Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dettori

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán imádja, ha a Nyugat irtózik tőle és sátánnak látja... Ekkor legalább végre "valakinek" érzi végre magát az a senki...
Dettori 2023.02.28 09:14:31
@Kangörcsös TSZ elnök: Magam is naponta megadom a kellő tiszteletet a szobrának, amikor hátranézek felállás közben. Aztán én is lehúzom.
Dettori 2023.02.28 09:25:32
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ebben is tévedsz bolgár KGB-s. Ha az USA nem foglalkozott volna egy hitler nevű senkivel, akkor ma horogkeresztes zászló alatt osztanád az "észt" - ha egyáltalán a világon lennél.

@Cornel Marghiloman: az ilyen szemét hazaáruló, mint te, csak a moszkvai KGB-s gazda kommunista birodalmának szolgálatában konzervatív. Az ilyen öreg légysz@rok a Kreml vöröscsillagán díszelegnek, akik most éppen "keresztény-nemzethynek" hazudják magukat. A "gondolkodás" emlegetése meg egészen röhejes lenne, ha kedvem volna nevetni rajtad.
Édesanyámat elütötték a zebrán. Az elkövetőnek 3 hónapra bevonták a jogosítványát. Engem viszont személyi szabadság korlátozásáért majdnem eljárás alá vontak, amikor ezt nehezményeztem a bírónál... Anyám körülnézést követően, több gyalogossal együtt kelt át a zebrán. Az autó közéjük hajtott.…..
Dettori 2022.01.15 20:26:23
Vérlázító aránytalanság ez. Vajon a jogszolgáltatás jelképe miért a mérleg? Mert a népet szolgáló demokráciában mérlegelni kell, hogy mekkora a bűn, mekkora kárt okozott az állampolgároknak, amit büntetni kell! Aki egy üveg sörrel a hasában vezet, ANÉLKÜL, HOGY BÁRKINEK KÁRT OKOZOTT VOLNA, ennél jóval nagyobb büntetést kap ma Magyarországon, mint az elgázolt áldozat esetében. Az elképesztő aránytalanság oka egyszerű, de gyalázatos: aki az elnyomó államot és az azt védő államvédelmi hatóságot (ÁVH) provokálja szabályszegésével, az a "valódi ellenség". A "szolgálunk és védünk" USA-ból átvett rendőrségi szlogenje csak ott jelenti a maga egyértelműségében az állampolgár szolgálatát, védelmét. Egy diktatúrával vert múltú országban, mint Magyarország, még 32 évvel a diktatúra bukása után is az államhatalom-, és most már újra a diktátor védelme értendő alatta, őt "kell" mindenáron szolgálni és védeni, nem a népet, az állampolgárok sokaságát, akik immár újra "alattvalók" lettek hazánkban.
A magyarországi propagandában "emberellenesnek" hazudott USA-ban ha valaki tilosban áthajtva megöl valakit, akkor ott 20 évtől indul a letöltendő szabadságvesztése - enyhítő vagy súlyosító körülmények szerint lefelé vagy fölfelé módosítva a bíró ítéletét. Magyarországon a valójában újkommunista, "keresztény-nemzeti" jelmezes diktátorunk remélt áprilisi bukásával nálunk is változik az alaphelyzet ezen a téren is!
Dettori 2022.01.15 22:23:24
@F.M.J.: "Nincs nekem semmi bajom azzal, ha valaki eltérően gondolkodik, de hülyeségeket összehordani teljesen felesleges." Nincs bajod ha valaki másképpen gondolkodik, de azt persze előre te döntöd el, ki beszél "hülyeséget". Sokkal idősebb vagyok mint hinnéd, sokat éltem a rendszerváltás előtti "kommunista diktatúrában", nem csupán Magyarországon. Aki nálam jobban utálta azt, az hazudik, ezt minden barátom, ismerősöm tanúsíthatja. Éppen ezért nyilvánvaló számomra az egyezőség azzal a diktatúrával, amit a kommunista párttitkár szülők már a diktátorrá cseperedett ivadéka kiépített az elmúlt 12 évben hazánkban. Megtéveszt sokakat persze, hogy ma nem verik halálra a "rendszer ellenségeit" az Andrássy út 60. pincéjében - "csak" éppen létükben lehetetlenítik el őket. Boszorkányüldözés Rákosi idejében sem volt, Észak-Koreában sincs, de attól még aljas, borzalmas diktatúra mindegyik. Ahogyan minden fejlődik, változik a korral, úgy a rossz dolgok, az elnyomás képe, megjelenése is változik. Az internet, a technológia XXI. századában nincs szükség a korábbi besúgóhálózatokra, lakáslehallgatások kiépítésére, totális fizikai fogvatartásra - persze csak egy bizonyos határig. Megoldja ezt egy Pegasus program is, és az anyagi javak korlátozás és kontroll nélküli "áthelyezése" baráti zsebekbe. Új megoldásai vannak a diktatúrának, amelynek lényege viszont ugyanaz mint korábban: mindenről a diktátor dönt egyszemélyben.
Naponta több száz fizetési meghagyás emelkedik jogerőre és válik végrehajthatóvá az országban, aminek gyanútlan tömegek válnak áldozatává! Nap, mint nap rengeteg embert ér váratlanul, hideg zuhanyként a múltból felbukkanó kétes eredetű tartozásokból származó végrehajtás. Nagy problémát tud okozni.…..
Dettori 2021.09.25 18:19:13
Az alapvető gond, hogy a rendszerváltás óta sem szégyelli egyik kormány sem, hogy az állampolgárokkal való kommunikációja milyen törvényen alapszik. Egy 1952-es, a rákosi-diktatúra legsötétebb évében hozott diktatórikus törvényen. Amelyik telibe tojva a törvény előtti egyenlőséget, különbséget tesz az ÁVH és a többi magasságos hatóságtól érkezett küldemények, valamint az állampolgártól, vagy jogi képviselőjétől érkezett küldemény között. Az utóbbit "természetesen" jogvesztő mértékben hátrányosan megkülönböztetve. Ha ugyanis az ÁVH-tól, vagy más nevű mai társhatóságaitól kap levelet az állampolgár, akkor az rövid időn belül, automatikusan "átvettnek" minősül. Akár átvette a címzett, akár nem. Fordított irányban ez "természetesen" nincs így. Az állampolgár levele csak akkor minősül átvettnek, ha ténylegesen, átvételt igazoló aláírással átvették. Hab a tortán, hogy az állampolgár többnyire 8-15 napon belül köteles reagálni, ezzel szemben a magasságos hatóság 30-60 napon belül, néha azt sem betartva. Törvény előtti egyenlőség ugye.
Emellett és emiatt a fizetési meghagyás formulájával történő súlyos visszaélésre ad alkalmat az is, hogy a közjegyzők sokszor nem veszik a fáradtságot a címzett pontos, aktuális címének használatára. Ha rossz címre megy - az akár teljesen jogalap nélküli - fizetési meghagyás, az akkor is jogerőre emelkedik. Aki ellen irányul, az pedig csak akkor szerez tudomást erről, amikor a - bezzeg már jó címre érkező - végrehajtó csönget.
A sorsdöntő, jövő tavaszi választások közeledtével az ellenzék is felfigyelhetne erre a súlyos gondra. Megígérve, hogy a rákosiféle "kézbesítési vélelem" fogalmát eltörlik. Amivel egyidejűleg persze gondoskodni kellene az átvételt rosszhiszeműen megtagadók küldeménnyel történő, bizonyító erejű eléréséről. Egyformán, az állampolgárok küldeményei esetében is biztosítani!

Végül, bízva abban, hogy e témában érdeklődők nagyobb számban olvassák ezt a blogot, kérésem van. Idén tavasszal a lexrex.blog.hu -n megjelent egy remek írás a behajtó cégek jogtalan követeléseiről. Számos hasznos tanáccsal, jogi érvvel, hogy milyen alapon kérdőjelezhető meg a sokszor pofátlan, vagy akár teljesen alaptalan követelések jogossága. Sajnos csak a cikk URL-jét mentettem, és az érvek közül csak arra emlékszem, hogy "megszűnt szerződésre nem lehet jogot alapozni". Ugyanis ezek a behajtó cégek a "megvásárolt" követelések sokszorosát próbálják behajtani. Úgy, hogy az eredeti szerződések, de sokszor a követelő cégek sem léteznek.
Az utóbbi egy hónapban azonban ez a cikk és a blog is elérhetetlen, eltűnt. Sőt az amerikai web archívumból is törölték... Az egyik legnagyobb hazai behajtó pedig, csodák csodája, éppen idén tavasztól változtatta meg követelései jogalapját. "Szerződés szerinti követelés" helyett "jogos érdek" alapján hajt be extrém követeléseket. Kérem, ha valaki a tavaszi Lexrex-blog cikk teljes szövegét mentette, copyzza be ide! Köszi.
 A tanú (1969) A magyar filmtörténet egyik legismertebb klasszikusa, amely kerek tíz éven keresztül dobozban várta, hogy egyszer majd bemutassák. A dialógusokban egy része teljesen beépült a magyar köztudatba. A köznyelv egyre többször idézett a filmből, így a fekete komédia társadalmi hatása máig…..
Dettori 2021.04.29 17:46:11
@gigabursch: A Karmelita Kolostorban?
Miután a Magyar állam által közölt adatokból megállapíthattuk, hogy immár hetek óta Magyarország vezeti a  napi covid19 halálozás világranglistáját, teljesen jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy az összes halálozás nem is olyan rossz nálunk, hanem valamilyen módszertani vagy adminisztrációs…..
Dettori 2021.04.21 13:55:41
Lehetett rá számítani, hogy a világelső hazai halálozási adat kozmetikázása, "megmagyarázása", mosdatása el fog következni a valódi segítség helyett.
Nos, megérkeztünk! "Lehet, hogy túl sok halálesetet írunk a COVID számlájára?"
Már a cím is épp eléggé félrevezető, ezért is virít a címlapon. A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyarországon szándékosan nulla szinthez közeli tesztelés és nulla szintű kontaktuskutatás célja éppen a COVID statisztikai adatok "szépítése". Mert ha propagandáról van szó, akkor "nem számít", hogy emiatt még a kozmetikázott adatok szerint is világ elsők lettünk COVID halálozásban, még úgy is, hogy a hiányzó tesztelés miatt sok halálesetet nem is COVID-ra vezetnek vissza hazánkban. Ugyanis ez a "szépítgetés" éppen a legfontosabb pontokon akadályozza a hatékony védekezést. Amit csak vontatottan és részlegesen tud segíteni a szintén elmutyizott vakcinabeszerzésre alapuló, ötletszerű oltási kampány. Továbbá a korábbi évek halálozási adatai is csak szépítgetve engednek utalni a valós COVID halálozási adatokra, csak éppen ellenkező előjellel, mint amit a cikk sejtet. Az országos halálozási adatokban ugyanis a korlátozások miatt a "szokásos" fertőző betegségek KEVESEBB áldozatot szedtek, mint a korábbi években, nem is beszélve a balesetek és az ezekből származó halálesetek drasztikus csökkenéséről. Ha tehát ezek ellenére is növekedést látunk, akkor az előbbi csökkenések kompenzációját is hozzá kell adnunk a COVID halálozásokhoz. Csupán ebből a három körülményből, tényezőből következtetve is megszorozhatjuk kettővel a hivatalos adatot, mely így már a 40 000 - 50 000-es tartományt is elérhette. A hivatalosan kétszeres helyett a HÁROMSZOROSÁT, mint a hazánkban sokat ócsárolt svéd modell COVID halálozási adata. Azt pedig semmilyen statisztikai bűvészkedés sem tudja felülírni, hogy míg hazánkban az elmúlt hetekben 300 körülien halnak meg naponta a COVID miatt, addig Svédországban például elérték, hogy sok napon már 1-2, de van hogy 0, azaz nulla COVID halottjuk van.
Idén demagógiát hozott Húsvétra a nyuszika. Persze kampány van. A pártok és a politikusok mindent alárendelve a 2022-es győzelmükért küzdenek. Ezzel még nem is lenne baj, hiszen a kampány a parlamentáris demokrácia egyik alapvető ismérve. A baj csak az, hogy szó szerint MINDENT ennek rendeltek alá,…..
Dettori 2021.04.05 13:16:48
@MAXVAL birсaman közíró:
"De gazdáid oltásellenesek. Hónapokig szidták a kínai és az orosz oltóanyagot."
Tehát nem az oltás-, hanem az ismeretlen hatású, engedélyezetlen oltóanyag ellen!
Ebben az egy önellentmondó szövegben is benne van a mocskos hazugságotok, te aljas, hazug orbántroll, putyinkém! Nem az oltás ellen voltak, hanem az engedélyezetlen - mindenki tudja, hogy a milliárdos lopás miatt megvett - ruszki és kínai oltóanyag ellen. Amikor pedig meglett volna a kellő mennyiségű nyugati is, csak direkt kevesebbet rendelt belőlük a diktátorod.
Hogy fér össze a vészhelyzet gyorsasága és a nemzeti konzultáció? ..
Dettori 2021.02.24 13:09:57
A "keresztény-nemzeti" jelmezes, de valójában bolsevik diktátor előre megfontolt szándékkal rendelt keveset az engedélyezett, nekünk ingyenes nyugati vakcinákból novemberben, mert "sokallta" a 20 dollárt - az EU pénzéből - a Pfizerért, ami a legmodernebb, leghatásosabb (96-99 % hatékonyságú), és mellékhatások nélküli - és ráadásul "magyar", mert a "kisújszállási asszonyság" találmánya. Akit akkor üldözött el az USA-ba a "kommunista" diktatúra, amikor Szeretett Vezérünk ifjan a Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára volt, a szülei meg MSZMP-funkcionárius pártbizottságiak - még a funkció említése is megfélemlítően hangzott akkor.
A "drága" Pfizer helyett bezzeg megvette Szeretett Vezérünk, O1G - a magyar nép pénzén - a nekünk ingyenes, mert a "gonosz" Brüsszel által fizetett Pfizer helyett - az engedélyezetlen, ismeretlen hatékonyságú és mellékhatású kínait ötmilliós darabszámban, SOKSZOROS áron, százmilliárdnál többért! Vajon milyen más logikus magyarázat van erre azon kívül, hogy "valamiért" ez NAGYON megérte neki! Biztos nem kapott jutalékot, "alkotmányos költséget" a zürichi bankszámlájára a kínai elvtársaitól, ugye?
Most pedig azzal zsarolja a "népét", hogy meghalhat, aki nem a kínaival "oltakozik". Nincs ennél aljasabb dolog, mint személyes milliárdokat faragni a halálos járványból, "honfitársai" kiszolgáltatottságából, ami az összecsalt kétharmadjára alapul. Amivel most a járványhelyzet összes "előnyét" ki tudja használni a további gigantikus lopásokra, hatalma betonozására és az ellenfeleivé váltak elleni aljas bosszúra - úgy mint az önkormányzatiság felszámolására és visszaalakítására a bolsevik tanácsrendszerré, vagy a szegényeket támogató Iványi Gábor-féle egyház megfojtására.
Neki ebben is csak a lopás és az ehhez szükséges propaganda számít. A látványosan megbukott kijárási tilalom, a boltok-, szolgáltatók korai zárása nemhogy a járványt nem fékezi, hanem súlyosbítja. Hiszen a boltokban most feltorlódott vevők számát kellene inkább maximálni, amihez éppen ellenkezőleg, hosszabb nyitvatartás kellene. Ahogyan a vendéglátóhelyek is üzemelhetnének maximált vevői létszámmal és komolyan vett távolságtartással. Csakhogy ezek a valóban hatásos módszerek nem elég látványosak, nem propagandisztikusak. Neki az kell, hogy az ország népe azt lássa, hogy ő milyen nagyon "dolgozik", miközben valójában a nép vagyonának maradékát lopja szét éppen. A vírus pedig új erőre kapva folytatja halálos táncát, minősítve a diktátor kegyetlen aljasságát.
Újabb teljesen felesleges nemzeti konzultáció zajlik napjainkban, de legalább nem kerül olyan sokba, mint a korábbiak. A mostani kérdések is némileg irányított válaszokra ösztökélik a polgárokat, de mivel csak online hirdették meg a konzultációt, ezúttal a válaszadók aránya várhatóan fiatalabb…..
Orbán és a marketingesei A magyar miniszterelnök kiváló propagandistákkal, mondhatni a politikai marketing kiváló szakembereivel rendelkezik. Megjegyzem, ez a megállapítás nem feltétlenül jelent részemről tartalmi elismerést.Ez a profizmus általában a képhasználat szintjén is megmutatkozik.Egy…..