Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Ő. János

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakosság nyugalmának és a kormány hitelének visszaállítása érdekében ismét minden magyar település kap egy zászlót, amit maga Kerényi Imre fog varrni. Koronaúsztatás is lesz. "Az IMF-fel folytatandó tárgyalások természetesen nincsenek ellentétben a kormány eddigi…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis Blog!   Egy…..
Kovács Ő. János 2011.10.18 10:25:20
Pillanatok alatt százezres nézettséget ért el a Youtube-on az alábbi videó: Érthető, hiszen a felvétel szerint a júzer az Apple svájci oldalán kattitngatva váratlanul az iPhone 5 weblapján találta magát. Van rengeteg kép, adat, szlogen, az egész rendkívül profi munka, nehéz…..
A Photojojo nevű online üzlet valami rettenetes ötlettől vezérelve piacra dobott egy iPhone-hoz illeszthető keretet, amivel Canon EOS vagy Nikon SLR objektívek csatlakoztathatóak – a telefonhoz.250 dollárért (46 ezer forintért) olyan szörnyet csinálhatunk az iPhone 4-ből, amilyet…..
„Stresszhelyzetként értékeltem az egész együttlétet, holott nagyon vágyom egy igazi szeretkezésre” – úgy látszik, mostanában elindult egy ilyen széria, ugyanis mai posztunk újra egy olyan fiatalemberről szól, aki közelebbi kapcsolatba került egy örömlánnyal. Az…..
Folytatódik fejlesztői interjúsorozatunk, ezúttal Lovas Endrével beszélgetünk, akinek egy ingyenes, parkolást segítő alkalmazása jelent meg az AppStore-ban Parkoló néven.Mióta foglalkozol iOS programozással?iOS programozással két éve kezdtem először foglalkozni. iPhone-om 2G óta…..
Kovács Ő. János 2011.03.22 01:52:03
Olvasnivaló:

daringfireball.net/2011/03/pricing_should_be_simple

A Rule of Thumb: Pricing Should Be Simple
Kovács Ő. János 2011.03.22 02:28:27
@Ollokes: Ez egy jó írás a témában, a faszi véleményére én eléggé adok, már jó 10 éve:

arstechnica.com/apple/news/2010/06/copland-2010-revisited.ars/
Kovács Ő. János 2011.03.22 03:12:37
@Az Időmilliomos Apuka: Nem tudom, hogy az Apple engedi-e az ilyesmit, de annyit tudok: ebből pénz nem lesz. Tanulmányok tömkelege bizonyítja, hogy a "lécci fizess, különben néha szólok, hogy lécci fizess" jellegű stratégia abszolút nem működik. (Az 5000 felhasználóból mondjuk 300 fizetne.)
RC küldte nekünk ezt a remek HVG-s anyagot, amiből kiderül, hogy a Pictures of the Year versenyen az év napilapfotósának választott Damon Winter iPhone-nal készítette képeit. Ez a verseny egyébként a második legrangosabb fotópályázat a World Press Photo után, szóval aki itt…..
Kovács Ő. János 2011.02.17 18:15:49
Kovács Ő. János 2011.02.18 00:05:03
@fourgee: Hát nézd, először is te elsősorban alkalmazott fotózásról beszélsz, azaz meg kell örökíteni az esküvőt, a koncertet stb. Ott persze, hogy vannak konkrét elvárások: lehetőleg vagy alacsony ISO-értékkel, vagy brutálisan jó zajszűrővel tudj dolgozni, plusz minden(ki) legyen benne a képkivágásban, tehát adott, hogy milyen objektívet használhatsz, milyen fényerővel és látószöggel, milyen záridőket stb. Ha ilyet nem tud a géped, akkor akár neki se állj.

Bevallom, ez a fajta fotózás engem untat, ezért sem nagyon szoktam vállalni ilyesmit. Itt nagyon sok a kötöttség, és kicsi a tér a kreativitásra. Szinte azt is megkockáztatom, hogy ez inkább műszaki, mint művészi feladat. Az ilyesmire tényleg profi cucc kell.

Viszont a hobbi-művészi fotózás más tészta. Ott nem kell semmilyen megrendelő elvárásainak megfelelned. Nem azt fotózod, ami más szerint fontos, hanem amit az adott helyzetben az adott géppel lehet. Lehet, hogy az esküvőn csak sziluetteket csinálsz, mert kevés a fény, és a géped gyengécske. Lehet, hogy nem is az esküvőt fotózod, hanem nekik háttal valami tök mást (oké, ilyenkor csúnyán néz rád mindenki, és jó, ha elgondolkozol, hogy nem vagy-e egy kicsit szociopata). A nyaraláskor nem a világ kétszázmilliomodik béna turistafotóját lövöd el az Eiffel-toronyról, amit már sokszázezren lefotóztak nálad sokkal jobban, hanem keresel valami érdekes fényt, kompozíciót, mintát. És így tovább.

Itt nagyon meg kell tanulni, hogy mi az, ami élőben szép, és mi az, amiből jó fotó lesz. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Nagyon meg kell tanulni azt is, hogy mik az adott gép korlátai. Azaz: tudni kell, mikor vedd elő a gépet, és mikor ne.

Állítom neked, hogy ha egy igazi fotóművésznek azt mondanák, hogy mostantól csak iPhone 4-gyel fotózhat, a szeme sem rebbenne, és gond nélkül befejezné az életművét ezzel a géppel is.

Persze ha az embernek nem elég jó a gépe, sok témát hanyagolnia kell, vagy csak kínkeservesen tudja összehozni őket. Imádom például, mint mindenki, a kis mélységélességet... na most nem kell mondanom, hogy az iPhone 4 mennyire lekorlátoz ebben. Esetleg ha pont fél méterre van egy jó téma, ami mögött 5-10 méterre van a legközelebbi háttérobjektum, és van elég fény... Akkor összejöhet. Ehhez képest még az 550D-m és a hozzá kapott 18-55-ös alapobjektív is csodákra képes.

De ismerek olyan gazdag hülyéket, akik veszik sorra a csúcsgépeket, és minden érzék, ötlet, elképzelés, fantázia nélkül lövik velük a szép templomokat, hidakat, várakat, hegyeket, aranyos kiskutyákat stb. Mivel a templom tényleg szép, a kiskutya tényleg aranyos, és a kép ezt hűen visszaadja, mindenki gratulál nekik, hogy de jó fotósok.

Hát én ezt nem nevezem fotózásnak.
Kovács Ő. János 2011.02.18 00:06:28
@Zool2107: Még offabb: a House 6. évadjának a fináléját Canon EOS 7D-vel vették fel. Oké, nem tudom, milyen brutál lencsékkel, de akkor sem semmi!
Már hónapokkal ezelőtt észrevettem, de még vártam a megfelelő alkalomra és egy nyugodt, türelmes pillanatra, hogy nekiálljak táblázatokkal meg diagramokkal vacakolni. Mert a negyedéves jelentésekben mindenki csak az iPhone-eladások, iPad-eladások növekedésére koncentrált, meg a…..
Az Apple vezetője hétfőn levélben tudatta a világgal, pontosabban cégével, hogy betegszabadságra megy. Nem magyarázta el, hogy mi az oka a kényszerpihenőnek, de biztosított mindenkit arról, hogy ő marad a vállalat CEO-ja, és a stratégiai kérdésekben továbbra is ő dönt. Leírta,…..
Kovács Ő. János 2011.01.18 12:06:52
@az igazi Sipi: Seggfej troll. Majd ha neked terjed át a hasnyálmirigyrákod a májadra, biztos sokan poénkodnak majd rajtad hasonló színvonalon.
Nehéz elhinni, de a Glassdoor.com felmérése szerint a dolgozók körében legnépszerűbb vállalatvezető az Apple CEO-ja, Steve Jobs. A felmérés során egy öt pontos skálán lehetett értékelni a vezéreket, ebben az összesítésben a legtöbb pozitív visszajelzés Jobsra jött.Eric…..
Kovács Ő. János 2010.12.04 17:03:04
@Kovács Ő. János: Bocs, a Foxconn-nak nem félmillió alkalmazottja van, hanem olyan 900 ezer.
Kovács Ő. János 2010.12.04 20:23:22
@Kandras: Ja, ha botrány volt, az mindjárt más! Akkor elnézést. Ha nehány újság ezen rugóz pár hétig, mert tudják, hogy az Apple mindig hálás téma (sok kattintás meg troll pró és kontra), akkor az tényleg komoly dolog.

Igen, Kína szar hely. Vagy dolgozol a nagy gyárban havi 100 dollárért, vagy mész vissza a faludba túrni a földet havi 1 dollárért. Steve Jobs monnyonle.
Kovács Ő. János 2010.12.05 16:42:24
@valaki23: Piaci érték tekintetében csak harmadik az ExxonMobile és a PetroChina mögött... Az év elején még a Microsoft volt ebben a pozícióban, ők azóta a hatodik helyre szorultak.
Appleblog Windows az AppStore-ban? 2010.12.01 14:51:00
Már nem először történik meg, hogy valamit furcsállok az AppStore-ban, ám amíg eddig csak meg nem nevezhető nyugtalanság fogott el a játékok között időnként, most rájöttem, mi okozza a disszonanciát. Nézzük csak:Sima játékok, Windowsra, izé, Game Centerrel. A hasonlóság…..
Kovács Ő. János 2010.12.02 12:18:42
@váév építők: Az Apple filmekben helyez el termékeket, direktben nem szponzorál. PC-re soha nem lesz hivatalos OS X, az Apple abban hisz, hogy ő gyártja a vasat is, ezért nem kell millió konfigurációt támogatnia.

Lehet, hogy mindez változni fog a jövőben, de egyelőre pénzügyileg eléggé bejön nekik a jelenlegi stratégiájuk, szóval én nem reménykednék túlzottan...
A maces szoftverek fordítása egy neuralgikus pont az érintetteknél: a kilencvenes évek első felében elterjedt nyelvezet ugyanis tájidegen a legtöbb új felhasználónak, akik már a Windows 95 magyarított verzióján szocializálódtak. Egy apró, de erőteljes ortodox csoport komoly…..
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24.   Történetemben még mindig az előző epizódban felbukkant titokzatos pöttyök eredetét keressük. Túl a sikertelen tüdőbiopszián,…..
Kovács Ő. János 2010.10.15 20:41:11
@kanossza: Valami azt súgja, hogy túlélted a biopsziát...
Drága olvasók!Véreim! Magyarok!Megkérdezném tőletek, hogy ez a mondat:vége lehet a nyugdíjpénztáraknak kinek hogyan smakkol.1. Teljesen természetes.2. Jó az úgy is.3. Van benne valami furcsa.4. Hát, nem az igazi.5. Tök szar.6. Egyértelműen hibás, csak elírás lehet.És…..
Kovács Ő. János 2010.10.14 17:09:37
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
 Mindenki megszokta már, hogy egy doboznak téglalap téglatest - köszi flea -  alakúnak kell lennie, mert az a normális. De mi van ha nem akarjuk hogy normálisan nézzen ki, vagy épp más szemszögből tűnjön logikusnak. A lenti üdítőket forgalmazó cég azt tartja a…..
Kovács Ő. János 2010.10.05 12:13:22
@weinie4: Semmi gond, akkor még nem jöttél rá :)
Appleblog Hazudik az iPhone 4? 2010.10.01 15:44:00
Ritka esetek egyike, de olvasói levelet közlünk. Enrico Palazzo megvette első iPhone-ját, és meglepő dolgokat tapasztalt az akkukapacitással. A mobil használatot jelez akkor is, amikor nem használták (persze a háttérben folyó push-t is nevezhetjük használatnak, ha nagyon akarjuk),…..
Egymás után jönnek a béták, mi meg leírjuk, amit titkos forrásainkon keresztül kiderítettünk. Megjelent például a billentyűzetkiosztás választásának lehetősége, mostantól az OS 4-ben is beállíthatjuk a QWERTY, a QWERTZ vagy az AZERTY-kiosztást (utóbbit milyen rosszindulatú…..
Kovács Ő. János 2010.05.06 19:12:34
@mcs: "gondolom azért ajánlja fel a cseresznye, sárgarépa, karosszéria szavakat, mert ilyen nevű emberek is vannak a címlistában."

Akkor talán jó példát kellett volna mondani, nem olyasmit, ami eddig is működött. (Pl. eddig is tanult szavakat az iPhone. Ha egy szót egyszer már használtál, később felajánlja. Ezért még mindig nem vagyok meggyőződve, hogy nem ez a helyzet a sárgarépával is.)

"Geotag korábban nem volt, Álló irányultság zárolva sem. A billentyűzetkiosztásról szóló részben meg ott szerepel az is."

Öööööö nem, az egyik a cikk legeleje, a másik a cikk legvége.

"Nem kéne olyannak kommentelnie, aki tud szöveget értelmezni?"

Ezek után tényleg nem tudok erre mit mondani.

Mindenesetre gratulálok, hogy a cikkbe becsúszott egy-két helyes infó is. Tényleg én kérek elnézést, amiért kritikával mertem illetni a Művet.
A hétfői bréking news egyértelműen az iPhone 4G prototípusának megtalálása és felboncolása volt: a Gizmodo napokig nyomkodta a telefont, majd röviden ismertette a részleteket, amikből kiderül, hogy az új készülékben előlapi kamera, vaku, nagyobb üzemidejű akkumulátor lesz,…..
Magyar idő szerint csütörtök este az Apple bemutatta az iPhone OS 4.0-át. A rendszer a Flasht leszámítva már szinte mindent tud, amit a kritikusok elvártak tőle. És mivel a Flasht egyik mobil sem tudja normálisan megjeleníteni, szinte támadhatatlanná vált a rendszer. De vegyük…..
Kovács Ő. János 2010.04.09 12:19:24
@Zool2107: Szóval most nem szar, de szidjuk előre, mert majd az lesz.

@csintapala: A reklám szükséges rossz. Az megvan, hogy sok dolog a reklám miatt ingyenes? És az, hogy a fejlesztő szeretne pénzt kapni a munkájáért? Reklám tehát lesz, és az Apple azon van, hogy elviselhető legyen.

És igen: ha az Apple feltalálná a szagmentes higiénikus szart, az igenis jobb lenne a hagyományosnál :)
Kovács Ő. János 2010.04.09 12:22:22
@Maegoss: Több dolog van egyszerre, konkrétan 7. Pl.: audió megy a háttérben; VoIP megy a háttérben; műveletek befejeződnek a háttérben; egyes feladatok folyamatosan mehetnek a háttérben stb. Ez a gyorsváltás csak egyike a sok lehetőségnek. A fejlesztőkön múlik, hogy ezek közül mit használnak ki, és mit nem.
Rögtön két forrásból is hallottunk választ a kérdésre, az egyik maga Steve Jobs, a másik a John Gruber, a Daring Fireball szerzője. Jobs saját maga beszélt az Adobe-ról az iPad bejelentése után, valahogy így: Lusták. Lehetőségük van izgalmas dolgokat csinálni, de egyszerűen…..
Kovács Ő. János 2010.02.01 12:51:09
Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a Flash egy cég saját technológiája, nem nyílt szabvány. Az Apple soha nem fogja támogatni, akár hibás lesz, akár nem.

Az a bizonyos illusztráció azért megtévesztő, mert azoknak az oldalaknak majdnem mind van iPhone-optimalizált verziójuk, vagy saját alkalmazásuk:

www.flickr.com/photos/kigiphoto/4314276957/

A Flash szépen lassan vissza fog szorulni, és nagyjából a HTML5 fogja átvenni a helyét. A YouTube is kísérletezik már a Flash nélküli verzióval, és nagyjából mindenki így fog tenni, akit jobban érdekel, hogy iPhone- és iPad-kompatibilis legyen az oldala, mint az, hogy pont egy Flash nevű technológia legyen jelen rajta.

A játékok maradnak, de azok úgysem futnának az iPhone-on: általában billentyűzet és egér kell hozzájuk.
A minap a Gizmodón jelent meg egy elég kemény írás arról, hogy milyen érzés lehet az Apple alkalmazottjának lenni. Ahogy azt a távolból képzeljük, valószínűleg remek: egész nap szívják a füvet, színes tintákkal álmodnak, az udvarban hullahopp-karikáznak, szappanbuborékokat…..
Kovács Ő. János 2009.12.17 21:04:11
@Sün! balázs: Nem, XP-t használok minden nap 4 éve. Persze, ha az ember úgy nőtt fel, hogy csak azt ismeri, akkor fel sem tűnik neki, hogy mennyivel jobb is lehetne.

Sokszor hallom, hogy így a számítógépek meg úgy a számítógépek. Hisz mind tudjuk, hogy kicsit nehezen kezelhetőek. Mindannyian ismerjük a hülye kis hibáikat... Meg a vírusokat... Stb.

Nem, nem, nem, nem. Ezek nem "a számítógépek" problémái, hanem "a Windows" problémái. Csak az emberek azt hiszik, nincs jobb. Amíg meg nem látják.
Kovács Ő. János 2009.12.17 21:06:56
@heAdsho: tarthat rajta pterodaktilpornót, ha akar, már ha nem zavarja, hogy Gest apó meglátja.

Csak a hipertitkos, 2012-ben bejelentendő iCondom digitális óvszer prototípusairól készült képeket keresik a smasszerek. Azért jár a kirúgás (majd a kínhalál). A pornón csak vigyorognak.
Kovács Ő. János 2009.12.18 19:33:10
@atomic bomberman: A 10 cent elég reális becslés, általában ez a konszenzus a témával foglalkozó elemzők körében. (Állítólag kb. 70%-ot kap a jogtulajdonos, a maradék 30-ból kell kigazdálkodni a profitot.) Ez egy évben pár százmillió dollár nyereség, ami azért erősen eltörpül az iPodokból (és Macekből és iPhone-okból) származó többmilliárdos nagyságrend mellett.

Nem tudjuk, mekkorára nőhet még az iTunes, akár az is lehet, hogy egyszer az lesz az Apple fő üzletága... Világszerte huszonegynéhány milliárd zeneszámot vesznek az emberek (többségüket CD-n, albumok formájában), ha ezt valamilyen csoda folytán mind az Apple-nél tennék meg, akkor esetleg.

De addig is, a hardwer az Apple fő üzletága. (Persze a saját szoftverrel együtt, ami jár hozzá.)

A Mac prémiumságáról csak annyit, hogy van egy óriási versenyelőnye: a Mac OS X. Lehet, hogy te nem találod annyival jobbnak, de sokmilliónyian igen. Én speciel bármikor beáldozok még két processzormagot és 256 mega videó-RAM-ot cserébe azért, hogy ne kelljen a Windowszal szenvednem.

Napi szinten használom az XP-t, korrekt, szigorúan ellenőrzött környezet, hatalmas IT-s stáb, minden telerakva vírusírtókkal stb. Ilyen stabil Windowst ritkán látni a való életben. Viszont így is használhatatlan és ostoba rendszer. Excelre, netezni, e-mailezni még elmegy, bár a fájlkezelése nagyon idióta. (Pl. ha egy Excel-fájlon dolgozom, néha szeretném azt a fájlt közben áthelyezni, átnevezni, vagy egy levélbe vagy valahova bemásolni. Hát ez mind lehetetlen. Keresd meg, hova mentetted (navigálj oda szépen lassan), ha át akarod nevezni, előbb zárd be... Körülményes, szar. A Macen mindezt egy-két mozdulattal meg lehet csinálni.)

A Windows 7 biztos jobb az XP-nél, majd egyszer azt is kipróbálom...
Skizotéria Hazafelé 2009.12.14 08:00:00
Ahogy ballagtunk hazafelé, furcsa érzésem volt az örömködés mellett. Mintha valaki követett volna. Figyelő tekintetet éreztem a hátamban, néha megborzongtam tőle, kirázott a hideg. Fogalmam sem volt róla, mi lehet ez. A mit sem sejtő oktalanok boldogságával tartottam hazafelé. Azt…..
Már csaknem elfelejtettük a laptop hunters videókat, amikben mindenféle amerikaiak mennek be boltokba számítógépet venni, hogy a végén többnyire egy béna konfiggal jöjjenek ki, amit kifizet a Microsoft. Na de most itt az újabb epizód, ami szerencsésebben sikerült mint az eddigiek:…..