Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virvas Dóra Dodo

46 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi napon szenderült örök nyugalomra Szomjas György, a méltán híres Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, cikkünkben rá emlékezünk. Szomjas György április 7-én, otthonában, szerettei körében nyolcvan évesen hunyt el- tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége a…..
Az HBO hazai sorozat sikerei a Terápia, a Társas játék és a méltán híres Aranyélet után most egy újabb nagy dobással készülnek, egy teljes mértékben hazai fejlesztésű sorozattal. Az 1985-ben játszódó sorozat Kádár kényszerbesúgójáról készül A besúgó címmel.  A besúgó A húszas éveiben járó Geri a…..
Virvas Dóra Dodo 2021.04.06 12:40:39
@Etniez: Arról egyenlőre nem érkezett hír.
Napvilágot látott Bakony Alexa dokumentumfilmje Tobi színei címmel, ami egy női testbe született kamaszfiú és családja életét hivatott bemutatni. A film témája igencsak aktuális hiszen az identitás elfogadása a mai napi egy fontos téma. Tobi színei  A film jelenleg az Európában egyik legnagyobb…..
Armie Hammer botrányai ellenére sem lesz lecserélve az Agatha Christie azonos című művét ismét vászonra vitt Halál a Níluson című filmben. Természetesen a film bemutatója még messze van, addig bármi történhet. Halál a Níluson A 2017-es nagysikerű Gyilkosság az Orient Expresszen folytatásaként…..
IV. Károly 1921-es első visszatérési próbálkozásáról Trónfosztott királyság címmel készül dokumentumfilm Országgyűlés Hivatala gondozásában, ami március 27-től online megtekinthető.  Trónfosztott királyság Trónfosztott királyság című film a első világháború utáni államforma illetve államfő…..
Idén a járvány helyzet miatt az 55. Karlovy Vary filmfesztivált a hagyományos július eleji időpont helyett augusztus 20-28 között fogják megtartani, de 2022-től – ha a vírus is úgy akarja majd- visszatérnek az eredeti dátumokhoz. Jirí Bartoska, a Karlovy Vary filmfesztivált elnöke   Sajnos a…..
Március 15-én tartották a BP Underground Rock epizódjának premierjét a Cinegón. Koltay Anna és Turán Eszter 2020 tavaszán kezdte el forgatni BP Underground dokumentumfilm sorozat negyedik epizódját, ami a Budapesti Rock közeget hivatott bemutatni. Március 11-től a korábbi epizódok is…..
Reisz Gábor első filmjével, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmmel, és annak szerethető főszereplőjével, Szentesi Áronnal (Ferenczi Áron) belopta magát az emberek szívébe. A szerzői film egy Y generációs, Budapesti bölcsész útkeresését, sodródását mutatja be, akit a néző egyből…..
Odegnál Róbert és Horváth Illés új filmje, a Lélekpark a nyíregyházi állatkertben játszódó, fordulatos nyomozásról szóló misztikus thriller film, ami a Móricz Zsigmond Színház művészeinek közreműködésével készül majd el. A Nemzeti Filmintézet által kiírt pályázat keretein belül, színházi és filmes…..
Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy Vanessa Kirby, a Pieces of a Woman főszereplőnője Golden Globe és BAFTA díjra lett jelölve, a velencei világpremieren díjazták is, most pedig kihirdették az idei, 93. Oscar jelöltek listáját, amin Vanessa is szerepel. A színésznő világszerte felkeltette a…..
A Bohemian Betyars új száma, az Elölről újra az újrakezdésről, a padlóról való felállásról szól és talán arról, amire mindenki vágyik, hogy kezdjük az egészet elölről, mert ez így nem megy… „Nincsen más hátra, mint Elölről újra, elölről újra Kezdődjön elölről újra Elölről újra, elölről újra…..
Elindult a nevezés az V. Hét Domb Filmfesztiválra, aminek a zsűrijében Török Ferencet, Pokornyi Liát ás Réz Andrást láthatjuk majd. Idén május végéi lehet pályamunkákat nevezni, a fesztivált pedig ez év szeptemberében, Komlón szeretnék megrendezni, ha újabb korlátozások erről másképp nem…..
Történelmi tévéfilm készül Karinthy Frigyes és szerelme, Böhm Aranka kapcsolatáról Frici & Aranka címmel. Rajtuk kívül meg fognak jelenni a filmben Karinthy írótársai, feleségeik, szerelmeik izgalmas történeteiről, amik a mai napig hatnak ránk. Karinthy Frigyes és Böhm Aranka   A film a…..
Ridley Scott legújabb, House of Gucci címen futó filmjében Lady Gaga fogja meggyilkolni Adam Driver-t. A film Maurizio Gucci meggyilkolásáról fog szólni, ami Sara Gay Forden azonos című tényregénye alapján készül. A két sztár mellett feltűnik majd Al Pacino és Jeremy Irons.   Lady  Gaga és Adam…..
Idén, 2021-ben a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál-t szeptember közepére tették, bízva abban, hogy személyesen meg lehet majd tartani és nem kell eltörölniük a fesztivált, mint a tavalyi évben. Idén szeptember 10. és 18. között lesz megtartva, amire még jelenleg is tart a nevezés. Januártól…..
Mundruczó Kornél az évek során egyre jobb és jobb filmeket alkotott, aminek legújabb ékköve a Pieces of a Woman című film. Hatalmas sikereket aratott mind itthoni, mind pedig külföldi pályán, és sorra jelölik különféle díjakra. Februárban a legjobb drámai színésznő kategóriájában jelölték…..
Uránia Nemzeti Filmszínház idén márciusban nagyjából harminc művészeti témájú portréfilmet mutat be online csatornáján, amelyeket ingyenesen és támogatói jeggyel is meg lehet nézni, aki szeretné támogatni a mozit ebben a nehéz időben, annak van rá lehetősége.   Hildebrand István   A nagy…..
Cikkünkben beszámolunk két gyöngyszemről a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról, ami idén -sok más fesztiválhoz hasonlatosan- online volt megtartva. A fesztiválon 11 szekcióban vehettek részt a beválogatott filmek, ezekből 15 nagyjátékfilm és 20 kisjátékfilm szállt versenybe az Arany- és Ezüst…..
A Csapda a neten egy cseh dokumentumfilm, ami idén, a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretein belül Magyarországon is megtekinthető. A dokumentumfilm az interneten leselkedő szexuális zaklatókról szól, akik bizalmába a készítők úgy férkőztek, hogy csalikat használva becsapták ezeket…..
A Nemzeti Filmintézet sajtóközleményt adott ki azzal a címmel, hogy „Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes a Berlinálén”, amelyben hosszan és részletesen ír Nagy Dénes- Természetes fény című filmjének sikeréről. Ez jól tájékozott olvasónak hamar szemet szúrhat, hogy egy szót sem ejtenek a közleményben…..
Vasárnap este online hirdették ki a szintén online megtartott 7. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál versenyprogramjának díjazottjait. Magyar viszonylatban is hoztak el díjakat, Visky Ábel Mesék a zárkából és Dér Asia és Haragonics Sára Anyáim története című filmje. Az idei fesztiválon…..
Az idei Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvény díját Krigler Gábor és Enyedi Ildikó sorozatterve, a Balaton Brigád című kémthriller-e nyerte el, a programban nemzetközi koprodukcióban érdekelt terveket mutattak be. A sorozatterv tíz terv közül került kiválasztásra, amit összesen nyolc részesre…..
A skandináv filmek és sorozatok aranykorukat élik, Ingmar Bergman és a dán Dogma megjelenése óta különleges helyet foglalnak el a filmtörténetben. Az egyik korai, 1994-es, hátborzongató A Birodalom című sorozatban megmutatkozott, hogy az északi népeknek egy egészen különös kapcsolata van a világgal…..
Február közepén debütált a Ne higgy a szemének! (Behind Her Eyes) című minisorozat, ami egyből az egyik legkedveltebb sorozattá lépett elő a magyar Neflix nézők körében. A film Sarah Pinborough 2017-es bestsellerét filmesíti meg, ami a női psziché legmélyére ás, tár fel sötét titkokat, amik egy-egy…..
Londonban és Párizsban is nagy sikert aratott Lakos Nóra romantikus vígjátéka, a HAB. A film elnyerte a különdíjat és a legjobb rendezés díját is, a legjobb forgatókönyvért járó trófeát Fekete Fruzsina, Lakos Nóra és Kerékgyártó Yvonne társforgatókönyvírókkal együtt kapta. Bartsch Katát és…..