibe, 5 perc alatt meg lehet venni a jegyet, 15 perccel hamarább felszállsz a a vonatra, ami mondjuk Bhv-kból áll. Nézed az órád, már indulni kéne, de a vonat meg se mozdul. Kinézel az ablakon, látod, hogy nincs mozdony a vonat élén. Ilyenkor ha pl van két bőröndje az embernek, akkor szinte csak a hangos utastájékoztatásban bízhat, mert nem akarja cipelni a bőröndöket, hogy megkérdezze, mi történt, vagy csak egyszerűen a helyét nem akarja átadni másnak. Ilyen helyzetben szerintem a kalauz dolga lenne, hogy végigmenjen a vonaton, és tájékoztassa az utazókat, mi a probléma. De pl egy Flirten be lehetne mondani, hogy "nincs áram, nem tudjuk mikor tudunk indulni" vagy éppen ami a probléma. És akkor a kinti tájékoztatás nem is érdekli az utazókat, mert bemondták, hogy nincs áram, majd indulunk. Ezt is lehetne, csak nem akarják. Ez a baj.
Tomi324 2009.08.29 23:30:28
@Ákibard!: "Az infó a hiba forrása és az utas között félúton akad el valahol, de semmiképp nem a mozdonyvezető/jegyvágó szinten..."

Igen, de az itt a probléma, hogy mégis miért nincsenek tájékoztatva? Ebbe így nem lehet belenyugodni, mert akkor nem fejlődik a vasút!
Minden vágány mellé ki kéne rakni egy telefont, amiről csakis a forgirányítót (nem tudom pontosan, kitől indul az információ) lehet felhívni, és így a forrás, és a jegyvizsgáló között nincs semmiféle akadály, hogy szabadon áramoljon a infó.
pl.: -halló, miért nincs mozdonyunk?
- mert a Fehérvárról érkező vonaton valami istenbarma 2X egymásután meghúzta a vészféket, így az csak 30 perc késéssel ér be.

És lehet is mondani az utasoknak, hogy előreláthatólag 40 perc múlva indulunk.
Olvasónk Budapestről utazott Balatonfűzfőre, átszállásra 13 percük lett volna Székesfehérváron, ha egy barom nem húzza meg a vészféket még a Keletiben feleslegesen, egymás után kétszer. Ezek után a kalauznak panaszkodtak, aki később jó hírekkel tért vissza: Megvárja őket a…..
-Kérdi olvasónk. Persze ne általánosítsunk, tudjuk nagyon jól, hogy a többség rendesen, tisztességesen dolgozik, de lássuk be, vannak akik zsebre dolgoznak, és lopnak. A cégtől, az utasoktól, mindenkitől. Olvasónk két ilyen kalauzzal is találkozott: Kedves MÁV-figyelő!…..
Tomi324 2009.08.20 19:00:20
@budaf(u)ck: Azt nem mondtam, hogy ez a 2 műsor élvezhető, reális... csak ezt láttam, gondoltam megosztom veletek. Egyébként ez nem hozzáállás, hogy "rakja zsebre, mert jobb helyre kerül" mert ilyenerővel ha a rendőr beradaroz vkit, akkor ő is inkább zsbre rakja, ha az ÁNTSZ-es megbűntet vkit, az is rakja zsebre...abban igazad van, hogy a bűntetés nem a vasút zsebébe folyik, hanem vmi jó pozición lévő ember zsebébe, de akkor is a szabály az szabály.
Régóta szeretnék írni a Stadler vonatokról és a kerékpárszállításról, mert szerintem a nálunk közlekedő vonatokon ezt igen rosszul oldották meg. Ne legyen félreértés, nem fikázom a Flirteket, csak be szeretném mutatni, hogy máshol hogy működik ez.Nálunk ugye a WC mellett a…..
Tomi324 2009.08.20 18:36:20
@@kukac@: igen, egyedül nem egyszerű 1 bringát felrakni egy régebbi tipusu (Bdbh, Bdh...) kocsira, azt tapasztaltam...nekünk annyi szerencsénk volt, hogy többen voltunk, és úgy már elég egyszerűen lehet bicikliket pakolni :)