Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oopsie!

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon hiányzott már ez a világ. Mérhetetlenül szeretem ezt a sorozatot – annak ellenére, hogy a kedvenc férfi karakteremnek egy ideje borzasztóan méltatlan a sorsa; annak ellenére, hogy az írónő regényei lehetnének az állatorvosi lovak a „túlírt regény” fogalmához; és annak ellenére, hogy tudom,…..
A Ziegler Gézaként született író, költő, pedagógus, aki a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja is volt, Agárdpusztán született 1863. augusztus 3-án, de az anyakönyvezés már Gárdonyban történt. Hivatalosan még Ziegler Géza volt amikor 1882-ben megszerezte a tanítói oklevelét, de az 1884-es…..
Nem igazán tudtam mire számítsak, a fülszöveg alapján egy túlontúl romantikus történetet sejtettem a borító mögött. Tévedtem (nem először, valószínüleg nem is utoljára). Attól is tartottam hogy bírkózom meg a könyv szerkezetével (hisz csak levelekből áll) de ezt nagyon jól megoldotta az írónő, hamar…..
USA (Paramount), 118 perc, ff, romantikus filmRendező: William WylerProducer: William WylerOperatőr: Henri Alekan, Franz PlanerForgatókönyv: Dalton Trumbo, John Dighton Zene: Georges Auric, Victor YoungSzereplők: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert, Hartley Power, Harcourt Williams, Margaret…..
MovieCops ZENERAJONGÓK 2021.04.22 06:00:00
A közelmúltban töltötte be 87. életévét Richard Chamberlain amerikai színész, akire a magyar közönség a nyolcvanas évek olyan sikersorozataiból emlékszik a legjobban, mint A sógun (1980) és a Tövismadarak (1983). Mindazonáltal már a hatvanas-hetvenes években is több emlékezetes szerepet játszott,…..
Miután a Magyar állam által közölt adatokból megállapíthattuk, hogy immár hetek óta Magyarország vezeti a  napi covid19 halálozás világranglistáját, teljesen jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy az összes halálozás nem is olyan rossz nálunk, hanem valamilyen módszertani vagy adminisztrációs…..
  Miért nem tetszik valakinek egy könyv? Három esetet tudok elképzelni. Az egyik, hogy a szöveg színvonala nem felel meg az olvasó elvárásainak, magyarul nem olyan jó. A második, hogy az olvasó színvonala nem felel meg a szöveg elvárásainak – nem elég nyitott, érett, vagy egyszerűen nem rendelkezik…..
Örökséggel szembenéző, titkos társaságos, barátnős. Mary Jekyll élete baljósan alakult eddig: orvos édesapja még gyermekkorában öngyilkos lett, és az örökséget is ismeretlen helyre rejtette. Az anyjával a látszatra adva, de egyre nagyobb szegénységben éltek. Mikor a lány megárvul, maga veszi kézbe…..
Zsanna Bicsevszkaja nevével elég hamar találkoztam az orosz zenék felderítése során, gyakran ajánlják érdeklődőknek mint olyan művészt, akinek az előadásában sok népdal és egyéb régi szerzői dal szerepel, szóval jó bevezető...  Zsanna Vlagyimirovna Bicsevszkaja (Жанна Владимировна Бичевская, 1944,…..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
Mikor a nap már végleg eltűnt a látóhatár mögött, apró fénypontok gyúlnak a sátrakon. Aztán mikor más az összes sátor fénybe borult, feltűnik a név: Az Álmok Cirkusza. Most, hogy megnyitotta kapuit, végre beléphetsz és felfedezheted sátrait és a bennük lakozó színtiszta varázslatot!..
A TOPIK vizsga előtt bizonyára többen próbáltok olyan anyagokat beszerezni, melyek segíthetnek a felkészülésben és a sikeres vizsga letételében. A következőkben két, kifejezetten középszinten lévők számára készült könyvet fogok bemutatni, amik remélhetőleg segítséget nyújtanak a felkészülésben.…..