Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Héri (partizanbbq)

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A barbecue történelméről szóló bejegyzésekben is próbáltuk hangsúlyozni, hogy ez nem csak egy ételkészítési forma hanem egy közösségi esemény is. Valljuk be, ha összehívunk egy nagyobb társaságot és magunkra kapjuk a kötényt, szeretnénk valami igazán nagyot villantani. Ha már minden ismerősünk…..
A hűvösebb idő beköszöntével a sütések persze nem maradnak abba, de legalább lényegesen kevesebb tennivaló van a kertben/udvaron, így több időnk marad közben olvasni. Szeretnénk indítani egy sorozatot, ahol bemutatjuk a kedvenc könyveinket. A barbecue népszerűségének növekedésével egyre több kiváló…..
  Az elmúlt hetekben szerencsére sokat sütöttünk, tovább teszteltük az offszet szmókerünket (erről is jönnek hamarosan cikkek) de sajnos kevesebb idő jutott a posztok készítésére, most viszont mindenki legnagyobb örömére elérkeztünk az UDS krónikák harmadik részéhez.  Az első két részben…..
    Már itt van a grillszezon, az idő melegszik és egyre többet süt a nap. Ilyenkor mindenféle állatok kerülnek fel a grillre és a BBQ-ra,de sok finom és friss zöldség is elérhető lesz. A BBQ és a grill főként a húsokról szól de nem csak húsokat lehet  készíteni, így leírok két finom  vega…..
Héri (partizanbbq) 2021.05.05 09:12:19
@fofilozofus: Ha szeretnél egy kis változatosságot, egy szmóker mellett is elég sok idő jut a barátokra, ez a klasszikus low'n'slow barbecue egyik előnye. Az utolsó pár órában, mikor érkeznek a vendégek, nincs vele több munka mint a bográccsal és jelentősen kibővíti a lehetőségeket.
Ha az első rész meghozta a kedvetek és szeretnétek egy saját hordószmókert, itt az idő, hogy építsetek egyet. A mai cikkben végigvesszük az építés lépéseit és megpróbálom bemutatni a különböző opciókat. Az eddigi tapasztalataink alapján nem kell kétségbe esni, ha valami esetleg nem áll…..
A legtöbb sütésünknél (szerencsére) vannak olyan vendégek, akik először kóstolják a barbecue húsokat és először élik át azt a barbecue hangulatot, ami ezeket a nagyobb sütéseket jellemzi. A barbecue történelem cikkekben már volt róla szó, hogy a barbecue alapvetően egy esemény, egy lakoma, vidám és…..
Eljött ez a nap is, elérkeztünk barbecue történeti sorozatunk utolsó részéhez. Sorozatunkban az első telepesek kolóniáiról elindulva, városszéli vad lakomákon, ültetvények ünnepnapjain, vásári és útmenti késdobálókon át végigkövettük, hogyan alakult ki a lassú tűzön, füstön sütés módszere és hogyan…..
  Barbecue történelmi sorozatunkban elérkeztünk az utolsó két regionális stílusokhoz, amiket még mindenképpen be szeretnénk mutatni, hogy átfogó képet kapjatok az USA-ban kialakult jelentősebb irányzatokhoz. (A korábbi részeket itt találjátok.) Lássuk annak a két városnak a történetét, amelyek…..
Folytatódik barbecue történeti utazásunk! Az ötödik részben megérkezünk a legismertebb és talán legnépszerűbb stílus szülőföldjére Texas-ba, a következő részben pedig benézünk a barbecue két fellegvárába Kansas és Memphis városába, amelyek saját stílussal büszkélkedhetnek. Az előző részekben…..
Ahogy egyre inkább elterjed a barbecue itthon is, egyre több olyan vitába lehet belefutni, ahol valaki elmagyarázza mi is az "igazi barbecue" vagy azért, mert megjárta Amerikát, vagy mert látta a TV-ben, esetleg hallotta valakitől. Elmondja, hogy az igazi BBQ márpedig…..
Tovább folytatjuk kalandozásunkat a barbecue történetében. Napjainkban nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen vágnak bele a barbecue fogásokra alapuló vendéglátásba hazánkban. (Tervezünk is egy sorozatot, ami bemutatja ezeket az éttermeket.) A barbecue magyarországi terjedése ad némi aktualitást…..
Partizan BBQ A kolbász 2021.01.21 11:47:35
 A kolbász, kalbász vagy kóbász tisztára mosott disznóbélbe vagy műbélbe töltött, apróra vágott vagy darált húsból és szalonnából készült, sóval, általában fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel készült húskészítmény.   Szerintem ennél kicsit több. Kis hazánkban általában azért így készülnek a…..
Héri (partizanbbq) 2021.01.21 19:23:58
@Kedélyes Paraszt: Ha sütnivaló kolbászra gondolsz az az ilyenkor télen nehezebb kérdés, nyáron szokott lenni szezonális grillkolbász kínálat pl a Hegyvidék központban lévő Mészársteakben ahol vannak sous-vide kolbászok is és a Töltő is árul grill packokat (de az most ha jól tudom zárva van). Füstölt kolbászokban nekem a Püski manufaktúra termékei a kedvenceim amit a Balogi Húsboltban szoktam beszerezni (ez is 12.ker).
A feszült várakozásnak vége: folytatódik az amerikai barbecue történetét ismertető sorozatunk! A mai rész bemutatja az ültetvények életét, a polgárháborús éveket és azt, hogyan alakult ki és fejlődött az a tudásbázis, ami letette a későbbi étteremkorszak, az első barbecue aranykor alapjait.…..
A barbecue népszerűségének egyik titka - a húsok íze és a füst illata mellett - maga az a kultúra, ahonnan ez a stílus származik. Manapság a barbecue köré épült üzleti világ sok esetben elhiteti velünk, hogy a Holdprogram egyszerű dolog volt egy  jó pulled porkhoz képest. Mindenki atomfizikának…..