Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kartoffel

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akar járt utat járatlanra cserélni Orbán Viktor, ezért a koronavírus-járvány harmadik hullámának ellaposodásával régi, jól bevált politikai szlogeneket vett elő. A Fidesz vezérének meggyőződése ugyanis, hogy saját szavazótábora azt várja tőle, amit a 2018-as kampányban mutatott, vagyis a…..
kartoffel 2021.06.14 12:14:45
@a nagy hohohorgász:

Senki nem "szívózott" a nélküled-gajdoláson, páran megjegyezték, mennyire ciki, amitől az összes félanalfabéta "atólvagyokIgaziMagyarhogykárpátiáthalgatok" idióta ('no offense') hisztériás rohamot kapott, lévén ez számukra a kultúra éppen hogy elérhető csúcsa.
A nem-térdepléssel sincs gond (persze egy ilyen félanalfabéta nem meglepő, hogy funkcionális analfabéta is), a térdepelgetős színház sok mindenki szerint ultraciki, a "mások kínos, de ártalmatlan szokásainak kifütyülése, illetve gyalázása" munkacímű dolog a khm, magyarosch.
Az izraeli légierő lebombázott egy kórházat. Több mint 200 ártatlan ember halt meg, köztük 61 gyermek. Ezeket a háborús bűnösöket miért nem ítélik el? Miért tűnt el ez a hír a  magyar sajtóból néhány óra alatt? A jelenlegi konfliktus gyökere, hogy a zsidó telepesek ki akarták lakoltatni…..
kartoffel 2021.05.18 17:59:51
Azért a legtöbb fél- és funkcionális analfabéta Hamasz-drukker szerencsétlen ennél ügyesebb. Van valami lenyűgöző abban, amikor valaki úgy hisztériázik, hogy gyakorlatilag 10-ből 9 állítása hülyeség, mert képtelen egyszerű magyar vagy angol mondatokat értelmezni. (Hadd segítsek pl. ebben: összesen halt meg ~200 ember, ennek nagy része hamaszos fegyveres. És összesen mondanak a hamaszosok 61 gyerekáldozatot.)

De a "ki akartak lakoltatni 2 családot*, tehát igazán érthető és bocsánatos, sőt, lényegében születési jog, hogy a Hamasz kilőtt kétezer rakétát Izraelre", el kell ismernem, ihletett.

(Apropó, ha annyira zavarnak a civil áldozatok, igazán jelezhetnél terrorista haverjaidnak, hogy ne lövöldözzenek, vagy ha teszik, ne használjanak gyerekeket élő pajzsként. Igen, szeretnek videón eldicsekedni azzal, hogyan gyűjtenek gyerekeket egy-egy rakétaállás köré.)

Mondjuk annak is megvan a maga bája, amikor a kis "nem is vagyok antiszemiták", akik szemrebbenés nélkül olvasnak a pl. rohingyák, az ujgurok és a kurdok a palesztinokét messze-messze meghaladó irtásáról, kínzásáról és a többiről, váratlanul rájönnek, hogy "de 2 palesztin család kilakoltatása, az már tényleg durva!!" (igen, Izraelben is vannak állatságok, de messze nincs az első tízben 'világszerte')...

* nem "A gázai palesztinokat", atyaég, mennyire kell butának lenni ehhez, hogy valaki ezt fogja fel? Gázához eredetileg 0 köze volt a hepajnak, csak a Hamasznak kellett az ürügy
"Nem szívesen veszek részt abban az adok-kapokban, amik a halálozásis statisztikák körül zajlanak, csak azt tudom elmondani Önnek, hogy én mit nézek. Eddig is ezt tettem, ezután is ezt teszem. Van az Európai Uniónak egy minden tagállamra kiterjedő adatszolgáltatási felülete, ahol közlik, hogy az…..
kartoffel 2021.05.15 09:55:24
@apro_marosan_petergabor:

"Aki meghal és covidos, az nálunk covidban hal meg (még ha 10 súlyos egyéb baja is van)"
Mármint ezt MONDJÁK, mert erre hivatkozva lehet trükközni a számokkal. De kicsit elbizonytalanít egyrészt Kásler még a járvány elején kiadott utasítása, miszerint "akinek alapbetegsége volt, azt kell beírni", másrészt az, hogy valahogy senki nem mutat egy "elütötte az autó, de kovid-halottnak számolták, mert fertőzött volt" esetet sem (sokat meg pláne nem). Aki ismerős, aki "híres ember" meghalt hivatalosan a járványban, egy sem volt "másban, de ideszámolták".

Más/ugrás. Vannak országok nagyon laza, még az állítólagos magyar eljárásrendnél is inkluzívabb erre vonatkozó protokollal (Anglia az, asszem, ahol ha pozitív teszt után 28 napont belül meghal valaki, akkor automatikusan kovid-halottnak számolják), de valahogy ezeket az országokat is sikerül előzgetni.
  'Van egy álmom" - tudatta történelmi beszédében Martin Luther King 1963. augusztus 28-án. Nem is egyetlen álomképet festett, hanem mindjárt hatot, ám mind ugyanazt járta körbe: a feketék és fehérek egyenlőségét és testvériségét. Vajon mi történt ezekkel az álomképekkel a mögöttünk hagyott…..
kartoffel 2021.05.10 18:56:34
Azért a "rasszizmussal a rasszizmus ellen" nem ma kezdődött, a Nation of Islam megalakulása óta 'nyomja' a keményen fehérellenes szövegeit, kábé olyan szinten, mintha a szcientológiát egy fekete KKK próbálná "értelmezni". Leghíresebb tagjuk, a rasszizmusba gátlások nélkül beleálló Malcolm X mégis antirasszistaként él az idióta köz tudatában.
Ehhez hozzájött az utóbbi évtizedekben egy kemény és durva antiszemitizmus, és kész a csodálatos egyveleg, amelynek a blm-es vezetés oly sok tagja is híve (mondjuk érdekes kevercs, a NoI inkább széljobb, a blm inkább szélbal, de megoldják).

Ugrás. Ami az egészben szép tud lenni még, az, amikor a feketék között rendkívül divatos rasszizmus áldozatai (egyébként minden jel arra utal, átlagosan rasszistábbak -- persze egy kalap alá venni az Államok fekete közösségeit kb. olyan, mint Egy Fehér Közösségről beszélni) a támadóikat mentegetik, részben félelemből, részben elborult woke hülyeségből. Amikor alig pár zsidó lap meri csak megemlíteni is, hogy a blm antiszemita pogromot szervezett Los Angelesbe (2020, USA, zsidóellenes pogrom, nem szép?). Amikor az ázsiai-amerikaiak csak gondosan körülírva mernek tiltakozni az ázsiaikat sújtó rasszista erőszak ellen, mert ha elszólják magukat, hogy a támadók nagyon gyakran feketék, nekikesik minden woke idióta (így is láttam megkapni az egyiket twitteren egy blm-estől azt, hogy kussoljon, mert az ázsiaiak nem számítanak, csak a feketék). Amikor kiderül, hogy sok kínai nem jelenti fel azt a feketét, aki összeverte, mert fél vagy "nem akarta, hogy szegény támadót a rendőrök megöljék, mert hallotta a tévébe', hogy minddel azt teszik". Szóval a zsidó/ázsiai/latin blm-drukkerekben van némi öngyűlölet...

De a -- szerintem -- legémelyítőbb példája az aljasságnak az, ami 2020-ban jelent meg a "progresszív" szennylapok (lásd WaPo) hasábjain, az a szokás, hogy hosszú, dörgedelmes, a fehérek általános aljasságát gondosan elemző cikkeket írnak arról, hogy "Újabb Színes Transz Áldozatot Követelt A Fehér Felsőbbrendűség", egyetlen apróságot gondosan kifelejtve a cikkekből: hogy pl. 2020-ban az ÖSSZES (nem, nem a "nagy része", "az összes") ártatlan fekete transz áldozatot feketék ölték meg. Ugyanis -- surprise, surprise -- a transzfóbia is jóval általánosabb sok fekete (és latin) közösségben; családból kiközösíteni és utcára lökni sem pont fehérek szoktak egy-egy fekete vagy latin transz- vagy homoszexuálist (persze nem rasszalapon megy, inkább az lehet a háttérben, hogy _átlagosan_ sokkal tradicionálisabbak és "macsóbbak" e közösségek). Sőt, ezt különböző "transzvédő" szervezetek is átvették, szóval megy a gondos gyilkosvédés. Tehát fekete agyonver egy fekete transz nőt, blm-es komisszár írja a cikket a fehérek miatt meghalt szelíd lélekről. Persze ha egy alantas fehér rosszkor használ rossz névmást, akkor természetes, hogy meghurcolják és "értse meg, hogy vannak következmények".. Mondjuk már párszor kifejtette pár progresszív megmondóféreg, hogy azért is a fehérek felelősek en bloc, ha feketék feketéket (vagy bárkit) ölnek. Igaz, minden rosszról a fehérek tehetnek, szóval kicsit redundáns külön kiemelni ezt.
Egyik szemük sír, a másik pedig röhög, ilyennek látják az Orbán-kormányt külföldön az utóbbi években, legutóbb épp a „gender” szó használatának tiltásával tettük magunkat nevetségessé. Az összes magyar bürokrata már az első napon megtanulja, hogy melyek azok a tabu szavak, amiket más országban…..
kartoffel 2021.05.10 12:29:53
@gigabursch:

Pontosan. Az 56-os magyar menekültek is csak az első osztrák búzaföldig voltak menekültek, minden további lépésük élősködés volt. Persze lehet az is, hogy a szektásmakiknak (no offense) gondosan betanított "érvelés" hülyeség, ki tudhatja.
kartoffel 2021.05.10 12:38:08
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az a jó az ilyen versenyzőkben, hogy igazából nem is kell különösebben cáfolni a hülyeségeiket, mert ha hagyod őket hablatyolni, megteszik ők maguk az első adandó alkalommal. :) Más kérdés, hogy nem tudják felfogni, mert profi szektás gond nélkül elhisz 3 egymásnak ellentmondó dolgot.
kartoffel 2021.05.10 12:47:18
@MEDVE1978:

A kormányváltós részhez. 1. Pontosan. 2. Ez az, ami eléggé elbizonytalanít az ún. ellenzék képességeivel, szándékaival kapcsolatban, 99%-uk mintha képtelen lenne felfogni, hogy mivel járna, ha győznének, és milyen durva akadályok tennék nagyjából lehetetlenné azt, hogy normálisan kormányozzanak. Orbán (ahogy a narcisztikus szociopaták általában) inkább 'feléget', mint hogy mást is élni engedjen. Nem mondom, hogy megoldható problémáról van szó, de kicsit megnyugtatna, ha azt látnám, hogy egyáltalán felfogják a létezését, és megpróbálnak ötletelni.
♦ Áll a bál Nagykovácsiban. Valaki becsatornázta ezt a balhét a Telexhez, akik gyorsan rittyentettek is belőle egy korrekt cikket, és ezzel gyakorlatilag ledobták a nyilvánosság atombombáját a falura.  Még a cikk megjelenése előtt elindított, a beruházás megakadályozására indított petíciót azóta (a…..
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
kartoffel 2021.05.05 20:48:02
@G. Nagy László:

Sőt, lenyűgöző, hogy mennyivel könnyebb aljasságok elkövetésére rábírni az átlagembert, ha sikerül elhitetned vele, hogy "jót csináltok", ha elég ügyes vagy, azt, hogy a tetteid gyakorlatilag ellentmondanak a szövegelésnek, észre sem veszik.
(A nyomorult blm is úgy tud pöffeszkedni még mindig az antirasszista szerepben, hogy ezernyi keményen rasszista megnyilvánulás mellett gyakorlatilag az első dolguk, amikor elkezdte Marx felvinni a dolgukat, egy antiszemita pogromocska megszervezése volt Los Angelesben.)
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
kartoffel 2021.03.13 11:59:28
@ámbátor:

A feketéket érintő "rendszerszintű problémák" (mármint a valóban létezők) nagy része nem közvetlen rasszizmus vagy előítélet (nem ugyanaz) eredménye, hanem SOK fekete közösség gazdasági, szociális stb. hátrányaiból származik (amelyek nagy része persze egykor rasszista gyökerekTől jött).
A szélsőbalos csürhének és az aktivistáknak viszont természetesen az az érdekük, hogy mindent, ami hátrány egy fekete embert ér, rasszista beszólásoktól a tyúkszemig, a Fehér Ember Inherens Rasszizmusának tudjanak be, és mindent, ami nem sorolható erőlködve sem e skatulyába, nemlétezőnek tekintsenek -- így persze gyakorlatilag lehetetlen elérni az állítólagos célkitűzéseiket, de hát az nem is cél, csak a dzsóker a "pofádbefogod" retorikájukban.
Tehát az -- amúgy normális és logikus -- felvetésed keményen sértené a céljaikat, a végén még gyakorlatban is kiderülhetne, milyen sok Privilegizált Fehér InherensRasszista él sok feketénél jóval rosszabb körülmények között. Kinek lenne az jó?

Ja, mellékszál, de ha jól emlékszem, volt az USA-ban egy felmérés arról, ki mennyire tartaná elfogadhatónak "más rasszú" személy bekerülését a családjába. Fehéreknél a "NEMNEMSOHA" a kényelmetlenül magas 9%-ot érte el. Feketéknél 18% lett. Szóval hajrá, nemszegregáció.
kartoffel 2021.04.24 21:49:13
@kiazmarmegint:

Az elmebeteg "Critical Race Theory" erőltetése nem pont a kultúrharc csitításának irányába mutat. Nagyon kemény, ami jópár iskolában történik. (Nem mintha nem lenne szükség az ámérikánus oktatás megreformálására.)

fee.org/articles/biden-administration-prioritizes-wokeism-critical-race-theory-in-schools/

Fogalmam nincs, mennyire elfogult forrás, de korrekt első ránézésre, és ún. progresszív lapokban meg ugyanannyi lesz e témáról, mint a múlt nyári blm-es antiszemita pogromról (értsd: 0), szóval nincs más.
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
kartoffel 2021.04.16 15:14:05
@MEDVE1978:

Klaszikusokat csak pontosan: Carano nem hasonlította a zsidóüldözéshez az akármit, csak megosztott egy posztot arról, hogy "Figyeljünk már oda, AZ is azzal kezdődött, hogy szomszédokat uszítottak egymás ellen". Ami értelemszerűen elég volt ahhoz, hogy kirúgják a "gyűlöletkeltő posztjai" miatt.
Fun fact 1: kis utánanézéssel kideríthető, hogy sok hülyeséget írt, illetve osztott meg, konkrétan gyűlöletkeltő dolgot semmit.
Fun fact 2: az ügy kapcsán az is kiderült, hogy egy woke kollégája nagyon konkrétan holokausztrelativizált korábban, de neki -- szintén értelemszerűen -- nem lett semmi baja a dologból*. Amúgy a -- nem kis részben igencsak antiszemita -- woke csürhe egyik kedvenc programja a holokausztrelativizálás, a kedvencem eddig az a WaPo-n olvasott, a büszke népnek nagyon tetsző komment, miszerint egy fekete igazoltatása pontosan olyan, mint amit a Gestapo csinált a zsidókkal.

" a nyugati cégek egyre inkább elkötelezettek politikailag egy irányba és egyre inkább diszkriminálják azt az alkalmazottat vagy akár fogyasztót, akinek ez nem tetszik"
Persze. De érthető, melyik cég akarja, hogy pár ezer újjakobinus agyalágyult bojkottot szervezzen ellene?

* mint ahogy természetesen Deppnének se lett baja az általa elkövetett erőszak miatt és fekete focisták rasszista megnyilvánulásainál is úgy tesz mindenki, mintha pont nem figyelt volna
kartoffel 2021.04.21 10:27:09
@labrys:

Tudom, hogy kinyilatkoztatásokba, "irracionális/emocionális meggyőződésekbe, pláne hitekbe" nem illik belekötni, de a "bőrszínen alapuló kriminalisztikai kifutású statisztikák" nem "eleve hülyeségek", csak akkor, ha azokat arra próbálják használni, amire az átlagos KKK-tag (vagy progresszív virtue-signaller) szokta. Amúgy megvan a maguk szociológiai stb. haszna és értelme, valójában te sem hiszed, hogy azért állítják össze őket, hogy egy-egy rasszista versenyző hozzászólásait cáfolják (igen, igen, most épp arra használta valaki az adatokat, "good catch").

De már eleve a KKK-versenyző hülyeségeinek cáfolata hasznos mellékhatás. Vagy az, hogy a statisztika gyakorlatilag ellentmond a szélsőbalos woke baromságoknak a rendőri vagy a rasszok közti erőszakról. (Mondjuk igazi progresszív komisszár SOHA nem vesződik tényekkel, adatokkal.)
Persze sem a proudboy, sem a woke szerencsétlen nem fog törődni a statisztikával (mellékszál, de hadd jegyezzem meg, hogy a WaPo-s tapasztalataim alapján az előbbiek legalább megpróbálnak vitatkozni az adatokkal, apróságokban még meg is győzhetők; az utóbbiak még ehhez is hülyék), de szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki 'örül', hogy tételesen el tudja mondani, miben hazudnak e különböző, mégis oly egyforma nyomorultak.
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
kartoffel 2021.04.16 08:48:55
@Ménár Atya:

A tesztelés arra való, te félelmetesen sötét szerencsétlen, hogy az azonosított fertőzöttek ne terjesszék (tovább) a vírust. "Tesztelés után el lehet kapni", nem semmi. Mennyire kell k.butának lenni ehhez? Nincs olyan fideszes állatság, amire még az ilyen félanalfabéták is azt mondják, hogy "ez már túlzás"?!
A semmilyen ellenvéleményt, de még újságírói kérdést sem eltűrő orbáni állam úgy próbálja megfojtani az internet szólásszabadság buborékát: a „Blog.hu” oldalt az Index>Közélet rovatában, hogy egyfelől értelmiséginek látszó, fizetett hozzászólók; trollok árasztják el kommentárral a kritikai…..
Újra bebizonyosodott, hogy Magyarországon a foci mindenek fölött áll. Orbán Viktor kedvenc hobbijának köszönhetően olyan nyitási tervet prezentált a kormány, melynek csúcspontjaként nálunk lehet majd a legtöbb nézője a hazánkban rendezett EB mérkőzéseknek. Péntek reggel azt is bejelentette a…..
kartoffel 2021.04.09 12:12:41
@Editor Bob:
Február elején ~80 ember halt meg naponta, mostanság ~300. Lehet, hogy egy hozzád hasonló funkcionális analfabéta számára ez egyremegy, sőt, tudod jól, hogy a 8 nagyobb, mint a 3, de azért nem mindenki gondolja így.
Plusz ki a fenét érdekel a Momentum és hogy épp mit ötletelnek, ha semmi beleszólásuk semmibe? Hasonlítsuk össze Kedves Kondukátorod megvalósított beteg állatságait mások (hülye vagy nem hülye) ötletelésével, akkor talán kevésbé kínosak?
Lesz attól valami nagyon pofonbaszós kedve a melósnak mikor Orbán Viktor a munkáról tart neki kioktatást. Mert aki benne van az pontosan tudja mit jelent a fáradtsággal járó korai édredés, mennyi zsák cement pakolása, hány kapavágás, téglahordás, monoton multitevékeny árufeltöltés, biz baz…..
kartoffel 2021.04.03 16:52:25
@midnight coder:

Hát igen, más is lop, a millió és a milliárd meg kb. ugyanaz.

"de cserébe még hülye is"
Hiszen drága kondukátorunk legalább nem hülye, ugye? Hazudik és rabol, de legalább milyen szépen felvirágoztatta az országot, nem?

VaaaaAagy épp azon dolgozik, hogyan lehetne ellopni és eladni a hajógépezetet, de, ha akad vevő, a hajó alját is így az óceán közepén haladva. Á, ugyan már, ő legalább okos.
A kultúrharcos narratívát mindenki értelmezni tudja, mert addig sem azt kell meglátni, hogy egy rakás olyan problémánk van, amit közösen kéne végre rendezni.  Fotó: Telex.hu (Facebook) Nos, akkor kezdjük ilyen alapállításokkal. A BLM-szobor tényleg borzalmasan néz ki, de nem szobor igazából, egy…..
kartoffel 2021.04.03 16:38:10
@MEDVE1978:

A blm és társai végtelenül hazug premisszákra alapozva* felépítettek egy egyébként keményen rasszista fehérellenes narratívát (ez persze a Jó, de legalábbis Érthető Rasszizmus), ezzel lényegében egybites szólamok üvöltve előadott versenyévé degradáltak nagyon összetett kérdéseket, ami nekik jó, hiszen így bármeddig fent tudják tartani a számukra anyagilag nagyon megfelelő** káoszt, megoldani meg sosem akartak semmit.

De nemcsak ez a gond -- már ez épp elég nagy lenne.

De az is, hogy mindeközben bizonyos részben a fekete közösségeket is keményen (a rendőri erőszaknál sokkal keményebben) sújtó problémák megbeszélése, de akár megemlítése is gyakorlatilag lehetetlenné vált normális körülmények között (az alt-right, farright, ne adj'Odin náci oldalakon nem, de az 'ugyanmár').
Nem lehet beszélni a fekete bandák -- túlnyomórészt fekete -- áldozatairól; majd' 5000+ ember évente.
Azt, hogy a fekete meleg & transz emberek életét mennyire fenyegeti tulajdon környezetük, megemlíteni nem szabad, de élősködni a tragédiákon igen. Azt hiszem, az egyik legundorítóbb állatság, amit láttam, volt az a WaPo-cikk, amelyben a blm-komisszár szerző 3000 leütésben gyalázta a rasszista fehéreket, amiért a Rasszista Fehér Privilégiumuk megint Megölt Két Fekete Transz Nőt. Csak azt felejtette el megemlíteni a nyomorult, hogy mindkét áldozatot feketék ölték meg, egyet rablás közben, egyet gyűlöletbűncselekményben. (És ún. transzvédő weboldalak is ezt a narratívát nyomják, pedig -- utánanéztem -- gyakorlatilag minden ártatlan fekete transz áldozatot saját környezetük ölt meg tavaly pl.)

De nem lehet érdemben beszélni a fekete közösségek rasszizmusáról sem; sem az ázsiaiak elleni erőszak, sem az antiszemitimus nem ma kezdődött, de egyre menőbbnek és elfogadottabbnak számít (ha nem fehérek csinálják mármint).
Fun fact: na, kiknek köszönhetjük a 'nyugati világ' egyetlen 21. századi antiszemita pogromát? Nos:
www.timesofisrael.com/la-jews-take-stock-after-george-floyd-protests-batter-local-institutions/
Abból ezernyi cikk születik, hogy egy idióta sportoló, anélkül, hogy tudná, mit jelent, aszondja, hogy 'kike', felfüggesztik, meghurcolják.
Arról, hogy a blm tart egy antiszemita pogromocskát Los Angelesben, pár zsidó lap ír, de úgy általában senki nem meri megemlíteni.

[ Mindez persze véletlenül sem jelenti azt, hogy nincs feketék és mások ellen irányuló 'fehér' rasszizmus arrafelé, nagyon is van, de hőseink valamiért nem az igazi problémákat akarják megoldani, hanem az általuk kitaláltakat terjesztik. ]

* a statisztikákat megnézve nemcsak az derül ki, hogy az évente több tízmilliónyi rendőri akcióból meglepően kevés, 1000 körüli végződik halállal (egy állig felfegyverzett országban), de az is, hogy ezek között a fekete áldozattal járók aránya lényegében megfelel a "bűnözési arányoknak";
de kiderül az is ( www.bjs.gov/content/pub/pdf/cv18.pdf ), hogy az örök áldozat feketék majdnem annyi "más rasszok ellen irányuló" erőszakos bűncselekményt követnek el, mint a fehérek, latinok, ázsiaiak ÖSSZESEN (különösen az "szép", hogy black-on-white: ~530.000, white-on-black: 56.000, valamit nagyon elrontanak ezek a náci fehérek; de a gyilkosságok számában is kétszeres a szorzó)

** sok hírt lehetett olvasni arról, kiből zsaroltak ki épp egy kis százmillió dolláros "támogatást" (a.k.a. védelmi pénz), érdekes, arról, az összesen majd' egymilliárd dollárnyi "támogatást" milyen elnyomott közösségek felvirágoztatására fordították, semmit nem találtam
Nem vagyok politikus, ezért csakis egyetlen szempontom van, de akinek van ennél fontosabb, az szóljon: az emberélet. Először is, honnan indulunk, mit kezelhetünk nagyjából közmegegyezéssel tényként? Ahhoz, hogy biztonságban legyünk, 60-80%-os átoltottság kell (e két szélsőértéket olvastam). Ez…..
kartoffel 2021.03.31 23:28:16
@Gery87:

A fehérorosz "adatokat" azért kétségekkel fogadnám, a svédeknél meg -- ahol amúgy csak pár idióta médiamunkás szerint nem voltak korlátozások -- nem feleannyian haltak meg, hanem ~65%. És a magyar korlátozások csak papíron durvábbak, a valóságban rengeteg 'fifikás' hun(n) idióta magasról tesz rájuk, legfeljebb feltolja a maszkot a szájára, ha rendőrt lát; de gond nélkül mászkálnak fodrászhoz és kozmetikushoz is járványcsúcs idején. A svédek alighanem hivatalos korlátozások nélkül is jobban odafigyelnek egymásra. Plusz ugye az egészségügyük pár nagyságrenddel jobb, ott valószínűleg nem lopta szét a védekezést a kormány és nem szabadultak meg orvosoktól és nővérektől a legrosszabb időpontban -- vagy bármikor.

Amúgy Svédország egy alapvetően távolságtartó ország a magyar népsűrűség kevesebb mint negyedével. Őket nem teljesen más "életvitelű", népsűrűségű stb. országokkal célszerű összevetni, hanem az -- ilyen szempontból -- hasonló szomszédaival mondjuk.
Svédország: 804,886 azonosított fertőzés, 13,465 halott.
Norvégia: 95,695 azonosított fertőzés, 673 halott (feleannyi lakossal)
Finnország: 77,452 azonosított fertőzés, 844 halott (feleannyi lakossal)
Így ránézésre mintha lennének különbségek.
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
kartoffel 2021.03.17 12:19:00
@Glokta:

Á, még a legelfogadhatóbb, értelmes beszélgetésekbe is bele kell pofázzon egy-két 1-bites funkcionális analfabéta szerencsétlen, nem kell velük törődni, csak vérszemet kapnak.
kartoffel 2021.03.17 12:47:52
@Gyulimali:

Mint írtam: "Igen, ügyesen élősködnek különböző liberális eredményeken (és ezért sok bamba versenyző nem lát át az aljasságukon)".

Az ún.nácik -- sok más szempont mellett -- azért is népszerűtlenebbek a nagyközönség előtt, mert többé-kevésbé vállaltan, többé-kevésbé explicite ártani akarnak bizonyos csoportoknak, a szélsőbalos csürhe meg mindig is 'abból élt', hogy valós-vagy-kitalált elnyomás megjavítójaként pöffeszkedett.
Az ún. átlagember meg retardált, és agykapacitását teljesen leköti az, hogy épp eljátszhatja a vérzőszívű emelkedett jogvédőt pár facebook-os kattintással, szóval azt, hogy nagyon friss kedvencei a színfalak mögött (de időnként azok előtt is) nagyjából ugyanazt csinálják/hirdetik, gyakran ugyanazzal a logikával és retorikával, mint a Csúnya Ellenség, nem igazán fogja át a tudata, vagy hogyan is kell ezt manapság mondani. Minden undorom mellett azért kényszeredetten el kell ismernem, hogy nagyon ügyesen élősködnek az emberi hülyeségen a szélbalos komisszárok.
(Meg azért azt is megemlíteném, csak a korrektség míján, hogy a blm egy nagyon heterogén izé, mi főleg az ezt kihasználva visszásságokat halmozó szélsőbalos csürherészről hallunk, de azért sokan vannak olyanok is, akik érdemi munkával próbálnak segíteni az azért valóban létező problémákon -- csak ezek megmaradnak helyi szinteken és nem a tévében fröcsögnek-zúznak.)
Nem olyan régen nálunk is olvashattatok róla, hogy vizsgálják a Behemoth és a Me And That Man frontemberét, Nergalt, nem meglepő módon istenkáromlás miatt tervezték bíróság elé rángatni. A frontembert valóban bűnösnek találták, indul a per, a kvázi casus belli a Me And That Man legutóbbi lemezéhez…..
kartoffel 2021.02.18 12:58:41
@Ekrü:

Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy Nergal toleráns demokrata (vagy annak tartja magát)... :-D

És hát kész szerencse, hogy keresztények/muszlimok/zsidók nem szoktak -- gyakran szó szerint -- taposni olyanokon, akiknek más a hitük vagy nem megfelelő a szexuális akármijük. Ja, összekevertem, mégis szoktak, sőt, egyik kedvenc tevékenységük. Mondjuk igaz, 'ők' nem képeken, hanem konkrét embereken szoktak ugrándozni.
Szerdán eltávolították szerepéből Gina Carano-t, aki Cara Dune karakterét alakította a Disney+ streaming platformon futó The Mandalorian c. sikersorozatban. A távozásának oka gyűlöletkeltő, gyakran antiszemita bejegyzései voltak a közösségi oldalakon, melyet a Lucasfilm nem volt hajlandó…..
kartoffel 2021.02.16 18:23:01
@Ekrü:

Hősnőnk azért komolyan megküzdött azért, hogy kirúgják, fél év alatt volt vagy 5-6 olyan megnyilvánulása, amilyenből néha egy is sok*. Mármint a progresszív csürhének, részemről aztán írhatná a hülyeségeit -- gyűlöletkeltő megnyilvánulást meg véletlenül se tudtak idézni tőle**. de nem is kellett, szélbalon elég a vád, mint tudjuk. Szép lassan(?) utolérik a demek a republikánusokat a békasegg alatt.

* el is tűnődtem, hogy nem arra megy-e ki a dolog, hogy a stúdió mondjon fel neki
** minden funkcionális analfabéta rávetette magát a nácis megjegyzésre, de az sajna csak annyit jelent, hogy "az is így kezdődött" (érdekes amúgy, amikor a demokraták holokauszt-relativizálnak, a progcsür kussol)
kartoffel 2021.02.16 18:28:18
@Sequoyah:

Mintha belefutottam volna már vallásos, de nem jobbos zsidókba, de azért nagyrészt igaz; az ortodoxokra meg teljes mértékben, azok úgy tudnak "viselkedni", hogy egy átlagos KKK-tag elpirulna jegyzetelés közben.
kartoffel 2021.02.16 18:31:49
@steery:

"A zsidók már az ókorban verték és gyilkolták egymást (nem csak később, meg manapság). Úgy szerepel a dolog a történelemben, mint a nagy zsidó háború."
El tudod mondani segítség nélkül, ennek mi köze bármihez, ami a posztban szerepel?