Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sziklaimiki

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai háromemeletes, késő eklektikus bérház helyén 1891-ig egy földszintes, 1870-ben Hild Károly építette lakóház állt. A ház építtetője és tulajdonosa akkoriban Helfer Ferenc volt. Ennek helyén épült fel 1893-ban a ma is itt látható, Sziklai Zsigmond és Goldmann Izsó tervezte és építette - a…..
1891-ben Sziklai Zsigmond és Goldmann Ernő tervezte és építette 3 emeletes neobarokk lakóház. A megrendelő/építtető – csakúgy mint a szomszéd épületnél – itt is Feledi Miksa volt. A ház homlokzatán lényegében ugyanazt a megoldást látjuk, mint a Vörösmarty utca 3/A számú…..
1890/91-ben Sziklai Zsigmond és Goldmann Ernő tervezte és építette barokkizáló jegyeket mutató háromemeletes lakóház. Gazdagon barokkos szemöldökmező, barokkos ívű, egy- másnak forduló szemöldökpárkány. A földszinten félköríves záródású, az első emeleten egyenes…..
Madler Henrik megrendelésére 1908 és 1909 között Sziklai Zsigmond tervei szerint épült négyemeletes, premodern lakóház a Hutyra Ferenc utca (Hutyra u. 10.) sarkán. Sziklai Zsigmond 1864-ben született Pesten, halálának időpontja nem ismert. 1887-ben szerzett építész oklevelet a…..
1895-ben özv. Grosz Mórné magánzó megrendelésére Sziklai Zsigmond tervezte és építette 3 emeletes eklektikus lakóház a Dob utca és a Rózsa utca (Rózsa u. 31.) sarkán, utcaképet meghatározó, oszlop- és címerdíszítéses, hangsúlyos homlokzattal. Rozettás középrészű kétszárnyú kapuja a Dob utca felé…..
1892-ben épült, Sziklai Zsigmond és Goldmann Ernő tervezte kétemeletes neobarokk bérház. A főbejárat nem a középtengelybe, hanem a jobb szélre került, annak megfelelően, hogy nem építették körbe az udvart, hanem annak egyik oldala a szomszéd házzal határos. A tervrajzokat Sziklai és Goldmann írta…..
1890-ben Sziklai Zsigmond és Goldmann Ernő építészek saját maguknak tervezett és épített háromemeletes neobarokk bérháza. A homlokzat középtengelyében két emeleten át húzódó zárterkély, a gazdagon barokkos szemöldökmező és szemöldökpárkány révén a homlokzaton az első…..
1890-ben Sziklai Zsigmond tervei szerint épült 3 emeletes eklektikus lakóház a Rottenbiller utca és a Dembinszky utca (Dembinszky u. 2.) sarkán. Az építtető Sziklai Zsigmond és Goldmann Izsó volt. A ház homlokzatát a közelmúltban újították fel. Sziklai Zsigmond 1864-ben…..
1896-ban Weisse Ernő műszobrász és neje, Gots Zsuzsanna megrendelésére Sturm Károly kivitelezte 3 emeletes neobarokk lakóház, a tervező valószínűleg Sziklai Zsigmond volt. Ezt követően 1897-ben az ingatlan Getto Gyula mérnök tulajdonába került, majd 1898-ban egy cserét követően Link István…..
Az eredetileg Lindenbaum Mór tulajdonában lévő telek 1890. október 22-én egy adásvételi szerződés alapján 21.545 forint 16 krajcár ellenében Führer József és neje, szül. Gutmann Ernesztin tulajdonába került. Sziklai Zsigmond az új tulajdonos kívánságára ide építette fel egy évvel később, 1891-ben a…..
1896-ban Komjádi József megrendelésére Sziklai Zsigmond tervezte és építette 3 emeletes eklektikus lakóház. A földszinti és a harmadik emeleti ablakok íves záródásúak, az első emeleti ablakokat profilozott lemezen nyugvó oszlopszékes, dór jellegű pilaszterek fogják közre,…..