Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dazoll

72 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére, hogy a Satanika viszonylag hosszabb múlttal rendelkezik a színtéren, ezidáig elkerülte a figyelmemet. Őszintén megmondva ez a név sem tipikusan figyelemfelkeltő, meg aztán elnézve ezt a trash filmeket idéző borítót, nem sok jóra számítottam. A közhely, miszerint sose a külsőségek…..
A Cloudy Skies egy francia dreamgaze, atmoszferikus post-metal duó, melyet 2019-ben Lionel Forest (ének, basszusgitár, szintetizátor) és Nicolas Simon (gitár) hozott tető alá. Hiába friss ez a formáció, már jól összeszokott párosról van szó, mindketten korábban az Ambryo (2000-2009) és az Eyes Front…..
A műfaj kezdete óta a black metalt magányos farkasok uralják. Olyan egyének, akik elmossák a lángelmék és az őrültek közötti határokat, magányosan és akaratlagos bezártságban alkotva. A Bizarrekult szintén egy szólóprojekt, mely mögött a multihangszeres Roman V áll...
A német Atrocity zenekar az elmúlt tíz évet az Okkult trilógia elkészítésének szentelte. Nem is kapkodták el az anyagot, hisz 2013-ban jelent meg az "Okkult I", 2018-ban az "Okkult II", idén pedig a befejező rész, mely nemes egyszerűséggel az "Okkult III" nevet viseli...
Az utóbbi időszakban az Ingested zenekar nem vesztegeti az időt, szinte évente jelentkeznek egy új lemezzel. Ez a gyakoriság egyáltalán nem megy a minőség rovására, sőt épp ellenkezőleg, csak úgy ontják magukból a remek anyagokat. Ez most sincs másképp, ugyanakkor az "Ashes Lie Still" korongot…..
Mindig kétélű fegyver, ha egy inaktív zenekar hosszabb szünet újra összeáll és új lemezt készít. Egyrészről ott vannak a régi rajongók, akiknek meg kellene felelni, valamint ennyi idő után a színtér átalakul és kérdés, hogy mennyire találják meg benne a helyüket, hogy új fülekhez is eljusson a…..
Kicsit elkapott a nosztalgia érzete, mikor a Sleeping With Sirens új albumát hallgattam. A kétezres évek elejét jutatta eszembe, megboldogult tinikoromat, mikor még a televízióban a különféle zenecsatornákat füleltem és akkor hallottam ilyen zenéket és nagyjából utoljára is...
A svéd Defleshed közel tizenhét év szünet után visszatért az élők sorába. A banda nem sokkal a legutóbbi, 2005-ös "Reclaim the Beat" című albumuk után feloszlott. Az eredeti alapfelállás (Gustaf Jorde – ének/basszusgitár, Lars Lövfen – gitár, Matte Modin – dobok) éppen tavaly futott össze azzal a…..
Szerintem a Venom zenekart senkinek nem kell különösebben bemutatni. A ’80-as évek elején elkészített "Welcome To Hell" (1981) és "Black Metal" (1982) lemezek örökre beírták magukat a rockzene történelmébe. Azóta eltelt negyven év, sok minden változott, a zenekar kettészakadt, melynek a Venom Inc.…..
Rozsdagyár HILD - ValFreiya (2022) 2022.10.26 16:24:03
Hogy milyen lehet egy viking csatamező kellős közepén találni magunkat és átélni a mészárlás borzadalmait? Csak feltételezni tudom, de valószínűleg véres és brutális. Ehhez nyújt tökéletes aláfestő muzsikát a Hild bemutatkozó lemeze, a "ValFreiya"...
A tömör zene tömör kritikát kíván. Nem fogok elmélyülni nagyon a részletekben, egyfelől mert nincs miben elmélyülni, másrészt ezen iromány végigolvasása több időt vesz igénybe, mint maga a lemez végighallgatása. Nem is akarok felesleges szócséplésbe kezdeni, úgyhogy lássuk, miről is van szó…..
Ha elrugaszkodunk a hagyományosabb metalfelfogástól, találunk zenekarokat, melyek csak kapargatva közelítik meg a metalt vagy épp a rockzenét. Ilyen a norvég Maraton zenekar is, akik fúziós zenét játszanak és ebből csak egy összetevő a rockzene, annyira, hogy néha nagyítóval kell keresni, de ez még…..
Ikergitárok, dübörgő ritmusok, toronymagas ének és jellegzetes dallamok. Ezekkel a jelzőkkel tudnám legpontosabban leírni a Trial (swe) új anyagát. A szó szoros értelmében heavy metal anyag született, de a várt hatás mégis elmarad...
Amikor szinte naponta jelennek meg zenekarok a színtéren és ontják is magukból a lemezmegjelenéseket, nehéz mindenről értesülni, napra késznek lenni. Gyakran vannak olyan megbújó kincsek a tömegben, melyek úgy alkotnak nagyszerűt, hogy szinte bárki észrevenné. Sokszor tapasztalom én is, hogy…..
A veterán svéd blackened thrash brigád elkészítette immáron a nyolcadik lemezét. Folytatják az eddig kitaposott utat, olyannyira, hogy véletlenül se lépnének le róla. Hűen önmagukhoz igazi okkult anyagot kevertek boszorkánykonyhájukban...
Rozsdagyár A-Z – A-Z (2022) 2022.08.22 20:05:56
A frissen alakult A-Z zenekart szupergroupnak is tekinthetnénk. Tagjai mind ismert és elismert zenészek, de mégis a banda saját jogán szeretne érvényesülni és építkezni, hiszen nem egy egylemezes formációról van szó. Hiába még csak a debütlemez jelent meg, a zenekarvezetőnek már konkrét tervei…..
A metalzenére gyakran hivatkoznak rétegműfajként, de így is számtalan ága gyökeredzett az idők alatt, mely kisebb-nagyobb népszerűségnek örvendett. Ha úgy tekintjük, ennek a rétegműfajnak is van olyan alstílusa, mely sosem ért el fősodorbeli sikereket és csak a legelvetemültebb fanatikusok…..
Jó látni, hogy még mindig vannak olyan zenekarok, melyek valami újjal próbálkoznak, kicsit megmozgatják az állóvizet. Ezzel a hallgatót is kicsit kizökkentik a megszokott környezetéből, komfortzónájából. Hogy aztán az egyediség mennyire megy a hallgathatóság rovására, az mindig jó kérdés és…..
Az idén frissen alakult finn Misaligned zenekar nem vesztegette az idejét, már meg is jelentette debütáló albumát, a "Colours"-t. Az anyag jelenleg csak digitális formában elérhető, de ez nem von le semmit a minőségéből...
Egy underground vagy rétegstílust képviselő zenekarnak nagyon nehéz kitűnni a tömegből. Mindig megvan rá az esély, hogy egy-egy korong úgymond eltűnik a süllyesztőben, hisz manapság boldog-boldogtalan új lemezzel jelenik meg...
Az Idol Of Fear egy underground kísérleti black metal banda, mely a harmadik nagylemezét jelenteti meg immáron a saját kiadóján keresztül. Az anyag elmondásuk szerint az eddigieknél jóval pesszimistább légkört és szövegeket hordoz. A gyász és a melankólia leple szépen végigterül a dalokon, de mégsem…..
A hollandiai Groningenből származó black metal duó, a Ravenwiek a fakó, elszürkült dicsőségről, rejtett birodalmakról és a fenséges természetről mesél. A Ravenwiek debütáló lemeze, a "Barren Grounds" a népi hangszereket, a nyers black metal gitárokat és zenekari hangzásvilágot használja fel, hogy…..
Mindig külön öröm, ha egy zenekar járatlan útra lép és valami merőben újat vagy csak újszerűt próbál alkotni, ezzel is felzavarva az állóvizet. Az amerikai Sylvan Realm pont ezt is teszi, de ez mennyire sikerül neki vagy hogy erre mennyire nyitott a közönség, az már egy teljesen más kérdés...
Az európaiak hajlamosak a dél-amerikai országokat egzotikusnak tekinteni, de nincs semmi egzotikusság abban, hogy a lakosság 95%-a az alapvető szükségletekért küzd. Magas a bűnözési ráta és a kormányok nem tesznek semmit a helyzet megváltoztatásáért, sőt, a saját programjukat követik, hogy a gyeplőt…..
A '90-es évek végén és az ezredforduló környékén kialakult skandináv dallamos death metal sokat tett a műfaj népszerűsítéséért. Központja a svédországi Göteborg, a védjegyek mára messziről felismerhetőek, a stílus már saját lábán is megáll, így a név is érthető, mely egyszerűen göteborgi metal...