Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Humberto (törölt)

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utólag végignézve a kimoderált kommentek folyamán rengeteg hozzászólásnál már nehéz kibogarászni, miért is irtottuk ki. Persze ha valamelyikünk duplázást lát, kiveszi, akárcsak a duplázást követő „rohadt kurva blog motor!” - kifakadásokat. Ezek természetesen nem…..
Subba Füge 2010.11.02 14:45:00
Vajon Kaló Jennifer miért nem került be legalább a legjobb huszonötbe a Miss World döntőn? ..
Ön nem taxizik, de nem is rokkant de szeretne híres lenni legalább öt percre? Szeretné, ha önről szólnának a hírek? Úgy gondolja, hogy a biztonsági öv csak egy tudatalatti szolgalélek-kreátor? Itt a megoldás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt. Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és…..
Belsőség Cascóra mehet? 2010.10.04 14:12:00
Reggel fővárosunk felé hatoltam éppen, mikor a rádió bemondta a Nap Autóshírét:Félmilliárdos autót tört össze egy német az autópályánBerlin, 2010. október 4., hétfő (MTI) - Egy közel félmilliárd forint értékű szupersportkocsit tört össze Németországban egy autós, aki…..
Még alig csitult a vihar, amit a csodamód felgyógyult A6-os Audi keltett, mikor levelesládámba levél pottyant. Üzenet üzenetet követett, lassan kiderült, hogy írója meglehetősen bennfentesnek mondható, volt is gondja ilyesféle cégekkel. Neve elhallgatását kéri, érthető…..
Ha ezentúl valaki túlságosn is boldog vagy túl szélesen mosolyog egy olyan szituációban, ahol az nem lenne indokolt, jobb lesz, ha elkezdesz gyanakodni. A fickó a 49-es villamoson nem biztos, hogy egy tegnapi viccen mosolyog magában, és a fogorvosi váróban sem feltétlenül a régi szép…..
Humberto (törölt) 2010.07.30 19:36:41
@_wood_: Ateistának lenni mindenkinek szíve joga, senki nem kényszerít senkit arra, hogy akármiben higgyen.

A vallás azonban magánügy, és szerintem mindenkiét tiszteletben kell tartani. Fogat csikorgatni szintén magánügy (bár azt megértem, hogy valakit nem érdekel a vallás, de a gyűlölködés előtt elég értetlenül állok...)

Érdekes dolog, hogy a rasszizmus a mai társadalomban tabu, aki mondjuk cigányokkal vagy négerekkel szembeni előítéletét hangoztatja, arra rögtön százan ugranak. Nincs is ezzel semmi gond, a megbélyegzés primitív és igazságtalan dolog, a faji elméletek meg egyenesen nevetségesek. Klassz dolog, hogy ez ellen hatalmas médiafelületeken fel lehet lépni, azt viszont nem értem, hogy a vallást miért nem övezi ugyanilyen tisztelet?

És ez független attól, hogy ki miben hisz, vagy egyáltalán hisz-e valamiben.
Hogy Téged elkeserít a jelenléte... rendben, keseregni természetesen jogod van. Meg gyűlölködni is, csak ezt ne nagy nyilvánosság előtt tedd.
Valahol talán ez a békés egymás mellett élés alapja, nemde?
Humberto (törölt) 2010.07.30 19:45:30
@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Hát persze, minden értelmezés kérdése...

De képzelj el mondjuk egy plakátot, amin sovány afrikai gyerek vannak, arcukon pedig jól látható a szenvedés. De az egyik vigyorog, a plakát sarkában pedig ott van a d.vice logó.
Szerinted lenne felháborodás? De még mennyire...
Pedig senki nem mondta, hogy kiket ábrázol a kép, vagy hogy hol készült.
Lehet ezekkel a dolgokkal szórakozni, és jogilag talán még nem veri le a lécet, de morálisan mindenképpen aggályos.
Humberto (törölt) 2010.07.31 19:45:41
@A Nép - Te vagy!: Nézd, a vallás olyan dolog, amiben döntően a neveltetés játszik szerepet. Akinek a szülei ateisták, abból nem túl valószínű, hogy hívő lesz (persze van kivétel, én is ismerek ilyet, meg vallásos családban nevelkedett istentagadót is).
A neveltetés mellett fontos még a kulturális környezet, hogy mennyire része a mindennapoknak a szakrális élet, bizonyos kultúrákban elválaszthatatlan. A miénk nem ilyen. Ezért itt együtt kell élni azokkal, akik másképp gondolkodnak, ugyanúgy nem szabad őket elítélni, mint ahogy nekik sem illik kigúnyolni vagy pocskondiázni a valamilyen vallást gyakorlókat.

Ha azt mondom, hogy nincs rendben és mit képzel stb., akkor ő azzal fog visszavágni, hogy én milyen alapon erőltetek rá más szemléletet, amivel nem tud azonosulni.
Azt kéne elérni, hogy a vallás ne legyen társadalmi törésvonal, tartozzon csak a magánélethez, súrlódások nélkül.

Ami pedig a faji megkülönböztetés képmutató voltát illeti, erre itt egy kiváló filmrészlet. Első blikkre vicces, de fájóan találó is.
www.youtube.com/watch?v=Cv4xscbYC4o
Először is. Szóljanak a pokoli harangok! Megvan az öt szerencsés, akiknek nem derogál, ha be kell ülniük egy Ariel Atomba. A bookline.hu már felvette velük a kapcsolatot, természetesen ott lesznek mindannyian. A 88 megrendelőből ők öten azok, akiket a Közös Gépi Tudat (Angéla…..
Humberto (törölt) 2010.07.31 19:32:22
Belsőség Csak vittük valamire 2010.07.22 11:07:00
Végre! Fennálásunk tizedik évére sikerült elérnünk a warez-portálokat dupla DVD-nkkel. A torrentet megállítani nem lehet, de aki valamit is számít, az úgy is megrendeli a shopból, féláron 2,5 ropiért egy bónusz bögrével. (Jeszenszky Zsolt, egy kis meló.)..
 Az Echo TV Civil Akadémia című műsorában éppen egy zsidó ember beszélt a zsidó kultúráról, és viszonyáról az adott nemzeti kultúrákhoz. Ez jó, mert nyithat a jobboldal, viszont amiről beszélt, az annak ellenére nem jó, hogy minden szavában igazat mondott a meghívott…..
Nem mintha nagy truváj lenne, az összes ablaktörlőlapátot úgy találták ki, hogy még az is ki tudja cserélni őket, akinek máskülönben a kapucsengő használatával is problémája van, mert komplikált. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy ablaktörlőlapátot az autók jó részén…..
Egy normális helyen az embernek nincs szüksége autóra. Ha nagyon vágyna rá, persze hobbiból lehet, de milyen kretén egy hobbi már az autózás?! Vélemények az azonos című írásunkról...
Humberto (törölt) 2010.05.27 12:55:18
Nem egészen értem ezt a hozzáállást egy autós magazin főszerkesztőjétől. Winkler most említett néhány országot, de azért jócskán vannak olyan, nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű államok, ahol ugyanígy mozdulni sem lehet az autóktól. Itt van pl. Ausztria, Bécsben ugyanúgy állandóak a dugók, legfeljebb az autópark fiatalabb, nincsenek leharcolt kombi zsigulik tele kőművesekkel. Sőt, Bécsben a parkolás horror drága, a parkológarázsokban és az utcán egyaránt, ez utóbbinál még a kis cetlikkel is szórakozni kell, ráadásul sok helyen időkorlátos. Mégis vannak autók, nem is kevés, pedig a bécsi tömegközlekedés nem szar.

A megoldás szerintem nem az autók totális száműzése lenne, hanem a P+R rendszer életképessé fejlesztése. Ahonnan nem lopják ez az autót.
Én Budakalászon lakom, a szentendrei HÉV vonalán. Aki mondjuk Szentendrén lakik, annak a kiegészítő bérlet Békásmegyer és Szentendre között 11.700Ft (!!!) Drágább mint a BKV egyesített, és ez csak a HÉV-re érvényes. Persze ennek nagy részét a munkahely elvileg köteles téríteni, de megnézem a 11%-os munkanélküliség mellett azt, aki emiatt konfrontálódik a főnökkel. Szóval aki Szentendréről akar behévezni a Batthyány térre, annak ez a móka havi szinten 20.000Ft-ba kerül. Ez ugye majdnem 60 liter benzin, amivel egy tisztességes dízel autó a világ végéig elmegy. De mást nem tehet, ha Békáson hagyja az UN. P+R-ben , onnan ellopják (sajnos nem ritkán), ha bemegy a lakótelepre, az ott lakók hupákolnak, hogy miért az ő helyüket foglalja, ami valahol jogos. Mi a megoldás tehát? Araszolni a dugóban, 1,5 órával előbb elindulni, munkahelyen munkakezdésig pasziánszozni.
Humberto (törölt) 2010.05.27 12:56:28
Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is. (Fotó: Index) Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag…..
Humberto (törölt) 2010.05.15 02:19:10
@Diocles: Ami a Székely himnuszt illeti, ez megint csak a Jobbik gátlástalan pofátlanságának ékes bizonyítéka.
Pontosan tudják, hogy ők az ülésterem fekete bárányai, hogy az összes többi párt szélsőséges csürhének tartja őket, és még ilyen minőségben is FÉLBESZAKÍTVA A HÁZELNÖKÖT (!!!) rázendítenek a Székely himnuszra, amit eddig minden magyar ember el mert énekelni, hiszen nem volt politikai színezete (jóllehet, nem kifejezetten baloldali induló...).

Erre ez a mellényes patkány és csatlósai az árpádsávos zászlóhoz hasonlóan ezt is ki akarják sajátítani, és a szélsőség jelképévé silányítani?! Nem, ez már nem egyszerű provokáció, ez aljasság.
 A Duna Televízió és a Tűzvonalban készítői ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy még nem találták meg Stohl András utódát a krimisorozat főszerepére. Annyi viszont már biztos, hogy Stohl karambolja miatt nem folytathatja a sorozatot. A közszolgálati csatorna és a…..
Humberto (törölt) 2010.05.11 20:43:06
"Mi toljuk a babáinkat kis babakocsikba szíjazottan a dübörgés és hömpölygés közepette, amelyben minden egyes olajüzemű motorizált-páncélozott test életveszélyes minden egyes szív-tüdő és vérüzemű puhatestűre... Mi emeljük a kerékpárokat a fejünk fölé, csillognak…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Humberto (törölt) 2010.04.12 16:26:40
Amiről/akikről viszont aránylag kevés szó esett, az a Seres Mária-féle Civil Mozgalom.
Jóllehet, a listavezető által "hétköznapi hősöknek" nevezett, a "vigyük be a civil szférát a parlamentbe" elv alapján szerveződő párt-jellegű képződmény nem sok vizet zavart, szerintem kiváló bizonyítékai annak, hogy mekkora különbség van az ajánlószelvények összegyűjtése és a tényleges mandátumszerzés között.
A kerekítve 8.000.000 választópolgárból 64% vett részt az első fordulóban, és közülük is csak 0,9% szavazott a CM listájára. Ez 45 8630 fő. Az egyéni jelöltek tekintetében pedig 34 938 szavazatot szereztek (forrás: OVB).
És szerintem a CM itt tévedett a legnagyobbat: egy dolog egy pártszimpátia nélküli választóhoz becsöngetni és a postás által házhoz vitt ajánlószelvényt kitöltetni vele, ehhez csak kitartás és türelem kell. Viszont rávenni a választót, hogy vasárnap menjen is el és voksoljon, ahhoz már némi karizmával rendelkező húzó erőnek kell lenni. És ez az, amihez az MDF is kevés volt.
Választási programot tekintve az LMP alig nevezhető komolyabb pártnak, mégis sikerült a bejutás 383 876 listára leadott szavazattal, egyéniben pedig 259 220 voksot kaptak.
A CM és az LMP is kis pártok, az előzetes elemzések nem tartották valószínűnek a bejutást. Mégis az egyiküknek sikerült, talán a kedvezőbb kampány költségvetés, talán az egész koncepció hatására.
Mindenesetre a tegnapi nap bebizonyította, hogy kis pártot a parlamentbe juttatni nem lehetetlen, csak tisztességesen felépített kampány, szimpatikus arcok és némi anyagi forrás kell hozzá.
Számomra éppen ez volt az első forduló nagy meglepetése, ugyanis személy szerint 4% körülire taksáltam volna az LMP szereplését. Sokkal meglepőbb volt a 7,5%, mint az előre sejthető tény, hogy az MSZP kis párttá zsugorodik, a szélsőjobb csont nélkül bejut, a jobb-közép keresztény demokraták pedig, az európai trendekhez hasonlóan kormányt alakíthatnak.
Mindenesetre az OVB töketlenkedésének köszönhetően a második fordulón még alacsonyabb részvétel várható, hogy ez mennyiben segíti vagy gátolja a Fideszes kétharmadot, azt kíváncsian várom...
Humberto (törölt) 2010.04.12 17:23:21
@[nev]: Félelmetes, hogy Te (és még sokan mások) képesek vagytok ebből is valami antiszemita marhaságot kihozni. Mikor fogtok kinőni végre ebből a zsidó-fóbiából?
Béla szomorúan tapasztalta, hogy fél éve töltögetett Shell-kártyája a Mekiben egy darab kis hamburgerre fussa: Körülbelül azóta volt egy üzemanyag-töltőállomásos pontgyűjtőkártyám, mióta bevezették. Régebben nem igazán használtam, csak a port fogta a fiókom mélyén.…..
Véget ért az MTV első választási bemutatkozója, a Magyarország választ 2010 interjúsorozata az országos listát állító partok vezetőivel. Azt leszámítva, hogy a köztévé választási igazgatójává kinevezett Dobos Menyhért nagy igyekezetében kétszer akarta szerepeltetni a…..
  A többsávos körforgalom jobb, mint az intelligenciateszt. Azonnal megmutatja, ki a hülye. Vélemények az azonos című írásunkról...
Humberto (törölt) 2010.03.31 11:35:50
@Speedman: Valahol igazad van!
Ha szabályos vagyok, megszívom, mert összetörnek. ELMÉLETILEG ha a belsőben haladok és a kijárat előtt kisorolok, akkor ezt nyugodtam megtehetem akár tükörbe nézegetés nélkül is, mert ELVILEG ott nem jöhet senki, mert annak az első kijáraton már ki kellett mennie, tehát ELVILEG üres a külső sáv.
GYAKORLATILAG kifizetődőbb beállni a szabálytalankodók közé és a külsőn végigmenni, így van rá a legkevesebb esélyed, hogy összetörnek.

És ez sokáig nem fog változni, mert olyan emberek is közlekednek, akiket anno nem tanítottak meg körfogalomban közlekedni, mert nálunk még nem is volt. Tehát nem a KRESZ könyvben, hanem a forgalomban találkoztak vele először, és nem azt csinálták, ami szabályos, hanem amit a többiek is.
Belsőség Daewoo Kalos wifi editon 2010.03.28 07:20:00
hirdetés Norbi felkészül Hosszas egyeztetés után sikerült végre a Wi Drive-nak, spark82-nek (civil nevén Kozma Gyula) és a Dension szerelőinek egy tér- és időbeli ponton lenniük. Ezt még az időjárás is támogatta, a tavasz első napján verőfényes napsütéssel fogadta a…..
Humberto (törölt) 2010.03.29 14:25:49
@spark82: Ne érts félre, gratulálok a cucchoz, szép teljesítmény volt a kardántengely-számolás, és teljesen korrekt, hogy olyan kérdéssel lehetett elvinni, amit csak igazi TC Fan tudhat...

DE, őszintén, (és tényleg nem irigységből): most már, hogy ismered/használod, ha nem nyeremény lenne, kiadnál érte 80.000Ft-ot?
Az UTV kamerája előtt vágott át az M1-M7-es beveztő szakaszán egy kerékpáros szombat reggel. Boylepke, az autostat blog szerzője éppen a szakadó hó miatt várható közlekedési akadályokat kereste, amikor a képeken feltűnt a kétszer négy sávos úton kerekező ismeretlen. Az ön-…..
Humberto (törölt) 2010.01.30 22:29:01
Belsőség Bunkóbbak a nők? 2010.01.27 06:51:00
  Csak a tendencia szomorít el. Ha tíz sofőr nem enged át, abból nyolc biztosan nő. Vélemények azonos című írásunkról...
Humberto (törölt) 2010.01.27 17:00:22
@Érdekes:
"a közlekedést nem befolyásolja, balesetet nem okoz.Lehet van pár komplexusod."

Ezt kifejtenéd?
Humberto (törölt) 2010.01.27 17:16:16
@Krisi: Van benne igazság amit mondasz!
A baj ott kezdődik, hogy pénzes apuka nagyon is tudja, hogy asszony csapnivaóan vezet, de mivel elkerülhetetlen, hogy ő szállítsa a gyereket, biztos ami biztos, vesz neki egy nagy debella terepjárót, mert az biztonságos.
Csakhogy az ilyen magas/hatalmas járművel a békés, szelíd emberekből is kihozza az állatot.
A képlet egyszerű: mivel magas, így nem csak fizikailag, minden tekintetben úgy érezheti, hogy a többi közlekedő fölött áll (ül). Vicces, de még szellemileg is.

Állítom, az ilyen Touareges anyuka ha átülne egy Honda Jazz-be (ami ugyanúgy biztonságos, tágas, csak éppen kicsi), egyből megszelídülne és emberibb módon közlekedne.
Humberto (törölt) 2010.01.27 17:19:27
@Bésanyi: Márpedig ez így van.
Statisztikailag bizonyított tény, hogy a városban történő balesetek túlnyomó részét férfiak, míg országúton/autópályán történteket pedig nők okozzák.
Miért?
Mert a városban egyszerre rengeteg felé kell figyelni, ebben a nők a jobbak.
Az autópálya viszont egy monoton menet, ingerszegény környezet, egyfelé kell figyelni, viszont arra nagyon. Ebben a férfiak jobbak.

Köztudott, hogy a nők párhuzamosan több dolgot is tudnak csinálni (ezért tipikus női munka a titkárság), viszont képtelenek egy dologra annyira koncentrálni, mint a férfiak.