Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ViCa

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, azután útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, s…..
ViCa 2024.01.09 07:25:28
@Wildhunt: ...és ezért van kegyelem :).
    Persze, persze. Minden test gyönyörű. És igen: nincs olyan, hogy jó zene, hiszen ízlések és pofonok különbözők, mindenki másra mozdul. Tudjuk: a tehénszar is jó, hiszen sok milliárd légy nem tévedhet... De menjünk még tovább: ezen az utazáson már csak egy állomásra vagyunk attól, hogy az…..
A kérdésnek nem elvi jelentősége van, hanem sokkal inkább gyakorlatias, hiszen akkor tudom legjobban megítélni egy adott szolgáltatás színvonalát, ha én magam is igénybe veszem, ez a fajta szempont a döntéshozók számára is fontos, vagy legalábbis az lenne. Erre egy közismerten negatív példa a vasút:…..
  Alacsony forgalmú, lámpás gyalogátkelőhely. Mindössze két sáv, autó sehol, amerre csak szem ellát. Simán átsétálok a piroson, de nem csak én, szinte mindenki, aki él és még mozog. Még a bottal járó, nyolcvan pluszos nénikék is belevágnak e kalandos átkelésbe, mindössze egyetlen fiatal lány marad…..
ViCa 2023.01.08 10:48:34
@alöksz róz: azért mert elgazolta a motorost elsofokon és másodfokon sem kapott semmit (nekem az élet nagyobb érték mint barmilyen vagyon, szerintem inkább az arányosságot lehetett volna tovább finomítani), a büntetést a gyorshajtasert és piroson atmenesert és rongalasert kapta. Szerintem (és 2x a bíróságon is!) ez jogos. És vajon egy egyszerű Kis Lászlóné is "megúszta " vona? A törvény az törvény. Vagy mégse mindig:)?
  A Partizán az elmúlt héten Gyurcsány Ferencet látta vendégül, aki a nyolcvanperces interjú során világossá tette: nélküle - amíg világ a világ - nem létezhet hazai belpolitika.   "A Demokratikus Koalíció az ellenzék közepe" - szögezte le Fletó több ízben is, én azonban a legkevésbé sem értem,…..
ViCa 2022.10.06 16:26:16
@MEDVE1978: Navracsics?
ViCa 2022.10.06 19:49:30
@MEDVE1978: így van. És ez így nincs jól. Magyarországnak.
    Tegnap pontosan ugyanezzel a címmel jelent meg az Index cikke a téma kapcsán - nincs is mit változtatni rajta; téveszmének is tökéletes.   Csütörtökön életbe lépett a rendelet, mely szerint a terhességmegszakítást kérő nőknek előzetesen meg kell hallgatnia a magzat szívhangját. Természetesen…..
  Amikor annak idején az Európai Unió gondolata megszületett, az alapítók egy erős és egységes kontinenst vizionáltak. Fontosnak tekintették a minél komplexebb gazdasági, pénzügyi és bürokratikus együttműködést, szem előtt tartva Európa békéjét, biztonságát és a lehető legteljesebb jólétét. Mára…..
ViCa 2022.09.14 19:40:42
ViCa 2022.09.14 22:07:03
@Wildhunt: hjaj, bocsi, nem méláztam el, hogy vajon mit akart mondani a költő :D. Igen jó, ha mindenki elsőre így olvasott a sorok között :).
téveszmék "A gyerek az első" 2022.08.24 09:17:30
  Van valami, ami sehogyan sem megy a fejembe. De tényleg. Itt ez a hiperérzékeny, végtelenségig empatikus, az elesettek és gyengék oltalmazását örökösen szem előtt tartó balliberális világ. Mindenkivel szolidárisak, akik erre a legcsekélyebb módon is rászolgálnak: feketékkel, bevándorlókkal,…..
ViCa 2022.09.04 10:48:17
@baalint1: nagyon jó hogy behoztad az oktatás témát, kicsit többeket erint mint az lmbtq lobby ;)... az ASz "tanulmány "-rol meg azt gondolom igen rozsaszinecske, de ha a javaslatai meghallgatásra találnak (kesobbi sulikezdes lehetősége, kreativabba, logikusabba, gyakorlatiasabba nevelés)...részemről mindegy a körítés.
"Tehát szerintetek az lenne jobb, ha kevesebb nő menne egyetemre, így több gyerek születne. Holott ugye minden statisztika azt mutatja, hogy a következő generáció iskolai végzettsége erősen függ az anyukájétól". Igy van...és ugyan még a népszámlálás előtt vagyunk, de ahogy a ksh 2011-es demografiai statisztikait néztem, nincs különbség az érettségizett és diplomas nők gyerekszam arányai (2.3.12 utolso táblázat) között...meglepne, ha manapság teljesen más lenne a helyzet :).
  Van egy álmom: egy napon olyan világra ébredünk, ahol mindent a piac dönt majd el. Ahol árulhatunk bármit. Biozöldséget és egészségtelen, cukros édességeket; autót a kis srácoknak, rózsaszín pónit a lányoknak, s transzgender Barbit bárkinek, aki hajlandó pénzt áldozni rá. És ugyanígy:…..
ViCa 2022.07.03 16:25:55
@Lord_Valdez: "Pontosabban lehet úgy megfogalmazni egy kérdést, hogy ne lehessen más választ adni rá." A szándékot kell nézni, a miért-et, a következményt...mindig. Nem szó szerint venni a kérdést. (A "lobbi" kishitű volt, szerintem ezért terelt az érvénytelen szavazás felé. )
ViCa 2022.07.04 13:02:30
@Lord_Valdez: sajnálom. Így éri el célját minden manipulatív kérdés:(.
(Nem tartom abszurdnak az igen-em az első kérdésre, mert figyelembe vettem a mostani ovis/sulis szabályozasokat (pl kotelezo tájékoztatás, szmk, házi rend) és így már valójában ez a középiskolákban reális lehetőség. Ott meg nem gondolom, hogy árt, ha hall róla, akkor is ha apunak más a véleménye. Plussz nem szerettem volna a tanarokra egy olyan béklyót rakni, hogy egy valós helyzet kapcsán is tabu legyen a téma. )
ViCa 2022.07.07 22:44:45
@Lord_Valdez: ervenytelen szavazatokat igen-nek számolva 64:36. Ez lehetett volna a "csőcselék" válasza az első kérdésre. Így most Homofóbia Királyság lettünk. Fasza.
Miért terjedt el az a tévhit, hogy egy bizonyos kor fölött a nők már nem kellenek senkinek? Miért szajkózza ezt sokszor a sajtó és mi igaz belőle? A legbosszantóbb talán egyébként az, amikor pont olyanok ismételgetik ezt a tévhitet, akik éppen a nők védelmében fogalmazzák meg a véleményüket... Vagy…..
  Nem is tudom, mikor hallottam ennyire elfogult, egyoldalú, már-már szektásan beszűkült tudatú beszélgetést, mint amilyen a Friderikusz Podcast legutóbbi adása volt. Friditől persze azt kaptam, amit várni lehetett: nyílt, kendőzetlen Orbán-gyűlöletet. Vendége, Bánki György azonban még rajta is…..
ViCa 2022.03.30 07:06:46
@G. Nagy László:" a Nato szó szerint lemásolta a magyar álláspontot. "(M1 híradó hétvégén) Ne mondd nekem, hogy nem a Fidesz után megy a világ :DDD
  Ami a sikert illeti, alapvetően kétféle radikális állásponttal találkozunk. Az egyik szerint minden csakis rajtunk áll, határ a csillagos ég; a másik ennek szöges ellentéte: sorsunkat a génállományunk, a környezetünk, a neveltetésünk, a csillagok, vagy épp az előre megírt életkarmánk alakítja,…..
ViCa 2022.03.24 06:07:36
ViCa 2022.03.24 09:28:07
@G. Nagy László: érdekes. Akkor mégiscsak gyárilag zakkantak az ámokfutók, még tudományosan is. Eredetileg is így voltam vele :), hogy nem a frusztráció a valódi ok.
ViCa 2022.03.24 12:01:04
@G. Nagy László: a valódi okon azt értem, ami nélkül nem következhet be az esemény...Káin (kedvenc példád:)) frusztrált volt így kinyírta a tesóját , ami persze nem volt szép, de nem rendezett vérengzést...én nem hiszem, hogy "Minden egyes emberi lény mérhetetlen gonoszságra képes. "
    Két dologban minden józan ember egyetért. Az első: senkinek sem jó az, ha a társadalom polarizált és széles a leszakadók tábora. A második: a felemelkedés útja a tanuláson és a munkán át vezet. Lehetünk jobbosok vagy balosok - republikánusok vagy demokraták; fideszesek vagy dékások -…..
  Mindenkinek, aki a közéletről gondolkodik, létezik a fejében egyfajta idea arról, mi fán terem a jó kormányzás. A javíthatatlan marxistákat százmillió áldozat sem téríti el beteges hitüktől. A szocialisták bármilyen körülmények közt az újraelosztás feltétlen hívei, s észre sem veszik, hogy minden…..
ViCa 2022.01.07 11:57:07
@alöksz róz: a tolvajosra gondolsz? Az nem jó példa, mert max 2 év börtön büntinél van felfüggesztett, amit kb mindenki meg kap elsőre, az 5 év annyira nem kevés...nem kötekedni akarok, csak a "városi legendák " ból annyira elegem van.
ViCa 2022.01.07 15:20:45
@alöksz róz: itt két jomadar a kocsmában osszeverekedett (mégcsak nem is önvédelem), az egyik csukloja eltört és ezért kapott egy kb reális büntetést...nem látom bele az elvedet :). A halalos gázolás jobb példa (szabályosan vezető sofőr/ részeg sofőr/gyorshajtás/cserbenhagyas/előre kitervelten lesben állni és elutni stb.)...különböző megítélés és büntetés. . Bárkivel megtortenhet sajnos.
  Pásztorok, pásztorok - énekli száz torok. Halászlé, bejgli, mézeskalács, csillagszóró... néhol meghitten, másutt kissé feszengve; egyesek csendesen, mások vigadozva, de a lényeg mindenütt ugyanaz: együtt ünnepel a család. Nos, ennyit a múltról. 2021-ben - amikor már derékig gázolunk a…..
ViCa 2021.12.28 20:05:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne: szia, Neked mi a gondod az LMBTQ emberekkel? Nekem, az abszolút többséghez tartozónak (hetero, fehér, magyar Magyarországon) semmi. Bár inkább közönyös, mint toleráns vagyok...szerintem a kéréseik teljesíthetőek lennének. (Miről szeretné a média elterelni a figyelmünket:)? )
  A Friderikusz Podcast legutóbbi adása meglehetősen kényes témát vett elő. A házigazda Ujma Premyslaw Péter intelligenciakutatót, az IQ, öröklés, környezet című könyv szerzőjét látta vendégül.   Nem sokáig kerülgették a forró kását, a lényeg már a beszélgetés elején terítékre került: az…..
ViCa 2021.12.12 09:53:17
@s: félreértettél, de mindegy :)
Kicsit más, a genetikarol is van Friderikusznak egy interjúja. m.youtube.com/watch?v=XdjbM-X53Mo
Izgalmas időket élünk;) és szerintem arra az empirikus kutatásra ami az értelem körül van és amiből azért elég jól látszik a genetikai meghatarozottsag, bizonyíték nélküli hipotézis...pontot tesz majd a genetikai kutatás. A kérdés az, mit kezdünk majd vele.
Bár első hangzásra mesés vagyonnak hangzik, azonban ha nem tudunk jól sáfárkodni vele, akkor hamar végessé válhat. Az igazán gazdagok körébe való belépéshez ez jelentéktelen összeg, viszont az átlagember szintjén 100 millió forint okosan beosztva sok mindenre elegendő lehet. Bölcs esetben a „nem…..
Egyik barátom - nevezzük Gyurkának - pár napja némi kritikát fogalmazott meg egy Facebook-bejegyzésem kapcsán, ám észrevételét egy zárt Viber-csoportban tette közzé. Megkérdeztem, hogy miért nem Facebookon szól hozzá, mire ő az állására hivatkozott, melyet egy multinacionális nagyvállalatnál tölt…..
ViCa 2021.11.11 06:50:12
munkajogilap.hu/ne-szolj-szam-a-kozossegi-mediaban-kozolt-velemenyek-a-munkajogi-biroi-gyakorlatban/
Nos azért van némi "jogos" alapja Gyurka tartozkodasanak. Ja és a munkáltató nem csak multira értendő, hanem mindenre.
  "Lehet fotómodell, lehet színésznő, a színpad csillaga; Lehet Orsolya, lehet Ildikó, vagy Annamária. De a szívem előtte csukva áll, Rómeó csak Júliára vár." (KFT: Rómeó)   A helyzet az, hogy mi, férfiak nem várunk nagy csodákat a nőktől. Amikor életünk párját - vagy legalábbis meghatározó…..
ViCa 2021.11.02 22:40:56
@baalint1: @G. Nagy László: na én sokat mosolygok :)...ha zavarban vagyok, ha kínosan érzem magam, akkor mindig...szoktam gúnyosan és lekezelően...engesztelésül, bocsánatkérően, védekezésből, megszokásból, csalódottságom elrejtéséből stb...ja és azért sokszor akkor is, ha örülök valaminek :). Önmagában kb semmit nem jelent. Érzelmi egyensúlyt semmiképp.
ViCa 2021.11.03 06:20:38
@G. Nagy László: így van, csak neked ellentmondásos. Az "üzleti/politikai mosoly" célja a manipulálás és álcázás...ezt kb mindenki tudja.
  George A. Akerlof és Robert J. Shiller Balekhalászat című könyve 2015-ben jelent meg (magyar fordításban egy évvel később). A szerzők Nobel-emlékdíjas közgazdászok, akik elkötelezett hívei a piacgazdaságnak, ugyanakkor kötelességüknek érezték, hogy felhívják a figyelmet a piaci működés…..
ViCa 2021.10.07 18:07:04
@G. Nagy László: :D
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor néhány önsorsrontón kívül nem letezne baleksag, se ez a poszt se ez a könyv nem született volna meg...mindenki (mínusz aki nem tud számolni:)) békében és boldogan és kiszamithatoan élne...ám mivel nem így van, valahol hibás a gondolatmeneted.
ViCa 2021.10.08 08:33:56
@G. Nagy László: Káin nem volt senki balekja, szeretetet és elismerést akart, nem Ábel juhait konkrétan...káinos az lenne, ha megölné a plazmateves szomszédot mert vágyik a nőjére.
A ház vásárlás jó példa:). Ha nincs családi vagyon vagy valami nagy szerencsés nyeremény, akkor az önerő megszerzése utan hitelt fogsz felvenni (persze donthetsz az albérlet mellett, az is egyfajta megoldás), amiben már elég sok törvényi fék van (Ft, JTM, kamat/tőke arany stb.), ez nem baleksag :), hanem egy út, ahol a "pillanatnyi helyzeteddel" tudsz csak számolni, a többit valószínűsíted, erre írtam hogy nem ilyen egyszerű. A baleksag az, amikor ravesznek reklammal vagy mashogy, hogy Mucsarocsogen az új építésű lakopark milyen szuper és most akciós, vagy konkrétan atvernek olyannal, aminek utána nezhettel volna, vagy belengetik a mezesmadzagot és soha nem épül fel az a ház...aki a szomszedot utanozza erőn felül, az nem balek hanem hülye.