Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Burgyán János

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként (utasként) hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben? Inspirációként: http://www.bkv.hu/upload/M_166/rek4/1099.pdf; http://www.youtube.com/watch?v=VqZN2crV70E Kedves…..
Burgyán János 2013.10.20 15:14:54
Én a tömeges személyszállítást nevezném meg, mint a BKV terméke, ami a tömegessége ellenére mindenki igényének próbál megfelelni hisz "önnek jár"

Előttem szólók véleményeire szeretnék reagálni, elsőként @nikiszabo elemzéséből. Rávilágított hogy a BKV Zrt. egy veszteségesen működő vállalat, és ez hosszú távon nem tartható fenn - teljesen igaza van, hogyha nem egy olyan állami vállalatról beszélünk, aminek nem az a célja hogy profitot termeljen, hanem a közösségi közlekedés biztosítása. Nagyon-nagyon ritka hogy a XX. században (pláne a XXI-ben) egy közösségi közlekedési vállalat rentábilisan működjön - erről részletesebben itt található egy elemzés:
washtenawtod.blogspot.hu/2011/09/what-ever-happened-to-profitable-public.html

Ebből kifolyólag nem tartom elvárhatónak hogy a BKV Zrt. ne legyen veszteséges, igenis egy állami tömegközlekedési vállalatot adóbvételekből támogatni _kell_.

Sokszor mondják, itt is leírták többen hogy a BKV koszos, büdös, lassú és pontatlan. Én ugyanakkor azon a véleményen vagyok hogy kevésből hozzák ki a lehető legtöbbet. Budapestnek ugyanis az infrastruktúra elavultsága ellenére kiemelten jó szervezettséget tanúsító tömegközlekedése van, gyorsak, percre pontosak a járatok, más európai és nem európai országokhoz képest (hogyha például nem németországot nézzük hanem mondjuk olaszországot vagy lengyelországot - saját tapasztalataimból kiiundulva akkor mindjárt máshogy tekinthetünk a BKV-ra, de más országokból idelátogató külföldiek is gyakran vannak hasonló véleményen).

Gyakori kifogások még a jegyrendszer és az ellenőrzés módszerei, hatékonysága és gyorsasága - hogyha figyelmesen követjük a vállalattal kapcsolatos híreket, ilyen téren épp fejlesztések zajlanak.
link: www.bkk.hu/fejleszteseink/elektronikus-jegyrendszer/

Jellemző azonban a BKV értékláncára az annak kiszervezése - lásd buszüzemeltetés a VT-transmanhoz való kiszervezése, ami rövid távon költséghatékonyabbnak tűnhet, azonban hosszú távon nem feltétlenül praktikus.

Fontos változtatásnak tartom a fejlesztések irányának racionalizálását - tipikus példa a 4-es metró ami egy már elég lefedettnek mondható útvonal kiépítésést valósítja meg, hatalmas beruházásként, óriási, sokszor felesleges költségekből - egy metróállomásnak nem kell szügségszerűen művészeti alkotásnak lennie.
Itt is tettenérhető azomban egy pozitív irány amit először talán az 1-es villamos fejlesztésénél tapasztalhatunk.

Véleményem szerint a BKV egy alapvetően jól működő közösségi közlekedési vállalat, aminek sokkal több állami vagy Európai Úniós támogatásra illetve racionálisabb fejlesztési célkitűzésekre illetve sok esetben hozzáértőbb döntéshozókra lenne szüksége.
Ne,ne,ne, tudjuk: nem volt tökéletes de úgy van ez ezzel a műsorcsinálással, hogy a két szezon közötti időszakban csak megkopik az ember egy kicsit és naná, hogy nem megy zökkenőmentesen a majomkodásba való visszaszokás. A jó hír önöknek viszont az, hogy a továbbiakban is…..
A Jack Daniel’s 161. születésnapjára egy amerikai művész, Herb Williams világrekordot kísérelt meg.Fogta magát és 2000 Jack Daniel’s palackból kirakott egy mozaikot, amely a mestert ábrázolja. Stílszerűen Lynchburg, Tennessee volt a helyszín. Innen indult annak idején…..
Burgyán János 2011.09.30 21:07:58
Subba Eközben Budapesten 2011.09.05 19:03:00
Ma, Szabadság híd, budai hídfő, a BME-nél lévő szennyvízkivezetőnél (ami talán a Gellérthez tartozik). A nagydarab fehér pólós alak feltehetően a fickó anyja, mert "aggyál neki kisfiam!"-al és hasonló dumákkal buzdította a formát. (köszi k!)..
Ez tipikusan az a videó, amin először felröhögünk, aztán nyomban elszégyelljük magunkat. Gyarlók vagyunk. ..
Burgyán János 2011.08.27 23:07:59
@Rocko-: ez nagyon szar volt, gratulálok!:D
// AZ EREDETI ANGOL NYELVŰ VÁLTOZATOK IS MELLÉKELVE!!If Historical Events had Facebook Statuses (forrás: www.coolmaterial.com)(magyar forrás: www.roflnet.blog.hu)           ..
Burgyán János 2011.08.19 23:15:24
Fesztivál, utolsó nap. "Adsz bort?" Hát adott. Csak fészbuk ne lenne.   Tavaly, ugyan nem Sziget, de fesztivál. Utolsó nap, ’valamiBréjnszkoncerten’ szédeleg egy 19 éves fruska. Az alig 10 évvel idősebb úriember mellette: jó a koncert, nem?…..
Burgyán János 2011.08.18 17:46:38
@A.V.: talán fél évszázadig
Belsőség Kínzó kérdés 2011.08.17 15:15:00
Csak alkalmilag lettünk Subba. Vajon ki az a negyedik ikszet taposó, szponzor-logós Minivel szlalomversenyre járó jóbarát, aki - jobb egyben a fiával - egy egész napos masszív italozás után átgázolt a képen látható - szerencsére épp üres - sátron a versenyautójával, a…..
Burgyán János 2011.08.17 19:00:35
„Még aznap este közölte, hogy beszélnünk kéne valamiről, amit „csak most van bátorságom elmondani”, de én azt mondtam, hogy nem derülhet ki olyasmi, ami miatt aggódnom kéne” – pedig ki fog! Mai posztolónk egy meglehetősen rázós történetet hozott, ezen…..
Burgyán János 2011.08.06 00:01:43
Nem ismerem igazán a Nokia N8-as mobil hátterét, de azt tudom, hogy ha a reklámjain múlna, biztosan sikeres lenne a cucc. Hogy miért? Mert a Aardman Animations and Wieden + Kennedy együttműködéséből nem először született valami zseniális dolog. Miután néhány hónapja…..
Mindenféle extra érzelmi reakció nélkül megyünk tovább egy vágódeszka, egy sodrófa, egy üresen álló képkeret vagy éppen az ágyunk mellett – számunkra már jóformán nem jelentenek semmit. Maskull Lasserre pont ezekben a hétköznapi tárgyakban fedezi fel a rejtett…..
Burgyán János 2011.08.04 20:43:48
Feltételezett ügyfél: TelenorFeltételezett brief: Sziasztok, extra SOS szitu van!!! megkaptuk a múlt havi kutatási eredményeket és nagy a gyász - a vezetőség felé holnap prezentálunk, úgyhogy addig kellene valamit villantani, lehet, hogy másnap már dolgozunk a cégnél, ha nem…..
ROFL-net Valamit mondó poszt 2011.06.03 06:00:00
Mivel a múltkori semmitmondó poszt nem aratott túl nagy sikert, így gondoltam ez majd megfelel kárpótlásként. ..
Burgyán János 2011.06.03 19:36:02
weinie blog.. Alkatrészletek 2011.03.21 20:13:30
 A LisztesLada blogon találtam ezt a csodaszép videót és egyszerűen nem tudtam otthagyni. Nem nagyon tudok leszállni erről a bringa témáról, de hát ha egyszer ez a szívem csücske. A videóról érdemes tudni, hogy magyarok a készítői. Azt hiszem kár is lenne akármit mondani…..
Elvileg rövid videót akartam csinálni, de valahogy mintha krónikus szófosásom lett volna, mert memóriakártyám állandóan betelt. Úgyhogy inkább hangüzenetet vettem fel, ahol néhol elkalandoztam, de a lényeg benne van. Elfelejtettem megköszönni a sok fanworköt, a sok kedves…..
Burgyán János 2011.02.08 17:32:42
Zseniális az az ötlet, amivel a FoxP2 nevű cég rukkolt elő Dél-Afrikában, hogy legújabb spam filter szolgáltatását reklámozza. E célból megvásároltak egy dupla oldalt az egyik legolvasottabb helyi magazinban, és ahelyett hogy ők maguk is egy "kéretlen" hirdetéssel…..
Hétfői "Conan" adás végén fellépett a My Chemical Romance és a "Sing" daluk eleve fantasztikus, de ilyen kiváló élő fellépést már régóta nem láttam, úgyhogy felraktam ezt a részt. Imádom ezt a számot és a dobos is egy állat ahogy ezt…..
Burgyán János 2011.02.05 20:19:16
Endi küldte még az óévben ezeket a fotókat. Köszönet!Részemről No Comment...
Burgyán János 2011.01.31 22:44:06
Patrick McCarthy, a Microsoft értékesítési igazgatójának helyettese, már csak titulusából adódóan is sokat foglalkozhat a pénzzel.  Talán kicsit túlságosan is a bűvöletébe esett, ugyanis nemrégen megalkotta a pénzszagú parfümöt.   Az ötlet villámcsapásként…..
A minap egy áruházlánc óriásplakátja mellett mentem el, amelyen szokás szerint egy hatalmas ár és egy rosszul befotózott termék szerepelt. Ezúttal nem tokaszalonna, tojás, sonka vagy tej figyelt a plakáton, hanem valami egészen szokatlan. Egy Csízió (uhh...) fantázianevű termék,…..
Burgyán János 2011.01.23 00:16:52
Gubicsnak köszönet érte!..
Burgyán János 2011.01.21 18:38:32
Jajj,de csúnya! Ezeröcsi coupé 2011.01.21 08:34:00
Nem tudom, volt-e már valahol publikálva ez a járgány az English Russián kívül, de minden esetre itt, a jajjdecsúnyán nem találtam meg.Morajnak köszönet!..
Éjjel azt álmodtam, hogy a Vaterán látatlanban vettem egy Fiat 850-es kupét. Utána elindultam a dolgomra a Suzukimmal, de az egyik falu végén egy útépítésbe ütköztem. A piros lámpánál ott várakozott a frissen vásárolt Fiatom. Át akartam ülni bele, de nem találtam a kulcsát.…..
Különös kegyetlenséggel verik a lábujjait. Nem csoda, hogy nem bír semmit csinálni  UI: Remélem senki sem érti úgy a bejegyzést, hogy szidnám a Prehistoric-ot... Jelentem, a második részével pont nagy küzdelmeket folytatok. Retro forever..