Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kookusz

132 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére, ahogy beígérték, karácsonyra már itthon voltam, 24-én kora délután ki is jöttem a kórházból. Furcsa volt az ünnepi készülődés kellős közepébe hazacsöppenni, talán nem is volt olyan mint szokott, de a lényeg, hogy hazaértem, és jól teltek az ünnepek.Azóta is…..
Immunhiány Rendeződnek a dolgok 2012.12.22 16:18:07
Bár picit elhúzódott az ittmaradásom, azért mostanra rendeződni látszódnak a dolgok. Igaz, én már abban reménykedtem pár napja, hogy már ma hazaengednek, de Karácsonyra így itt otthon leszek, hétfőn kiengednek. Lázam már napok óta nincs, sőt mára a gyógyszereim nagy részét…..
Immunhiány Egy hete kórházban 2012.12.16 22:06:30
Két hete kezdődött, hétfőn, hogy belázasodtam. El is mentem gyorsan a háziorvoshoz, nem festettem túl jól, így kaptam antibiotikumot. Utána még muszáj volt másnap is bemenni a suliba, mert zh-m volt, de a következőt már lemondtam, mert nagyon rosszul voltam, nem múlt a lázam. Ez…..
Immunhiány Három év 2012.11.01 21:38:03
Gondolkodom már egy ideje azon, hogy ezt a képet el kéne készítenem. Így most megszületett. Három év. ..
Eljött egy újabb hét hétfője, és vele együtt az újabb vérvétel, CMV ellenőrzés, és a többi szokásos. Sajnos annyira nem örülünk az eredménynek, hiszen ismét feljebb ment a CMV számom, és ha ez még nem lett volna elég, a sejtjeim is annyira visszaestek, hogy adni kellett rá…..
Immunhiány Utolsó antibigyó 2012.10.08 20:47:30
Döbbenet, de április óta nem írtam. Még arra se vettem a fáradságot, hogy a nagy évfordulón, a 3. születésnapomon írjak ide. Elég kemény, de ez, mint az előző postokban is említettem már, megint csak jó jel, és jót jelent. Jól vagyok kisebb megfázásokat, fura, banális…..
CGD, avagy immunhiány 38. nap 2012.07.26 15:33:00
Elég jól kezdődött ez a napom, ugyanis anya jött hozzám, és tőle tudtam meg, hogy már nem vagyok sterilben! Ugyanis, tegnap akartak kinyitni, de inkább megvárták a holnapot, hogy nem esik-e vissza nagyon a sejtszámom. És mivel ma még több volt a fehérvésejtem, majdnem 100-al mint…..
CGD, avagy immunhiány 33. nap 2012.07.21 17:14:00
Reggel kellemes meglepetésben volt részem. Arra keltem fel, hogy a derekamban, a térdeimnél,vállamnál, és az alkaromnál fáj a csontom. Máskor ez rosszat jelent, de nekem pont erre van szükségem. Ez ugyanis az egyik tünete a megtapadásnak. A másik gyakori tünete még a fejfájás,…..
kookusz 2012.07.21 22:35:24
Mint már említettem itt a blogban, az elmúlt egy évben folyamatosan kapom a különféle oltásokat. Erre azért van szükség, mert az új immunrendszerrel a legtöbb védettségem megszűnt. Azonban transzplantáció után vannak még "a donortól hozott ellenanyagok", ami nem jelent…..
Immunhiány Utolsó photoferezis 2012.03.25 17:23:00
Hát ez a remek alkalom is eljött. Hiszen tegnap megvolt az utolsó ferezisem. Pénteken és szombaton kellett mennem (hiszen szombaton munkanap volt, és szegények benn voltak). Pénteken pedig elkezdtek tanakodni, hogy nekem kell-e még ez a kezelés egyáltalán, hiszen már fél éve nem…..
Immunhiány 1000. nap 2012.01.30 11:46:00
Éppen 1000 napja csöpögtek le a őssejtek! =)Utolsó, szeptemberi posztom óta el is vesztem az egyetem sűrűjében. Ezt megfejelve önkénteskedem több helyen, és nagyon elúsztam a teendőimmel. Ezért is nagyon rosszul sikerült ez a félév (és még vége sincs), pár tárgyat nem…..
kookusz 2012.02.08 17:22:02
@karpatias: Nagyok köszönöm a biztató, elismerő szavakat!
Rettentően sajnálom, hogy a fia nem jutott el idáig! Ilyenkor érzi az ember, hogy még így is meg kell becsülnie a helyzetét!
Minden jót kívánok én is!
Több mint egy éve kezdtem bele egy 365 nap projektbe, épp most fejeződött be. Mikor elkezdtem szerettem volna, ha tudok minden nap valamit fotózni, és gyakorolhattam volna folyamatosan. Úgymond rá lennék kényszerítve, hogy minden nap elő kelljen vennem a fényképezőgépem, és…..
Ez a blog kiegészítené a flickr fotófolyamom, és ide írások, vélemények, gondolatok és néha egy kis házi fotó-barkács kerülne. Flickr fotófolyamom: http://www.flickr.com/photos/kookusz/..
Szégyellem is, hogy egész nyáron semmit sem írtam! Rengeteg minden történt az elmúlt hónapokban. Ugyanakkor jó volt egy kis pihenés, ami sokszor elég aktív volt, de nagyon jól esett. Vhol ott hagytam abba, hogy lesz fotófeszt. Igen, voltam, de nem volt akkora nagy szám, mint amire…..
Már a bejegyzés címéből is igen jól lehet sejteni, hogy mi történt a legutóbbi kontrollon. A múltkori vizsgálaton is annyira jól voltam már,  szinte sütött rólam, hogy meg merték lépni, hogy lejjebb veszik a szteroidot. Most pedig azt mondta Főorvos úr, hogy GVHD…..
Immunhiány 2 évesen 2011.05.08 22:59:00
 Pontosan két napja lettem két éves. Bizony, már két éve csöpögött le az új csontvelőm. Szinte hihetetlen. Egyrészt, hogy már két éve volt, másrészt hogy még csak két éve. Furcsán telik az idő nagyon. Tavaly a kórházban szinte meg se moccant. De most, csak kapkodom a…..
Ismét rég jelentkeztem, de nem túl sok minden történt az egészségemmel, így nem láttam nagyon indokoltnak. Ez persze csak jó! :)A megfázásom szépen elmúlt, de azért még szedem kicsit tovább még az antibiotikuom, hogy tényleg végleg elűzzem, nehogy újra megfertőződjem. A…..
 Épphogy sikerült kikecmeregnem a megfázás-szerűségből, már bele is csúsztam még egybe. Pedig az előző is jól elhúzódott. Az antibiotikum-kúrámat is meg kellett hosszabbítani, több mint kétszeresére. Inhaláltam ilyen köptetővel is naponta többször, de nagyon nehezen…..
kookusz 2011.04.02 18:58:47
@andriska blog: Hát igen, gyakran igazságtalanok a dolgok. De amúgy is vissza kellett szokom a bkv-ra, ez legalább segített. És meg is oldódott az ügy, le van adva a rendszámom, és ha odaállok a sorompóhoz az adminisztrátor beenged. Már kipróbáltam, működik. Van elég dolgom mint sem "csúnyán nézni", de azért köszi a jogos felháborodásod :)
Immunhiány Megfázás 2011.01.16 22:26:04
Nem rég voltam ismételt kontrollon. Megint kiderült, hogy nagyon jó vérképem van. Örült neki Főorvos Úr nagyon. A gyógyszeradagolásomon se változtattak, már jó ideje marad ugyan az a régiben. A vérképem ellenére, már aznap is köhögtem és volt egy kis hőemelkedésem. Mondták…..
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..
kookusz 2011.01.04 12:42:36
Ha az előző nagyon is Budapestre koncentrált, akkor is sokkal jobb volt. Ez vontatottan kezdődik, túl hosszú, próbáltak sztorit belevinni, de inkább ne tették volna. A kiírások a magyar feltalálókról teljesen érdektelenek (nem vonza a szemem hogy elolvassam), és nem szembetűnők, nézzétek meg a másikat mennyivel ütősebb ( youtu.be/e0wkokaybWA ). Másrészt a kép vmi nagyon gyatra. Próbálták ezt is DSLR géppel csinálni, mert az most nagyon menő, de azt kezelni is kell tudni, néha azért eltalálhatták volna a fókuszt, plusz csak akkor használjanak kis mélységélességet, ha azt a téma megkívánja és úgy mutat jól, ne ükre-mükre, mert értékét veszti.
Összefoglalva fogalmam sincs miért nem sikerült a múltkori színvonalat hozni, az az érzésem, hogy nagyon össze akarták sűríteni, és összecsapták, plusz én azt gondolom, hogy még vki bele is kontárkodott.
Nemrég voltam kontrollon. Most is minden teljesen rendben volt. Egy újabb negatív vérképpel gyarapodtam. Most is megjegyezték, hogy milyen jól nézek ki, és faggatóztak, hogy mi a titkom. Hát, nincs titkom, egyszerűen csak próbálok erősödni, ezért hetente járok tornázni, meg…..
Immunhiány Lefoglalom magam 2010.12.06 13:43:00
Most az a helyzet állt elő, hogy azért nem írok, mert nagyon nincs miről. Legalábbis ami ebbe a blogba illene, szóval ebben az esetben ez kifejezetten jó hír. :) Legutóbbi kontrollomon egy hónapra rá kaptam csak időpontot, így arról se lehet mit írni. Ferezisre is csak havonta járok…..
Immunhiány Kontroll, (le)oltás 2010.11.12 17:43:30
Eljött az újabb kontroll ideje. Ismét egy negatív vérkép lelettel büszkélkedhetek, egyéb panaszom sincs. Így meg is lettem dicsérve, hogy milyen jól vagyok, meg vannak velem elégedve. Így csak egy hónap múlva kell csak mennem ismét. Kontroll után irány egyből a az oltó…..
Immunhiány Oltás 2010.10.28 22:03:00
Ma voltam kontrollon. Most így a kórházi tartózkodásom miatt, csak egy hétre engedtek el, így máris kellett mennem. De teljesen rendbe volt minden, ez már messziről látszott rajtam. Mondtam is Doktor Úrnak, hogy jövök megyek, teszem a dolgom. Erre csak annyit mondott, hogy igen,…..