Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klara Csik

120 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
55+ Tudsz élni? 2024.10.17 10:22:07
Az élet véges , mi már az életünk utolsó évtizedeit koptatjuk , kit  érdekel. Na és akkor , mi van. Volt egy reklám ,imádtam. Mi kell az élethez ,egészség , pénz és kerozin. Aki látta érti a lényeget.  Sorra olvasom a szörnyűbbnél, szörnyűbb híreket ,melyek mindenkit , fiatalt és idősebbeket is…..
55+ Vége van a nyárnak ! 2024.09.05 20:24:30
Kezdem őszi programjaimat ,ezerrel pörgök, hol kisebb - hol nagyobb sikerrel. Próbálom felvenni a fonalat, bár a + 30 fokos hőség nem segít ebben. Jó , hogy este már hűvös van ,de  még a nyitott ablakos alvás plusz pontot ér. Ami már a közeledő ősz , tél irányába mutat , a korábbi sötétedés, amit ki…..
55+ Magamat ajánlom! 2024.08.13 11:56:04
Terméket, szolgáltatást eladni, ajánlani , könnyebb , egyszerűbb , magunkat ,magamat ajánlani nehezebb némelykor kényelmetlen. Ez személyes történet  , az áru én vagyok. Mi kell hozzá - magabiztosság , hit önmagamban, reális  önkép- az erősségek , fejlesztendő területek ismerete , nincs pardon , a…..
Az idei Olimpia bővelkedett eseményekben. Már a nyitó ünnepség kiverte e biztosítékot sokaknál, megjelent tiltakozó jegyzék, elismerő értékelés, tehát minden hangszeren játszottak a franciák. Kapkodtam a fejemet , minden díszlet , jelenet, egy külön show volt ,fergeteges. Erre mondják , hogy a…..
55+ Kedves vagy ? 2024.07.19 08:27:13
Nemrég olvastam egy olasz kávézó felhívását a bejáratnál , mely ugyanannak a kávénak az árát három kategóriába sorolta : 1. az első, ha valaki csak szimplán kiböki , hogy kávét kér  és ennyi , ez a legdrágább. 2. a második , ha a kávét udvariasan , köszönő és kérő mondat kíséretében rendelik, ez a…..
Mit lehet tenni érte-ellene. Röviden és tömören - saját magad vagy a megoldás. Nekem bevált módszerem van erre. Először is a kor előrehaladtával megtanultam ,nem érdemes rugózni olyan dolgokon, melyeken  nem tudok változtatni. Mondom könnyedén ,bár még mindig hibázom, nem könnyű , pláne ha buzog…..
55+ Miért gazdagok a norvégok? 2024.07.04 12:56:53
Miért pont a norvégokról írok, egyszerű oka van. Már régóta terveztük, hogy menni kéne és idén különleges apropója volt az utazásnak. 44 a bűvös szám , a házasságunk, szövetségünk éveinek száma, melyet ünnepelni kell , érdemes. Nem ragozom , működik.  Hova menjünk ünnepelni, legyen végre Norvégia .…..
55+ Téged is bosszant ?! 2024.06.14 11:09:49
Mihez képest? 57 % - derült ki a híradásokból ,régen volt ilyen magas - mondják. Nálam a 100 % a megfelelő, ehhez szoktam a tervek teljesítését szem előtt tartva. Hol vagyunk ettől ? India - az igen , 90 % felett, persze ez nálunk vágyálom kategória. Mi van ? Minek örülünk ennyire ? Jó ,haladunk…..
55+ Dönts - szavazz ! 2024.06.07 08:52:14
Tudjuk, a rendszer szemlélet, a vezetői rátermettség egyik előfeltétele, a döntés hozatali képesség megléte. Van,aki szeret és tud dönteni , mások számára nem egyértelmű, magától értetődő dolog. Lehet, elodázni , várni és kivárni vagy éppen azonnal , erőből ,indulatból ,dacból vagy hiúságból…..
55+ Demokratúra ! Te érted ?! 2024.05.18 08:58:38
Érdekes szójáték , bár nem sokra megyünk vele a valóságos tartalmat , helyzetet azonban jól tükrözi. Jó kombináció, alkalmat ad a téma megkerülésére. Milyen rendszerben élünk most ? Sok helyen tanítják a különböző vezetői , viselkedési , vezetési stílus módszereket. Mi a különbség a demokratikus és…..
Előző héten írtam  a 40.404-ről a blogon - ,melyben a mosolyé volt a főszerep. Családi ebéd közben, többen csodálkoztak , miért ezt a számot választottam, ők ,akik angolul nézték a sorozatot. Nem értettem a kérdést , mivel a szinkronizált filmben ,magyarul ez a szám szerepelt ,mint a mosoly…..
55+ A MOSOLY - kódszáma - 40.404 2024.04.25 20:08:54
Kezdődik azzal ,amikor  bemutatkozunk valakinek, egymásnak. Kéznyújtás előre , ha nőről van szó , nyílt őszinte tekintet, mosollyal párosítva ez a bemutatkozási alapszabály . No meg persze a nevünk kimondása érthetően. Még hozzátehetjük a megszólítást is - tegezés vagy magázás, mely rögtön…..
55+ Mi bajod van? 2024.04.19 10:51:16
Idén volt már nyár is pár napra, tegnap szürke volt az ég , mára kora tavaszi idő lett. A természet is meghasonul, mi van már ! A konyhaablakban egymás mellett áll a tulipán és az idén másodszorra is virágzó kaktusz. Húsvét van vagy Karácsony ? Mint a hullámvasút ,ez jellemző a kedélyállapotomra…..
Most is itt vannak , akár a három + 1  / akciós/ királyfi a magyar népmeséből , csak az idő haladtával más-más formát öltenek. Kétségünk ne legyen , velünk élnek. Már az óvodában , iskolában megjelennek , amikor még az emberi értelem csak nyiladozik. A szülő használja ezeket, a gyerek meg tanulja.…..
55+ Bírod a kritikát ?! 2024.03.08 17:05:10
A régióban sem , ahol a volt szocialista országok táborában élők, az orosz minta hatására ,sajátos rendszert valósítottak meg e téren is. Szüleim számára nem volt ismeretlen a pártállami önostorozás ,többiek előtt porig alázás, melyet önkritika és persze nem ritkán retorzió követett. Életem egyik…..
55+ 2024.02.25 08:36:22
A közel 8 milliárd ember ,aki a Földön él, mind különbözünk egymástól , tehát , ha jól csináljuk elérhetjük akár a Mester fokozatot is ,abban ,amiben jók vagyunk. Mindenkinek van esélye , lehetősége a sikerre, a saját stílus kialakítására. Ennek okán bosszankodom , azokon a filmeken, melyek ismert…..
Sokszor hallottam ezt a mondatot , persze nem mindig pozitív tartalommal és hangsúllyal. Hát idén nálunk is beütött a mennykő , jól kezdődött az év. Végződni jól végződött. Befejeződött a munka. Karácsony, ünnepi készülődés, utána kellemes utazási előkészületek.  Indulás , minden rendben. Élveztük a…..
55+ Te vagy az ünnep ! 2023.12.16 12:12:54
Olyan az ünnep ,amilyen Te vagy és amilyenné teszed ! Mi kell egy jó ünnepléshez - türelem, megértés, szeretet, bizalom és bizakodás - hogy azt mondhassuk ,amikor elmúlt - szép , emlékezetes ünnepnapjaink voltak idén is. Készülök . Már hetek illetve már a tavalyi Karácson óta. Tudtam , hogy idén is…..
55+ Hagyd békén ! 2023.12.01 09:25:53
Tudom , a kíméletlen őszinteség sokaknak hajmeresztő, nehezen kezelhető , bár én ezt a stílust kedvelem. Nincs mellébeszélés, mókusvakítás, bele a közepébe. Lehet, hogy szíven üt , de ha tudom , aki mondja nem bántásnak szánja, hanem úgy ,mint én , valóban segítés a szándék , akkor mi is másképpen…..
55+ Mozizz ! Mozdulj ! 2023.11.11 12:58:42
Most, amikor tényleg beköszöntött az ősz és kezdődnek az itthon marasztaló napok, hétvégék ,sláger a különböző csatornák adásainak böngészése. Én is szívesen üldögélek , olvasgatok , nézegetek , de erőt vettem lustaságomon és harcra, tettre készen , menjünk moziba - javasoltam páromnak , aki mint…..
Életem során , sok szám jelent eseményt, történést , melyek fontosak számomra. Ilyenek ,családunk fő számai, születések , évfordulók , melyek végig kísérik az életet. A horoszkópokat is szívesen böngészem ,bár tudom legtöbbször azok írják, akik közzé teszik , hogy vonzzák az olvasókat , nézőket a…..
Valóban fair a play , korrekt a játék és az élet ? - kérdezem. Miért aktuális firtatni ezt a fogalmat ,akkor ,amikor körülöttünk fejre áll a világ. Itthon , szűkebb környezetünkben is, szinte minden területen legyen az politika, gazdaság, oktatás , egészségügy , sorolhatnám a végtelenségig. Mit…..
Legutóbb megakadt a szemem egy híren , mely arról tájékoztatott, hogy leszállítottak egy családot a repülőről, mert büdösnek ítélték őket. Ahogyan olvastam  ,a család többeket megkérdezett közvetlen környezetükben , tényleg büdösnek találják-e őket. A válasz már nem jelent meg a hírekben ,de a…..
Állítólag , 2050-re a 100 évesek aránya megduplázódik a földön. Örüljünk vagy sem ,ez mindenki magánügye. A genetika alapvetően meghatározza lehetőségeinket e téren is. Sorsunk többen azt mondják, már akkor elrendeltetett, amikor megszülettünk. Erre mondja a vicc - ne vedd túl komolyan az életet ,…..