Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MentalHealth

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki szorongott már életében. Lehet, hogy egy vizsga okozta, lehet, hogy egy állásinterjú, lehet, hogy egy felelőtlen tett. Mind tudjuk, hogy milyen érzés: izzadó tenyér, heves szívdobogás, torokszorító izgalom. Valakinek a gyomra görcsöl be, esetleg folyton pisilnie kell, vagy a hasa megy. Az…..
A legjobb módszer a pszichoterápia. Legalábbis hosszú távon ez a legjobb módszer. Viszont a pszichoterápia nem hat egyik napról a másikra, így egy kezdődő pánikroham esetén nem igazán lehet hirtelen "előkapni", mint csodamódszert. Ellenben vannak technikák, amik gyönyörűen hathatnak, képesek…..
A pánikbetegség a szorongásos zavarok egy formája. A pánikbetegnek hirtelen -sokszor mindenféle közvetlen ok nélkül- jelentkező, intenzív mentális és fizikai tünetekkel járó pánikrohamai vannak.  A pánikroham fizikai tünetei (objektív, kívülről is látható tünetek):- erős és/vagy nagyon gyors…..
A fóbiák a szorongásos megbetegedések családjába tartozó problémák. Szenvedői irracionális félelmet éreznek bizonyos helyek, tárgyak, élőlények vagy adott helyzetek hatására. Ha ki vannak téve fóbiájuk tárgyának, intenzív stressz-reakció játszódik le az érintettekben, ami annyira erőteljes, hogy…..
Sajnos egyre több gyerkőc életében bukkannak fel mentális gondok. Jelenleg kb tízből egy gyerek érintett valamilyen formában: szorongás, depresszió, figyelemzavar, obszesszív-kompulzív zavar, étkezési zavar, bármelyik jelentkezhet akár nagyon fiatal gyermekkorban is. A gyerekkorban kialakuló…..
A depressziót sokan egy véget nem érő szomorúságnak képzelik el. A depressziósokat pedig búskomor, magukba roskadó, folyamatosan síró embereknek gondolják.  A depressziónak pedig ezer arca van. A valódi depresszió nem pusztán szomorúság, inkább egy sivár kilátástalanságként lehetne jellemezni. De…..
Kevés szó esik a mentális problémákról, ahhoz képest legalábbis, hogy milyen sok ember küzd velük.  Már nem kezelnek őrültként, ha pszichés betegséged van, de mégis valamilyen szinten tabu övezi az ügyet, nehéz róla beszélni. A legtöbb ember szégyelli, hogy problémája van, ezért inkább csendben…..
Milliók küzdenek a világon mentális problémákkal. Depresszió, étkezési zavarok, szorongás, fóbiák, pánik; a lista nagyon hosszú, és egyre több embert érint valamilyen formában. Rengeteg statisztika olvasható mindenfelé, hogy hányan szenvednek például depressziótól, de ezek az adatok nem tükrözik a…..