Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnyaVerda

26 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, itt a meleg, tulajdonképpen egyik pillanatról a másikra arcon csapott bennünket, de hát örülni kell neki, hiszen nyár van. Ezzel együtt sajnos megszaporodik a kocsiban felejtett gyerekek és kutyák száma, ami eléggé szomorú. Milyen óvintézkedéseket lehet hozni (ha egyáltalán lehet hozni) ilyen…..
AnyaVerda Sokmilliós anyaverdák 2021.06.01 13:49:15
Igazából, ha jobban belegondolok, minden anya verda több millió forintba kerül, hacsak nem használt, 15 éves, vagy éppen örökölt (bár akkor is van örökösödési adó, nem?). Vannak persze kivételek, az igazi monstrumok, a csillogó luxusautók, amik után az összes anyuka és apuka is megfordul. Nézzük…..
AnyaVerda 2021.06.02 20:12:59
@antisocialnetwork: még jó, hogy nem valahol dolgozok :D
Egyre szigorodnak az európai károsanyag-kibocsátási normák, így nem csoda, ha az autógyártók az elektromos autók felé fordulnak. Szerencsére a kínálat egyre nagyobb, lehet választani akár kétszemélyes változatot is belőlük, de természetesen családi modellre is beruházhatunk, ha a pénztárcánk engedi.…..
AnyaVerda 2021.05.19 19:52:59
@autosvilag.com: Köszi, javítottam!
AnyaVerda 2021.05.19 21:07:14
@autosvilag.com: Most látom, hogy a Kia honlapján is 2.5 M-os támogatás van, nem véletlenül írtam én azt először ;) Valószínűleg nem véletlen az árazás
Számtalan olyan szülő van, aki még a széltől is óvná a gyermekét, nemhogy az autóvezetéstől. A fiatalok nagy része már 14 évesen megszerzi kismotorra a jogosítványát, hogy aztán az 50 köbcentis robogóval tudjon a barátaival menőzni. Ez addig van így, amíg el nem éri a 17 éves kort, ugyanis onnantól…..
A napokban nyilatkozta Luca de Meo, a Renault vezetője, hogy a közeljövőben annyira elszállhat a kisautók ára, hogy érdemesebb lesz inkább elektromos autót vásárolni. Úgy tűnik, a Dacia nem várja meg ezt az időszakot, inkább piacra dobott egy megfizethető árú elektromos autót, ami a Dacia Spring…..
Hamarosan itt a Föld napja, így mindenki elgondolkozik egy kicsit azon, hogyan tudna még többet tenni bolygonkért. Az autógyártók nagyrésze már elkezdett átállni az elektromos autók gyártására, azonban sokan félnek belevágni a zöldülésbe, na meg persze úgy gondolják, hogy 10 millió forintért már…..
Úgy voltam a Kia Sorento-val eddig, mint a mesében: számomra egy kis gömböc volt, ami mindent és mindenkit elnyelt. Most megújult, már nem olyan gömbölyű, mint korábban, kicsit szögletesre alakították a hátulját, de a főbb jellemzői megmaradtak. Szép nagy autó, hatalmas terekkel, éppen megfelelő…..
2021 januárjától már nem a Dacia, hanem a Toyota a legnépszerűbb márka a nagycsaládosok körében – derült ki Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook posztjából. Több mint 2000 család vett az első negyedévben valamilyen hétüléses autót állami támogatással, amelyhez legfeljebb 2,5 millió forintot lehet…..
Nehéz elhinni, de Elon Musk cége 17 év után pont tavaly, a pandémia kezdetén lett csak nyereséges. Lehet szeretni, vagy imádni, egy biztos, az amerikai techguru valamit nagyon jól csinál, hiszen világszerte imádják, és használják az autóját. 2021 első negyedéve nem biztos, hogy minden autógyártó…..
Persze, tudom, vírushelyzet van, nem éppen a jókedvről meg a derűlátásról szól a mostani időszak, de éppen ezért kellene egy kis humort csempészni a mindennapokba, pláne, ha már ünnep is van rá. Nem tudom, hogy az elmúlt években mennyire poénkodtak az autógyártók, de idén elég gyérre sikerült a…..
Szerencsére itt a jó idő, na meg a húsvéti hosszú hétvége, amikor az ember egy kicsit talán ráér. Sokan ekkora időzítik a nyári-téli gumi cserét, de számtalan autó tulajdonos dönt úgy, hogy nem csak a lakásában, hanem az autójában is tavaszi nagytakarítást tart. Hogyan is kezdj neki? Anyukaként…..
Ebben az ingerszegény időben, amikor nem lehet autószalonokra meg sajtótájékoztatókra járni, üdítő, hogy szerveznek szavazásokat. Idén is megrendezésre került az Év Magyar Autója, ahol összesen 13 kategóriában választották ki a nyerteseket. Nem meglepő, hogy a Magyarországon gyártott Suzuki Vitara…..
Mi, akik a 80-as, 90-es években voltunk gyerekek, nem gondoltuk volna valaha, hogy a Dacia menő autó lesz. Kis kocka formája, jellegzetes lámpái és a kopottas színe örökre beivódott az emlékezetünkbe, és valószínűleg ez is az egyik oka, hogy sokan félnek ma Daciat venni. Pedig az egyik legjobb vétel…..
3-nál több gyereket nem egyszerű koordinálni, legyen szó csak fiúkról, csak lányokról vagy vegyes felállásról. Nem azt mondom, hogy egy kényelmes, 7 üléses autó sokat segít azon, hogy legalább az iskoláig/óvodáig tartó úton nyugton maradjanak, de legalább hozzátesz ahhoz, hogy anyaként ne kapjunk…..
Az idei nőnap kicsit nemcsak rólunk, nőkről szól, hanem erről a fránya vírusról, na meg a bezárkózásról. Még így is megérdemeljük, hogy március 8-a csak a mi napunk legyen, így csináltam egy kis összeállítást menő, színpompás kocsikról, amik talán jobb kedvre derítenek majd benneteket. Ne csak…..
Bevallom, kicsit meglepődtem azon, amikor végig néztem, hogy milyen autók lettek idén az Év Női Autói. Mondjuk azt, hogy a lista 75%-ával egyetértek, azonban van egy-kettő furcsa választás, amit nem tudok hova tenni. Immár 11 éve választják meg a Women’s World Car of the Year-t, ahol összesen 50…..
Valamelyik nap hallgattam a rádiót, és éppen egy új Toyotát reklámoztak úgy, mint a tökéletes családi autót, ami ráadásul hibrid. Megnéztem hát, mi az, amitől annyira különleges a Toyota Highlander. Be kell valljam, életembe nem hallottam még a modell nevét, pedig azért dolgoztam egy-két, autókkal…..
Életem első autója egy Daewoo Kalos volt. Szegény apukám (Isten nyugosztalja!) amikor elvitt az autókereskedésbe, megmutatta, hogy ő kinézett nekem egy Fiat Multipla-t, mert hogy mennyire jó áron van, és milyen nagy. Mindenki tudja, hogy ez az egyik legrondább autó, ami létezik, így én sem voltam…..
Magyarországon két táborra lehet osztani az autóvásárlókat: az egyik részük az, aki csak és kizárólag új autót hajlandó vásárolni, a másik pedig, aki úgy van vele, hogy persze, jó az új autó, de inkább egy megbízhatóbb, használt verzió mellett teszi le a voksát. A két halmaznak természetesen van egy…..
Nem elég, hogy nekünk nőknek autót kell venni, még arról is gondoskodnunk kell, hogy megfelelő abroncsot válasszunk, ha eljön az ideje. Sok nő bele sem gondol abba, hogy mennyire fontos, hogy az autója jó kerekeken guruljon, így most adok pár tippet arra, hogyan tudod megtalálni a Nagy Ő-t az…..
Én mindig azt várom, hogy egy autót nem fehér, fekete, vagy szürke színben reklámoznak majd, hiszen annyi menő színt lehetne keverni, nem csak ezeket a sztenderdeket használni. Az én első autóm is piros volt, még hozzá egy cuki kis Daewoo Kalos, ami számomra így volt tökéletes. Mivel közeledik a…..
Nőként, anyaként a fél házat be tudnám pakolni az autóba, mert hát mi lesz, hogyha pont, azaz 1 dolog kell majd, ami nincs nálunk. Találtam is egy 100-as listát, de egy csomó olyan holmi van rajta felsorolva, ami egy női táska alapvető része. Nézzük meg, mi az a 7 dolog, ami tényleg fontos, hogy a…..
Először, amikor a TV-ben láttam az új Ford Puma reklámját, nem ismertem fel. Az én fejemben a Ford Puma egy sportos, menő autó volt, amit azok használtak, akik kicsit fel akartak vágni a többi ember előtt. Most pedig ez a „kis” Puma meghízott, olyan lett, mint aki gyorséttermi kaját evett volna pár…..
Egy jól felszerelt autó kincset ér, és persze jó sokba is kerül. Ez a cikksorozat azokat a kiegészítőket veszi górcső alá, amik nem azt mondom, hogy elengedhetetlenek, de nagyon megkönnyítik az ember életét. Kezdjük a legalapvetőbb és legegyszerűbb felszereltséggel, aminek szerintem már minden…..
Környezetvédelem, zajmentesség, állami támogatás. Talán ez az első három szó, ami eszembe jut az elektromos autókról. Eddig a családi jelzőt nem nagyon tudtam elé helyezni, de szerencsére fejlődik annyira a piac, hogy most már simán vehetünk olyan elektromos autót, ami kellően kényelmes, viszonylag…..