Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odonkor (törölt)

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Twister 2008.10.28 06:01:00
 Obama szocialista. Obama terroristákkal paktál. Obama adót emel. Obama nem alkalmas. McCain adót csökkent. McCain deficitet csökkent. McCain tapasztalt. Joe, a vízvezetékszerelő. McCain is Joe. McCain a harcos. McCain harcolni fog.  A két kezemen nem tudom megszámolni lassan,…..
 Az Index szerint ezekben a percekben közli Gyurcsány Ferenc a szocialista frakcióval, hogy az IMF-hitel lehívásához (és az államháztartás aggasztó finanszírozási helyzetének stabilizálásához) milyen intézkedéseket vár Magyarországtól a Nemzetközi Valutaalap. A…..
 Amióta csak Göncz Árpádot mintegy száz éve néhány hülye kifütyülte, a balliberális oldal azóta is nagyjából heti rendszerességgel emlegeti az esetet (Gyurcsány épp a minap hozta elő a blogjában). Arról meg naponta cikkeznek, hogy a szegény öregecskedő komcsikat a…..
  2006. október 23-a után az ember abba az illúzióba ringatta magát, hogy nemzeti ünnepeinken ezentúl a szokásos zászlófelvonáson, szónoklatversenyen és Bánk Bán-díszelőadáson kívül izgi dolgok is történnek majd. Egy ideig nem csalódtunk, de aztán a dolgok hamar…..
 Múlt péntekig nem sokszor értettem egyet Veres János pénzügyminiszterrel. Veres a pénteken megrendezett Pénzügyi Csúcson, és aztán később több kamerába is azt mondta (a miniszterelnökkel együtt): semmi sem tabu. Mármint, ami a költségvetést illeti. Helyes. És bár túl…..
Mandiner blog Nemzeti vacsoracsata 2008.10.18 07:01:00
 Látszatországban mára végképp kiürült a politika. Mindent felzabált a bulvár, körítés helyett főfogássá vált a hatásvadászat, amelynek alá kell rendelni jövőt, méltóságot, mert méltóságból nem lesz mandátum. Aránylag találékony a magyar politikus, legalábbis az…..
odonkor (törölt) 2008.10.18 10:32:09
 Dávid Ibolya drámai hangú közleményében azt állítja, hogy az MDF-frakció valószínűsíthető megszűnésének oka a pénzügyi oligarchák támadása. A magyar politikába lépten-nyomon beavatkozó, azt befolyásolni, irányítani kívánó pénzügyi oligarchákkal szemben…..
Az úgynevezett magyar jobboldalról fogok írni. * A módszertani kollektivizmus szerint az emberek cselekedeteit egyének feletti egységek befolyásoló hatására lehet visszavezetni. Ez így leírva tök unalmasnak hangzik, az is. Úgy jön ez ide, hogy a Magyar Hírlapban A lepke szárnya…..
odonkor (törölt) 2008.10.09 19:49:21
 A következő nyilatkozatunk jelent meg az Élet és Irodalomban:  Halmai Gábor alkotmányjogász, az ELTE Társadalomtudományi Karán a Politikai és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének vezetője, az Élet és Irodalom 2008. szeptember 26-i számában, Szalonzsidózás című…..
 Tegnapi kérdésünkre esti bemutatkozásával a Lehet más a politika! nem adott túl meggyőző választ. A lézershow tíz éve még nagy szó volt, de ma már minden alsó-középkategóriás diszkóban szériafelszerelés. Az Országgyűlésre vetíteni persze nem hétköznapi, de az…..
 Úgy látszik, mások fantáziáját is megmozgatták a legújabb MSZP-kampány általunk is újraértelmezett képsorai. Menthetetlenül beindult tehát az újabb pannonpumásdübörgősadócsökkentéseslendületes kormányzati bohóckodás folklórizálodása. A videó kísérőzenéjét…..
odonkor (törölt) 2008.10.01 23:14:54
odonkor (törölt) 2008.10.02 10:24:24
Kedves 'ellen-kommentelők', persze, igazatok van.

De talán azzal nem vitatkoztok, hogy a Fidesz operatíve egy nulla. Most komolyan, miféle építkezés folyt ebben a pártban 2006 óta? Egy dolgot tudok fölidézni, hogy kiadtak egy 'alapprogramot'. Még valami?

A Fidesz várja, hogy ölébe hulljon a hatalom. Nem fog. Az MSZP és Gyurcsány Ferenc sem arról híres, hogy ezt csak úgy küzdelem nélkül hagyja. A választásokat pedig nem az fogja eldönteni, hogy itt sokan nagyon utálják utóbbiakat, hanem az, hogy ki képes végiggondolni, mit akar és hogyan akarja azt végrehajtani.

Reálisan nézve a Fidesz még a 2006-os helyzetéhez képest is meggyengült. 6 éve nincs hatalomban, a pénzügyi erőforrásai bizonyos, hogy jelentősen apadtak, az önkormányzati választások megnyerésével szerzett zsákmány pedig elhalványul a kormányoldal erőforrásaihoz képest. Az aktivistái elfáradtak, a sok kormányváltó ígérgetés, a Fidesz szerintük nem elég karakteres politikája vagy baloldalias retorikai fordulata lemerítették a meglévő bizalmat. A mai jobboldal sokkal kevésbé egységes és erős, mint 2002-ben volt.

A lényeget tekintve kevesebb pénz, és a korábbinál kevesebb aktív támogató áll rendelkezésre. A közvélemény-kutatásokban mért adatok légiesek és illékonyak, éles helyzetben nem maradnak meg. Ennek ellenére 2008 októberében ez a párt még mindig erre alapozza a jövőjét.

Lehet azt mondani, hogy gonosz dolgokat mondok. Szíves örömest elfogadom, sőt, egyetértek vele; nem kívánom azt, hogy a föntebbi kommentekben javasoltakat megvalósítsák. De azt elvárom, hogy legyen egy koncepció, ami alapján építkeznek. Ami alapján még kiélezett helyzetben is lenne esélye a Fidesznek. De ezt látom?

Dehogy. Ötlettelen, slampos, inaktív pártot látok. A kritikus hangot kevesen üdvözlik. Pedig talán többre mennénk vele.

 Már jóideje kiemelt érdeklődéssel követjük Török Zsolt, a szocialisták ifjú üstökösének pályáját. Még az ufis hőskorban figyeltünk fel rá, amikor börtönt és vagyonelkobzást javasolt megveretése után Szász Károlynak, a PSZÁF akkori elnökének.  Legújabb…..
 Már találkozhatunk az MSZP néhány tízmillió forintba kerülő eredménykampányának első darabjaival a nyomtatott sajtóban és internetes portálokon. A Beindultunk szlogenű hadjárat kreatívjai láttán a mi megkérgesedett szívünk mélyén is beindult valami. A Reakció a maga…..
 Az összpárti revolver- és áldozatpolitizálás apró mellékepizódjaként tartott sajtótájékoztatót a Fidesz színeiben Navracsics Tibor frakcióvezető és Szijjártó Péter szóvivő. A Központi Nyomozó Főügyészségre mentek, hogy feljelentést tegyenek a zalai szavazók…..
Mandiner blog Vöröset a bajnokra! 2008.09.23 14:31:00
 Be kell vallanunk, nincs kiragasztva a kisszobánkban olyan plakát, amelyen Schmitt Pál éppen a Népstadion és Intézményei vállalatot főigazgatja. Politikusként nagyjából annyira tartjuk, mint egy epizódszerepet játszó kesztyűbábot a Mazsola és Tádé című ópuszból.…..
 A Cserehát egy eldugott zsákfalujában, Csenyétén néhány napja egy jogosítvány nélküli,16 éves fiú részegen, 100 km/h feletti sebességgel fának ütközött a nem rég kapott Ford Fiestájával. Egy tizennyolcéves, várandós lány és tizenegyéves fiú a helyszínen meghalt, a…..
Mandiner blog Nyakó István hívei 2008.09.19 14:39:00
 Csenyétéről, az ország legszegényebb (pontosabban legkisebb vásárlóerejű) falujáról szóló bejegyzésünk kapcsán hívta fel figyelmünket ergé kolléga a falu 2006-os választási eredményeire. Az országgyűlési választások első fordulójában a településen 221-en voltak…..
 Két évvel ezelőtt sokkal melegebb időnk volt, igazi bársonyos őszi este. A Kossuth téren jóval többen gyűltünk össze, mint előző nap, a szemerkélő esőben. Valahogy furcsán keveredett a fesztiválhangulat (sok-sok fiatal, beszélgető csoportok, rég nem látott ismerősök)…..