Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lionatheart

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elképzeltétek már milyen lenne az élet internet nélkül? Alighanem ez még azoknak sem könnyű, akik (hozzánk hasonlóan) életük első egy (két, három) évtizedét a világháló nélkül élték le. Persze aki Szilveszterhez hasonlóan ellátogat Kubába, kaphat némi ízelítőt a net nélküli életből. A múltkori kubai…..
Az elmúlt hetekben A vezércsel (The Queen's Gambit) című sorozat kisebbfajta sakkőrületet indított el a világban. Ez a sport inkább Európában (annak is talán a keleti felén) volt népszerű az elmúlt évtizedekben, ám mint Steve története is megmutatja, segítségével akár egészen nagyszerű dolgokat is…..
lionatheart 2021.03.06 17:16:27
@gabors: valahogy így, gicces, érzelgős a poszt.
Gyakorlatilag az Európai Unión belüli szabad költözés és munkavállalás első pillanatától kezdve jóformán követhetetlen, melyik országból hányan költöztek át egy másikba. Így van ez a magyarokkal is, így aztán másfél évtizede tart a számháború, melynek egyik központja az Egyesült Királyság...
lionatheart 2021.03.03 21:18:52
m.hvg.hu/itthon/20210302_vona_gabor_nepszavazas_levelszavazas_kulfoldi_magyarok?fbclid=IwAR0fDkuyGRc8xi3QdMCiKb7pS9z0ed33_5JSMMwPNAuUi5VhmWIywdlswYE

Erdekes csavo ez a vona, nemreg meg lajbiban fujta a szekely himnuszt a parlamentben

Elnezest az offert
Amerikára már csak azért is érdemes figyelni, mert rengeteg olyan újítás érkezik, amit aztán gyorsan átveszünk a világ más részein is. Akad olyan, amiből akár meg is lehet élni, vagy jó kis keresetkiegészítés lehet. Ilyen az elmúlt egy-két évben hatalmas átalakuláson átment vásárlás is, amiről Judit…..
Az embernek akadnak bizonyos szükségletei, és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ezekre a XXI. században nagyjából mindenhol hasonló megoldások születnek. Pedig nagyon nem így van, nem csoda, hogy nagyon komoly problémát jelent, hogy még mindig több száz millió ember a szabad ég alatt…..
lionatheart 2021.02.27 15:44:55
@Csodabogár: Pontosan
Hamarosan egy éve lesz, hogy a világ nyugati felén is berobbant a Covid-19, azóta csak pillanatokra jutunk némi levegőhöz és szabadsághoz, a legtöbbünk élete totálisan megváltozott, felborult. Volt, akinek a munkája bánta, másnak a költözéses tervei – és még sorolhatnánk...
lionatheart 2021.02.22 08:09:05
@gabors: nem vicces.

AOC 2 milliót gyűjtött nekik, te meg vigyorogsz..:/
lionatheart 2021.02.23 14:24:04
@Herr Géza: Mar nagyon regen nem hasznalunk azbesztet eszak amerikaban Gejza bacsi.
Vajon annak kell beilleszkednie egy országba, aki odaköltözik, vagy a befogadó társadalomnak is alkalmazkodnia kell? A kérdés elég régóta vita tárgya, miként az is, milyen elvárásoknak kelljen megfelelni annak, akik állampolgárságért folyamodnak...
lionatheart 2021.02.20 17:46:23
@Hari Seldon 2: kb itt is annyi volt, de már vagy 40 éve.
Akár tetszik, akár nem, az alkohol sok szempontból meghatároz egy népet. A franciák és az olaszok a borukkal, a csehek, a németek és az angolok a sörükkel, a skótok a whiskey-vel, a magyarok a pálinkával – a legtöbb népnek megvan a maga itala. Steve posztja azért is érdekes, mert sok országban…..
lionatheart 2021.02.19 18:02:29
Ez se tegnapi info..

Ontario announced Thursday it will allow beer to be sold in hundreds of grocery stores. Here’s how alcohol is sold in other Canadian provinces:

British Columbia: Beer, wine and spirits are sold in provincially owned and private liquor stores. Craft beer can be purchased at the brewery.

Alberta: Beer, wine and spirits are sold in privately owned liquor stores.

Saskatchewan: Beer, wine and spirits are sold at provincially owned liquor stores, rural franchises licensed by the government, and in three privately owned stores. Beer, wine and spirits are also available at various “off sales” attached to bars and restaurants.

Manitoba: There is a mix of government-run and private wine and beer stores. Hotels are allowed to sell beer as licensed vendors, similar to “off sales.”

Quebec: Beer and wine are sold in grocery stores and corner stores. Wine, spirits and select beer are sold in government-run outlets.

Nova Scotia: Beer, wine and spirits are sold at provincially owned liquor-store outlets. Some beer, wine and spirits are available at some private stores.

New Brunswick: Beer, wine and spirits are sold in provincially owned liquor store outlets. A limited selection of wines is available at some grocery stores.

Prince Edward Island: Beer, wine and spirits are sold at provincially owned liquor store outlets and a number of licensed agency stores.

Newfoundland and Labrador: Beer is available in various convenience stores. Liquor and beer are sold at provincially owned liquor store outlets. Wine is only sold at provincially owned liquor store outlets.
Piacra járni élvezet, persze akadnak országok, ahol gyomor is kell hozzá. Ilyen a Fülöp-szigetek is, ahol Met tapasztalata szerint még a tisztának nevezett piachoz is kell idő, megszokni a sajátos szagokat (és akkor még finomak voltunk)...
lionatheart 2021.02.19 07:25:17
@gabors: btw..Cruz mekkorát bukott :)))
Kissé rendhagyó a mai poszt (ez már a címéből is kiderül…), ám mivel nyakunkon a Valentin-nap, talán ennyi belefér. Steve összefoglalójából egészen érdekes dolgok derülnek ki az amerikaiak és a szexualitás kapcsolatáról...
lionatheart 2021.02.15 23:48:13
@Zsuzsi65: Americans
lionatheart 2021.02.16 07:03:49
@horrorpornó bábszínház: Jól zenélek :)
Határátkelő Hollandia behavazva 2021.02.15 06:30:00
Európa több országában is kemény hidegek és egész nagy havak örvendeztették meg az embereket  - vagy éppen pont nem, attól függően, ki hogy áll hozzá. Zita posztjából mindenesetre kiderül, hogyan fogadták a hollandok a havazást...
lionatheart 2021.02.15 15:39:01
@gabors: zik zik zik :)
„A fene se gondolta, hogy ez ennyire komplikált lesz.” A mondatot alighanem sok határátkelő kiejtette már a száján, persze nem feltétlenül bölcsivadászat közben. Pedig bizony ilyenkor érhetik nagyon komoly (és majdnem annyira kellemetlen) meglepetések az embert...
lionatheart 2021.02.14 19:32:51
@gabors: Egy másik blogon olvasom hogy Biden miatt le fog lassulni a “special deal” a UK-val.

Nos amennyire én tudom Joe folytatja az amerika first krédót, sőt..be is erősít, s Boris volt az első akit az európai kormányfők között felhívott.

www.aljazeera.com/economy/2021/1/25/bb-biden-johnson-talk-but-did-they-discuss-us-uk-trade-deal

Viktort nem hívta, de küldött neki egy sallert a Klubrádió kinyírása miatt.
lionatheart 2021.02.14 20:45:31
@gabors: A sólettet a szittyák is imádják, de amint a linkből láthatod nem MO-ról beszélünk :)
Minden országnak megvannak a maga bosszúságai, csak éppen az nem mindegy, mik ezek. A Fülöp-szigeteken például egészen változatos dolgokba futhatunk bele, kezdve az állatvilág különböző egyedeitől egészen a vízproblémákig – derül ki Met történeteiből...
lionatheart 2021.02.11 20:36:25
@somlobodog: Nem hiszem hogy ez ilyen fekete fehér lenne.
lionatheart 2021.02.12 07:19:21
@gabors:

It is with great sadness we announce that #ChickCorea passed away at the age of 79, from a rare form of cancer which was only discovered very recently. Though he would be the first to say that his music said more than words ever could, he nevertheless had this message for all those he knew and loved, and for all those who loved him:

“I want to thank all of those along my journey who have helped keep the music fires burning bright. It is my hope that those who have an inkling to play, write, perform or otherwise, do so. If not for yourself then for the rest of us. It’s not only that the world needs more artists, it’s also just a lot of fun.
“And to my amazing musician friends who have been like family to me as long as I’ve known you: It has been a blessing and an honor learning from and playing with all of you. My mission has always been to bring the joy of creating anywhere I could, and to have done so with all the artists that I admire so dearly—this has been the richness of my life.”

Chick Corea
lionatheart 2021.02.12 20:35:20
@gabors: Mi 2011-ben, itt ottawában. Return Forever.
Minden városnak megvan a maga egyedi DNS-e, valami, ami egyedivé teszi, megkülönbözteti. A svéd főváros esetében sokak szerint ez a kreativitásból, innovációból és nyitottságból fakadó összetéveszthetetlen hangulat...
lionatheart 2021.02.10 20:08:34
@littke: Ottawa megedz remdesen :)
Vajon milyen érzés kitaszítottnak lenni? Mit tegyen az ember, ha a tengeren hajózva a környék egyetlen országa sem engedi partra lépni? Enkidu sok hajóstársával átélte ezt a szörnyű helyzetet 2020 tavaszán a nyugat-karibi térségben. Beszámolója az ott szerzett tapasztalatairól szól. Bonaire egyik…..
lionatheart 2021.02.08 17:15:49
@shitgun: az biza