Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sudika

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére, hogy két végtelenhez közelítő elemszámú halmazról beszélünk, közös metszetük egy meglehetősen üres halmaz. Több külföldi cikk, fórumbejegyzés is foglakozott már a geológia és a zene kapcsolatával (1, 2, 3). Ezek mindegyike több műfajt átölelő kitekintés, bár néha érezhető, hogy az…..
Sudika 2017.05.11 23:09:05
Mark Knopfler (ex-Dire Straits) többségében emberekről, érzésekről ír frappáns dalszövegeket, de néha helyek is a témák közé kerültek. Sailing to Philadelphia c. dala (www.youtube.com/watch?v=OrLdKYRBOEE) pedig két földrajztudósról, Charles Masonről és Jeremiah Dixonról szól, akiknek leghíresebb eredményei a Vénusz nap előtti átvonulásának kétszeri megfigyelése, egyszer Dél-Afrikából, egyszer Norvégiából, valamint az Egyesült Államokban a Maryland-Pennsylvania határát alkotó nyílegyenes Mason-Dixon-vonal kijelölése. Knopfler dalában - melyet az albumon duettként énekel James Taylor country-énekessel - éppen Amerika felé hajózva elmélkednek az életükön.
Teveli Petra Blogja Peking 2008 2008.08.13 03:35:00
 Sziasztok! Immáron harmadik napja itt vagyunk az atléta csapattal. Az átállás alakul, jókat alszom eseténként, bár az elalvás nehézkesebb és meg napközben is el-el kap az álom. Érthető, néhány nap még kell, hogy teljesen akklimatizálódni tudjank. Ja és a klíma.…..