Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F.Sára

61 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkodtam azon, vajon mi legyen e blog sorsa. A „Széljegyzetek a kávéházból”-t az angliai érkezésem okozta kultúrsokk hívta életre, abban az időszakban, amikor a kávégyártó-óriás asztalait koptattam.Lévén hogy már Angliában sem vagyok és gőzölgő kávé…..
Mielőtt végleg hazatérek Angliából, gondoltam összegzem az elmúlt 15 hónap élményeit, eredményeit:25,000 km vonaton, többnyire Bristol és Cheltenham között (egy út 56 km)25,000 km repülőn, 8 különböző reptérreátlaghőmérséklet 15 fok, átlagtól való eltérés +/- 2 fok326…..
Ágyban reggeli, index-facebook-blog olvasgatás közben emésztés és csendes teázgatás. E szokásos hétvégi rutinunknak megfelelően (amelytől a hétköznapok csak csekély mértékben térnek el) déltájban kikászálódtunk az ágyból. Ekkor kaptuk az esemest, hogy este pókerparty van…..
Újabb közhely, hogy angliában sokat esik az eső, ám ennek praktikus következményeibe ritkán gondolunk bele. A szinte állandó magas páratartalomnak köszönhetően egy hajmosás után akár egész nap csuromvizes hajjal ülhet az ember, mely problémát persze még könnyű egy…..
F.Sára 2009.10.31 09:07:20
@annad: Én. Örülök, hogy tetszik. Két bitangerős ale után nem is olyan rossz teljesítmény :P
A férfiak sosem értik, hogy mit kell annyit gondolkodni azon, hogy mit vegyen fel az ember a céges karácsonyi vacsorára, az Eszterék eljegyzési partijára, vagy a Zsófi búcsúbulijára. Nem látják, hogy a lázas készülődés mögött mennyi tépelődés van: vajon Kriszta megint miniben…..
Szégyellem bevallani, hogy lassan 15 hónapja élek Angliában és még mindig nem találom a sót a szupermarketben. Valami teljesen idegen rendezőelv szerint halmozzák fel az árukat a boltok polcain. Régóta keresem a logikát benne, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy minden amellett…..
Nagy híve vagyok a fapados légitársaságoknak, akik liberalizálták az utazást gazdaságos áraikkal, ezáltal rászabadítva boldog-boldogtalant a világ nagyvárosaira. Ugyanakkor nincs az az országimázs film, amivel ellensúlyozni lehetne azt a képet, amit mi magyarok festünk magunkról…..
F.Sára 2009.10.08 18:24:11
elnézést a tízerért :)
@TigerWong: hát ez az, hogy sajnos már repülővel is. Amíg csak a TSZ üdülőbe ment le a 6:20-as személlyel nem volt annyira gáz, hogy kilógott a szalonna a kofferból...
Szeretnéka Balaton parton traubiznitalálkozni a Moszkván az óra alatta Gödörben inni egy rosé fröcsitaz @ ® ®© ©-on bukdácsolni a kockakövekenkáposztás rétest venni a Szabadság hegyenfehér kenyér ropogós héjával kitörölni a körömpörkölt szaftjáta Budai várban…..
Kutakodom az interneten keresve, hogy egyes sikeres márkák hogyan pozícionálják magukat. Beleakadtam a Carlton Draught sör reklámjaiba. Az ausztrál, feltételezem olcsó sör nagyon kreatívan oldotta meg, hogy feltehetően semmivel nem tud többet, mint bármely más sör bárhol a…..
Londonban dolgozni egy hatalmas multinacionális cégnek nagyon mágikusan hangzik, de eddig az ismert okokból kifolyólag tartózkodtam attól, hogy egyáltalán megpróbáljam. Sajnos azonban a válság miatt nehéz Londonon kívül állást találni, én pedig nem szeretném megvárni a válság…..
A minap vendégségbe voltunk hivatalosak Antoine-hoz, a francia beszerzőhöz. Isteni aszalt szilvával és hagymával tűzdelt sertésszeleteket tálalt sajtos párolt cukkinivel. Szerettem volna valami illő borral érkezni a vacsorára, ami otthon nem okozna nagy problémát. Még ha nem is…..
F.Sára 2009.09.15 12:16:14
@TigerWong: irulok-pirulok
F.Sára 2009.09.15 12:18:55
@annad: egy korábbi alkalommal azt a bort vittük, amit Ti hoztatok, hadd tudják meg, milyen jó a magyar bor. Az valami isteni volt. Nem hiszem, hogy volt alkalma másnak is megkóstolni rajtam kívül :P
Ott rontottuk el, hogy azon tanakodtunk 6 vagy 7 napra menjünk-e. 10 nap, minimum! De diákoknak, életművészeknek és kitartott munkanélkülieknek az egy hónap sem sok.  Amúgy is nagyon ki voltunk már éhezve a kontinentális Európára, ahol széles sugárutak és magas épületek…..
Barna, Barcino azaz a Can Fanga: Szőrös Wilfred uralta, Franco elnyomta, Szent György patronálja, Freddie elénekelte én pedig végre jól megnézem magamnak. A programot már összeállítottam: lenézünk a Montjuic-ről, iszunk végre egy rendes kávét a las…..
a röhögéstől. Megint idegen tollakkal ékeskednék. House rajongóknak sok szeretettel! (Sajnos az elsőhöz kell egy kis angol.) ..
Képzeljünk el egy kávézót, ahol a levegőt áthatja a pörkölt kávé isteni illatta. Előttem épp egy frissen főzött espresso van, az alig két kortynyi ital aprócska kis csészében gőzölög előttem és ontja magából a kávé különleges aromáját. Már az első szippantásból…..
Melyik a helyes válasz?1) Érdemes-e befűteni augusztus közepén, ha már nagyon elgémberedtek a végtagjaid a hidegtől?a) Nem ajánlatos, mert hajnaltól úgyis tűzni fog a nap a szobádba, és akkor pedig megbuggyansz a hőségben.b) Nincs értelme, mert az ablakok annyira rosszul…..
Többször hallottam már angolok szájából elhangzani a június-augusztusi időszakra utalva az English summer kifejezést. Teljesen indokolatlan ugyanúgy nevezni a nyarat, mint a környező országok (zommer, der Sommer, sommar), mert csak fölöslegesen megtéveszti az ideutazókat. A májusi…..
Anglia a nemzetek nagy olvasztótégelye, mindenféle nációt bekebelez, akik aztán tökéletes harmóniában élnek egymás mellett mindaddig, amíg búcsúzkodásra nem kerül a sor. Akkor azonban összecsapnak a nemzeti különbségek és a legkülönbözőbb küzdelmekre kerül sor, amit…..
Egy éven keresztül ellenálltam a kísértésnek, hogy az angol időjárásról írjak, hiszen szinte már közhely, hogy az angol időjárás vacak és minden kontinentális ember számára elviselhetetlen életkörülményeket eredményez. Csakhogy egy év elteltével úgy érzem, hogy…..
Tudja-e valaki, hogy mi különbözteti meg a zöldséget a gyümölcstől? Én bevallom már nem emlékeztem a biológia órán 10 évesen elsajátítottakra így a saját katalógus rendszeremet használom. Minden, ami édes és esetleg savanykás az gyümölcs, és illik minden olyan…..
El nem tudom képzelni, hogy ha itt csak 26%-ot adózom a fizetésemből, akkor hogyan futja az államnak ennyi lelkes rendőrre. Nem olyan szőrös sityakos, piros dzsekis fajtára - asszem olyan csak a mi Erzsikénknek jut -, hanem a hagyományos kék ruhás, bilisapis bobbyk. A legintenzívebbek…..
Én és a brit éjszakai élet egyelőre még keressük a közös nevezőt. Ez a mindennapi életemet nem különösebben befolyásolja, mert kiöregedvén a bulizásból viszonylag ritkán vetem bele magam a bristoli éjszakába.Az alaphangulatomat már az megadja, hogy bejutni egy-egy…..
Most untam meg ezt a bekezdozsdit, ugyhogy mostantol visszaterek a szokasos formahoz. Amig azt ujra meg nem unom ugyebar...Sari nelkuli het ugy telt el, hogy semmi erdemleges nem tortent. Hacsak azt nem nevezzuk annak, hogy elkeszitettem eletem elso rantott husa(i)t. Persze lisztben, tojasban es…..
Sosem voltam igazán erős közgázból, így sokáig nem értettem, hogyan maradnak a fapados járatok életben olcsó jegyáraikkal. De most már megvilágosodtam. Ha érdekel, elmagarázom egy egyszerű példán keresztül.Anna és Márton összejönnek és Márton meglepi Annát egy lisszaboni…..
Mostanában mindenféle vidéki kis repterekről utaztam, mint például Budapest vagy Bristol, ahova úgy látszik, csak kezdő robbantgatók repülnek, mert lényegesen könnyebb átvergődni az ellenőrzési pontokon, mint Heathrown, ahol terrorista legyen a talpán, ha el akarja érni a New…..