Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tünde blog

135 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A leguán: A hüllők méltóságteljes óriása A leguánok (Iguana) a hüllők világának egyik legimpozánsabb és legnagyobb tagjai, amelyek szépségük és különleges viselkedésük miatt az egzotikus állattartók körében is egyre népszerűbbé válnak. Eredeti élőhelyük Közép- és Dél-Amerika trópusi területein…..
A sisakos kaméleon titkai: Egy különleges hüllő bemutatása A sisakos kaméleon (Chamaeleo calyptratus) az egyik leglenyűgözőbb hüllőfaj, melyet egzotikus külseje és különleges viselkedése tesz igazán figyelemre méltóvá. Jemenből és Szaúd-Arábiából származik, de szerte a világon elterjedt a…..
A párduckaméleon varázslatos világa: Színek és túlélés mestere A párduckaméleon (Furcifer pardalis) egy igazán lenyűgöző hüllő, amely különleges megjelenésével és viselkedésével a kaméleonok egyik legnépszerűbb faja. Eredetileg Madagaszkárról származik, ahol a szigeten belül különböző régiókban…..
Interjú egy rovartenyésztővel: Tücsök, sáska, viaszmolylárva és muslica tenyésztése   A rovartenyésztés nemcsak hobbi, hanem egyre inkább létfontosságú tevékenység azok számára, akik hüllőket, például kaméleonokat tartanak. A tücskök, sáskák, viaszmolylárvák és muslicák tenyésztése nemcsak…..
Kaméleon tartók figyelmébe: Hogyan biztosítsuk a megfelelő környezetet kedvencünknek   Ha azon gondolkodsz, hogy különleges és izgalmas háziállatot válassz, a kaméleon remek döntés lehet! Ezek a hüllők nemcsak színváltó képességükkel varázsolnak el, hanem titokzatos és nyugodt természetükkel is.…..
Egy szeretett kis élet távozása: Elvesztettük a sisakos kaméleonunkat Ma egy szomorú hírt kell megosztanom veletek: elment a kis sisakos kaméleonunk, aki három évig volt hűséges társunk. Az utolsó napjai szomorúak voltak, de emlékezni fogunk rá, mint akire nagy szeretettel és gondossággal…..
Sanyi, a sisakos kaméleon: Az élet kislépésekben és nagy falatokban Sanyi, a sisakos kaméleon, már három éves, és bátran kijelenthetjük, hogy nemcsak koros, hanem igazi különlegesség a kaméleonok világában. Míg a fiatal kaméleonok általában gyorsan mozgó, színváltoztató, szuper-kémek, addig Sanyi…..
A sisakos kaméleon: Egyedülálló hüllő társam a terráriumban A kaméleonok mindig is lenyűgözték az embereket különleges képességeikkel és lenyűgöző megjelenésükkel. Közülük is kiemelkedik a sisakos kaméleon, amely nemcsak a természet szerelmeseinek, hanem a hüllőtartás iránt érdeklődőknek is…..
A színpompás társ: A sisakos kaméleon otthoni tartása   A sisakos kaméleon (Chamaeleo calyptratus) tartása igazi különlegesség minden hüllőrajongó számára. Ez a faj a jemeni és szaúd-arábiai hegyvidékekről származik, és megjelenésével, viselkedésével hamar belopja magát az ember szívébe. Tartásuk…..
A sisakos kaméleon életciklusa: A tojáskikeléstől az öregkorig   A sisakos kaméleon (Chamaeleo calyptratus) egy különleges és lenyűgöző hüllő, amely a jemeni és szaúd-arábiai hegyvidékek őshonos lakója. Nevét a fején található, sisakra emlékeztető tarajról kapta, amely különösen a hímeknél…..
Tojást rak a sisakos kaméleonom, mi a teendőm ilyenkor?   Ha a sisakos kaméleonod tojást rakott, gratulálok a szaporulathoz! A tojásrakás természetes folyamat a kaméleonoknál, és izgalmas élmény lehet megfigyelni a kis kaméleonok kikelését. Azonban fontos, hogy megfelelően gondoskodj a tojásról és…..
A sisakos kaméleon: A színpompás szélhámos a terráriumban   A hüllők világában kevés lény fogja meg úgy a képzeletünket, mint a sisakos kaméleon (Chamaeleo calyptratus). Ez a Jemenből származó csodabogár lenyűgöző színváltoztató képességével, hosszú, ragadós nyelvével és komikus mozdulataival…..
A Varázslatos Párduckaméleon: Madagaszkár Színpompás Csodája   A párduckaméleon (Furcifer pardalis) egy különleges és színpompás hüllő, mely Madagaszkár szigetén őshonos. Engedd meg, hogy ezen a varázslatos lényen keresztül vezesselek, és bemutassam érdekességeit! Előfordulása és megjelenéseA…..
"Az Élet Színes Varázsa: Kaméleonok Története"   Ahogy a Nap a horizonton emelkedik, és sugarai megölelik a trópusi dzsungel leveleinek zöldjét, egy csodálatosan színes világ bontakozik ki. Ebben a titokzatos birodalomban élt már évezredekkel ezelőtt is egy olyan faj, amely a szín és alkalmazkodás…..
A Kaméleonok Kézhez Szoktatása: Gyengéd Megközelítés a Barátság Kialakításához   Az egzotikus és színpompás kaméleonok különleges háziállatként egyre népszerűbbek lettek. Bár ezek a kis hüllők kifejezetten érdekesek, a kézhez szoktatásuk kihívásokat rejt, mivel természetes viselkedésük és…..
"Kaméleonok Éjszakai Pihenése: Az Ideális Világítás és Hőmérséklet Beállítása"   Esti időben szükséges a megfelelő gondoskodás a kaméleonoknak, hiszen természetes viselkedésükhöz hozzátartozik az éjszakai pihenés. Fontos, hogy az éjszakai hőmérséklet és világosság ideális legyen számukra. A…..
"Sisakos Kaméleonok Romantikája: Párzás és Szaporodás Mesés Világa"   A sisakos kaméleonok különleges faj, melyek párzásuk során lenyűgöző és szinte mesebeli rituálékat mutatnak be. Ebben a cikkben körbejárjuk a sisakos kaméleonok párosodási szokásait, bemutatva ezen érdekes hüllők romantikus…..
"Kaméleonok Különleges Világa: Tanácsok a Tartásukhoz"   A kaméleonok nemcsak lenyűgöző megjelenésükkel, hanem egyedi viselkedésükkel is kitűnnek a hüllők közül. Ebben a cikkben bemutatjuk, mire kell odafigyelni, ha kaméleont választasz házi kedvencként, és hogyan gondoskodhatsz róluk megfelelően.…..
"Az Ászka Bűvös Világ - A Terrárium Takarító Brigád"   Mikor eljön a reggel és az éjszakai homály lassan távozik, a terrárium mélyén egy kis, szorgos társaság kezdi meg a munkáját. Ők az Ászkák, apró teremtmények, akiknek hihetetlen képességeik vannak a terrárium takarításában. A Terrárium…..
"A Kaméleonok Varázslatos Világa: Útmutató a Tartásukhoz"   A kaméleonok, a hüllők különleges családjába tartozó lények, elbűvölő és rejtélyes állatkák, akiknek tartása egyedi kihívást jelenthet az állatbarátok számára. A kaméleonok ragyogó színeikkel és mozgékonyságukkal kiemelkednek a hüllők…..
Milyen UVB-Lámpát Válasszunk Kaméleonunk Számára és Miért Fontos?   Az UVB-lámpák kiválasztása kulcsfontosságú, amikor kaméleonunk számára megfelelő terráriumot szeretnénk kialakítani. Az UVB-sugárzás elengedhetetlen a kaméleonok számára, mivel hozzájárul a D-vitamin szintéziséhez és a kalcium…..
Hogyan Teremtsünk Megfelelő Hőmérsékletet Kaméleonunk Számára?   A kaméleonok kényelmes és egészséges környezetének megteremtése során kiemelten fontos az optimális hőmérséklet biztosítása. Ezek az állatok napozás és hűlés közötti ciklusokkal szabályozzák testhőmérsékletüket a vadonban, és a…..
Háromszarvú Kaméleon: A Jackson-kaméleon Varázslatos Világa   A háromszarvú kaméleon, melyet más néven Jackson-kaméleonként ismerünk (Trioceros jacksonii), a hüllők rendjébe, pontosabban a pikkelyes hüllők alcsoportjába, a gyíkok alrendjébe, és a kaméleonfélék családjába tartozik. Ez a faj Afrikai…..
"Szárazföldi Ászkarákok: Érdekességek Táplálkozásukról és Elterjedésükről Magyarországon"   A szárazföldi ászkarákok, melyek az Oniscidea rendbe tartoznak, az ízeltlábúak törzsének, a felsőbbrendű rákok osztályának és az ászkarákok rendjének alrendjébe tartoznak. Ezek a kis rákok, gyakran…..
Az Alkohol Napi Rendszerességgel Való Fogyasztásának Lehetőséges Káros Hatásai   Az alkohol az évezredek óta jelen van különböző kultúrákban és társadalmakban, és sok esetben szociális események része. Azonban az alkoholfogyasztásnak napi rendszerességgel való túlzott mértékű gyakorlása komoly…..