Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreatívlakásom

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A születési szín, színstrológia vagy másnéven colorstrology. A colorstrology olyan színtudomány ami ötvözi a csillagok és a bolygók hatásának tudományát a szín pszichológiával. A színek hatása a személyiségre Ritkán állunk meg, hogy a körülöttünk lévő színekben gyönyörködjünk, de nem lenne ez a…..
Szép, szép, de valami hiányzik! A mai bejegyzésünket azoknak ajánljuk, akik nem elégszenek meg a tisztára festett, egyszínű falakkal, hanem szeretnék feltuningolni valamivel az enteriőr legfontosabb elemét, a falakat! Készen álltok? Jöjjenek a beltéri falfestés ötletek legjobbjai és két jó tanács,…..
A tetőtéri lakás kialakítása nagy körültekintést igényel. A ferde falak ugyan izgalmas terek létrehozását teszik lehetővé, tény azonban, hogy speciális megoldásokat követelnek. Összegyűjtöttünk néhány tippet a tervezéshez! Ne tagold a teret, csak amennyire muszáj! A ferde tetőtsíkok meghatározzák,…..
A legtöbb otthon lelke a nappali, itt tanul a gyerek, itt fogadod a vendégeket, itt nézed át a postát, itt olvasod a kedvenc könyvedet és az elmulaszthatatlan moziesteknek is ez a tér a helyszíne. Mi van azonban akkor, ha a nappalid Carrie Bradshaw gardróbájnak felében is elfér, és igazából egy…..
Ahogy az első igazi, tavaszi napsugarak megcsillannak az ablakpárkányon a kertfanatikusokban elindul a vezérhangya, hogy bizony idén valami olyat kellene rittyenteni a kertbe, amitől az egész szomszédság összeszalad. Jöjjön pár tanács, hogy a kert kialakítása gördülékenyen menjen!   Tavasszal sokan…..
Rengeteg család életét keseríti meg a penész elleni küzdelem. Egy tenyérnyi folt a fürdőszoba sarkában, penésztenger a konyhában, vészhelyzet a pincében, és még folytathatnánk a sort. Kőrösi László szigetelési tanácsadó segítségével összegyűjtöttük, hogy milyen szabályokat kell betartani ahhoz, hogy…..
Oromdeszka, ereszdeszka, verébléc – több néven is ismert az a puhafából készülő elem, amely a házfala és a tető síkja közötti részt lezárja. Nagyon fontos, és esztétikai tekintetben feltűnő rész ez, az oromdeszka festése azonban a családi házban élők rémálmaiban visszaköszönő jelenet. Ennek oka,…..
Kisbabánk lesz! De hova tesszük? - Biztosan sok újdonsült szülő fején átfut ez a rémült gondolat, ami idővel a gyerekszoba romantikus tervezgetésbe csap át. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amire érdemes figyelni! A nélkülözhetetlen felszerelés Amennyiben lehetőség van, a gyerekszobát egy…..
A penész a hifás gombák egy csoportjának képviselője. Az ide tartozó több ezer faj elég távol áll egymástól, de megjelenésük és életmódjuk miatt kapcsolódnak egymáshoz. Igen változatosak, a különböző felületeken megannyi eltérő színben képeznek bolyhos bevonatot.  De hogyan „működik” a penész? A…..
Képzeld el álmaid otthonát! Ugye máris kinyílt egy gyönyörű lakás bejárati ajtaja? Ahova belépve remek illatok, rend és az otthon boldog érzése fogad. Körbehaladva pedig a praktikusan kihasznált terek, az olvasókuckó és a varázslatos kiegészítők köszöntenek rád. És az „i”-re a gyönyörű falak teszik…..
Egy pár életében megannyi meghatározó esemény van. Az első randevútól a közös otthon megteremtéséig nem éppen zökkenőmentes, de mégis örömteli út vezet. Ez azonban – mondhatni – eltörpül egy kisgyermek megszületéséhez képest. A család gyarapodása mérhetetlen boldogság, amit egy több hónapos…..
A különleges sajtok külsejét penész borítja. Ettől lesz igazán izgalmas az ízük, a különböző elkészítés és fűszerezés miatt pedig a színük is igen változatos. Az ínyencek kedvelt ételei ezek a prémium termékek, amelyek lényegében a sajtok patinás típusai. De nem így van ez a lakások esetében! Az…..
Akkor fogjuk magunkat télen-nyáron otthon érezni, ha a házunkban pont megfelelő a hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy nyáron kellőképp hűvös, télen pedig kellemes meleg fogad bennünket az ajtón belépve. Ehhez pedig elsősorban nem klímára, hanem bizony a megfelelő hőszigetelésre van szükség. Egy…..
A színeket természetesnek vesszük magunk körül, abba azonban ritkán gondolunk bele, hogy színválasztásaink akár az életünkre, hangulatunkra is kihathatnak. Mindenkinek van kedvenc színe, tudja mi áll jól neki, ahhoz azonban érzék és/vagy szakmai tudás kell, hogy egy ingatlanba milyen színt…..
A penész határozottan egy nem kívánatos vendég. Amellett, hogy tipikus színe és szaga tönkreteszi a családi idillt, az egészségre is káros hatással van. Levegőben szálló spórái könnyedén eljutnak bárhova, ahol hosszú időn keresztül képesek túlélni, és kivárni a megfelelő körülmények…..
Szeretünk nyomot hagyni a világban. Az erdőben túrázva belevéssük a monogramunkat a kilátó deszkájába és a múzeumokban beleírunk a vendégkönyvbe. Gyerekként pedig színes nyomokat hagyunk szerte a házban – a papíron, a szőnyegen, a macskán és néha még a falon is. Nézzük, hogy jutottunk a…..
Az otthonunk fenntartása télen-nyáron komoly költségekkel jár, az ideális hőmérséklet beállítása ugyanis nem minden esetben egyszerű. Egy régebbi ház, vagy egy nem jól felépített lakás esetében a fűtő-hűtő berendezésekre komoly feladat vár, ami igen nagy energia befektetést jelent – és magas…..
Egy-egy alkalom során örömmel vendégeljük meg barátainkat vagy családtagjainkat, hiszen ilyenkor a finom falatoké és a nagyszerű beszélgetéseké a főszerep. De nem így van ez a hívatlan vendégekkel, és főleg nem az egészségkárosító hívatlan vendéggel, például a penésszel. Nézzünk egy alternatív…..
Mi az igazán tökéletes otthon titka? Természetesen elengedhetetlenek a csodás bútorok, amelyek kényelmesek és hívogatók. Ezek kiváló ékességei az egyes helyiségeknek, főleg ha sikerül rátalálni a praktikus és előnyös, minden szempontból kifogástalan kellékekre. Emellett a szőnyegeknek, függönyöknek…..
Tervezel, gyűjtögetsz, belevágsz, örülsz neki, aztán bumm! Jönnek azok a fránya mindennapok! Nézzük, mitől kell megóvnod a frissen elkészült, tökéletes falakat! Képzeljük el, hogy szeretnél egy tökéletes otthont, hát belevágsz a csinosítgatásba. Szépen haladnak a munkálatok, lassan minden a helyére…..
Nem, ez nem egy vicces zsebkönyvben olvasott mondat, ez bizony a valóság! A válasz pedig igen meglepő: a hőháztartás szabályozása. Habár más-más technikát alkalmazva, de mindkét esetben a cél az ideális egyensúly megtalálása! A sarkvidékeken élő madarakat és emlősállatokat folyamatosan…..
Az otthon a falak festésével nyeri el végleges formáját. A gondosan megválasztott színek békés és nyugodt külsőt kölcsönöznek a szobáknak, ahova ennek köszönhetően mindig örömmel térünk majd haza. Az árnyalatok azonban idővel megkopnak és megfakulnak, rosszabb esetben pedig a penész is megtelepedhet…..
Lakberendezési trendekről az év elején rengeteget olvashattunk, arról azonban kevesebb információt találhatunk, hogy valójában melyik színek után érdeklődnek leginkább a lakásfelújítók, építkezők. Mai bejegyzésünkben megnézzük, hogy az utóbbi hónapokban mely RAL színkódokra kerestek rá itthon a…..
Sok szülőnek okoz problémát a gyerekszoba előkészítése, hiszen szeretnék mindenből a legjobbat, legszebbet. Érdemes arra is ügyelni, hogy milyen festék kerül a falra, hiszen a későbbiekben megannyi dolgot befolyásolhat ez a „kiegészítő”. Nézzük, miket! A hangulatot A különböző színek hatnak az…..
A téli időszakról a legtöbb embernek a meghittség, a bekuckózás jut eszébe, sajnos azonban ennél kellemetlenebb dolgokra is gondolni kell, ilyen például a penész kialakulása. Hiába ugyanis a nagy hideg a környezetben, a fűtött otthon ideális melegágya lehet a penészgombák megtelepedésének,…..