Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Professor_Nagaarum OMons

34 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gond volt... Ebben a hónapban eléggé semmit nem hallgattam új megjelenésekből, régi cuccokat annál inkább. Biztos voltam benne, hogy eljön az a pillanat, amikor nem lesz időm az aktualitások pörgetésére. Aztán... de ezt majd inkább elmondom a saját részemben.  Jelenleg a seggem csurom víz, a lábam…..
Hosszú vizsgálódásaink a kőzetrétegek között arra az eredményre vezettek minket, hogy a kőszénelegyrészek által kompaktált fosszíliák pár darabja gúnyt űz az ősökből valamint a felnövő generációból is. Természetesen rugalmasak vagyunk, ezért már más vágányon fut a tervünk, amelyet…..
Mi az Ópiumbarlang? "Szar zenék, még szarabb memek." A veszprémi Szigony, ami már nincs, így foglalta össze saját magát annak idején: "szar zene, szar arcok, szar szag". Ez erős összecsengés. Nyugodj békében Gabo! Saját magamutogatásunkat kiélve Önök elé tárjuk azokat a dolgokat, amiről polgári…..
A BÁL lemezről-lemezre szintet lép, és bár nekem a Duna is bejött, egyre inkább úgy érzem, hogy Magyarországon irányt mutató dolgokat kezd letenni az asztalra. A TOMUSZ és a BORU guru Miki (és még pár kihagyott résztvevő) mellett én Bálintot érzem annak, aki formálja vagy formálnia kéne a hazai…..
A zajzene és a dungeon synth szerintem két nagyon különböző dolog, viszont MT a címben említett zenei formáció egyetlen tagja ezt nyilván nem osztja, lévén mind a két műfajban tevékenykedik. Tavasszal a Kajdum's Towerrel megjelentetett Colocan Alley, most ősszel pedig az NGC Prodnál érkezett Eiskart…..
"Bizonyos emberek idegenkednek mindentől, amiből hiányzik a megfelelni akarás - és a negatív kritikájuk így lesz elismerés nekünk" - mondja Astru, ami szerintem teljesen összefoglalja, azt amit képvisel. Bevezetőnek ennél jobban nem tudtam kitalálni, de hogy mégis legyen itt valami, megemlíteném,…..
Szerintem csak a legnagyobbak tudnak olyan lemezt írni, aminek minden dala jó. Ha metalban kutakodunk, ilyen lehet a CELTIC FROST Monotheistje, a KORN Issues-ja (ja, ez nem metal, bocs - tudom), popzenében sok DAVID BOWIE lemez vagy a RADIOHEAD OK. Computere. Sok QUEEN is ilyen számomra. Nem ilyen…..
Hozzám még csak most ért el, hogy Charlie Fell 2018-ban visszatért a Lord Mantishoz. Ezen az EP-n meg még az öngyilkosságot elkövető Bill Bumgardner játéka hallható. Pont annyira elég, hogy felcsigázzon, majd a végjáték előtt vége is van. Ez így nem jó. Szigorúan szubjektív véleményemnek adok…..
A FUNUS egy majd három évtizedet átívelő munkásságának állít szobrot az idei NGC Prod kazettakiadvány. Mondanám, hogy összegzi, de sok olyan dal született meg Mathyastól, ami még arra vár, hogy megkapja a méltó formátumot a fizikai létsíkon is. Egy elég hosszúra nyúló, de egy percig sem unalmas…..
Mikor Chris Maitland helyét Gavin Harrison vette át a Porcupine Treeben, egy kicsit megomlott nekem az összkép. A mindaddig ügyesen és alázattal technikázó dobos / vokalista helyére megérkezett egy olyan technikai tudású jazzdobos, ami egészen párját ritkító, csak sajnos metalt akart dobolni. Nem…..
Sokszor elgondolkodom azon, hogy a jelen bandák által kiadott lemezek vajon azért nem tetszenek, mert tényleg gyengék, vagy azért, mert a régiek is csak a nosztalgiafaktor miatt... Amikor ez a kérdés már valójában megörjít - illetve az a tény, hogy nem tudom megválaszolni magamnak - valósággal…..
ópiumbarlang MESSA - Close (2022) 2022.05.30 11:03:18
Néha meglepnek bandák... Most a MESSA tette ezt. Bíztam benne, hogy a gagyi borító, amit a még gagyibb klip szült nem vetíti előre az igénytelenséget a zenére is. Hát nem. A Feast for Water egy zseniális lemez volt, a folytatás sem okozott csalódást. Feleségem szerint Sarának az énektémái eléggé…..
Ha BÁL-t hallgatok, az érzéseim tükrözésére talán a riadalom szó a legmegfelelőbb. Még ha tradícionálisabb, vagy finomabb részek szólnak is Bálint hangszereiből, akkor is biztosra vehető, hogy perceken belül vészjóslóan befeketetdik minden, és az ember belezuhan a sötét szingularitásba. Művészetében…..
A post rock... Ugyanaz a metalosoknak, mint a 90-es évek elején a grunge. Szálka a szemben, kén az orrban, a szitokszó. Szerintem nem létezik jó és rossz műfaj csak rosszul vagy jól megírt zene. Mindenféle műfajt lehet élvezni, igazából hangulat kérdése, hogy mikor mi esik jól. Létezik viszont egy…..
A srácot a veszprémi Szigonyból ismerem, ahol egy időben csapos volt, meg basszusgitáros a P.F.A-ban. Aztán ott volt a Pankterasz az Utcazene Fesztivál nem hivatalos szekciójaként. Akkor és ott a fiatalságom és felelőtlen egyetemista pályafutásom köszönt rám húsz év távlatából, amiért örökké hálás…..
Az Alföld rezgéseit, suttogását szorgalmasan kémlelő Avius, aki kollégánk is itt, nemrég bocsátotta szabadon két dungeon synth anyagát a szerepjátékosok nagy örömére. Emellett azonban jelentek meg metalos dalok is a név alatt a múltban, és fognak a jövőben is. Mivel a 2022-es évet a régi / új…..
Nemrég faggatózni kezdtem kiadónk egyik kormos megjelenése kapcsán magával a szerzővel, aki éppen az Északi Sarkon szántja a havat jelenleg, és csak egy koszlott, ősrégi morze készüléken tudtuk felvenni a kapcsolatot. Ékezetek itt nincsenek. Sötét éjjelen volt... Az Allegory Of Death-tel…..
Az ambient zene minden alfaja vékony jég. Egyáltalán abban sem vagyok biztos, hogy az ambient zene-e. Az angolnak van egy jó kifejezése, miszerint soundscape, én ezt jobban szeretem használni, igaz ez csak egy fajtája az amúgy nagyon szerteágazó műfajnak. Drone, noise, harsch noise, dark ambient,…..
Sokszor téma, hogy a metal hogy a jobb? Fos hangzással vagy jó hangzással... A legjobb az, ha mind a kettő egyszerre. De létezik a harmadik kategória, amire csak azt mondom, hogy... Mit mondok? Most itt meg akartam mondani, hogy mit mondok, de rájöttem, hogy erre az érzésre nincs még mit mondjak.…..
Bakancsok lépte a latyakos hóban... Valami áttelelő madár csiripel... Egy súlyos ajtó nyílik és közben nyikorog. A vándor odalép a pulthoz, és malátasört kér a csapostól. Leül az asztalhoz, meghúzza a korsót, majd tép egy darab húst a csontjáról... Akár egy 90-es évekbeli RPG-nek is lehetne a…..
A Fémforgácsnál kétszer voltam szerkesztő, és bár másodszor is megpattantam, akkor is örök hálával tartozom Sanyinak és Iminek, amiért annak idején meghívtak a csapatba. 5-6 fantasztikus év volt az, amikor lényegében letisztult számomra, mit is keresek a zenében, mit szeretek hallgatni. Műfajok…..
Na, most tetszenek nagyot nézni, mi? Mikor a Barlanghoz jöttem, először is megkérdeztem a Balázst (a főprofesszort), hogy miről szabad írni, mármint műfajok között mennyire szabad szörfözni. Az akkori válasza és az eddigi tapasztalataim alapján most már tényleg látom, hogy bármiről, ami kellően…..
Annak idején, amikor a Totem Skin földbe állat, nagyon sírtam. Olyan stílusok igényes keverésevolt az a banda ami igencsak közel áll a szívemhez. Viszont, szerencsére Christoffer Öster tovább vitte a lángot, a Dödsrit személyében. Ami a harmadik lemezre, egy személyes solo projektből egy teljes…..
Büdös hipszter cipőbámulós hülyegyerek vagyok, a metal megrontója, hímnős meg rasztomán meg ki tudja még miket kaptam már... Pedig csak arról lehet szó, hogy hányok a sztereotípiáktól, amit a fémzenei színtér felvesz, és valóban létrehoz... Kötelező hangzások, kötelező dalszöveg témák, kötelező…..
Volt már olyan kedvence Önöknek amiről az ég világon semmit nem tudtak kideríteni? Esetleg olyan, ami teljesen eltűnt a zenei történelem süllyesztőjében? Mindezt úgy, hogy nagy kiadós bandáról van szó? Na persze azért annyira nem, mint egy slágeres popbandáé, mondjuk csak a Century Mediánál jelent…..