Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bodzilla

102 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén nyáron visszatér sokunk kedvence, a pandémia miatt szünetre kényszerült Rockmaraton Fesztivál. A harmincadik, jubileumi fesztivál 2024.07.11. - 07.14. között kerül megrendezésre a már megszokott helyszínen, a dunaújvárosi Szalki - szigeten. Jó hír hogy már elindult a fesztivál weboldala, mely…..
Elérkezett az április is. Egyre közeledik a fesztiválszezon, de egyelőre még be kell érnünk a klubokkal. Nem áprilisi tréfa, hogy ebben a hónapban is megannyi jó koncert közül válogathatunk. A legnagyobb durranásnak Slash koncertje ígérkezik, aki ezúttal nem a Guns 'N Roses társaságban jön, hanem…..
Nagyüzembe kapcsolt a Rockmaraton a fellépők nyílvánosságra hozatalában. Az elmúlt héten négy nemzetközi és négy hazai zenekart jelentettek be. Vasárnap újabb négy hazai névvel jelentkeztek, Kedden pedig három nemzetközi és két hazai hardcore csapatot jelentettek be...
Mint már ismert, 2024-ben újra lesz Rockmaraton a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Már azt is lehet tudni, hogy a jubileumi fesztivál húzóneve és nagyágyúja a Judas Priest lesz. De emellett is szép számban jelentettek már be nemzetközi zenekarokat. Úgymint Accept, Beast In Black,  Alestorm, Igorrr,…..
Lassan beköszönt a tavasz, ezzel együtt a jó idő is, mely majd utat enged a szabadtéri koncerteknek és fesztiváloknak. De addig is még egy kicsit bírnunk kell a klubok bezártságát. Márciusban is remek hazai és külföldi zenekarok fogják csillapítani a koncertéhségünket. Hogy ki, hol és mikor, kiderül…..
Még egy hónapja sincs, hogy az osztrák gigafesztivál bemutatta a Red Bull Stage fellépőit, máris bővült a program. Ezútal a két főszínpadra érkeztek újabb nevek. A 2024-es fesztivál főzenekarai a Green Day, az Avenged Sevenold, a Parkway Drive, Alice Cooper, a Sum 41, a Bring Me The Horizon és a…..
Ahogy haladunk előre az évben, úgy telik az éves koncertnaptár is. Az már most látszik, hogy fel kell kötnünk majd a gatyánkat vagy éppen reneteg túlórát vállalni, ha nem akarunk lemaradni a jobbnál jobb bulikról. Na de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még csak az év elején járunk és lassacskán…..
Újabb nevekkel bővült a 2024-es Nova Rock Fesztivál programja. Ezúttal a Red Bull Stage fellépőit jelentették be. A két nagyszínpad mellett ez a helyszín ad helyet a feltörekvő zenekaroknak és azoknak az ismertebb neveknek, akik megérdemelnek egy esti főfellépést, viszont nem férnek be abban az…..
Bizonyára sokunkban élnek még kellemes emlékek a 2023-as év utolsó nyári fesztiváljáról, a Tábor Fesztiválról. Azt  már a rendezvény utáni hetekben lehetett tudni, hogy 2024 utolsó nyári hétvégéjén újra dübörögni fog a rock és a metal Alsóörsön. Reméljük, az időjárás is ugyanolyan kiváló lesz, mint…..
Azt hiszem, nem lehet okunk a 2023-as évre koncertek terén és elnézve az idei év eddigi fellépőit, igen csak erős évnek ígérkezik a 2024-es év is. Azt már megszokhattuk, hogy a január kicsit szegényes koncertek terén, de talán nem is baj, hogy kicsit lassabban állunk vissza, mert így az év végi…..
Két hete nagy izglomban van a hazai metaltársadalom. Ekkor jelentették be ugyanis, hogy négy év kihagyás után, 2024-ben újra lesz Rockmaraton. A 30. jubileumi fesztivált 2024. július 11. és 15. között rendezik meg a már jól bevált dunaújvárosi helyszínen. Az érdeklődés nagyságát mutatja, hogy alig…..
Ismét elérkezett az év vége. Azt hiszem, idén sem lehetett okunk panaszra koncertek terén. Gondoljunk csak a dupla Rammsteinre vagy egy héttel később a Guns 'N Rosesre, de klubszinten is olyan zenekarokat láthattunk, mint a Pantera vagy a visszatérő Biohazard közös koncertje a Kreatorrel. ..
Gyönyörű napra ébredtek múlt pénteken a Rockmaraton Facebook-oldalát követők, hiszen egy sokat sejtető bejegyzés került ki hazánk legnagyobb metalfesztiváljának oldalára. Történetesen egy flyer, melyen a Rockmaraton XXX felirat díszelgett és mellé egy idézet, hogy "a remény Főnixként kel fel az…..
Lassan a végéhez közeledünk az évnek, de a koncertgépezet nem áll le. Novemberben is megannyi jó koncert között vállogathatunk. Bár a hónapban egyetlen arénás koncert lesz a Black Veil Brides / Halestorm személyében, azért a nagy befogadóképességű Barba Negrát is meg fogja tölteni a régóta várt…..
Itt van az ősz, itt van újra.... és hát vele együtt a szeszélyes időjárás. Ennek következtében szabadtéri rendezvények is már csak elvétve lesznek. Ahogy lenni szokott, ilyenkor felpezsdül a klubélet. A szervezők ilyenkor igyekeznek a várható nézőszámhoz igazítani a helyszíneket, de mivel a klubok…..
Előző cikkünkben a Tábor Fesztivál off-programjaival foglalkoztunk. De mivel elsősorban ez egy zenei fesztivál, most essen néhány szó a zenekarokról is. Ahogy már írtam, a fellépők között megtalálhattuk a hazai mainstream színe-javát. Ráadásul ebben az évben szintet is lépett a fesztivál, hiszen két…..
Több névváltoztatás után végül Tábor Fesztivál néven került megrendezésre immáron 15. alkalommal a Zorall zenekar "kis" házifesztiválja. Igen, a kicsit idézőjelbe téve, mert a kezdetben a Zorall táboraként indult rendezvény mára egész nagy fesztivállá nőtte ki magát. Az esemény minden évben…..
Elrepült ez a nyár is. Igazán kiváló stadionkoncertekben és fesztiválokban volt részünk. A szeptember kicsit szegényesebb lesz a nagy nemzetközi neveket illetően, de a hazai mainstream fut egy utolsó kört, kihasználva a még kedvező kora őszi időjárást egy-egy nyárzáró bulival. Az underground…..
Lassan véget ér a nyár és ha még nem döntötted el, hogyan töltsd el, mert vízpartra is mennél, meg jó lenne fesztiválozni is még egyet, akkor a Tábor Fesztivál jó opció lehet, hogy két legyet üss egy csapásra. A fesztivál immár hagyományosan a nyári szünet utolsó hetében kerül megrendezésre, idén…..
Tavaly ősszel sokunknak felcsillant a szeme, amikor a Biohazard bejelentette, hogy újra összeállnak a klasszikus felállással és koncertkörútra indulnak. Reményeink nem voltak teljesen alaptalanok, hogy hazánkat is eléri a turné, hiszen többször is megfordultak már nálunk fesztiválokon és önálló…..
Utolsó etapjához érkezett a nyár, ezáltal a fesztiválszezon is a végéhez közeledik. De még augusztusban is lesz bőven kedvünkre való fesztivál, akár a Balaton partján, akár valamelyik strandfürdőben vagy épp a Mátra hűvösében. A szabadtéri koncerthelyszíneken és a klubokban is találhatunk ínyünkre…..
Végérvényesen beköszöntött a nyár és ezzel együtt a szabadtéri koncertszezon. A jó idő pedig az olyan világsztár zenekaroknak is kedvez, melyek stadionokat töltenek meg, mint például a Rammstein és a Guns 'N Roses. A Papp László Arénában pedig a Deep Purple-t és a Hollywood Vampires szupergroupot…..
Nem lehet okom a panaszra koncertek terén az utóbbi három hétben. Mötley Crüe, Def Leppard, Pantera, Nova Rock Fesztivál és most az egész megkoronázásaként a legnagyobb kedvencem, a Papa Roach. Ráadásul ez repeta volt, mivel néhány nappal előte már a Nova Rockon is láttam őket a Hollywood Undeaddel…..
Immáron tizenhetedik alkalommal került megrendezésre az osztrák Nova Rock Fesztivál. A 2005 óta működő rendezvényen évről évre megfordulnak a rock/metalműfaj nagy nevei. Itthon a Sziget Fesztivál volt hasonló volumenű rendezvény, de mára onnan már kikoptak e stílusok előadói...
A Mötley Crüe / Def Leppard koncert másnapján (és harmadnapján) ugyancsak egy olyan zenekar látogatott el hozzánk, mely szintén a '90-es években, pontosabban '98-ban járt nálunk utoljára. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy akkor a Black Sabbath előtt, még ha csak néhány dal erejéig is, de…..