Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter Bogdany

37 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár külföldre költözésről vagy Magyarországon való karrierépítésről van szó a nyelvtudás elengedhetetlen. Ebben a posztban szeretném a saját, valamint HR-esek és nyelvtanárok véleményét is összefoglalni a tekintetben hogy milyen nyelvet érdemes tanulni az iskolában, vagy akár később az életben. Bár…..
Eszter Bogdany 2022.02.12 07:25:49
@Theriad: Köszönöm, amiket írtál és bár az angol nyelv hegemóniáját továbbra is érzem, viszont egyetértek azzal, hogy a nyugatibb világban, többek között az angol nyelvterületeken (hiába az angol nyelvtudás) még is nehezebb tud lenni a szakmai szintű előrejutás, ami szerintem annak tudható be, hogy az angol nyelvterületek továbbra is a legkapósabb desztinációk a bevándorlók számára. További sikereket a spanyol nyelvtanuláshoz is és gratulálok az eddigi nyelvtudásokhoz.
Eszter Bogdany 2022.02.12 16:00:15
@Theriad: Köszönöm szépen a szép szavakat és szívből örülök, hogy tetszenek a posztjaim meg a podcast is.
Eszter Bogdany 2023.11.14 02:21:38
@K. Valentin: Szia, most olvastam a kommentedet csak, ugyhogy elnezest a kesoi valaszert es hogy ekezetek nelkul irok, de nincs magyar nyelvu billenytyuzetem momentan.
Szoval..Ha a felsofok elerese a cel Magyarorszagon, akkor azt javaslom, hogy nezz ki egy vizsgaszervezetet, tudd meg milyen anyagbol kell keszulni es addig tanulmanyozd az elvart anyagot, amig biztonsaggal azt tudod mondani, hogy felkeszultel.
Ha az angol nyelv tudasa es folyekony beszelese a cel, akkor viszont teljesen mast fogok ajanlani. Ami nem mas, mint angol nyelvu kornyezet. Egyedul a nyelv folyamatos hasznalata az adott nyelvkornyezetben tud igazan segitsegul szolgalni. Nyilvan az idegen kornyezetben eles a felsofoku szobeli reszenel kifejezetten hasznos!
Már a Covid előtt is évekig a kaliforniai költözés motoszkált a fejedben, de nem tettél lépéseket mert bizonytalan voltál a dolgok kimenetelében? Bár ígérni nem szeretnék semmit, de mivel én négy éve Kaliforniában élek, ezért szeretném ezúton meg is osztani a tapasztalataimat és ezáltal is…..
Hűnek maradva ahhoz az igényhez, hogy a Mások Között nem csak külföldi élettel kapcsolatos kérdéseket fejteget, hanem erőteljesen foglalkozik olyan problémákkal is, amelyek az emberi kapcsolatok és az ezzel is össze függő önmegvalósítás útvesztőiből erednek, ezért most inkább utóbbit veszem…..
Pár héttel korábbi posztomban már beharangoztam, hogy a kedvelt digitális nomád szakmák témaköre nem marad érintetlen. Azonban mivel általánosságban arra kérdeztek rá sokan, hogy melyek az otthonról végezhető munkák, ezért oly módon válaszolnék eme kérdésre, hogy tekintettel leszek azokra is, akik…..
A mai poszt a második része a  „Télen 20 fok felett” sorozatomnak és ma leginkább olyan (elsősorban) amerikai kontinensen található területekről beszélek majd, ahol a február forróbb mint Magyarországon. Amerikába vágyóknak Az Egyesült Államok bőven tartogat lehetőségeket meleg időre vágyó…..
A koronavírus hullámainak hol nagyon nagy, hol nagy amplitúdói és az ezzel járó társadalmi és gazdasági teher talán sokatokat elgondolkoztatott, hogy vannak-e olyan helyek a világban, ahol a pandémia sokkal inkább szinten tartott, vagy ideális esetben alig akadnak Covidos emberek. Engem szokott ez a…..
Mivel a Mások Között egyik altémaköre a digitális nomád életmód, ezért itt az ideje beszélni is róla. Már csak azért is, mert legutóbb az önmegvalósítás kérdését firtattam, amit (magamból kiindulva) talán sok ember összeköt egy olyan életformával, melynek lényeges eleme az utazás, de mindenekelőtt…..
A tény, hogy az önmegvalósítás a Maslow-féle szükséglekielégítési hierarchia tetején foglal helyet egy bizonyíték arra, hogy elérése nem könnyű. Az önmegvalósítás bonyolultságára utalhat az is, hogy rengetegen kutatják és beszélnek erről a témáról. Mivel 2022 épp elkezdődött és talán sokatok számára…..
Egy korábbi blogposztomban olvashattátok, hogy 2021. májusától San Diego-ban lakom, amely Los Angelestől délre, kb. 100 mérföldre található. Bár az ideköltözés körülményei nehézségekkel teli volt, azonban most, így fél évvel később már kezdem én is érzékelni a hely pozitív hatásait, melyet akkor…..
Eszter Bogdany 2021.12.20 23:40:30
@Ferenc Dedinszky: Mindenképp érdemes ezekről tudni úgy gondolom, amiket megosztottál, úgyhogy köszönöm ;)
Az ünnepek kapujában talán sokan gondolkoztok azon, mely helyeken van a világban most is meleg. Akár megvan arra a lehetőségetek – a világjárvány negyedik hulláma közepén -, hogy egy ilyen helyen töltsétek az ünnepeket, vagy annál hosszabb időt is, akár nincs, én mindenesetre úgy gondolom, hogy nem…..
A mai bejegyzés a második része a „Blogposzt a Blogolásról” poszt sorozatomnak és ma arról értekezem, hogyan kezdtem blogolni és mi volt az eddigi tapasztalatom.   AZ EGÉSZ AMERIKÁBAN KEZDŐDÖTT Talán ez meglepő lesz egy-két olvasó számára, de tartalmak megosztásával már 2013 és 2014 között is…..
Egy ismerősöm unszolására végül megírom a Blogolásról szóló cikksorozatot, melynek az első része lesz ez a poszt. Arról fogok ma értekezni, hogy mi volt a 4 fő oka annak, hogy elkezdtem blogírással foglalkozni.  Gondolataim megosztása Első helyen azt emelném ki, hogy a blogírás egy nagyon jó…..
Az elmúlt hét igen viharos volt a Mások Között című blogom életében. Egyrészt ezen történések, másrészt Balázs Andrea (színésznő) szavai Köböl Anita műsorában ihlették, hogy arról a témáról beszéljek, amiről most fogok.  Mi az a CYBERBULLYING és Miért beszélek róla? Akkor beszélünk…..
Egy korábbi blogposztban összefoglaltam mely értékeinkből tudunk átadni más kultúráknak. Azonban most jöjjön az érem másik oldala. Ma nagyon őszintén arról fogok beszélni, hogy mely 5 tényező miatt hagytam el Magyarországot és döntöttem úgy, hogy hosszabb távon távol maradjak az országtól az…..
Bár az egyik korábbi blogposztomban eléggé felemeltem Amerikát, most mindezt Magyarországgal tenném meg. A lent megosztott véleménynek nem az a célja, hogy egy olyan általános igazságot fogalmazzon meg, ami szentírás, hanem ezek az én személyes meglátásaim, amit ezúton a személyes blogom keretein…..
Bár utólag bánkódni vagy azon tanakodni, hogy mi lett volna ha, felesleges, szokták mondani az okosok. Én erről azt gondolom, hogy attól függ, mert ha a bánkódás eredménye az, hogy én ezt a blogposztot írom most, akkor már mindjárt jobban megérte a dolog, mert emberek tanulni tudnak belőle. Mivel…..
Eszter Bogdany 2021.07.29 18:10:34
@tatárfejűkutya: Köszönöm, hogy ezt megosztottad. Igen valahogy én érzek egy ellentmondást abban, hogy eldönteni egy ilyen nagymérvű dolgot mint hivatás egy kevésbé érett fejjel. A lehetőségekbe talán azért is gondoltam bele kevésbé, mert nekem a gyerekvállalás kérdése huszonévesen vagy egyetemista, főiskolás időszakomban nem volt aktuális, viszont amin meg most gondolkozom, hogy a neveltetéstől is függ a rugalmasság kérdése, amire valahol te is kitérsz bár mondjuk inkább generációs szinten. Lehet ez a téma megér még egy blog posztot minden esetre :)
Egy korábbi cikkben beszéltem arról, hogy miért gondolom a Kanári-szigeteket egy jó opciónak, ha egy európai ember külföldön új életet akar kezdeni. Annak ellenére, hogy minden pozitívumot továbbra is fenntartok mégis most kiemelnék három dolgot, amelyek hiánya miatt én 2017-ben - 31 évesen -…..
A mai posztomban arról beszélek, hogy én hogyan tudtam az életemet egy olyan munkahelyen ideig óráig jobbá tenni, ahova maga a pokol volt bejárni. Nem vagyok pszichológus, viszont számos személyes tapasztalattal rendelkezem a témában, amit szeretnék veletek megosztani, mert tudom, hogyha én olvastam…..
Eszter Bogdany 2021.07.10 23:34:31
@bányabükki: Értjük egymást :) Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad a történeted. És a fizikai tűnetetes dolgot meg tudom a magam részéről is erősíteni.
Eszter Bogdany 2021.07.11 00:08:23
@bányabükki: Sok sikert az írásaidhoz akkor. Valóban lehetnek hasonlóságok köztünk, ezt el tudom képzelni :)
Eszter Bogdany 2021.07.11 18:13:32
@Diesunddasda: A hianyosabb tudassal nekem nem is lenne problemam, mert egyetertek azzal, hogy a vezetoi pozikhoz mas keszsegek kellenek, bar hozzateszem nem feltetlenul az erosebb kutya csinalja alapon kellene, hogy menjen a valasztas, mint ahogy a legtobb esetben nem is azon az alapon volt a kinevezes jobb helyeken kesobb, ahol szinten dolgoztam. A te eseted egyebkent szinten ravilagit engem arra, hogy igen a nyugalom megorzese és a higgadtsag nagy segitseg, de ha egy nagyon rossz kornyezet veszi az embert korul, annak a hatasa nagy valoszinuseggel fizikai vagy lelki kovetkezmenyekkel jarhat. A mozgas egyebkent szamomra is egy nagy oromforras :) Koszonom, hogy megosztottad a torteneted!
Az előző rész tartalmából    A legutóbbi posztom volt a Kalandom a Kanárin blogsorozat első része, ahol a kezdetekről és a nehézségekről való felállásról beszéltem. Bár nehézségekről ebben a posztban is lesz szó, de igazából itt már inkább a Happy End jön illetve arról is beszélek, hogy miért volt…..
Ebben a posztban szeretnék nektek beszámolni a Kanári szigeteken megélt kalandjaimról, mely magában foglalja azt is, hogy egy évet ott -konkrétan Gran Canarián - is éltem. Kezdődjön hát a móka akkor!   Hogyan jutottam ki?   Kijutásom körülményeit -akárcsak a legtöbb élethelyzetem esetében -…..
Te is gyakran érzed magad elveszve a túl sok cél és érdeklődés tengerében? Amennyiben igen üdv, a klubban, mert nagy valószínűséggel te is -akárcsak én - bővíted a multipassionate emberek táborát.   Ki az a multipassionate?   Magyarországon nem láttam még blogot, vagy szakirodalmat ezzel a…..
A mai poszt a legutolsó írásom folytatása, ahol is a kedvenc spanyol munkáim 10-es listájáról bemutattam 3-at, melyeket különösen a Baleár-szigeteken érdemes kipróbálni egy nyári szezon alkalmával. Ez alkalommal folytatnám a TOP 10-es listát és megosztanék veletek 7 olyan tengerparti vagy óceánparti…..
Sokszor vagyunk úgy fiatalon és talán még nem túl fiatalon is, hogy úgy otthagynánk a magyarországi hideg hétköznapokat és kiruccannánk a tengerpartra akár hónapokra is. Általában ilyenkor Spanyolország még konkrétabban a spanyol szigetek egyike populáris desztináció szokott lenni. Mivel leleményes…..
Mások Között 2020 Los Angelesben 2021.06.01 06:45:13
2020 egy embertpróbáló és egyben emblematikus év volt mindannyiunk számára, mely talán életünket is alapjaiban változtatta meg hosszú távon, köszönhetően a koronavírussal együttjáró aggodalmaknak és a karantén hatásainak. Nem volt ez másképp a Los Angelesi élettel sem. Egy korábbi cikkemben…..
Mivel Los Angeles sok magyar számára egy érdekes város, ezért ebben a cikkben azt szeretném megosztani veletek, hogy miért jöttem Los Angelesbe, hogyan maradtam ott három évet és hol élek most.   Miért választottam Los Angelest?   Három évet éltem Los Angelesben, amely az eddigi leghosszabb…..