Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bono Utazási Központ

84 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden közel van. Bolygónk titkai 2023.11.08 15:08:01
Bolygónk hihetetlen változatos élőhely. Ha azt gondolta, a kisujjában van minden tudás vele kapcsolatban, most néhány meghökkentő adattal cáfoljuk meg azt. Nem a Mount Everest a Föld legmagasabb hegye Kétségkívül a Mount Everest a világ legismertebb magashegységének csúcsa, melyet évente…..
Hollandia a tulipánok, szélmalmok, csatornák, fapapucsok és a „coffee shop”-ok hazája, de ennél sokkal több: az alábbi 11 érdekességet még talán Ön sem hallotta az országról!   1. A világ legmagasabb férfijai A világ legmagasabb emberei Hollandiában élnek: a nők átlagos magassága 171 cm, a…..
Az Ecuadorhoz tartozó nemzeti park és tengeri rezervátum ma is aktív és folyamatosan változó vulkanikus terület, egy „élő múzeum és az evolúció kirakata”. A szeizmikus tevékenységek és a szigetek elszigeteltségének köszönhetően az endemikus fajokban gazdag szigetcsoporton a Föld teljesen egyedi…..
Vannak utasok, akik már egy 2 órás repüléstől is kikészülnek. Mások akár a 10 órás utakat is kitűnően viselik. Úgy tűnik tehát, hogy egyéntől függ, mit ítélünk meg hosszú repülőútnak. A tények azonban önmagukért beszélnek. A hosszú távú repülés egyre hatékonyabbá válik, és a világ szinte bármely…..
1. Sokkal biztonságosabb, mind gondolnánk. A 21. század elején drogkartellek közötti leszámolásokról és gerilla háborúkról szóltak a kolumbiai hírek, amelyre a népszerű Netflixes sorozat, a Narcos is ráerősített. Valójában az utóbbi évtizedben hihetetlen változáson ment keresztül az ország, a…..
A serpa szó említése legtöbbünkben a következő képet idézi fel: csomagok halma alatt roskadozó ázsiai vonású ember, aki botjára támaszkodva kíséri a Himalája legmagasabb csúcsaira a hegymászókat. Tényleg csak ennyit jelentene serpának lenni vagy ennél többről volna szó? Bizony, sokkal többről. A…..
Üdvözöljük Észak-Európában, számtalan utazó bakancslistás célpontján! De mennyit is tudunk valójában erről a régióról? Most felfedünk pár érdekes tényt ezekről az országokról, amik akár egy kvízesten is jól jöhetnek. 1. Skandinávia tulajdonképpen három országot takar: Dániát, Norvégiát és…..
A 125 milliós lakosságú Japánban a keleti civilizáció és a nyugati kultúra keveredése, a tisztaságszeretet vagy épp túlzott precizitás sok izgalmas, számunkra olykor meghökkentő részleteket tartogat. Kezdjük ott, hogyha belépünk egy házba, az előszobában van egy kb. 15 centiméteres lépcső. A…..
Elutazni egy kis szigetre – ez olyan romantikusan hangzik! Földünkön rengeteg gyönyörű sziget található, lehet akár a trópusokon vagy hűvösebb éghajlati területen. Elszakadni a nagy szárazföldektől mindig nagy kaland és különleges látnivalókat ígér a látogatóknak. Teljes listát nem ígérhetünk – csak…..
Valami különleges kalandot keres a következő utazására? Az elzárt Shetlandon megtalálja számítását! Bár viszonylag nehezen megközelíthető, így kevés turistát fogad, a látogatókat zord partok, impozáns sziklafalak és izgalmas régészeti lelőhelyek kárpótolják. Ennek az elszigetelt északi…..
Olaszország két legnagyobb szigete, Szicília és Szardínia többek között a fluoreszkáló kék vizeiről és a pazar természeti környezetben fekvő, érintetlen strandjairól ismert. A népszerűségnek azonban ára van: a tengeri- és tengerparti környezetet megviselte az évtizedek óta tartó folyamatos…..
Kígyóbűvölők, keleti fűszerek illata, hastáncosok…a marokkói életérzés egy kis darabja. De mi az a kézzel fogható emlék, ami nélkül az utazók többsége haza sem indul? Hát persze, hogy a bőráru. Marokkó híres a hagyományos bőrcserző műhelyeiről és kézműves bőrművességéről. Ezek a bőrcserző üzemek…..
140 évvel az első luxusvonat forgalomba állítása után, az Orient Expressz legendája ezúttal a tengeren ölt testet, méghozzá Orient Expressz Silenseas néven. A tengerészet történetében forradalminak számító hajó már-már a képtelenség határait feszegeti. A káprázatos belsőépítészeti megoldásokkal…..
A bételpálmáról elnevezett Penang szigetet két híd, köztük Malajzia leghosszabb, 24 km-es hídja köti össze a Maláj-félszigettel. 1826-tól 1957-ig a brit korona fennhatósága alatt állt.  Fővárosa Georgetown, nevét III. György királyról kapta. Stratégiai elhelyezkedése miatt fontos kikötőváros volt,…..
Bali szigetén  idén március 22-én ünneplik a hindu Saka naptár szerinti új esztendőt, azaz beköszönt az 1945-ös év.     Mi történik a Nyepi-napon, balinéz újév napján? Az égvilágon semmi. Az egész sziget csendbe burkolózik 24 órára, reggel hat órától másnap reggel hatig. Hitviláguk szerint a…..
A következő trükkök némelyike talán még a tapasztalt utazók számára is újdonság, és mindenképp csökkenti az utazással járó kényelmetlenséget.     1. Sűrűn előfordul, hogy a fürdőszobában nincs polc, hogy kipakoljuk a magunkkal hozott kellékeket. Erre tökéletes megoldás a vasalódeszka. 2. Ha…..
Őrülten siető utasok, munkába igyekvő ingázók és emberek, akik csak egy falatra ugranak be a büfébe, mielőtt folytatnák útjukat. Általában csak gyorsan keresztülszaladunk a vasútállomásokon, de azért akad a világon pár olyan hely, ahol érdemes megállnunk egy kicsit. 1. Kuala Lumpur vasútállomás,…..
Van élet Párizson kívül is! Bár Franciaországról a legtöbbeknek rögtön Párizs ugrik be, azért jó tudni, hogy a fővároson kívül is rengeteg látnivaló van. A francia falvak és kivárososok romantikus bája örökre nyomot hagy az utazóban. Dombtetőre néző kilátás, virágokkal övezett csatornák,…..
Belgium szinte megbújik a népszerű európai országok között, azonban óriás szomszédaival méltón felveszi a versenyt a különlegességek számában. Kis mérete ellenére hemzseg a látnivalókban: számos világörökségi helyszín, katedrálisok és harangtornyok,  nyüzsgő piacterek, történelmi csatamezők várnak…..
Oslo tömegközlekedése 2023. végére teljesen fosszilis üzemanyag-mentessé válik - októberben bejelentették, hogy a város megmaradt dízelüzemű buszait elektromos hajtásúra cserélik le, így a már meglévő több mint 200 helyett összesen 650 elektromos busz a kiterjedt metró-, vasút-, villamos- és…..
Máris óriási érdeklődés övezi a ZNera Space építésziroda új projektjét, melyek terveit és képeit nemrégiben hozták nyilvánosságra. A Burj Khalifa körül, 550 méter magasan felépülő, 3 km átmérőjű, gyűrű alakú létesítménybe lakásokat, üzleteket és közterületeket is terveznek.   A fenntarthatóságot…..
A 2022-es év kihívásokkal volt tele, és habár sok nehézséggel kellett megküzdenie az utazónak és utaztatónak, annak örülhettünk, hogy szép számban újra elindultak irodánk csoportos útjai.  Év elején az északi (norvég, finn lappföldi és izlandi) havas-jeges programok mellett a zanzibári és dominikai…..
Magyarországon az Advent négy hete a karácsonyra való előkészület időszaka gyertyagyújtással, betlehemezéssel, ajándékok beszerzésével és az ünnepi menü előkészítésével telik. Vannak ünnepi népszokásaink, melyek célja a gonosz ártó szellemek elűzése volt, amit általában zajkeltéssel, állatbőrök,…..
Bár még csak alig 140 éve áll, a New York-i Szabadság szobrot sok misztikum övezi. A városi legendák és különböző tévhitek ugyancsak sok fejtörést okoznak a mai kutatóknak és szakembereknek. Az amerikai színésznő és író, Elizabeth Michelle legújabb könyve is épp ezzel a témával foglalkozik. 1. New…..
Számos érdekes turisztikai látnivaló a világ legveszélyesebb helyén található. Legyen szó kastélyról, házról, kolostorról, templomról vagy akár csak egy útról, mindezek jóval a tengerszint feletti magasságban helyezkednek el valamilyen bizonytalan terepen vagy egy alattomos szikla szélén. Egyes…..