Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JKJ

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint a hollywoodi "nagy öregeknek" általában, úgy az egykori James Bond is szuper ingatlanokkal büszkélkedik, ám nemrégiben úgy döntött, hogy megválik attól a mesés malibui háztól, ami 21 évig az otthonául szolgált. Mit is mondjak... egy egészen elképesztő ingatlanról van szó. Íme, a villa! Ha…..
A tévézés új aranykorában élünk, ennél több minőségi televíziós sorozat még egy évben sem jött ki, évről évre keményebb feladatnak tűnik felállítani olyan listát, amelyen az év legjobbjai sorakoznak. Amíg néhány éve az ilyen típusú listákat évadonként 22-26 részes sitcomok és NCIS-típusú nyomozós…..
Egyik olvasónktól kaptunk egy levelet, amiben leírja, hogy érkezett egy kamu NAV e-mail a postaládájába, amiben tájékoztatják, hogy  adóvisszatárítésre jogosult. A kamu-oldal a hitelkártya adatainkat szeretné megszerezni. Meg ne adjuk!..
JKJ 2018.11.08 08:51:36
@maradokapénzemnél: Ez a jó hozzáállás. Ahelyett, hogy elismernéd a problémás megfogalmazást, hülyézd le a másikat. Gratulálok.
JKJ 2018.11.24 06:45:06
@Péter454: Elnézést kérek, ha nem voltam egyértelmű. Pontosan arról szól a cikk, hogy vannak KAMU oldalak. Ha igazán profi módszerrel dolgoznak a csalók (nyilván profibban, mint a cikkben említett NAV-os oldal), akkor Te azt hiszed, hogy a banki oldalon vagy és simán megadodo a kért adatokat. Erre megoldás, ha nem adod meg senkinek. Erre találták ki a Paypal-t, mert az emberek bizalmatlanokvoltak a webes felületekkel szemben. Ez Magyarországon kevésbé volt probléma, mert itt elég kevés hitelkártya volt abban az időben forgalomban. Az Egyesült Államokban visznt már 30 éve is mindenkinek volt.

Lehetne még erről írni sokat, de remélhetőleg érthetőbb voltam.

Azt minden esetre hanyagolhatod, hogy a cikk nem elolvasásával gyanusítasz valakit, miközben lehet csak félreértés is.
A 2014-ben a Serial nevű podcastről többet írtak az amerikai újságírók, mint az év legnagyobb filmjeiről vagy sorozatairól. Elsőre talán képtelenségnek hangzik, de Sarah Koenig 12 részes oknyomozása egy gyilkossági ügyről óriási vitákat és heves hangulatú cikket egész sorát inspirálta. Ebben a…..
A mai teszt rendhagyó, lévén egy elektromos rollerről lesz szó. A Segway Ninebot ES1 az ES2 fékezett habzású variánsa, a kvázi összecsukható néproller, amely a nagyobb testvérénél karcsúbb hardveres jellemzőkkel száll harcba. Azért maradt még a cégnek energiája 20-25 km hatótávot belecsempészni a…..
  Ha valakit megkérdeznek, mármint Trek-rajongót (avagy Trekkie-t), hogy ki a kedvenc Star Trek-kapitánya, Jean-Luc Picard, a The Next Generation alcímű második tévésorozat főhőse nagy valószínűséggel az első vagy a második helyen kerül említésre. Több ilyen felmérés is született egyébként, az…..
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
Igazából nem is a világ legszebbjének, hanem a világ "leginstagramosabb" hoteljének választották meg a Luxury Travel Advisor oldal olvasói a Maldív-szigeteken található ötcsillagos, minden extrával és exkluzivitással ellátott szállodát. Pillantsatok rá ti is! Először is kezdjük az Anantara…..
Valószínűleg én nem vagyok elég naprakész a háztartási eszközök terén, de még nem hallottam róla, hogy törölközőt is mikroszálas anyagból gyártanának. Pedig, mint kiderült, de, ráadásul nem is tegnap kezdték, és persze, mint az lenni szokott, Kína sem maradhatott ki ebből a virágzó iparágból.…..
Mostanában rengeteg túlélő telefon járt nálam. Én teszteltem a Blackview BV6000 és a Vkworld V3 készülékeket is, ezért lassan egy teljes paletta rajzolódik ki a fejemben. A mai tesztalany is egy IP-68 szabvánnyal rendelkező eszköz, ám itt a külcsínt és a beltartalmat sokkal…..
Sötét és akciódús negyedik évadot ígértek a Sherlock alkotói, és az évadpremier egyelőre igazolta is mindkettőt: valóban több lövöldözés-verekedés volt benne, mint amit megszokhattunk, és nem túl jó hangulatban ért véget, miután egy elvesztettünk egy fontos szereplőt. Legalább ennyire fontos…..
A mai teszt különleges, ilyen tesztalany nem terem minden bokorban. Magyarországon főleg, de még a világ többi országában is ritkaságnak számít a Xiaomi legújabb koncepció készüléke, a Mi Mix, ami az okostelefonok jövőjét képviseli egy személyben. Éppen ezért nagyon örülök, hogy sikerült szereznünk…..
Két SSD is landolt nálam, aminek kifejezetten örültem, hiszen még egyetlen kínai számítástechnikai alkatrészt sem teszteltem. Mivel ma már mindenki SSD-re telepíti az operációs rendszerét, ezért egy konfiguráció kihagyhatatlan része a memória alapú tároló. A Blitzwolf 120…..
  Szeretettel köszöntelek Titeket a RendeljKínait Blog új cikkírójaként! Mostantól az én tollamból született írásokkal is közelebb kerülhettek a Virágzó Kínai Kommunista Ipar csodálatos termékeihez. Bemutatkozásként ezzel a szaftos Mi5 teszttel készültem. Remélem, tetszeni fog, jó szórakozást! 2…..
Elég jól sikerült az HBO új sorozatának, a Westworldnek a bemutatkozása. Egy igazi nagyszabású első részt kaptunk, nagyon látványos jelenetekkel, nagy színészekkel és rengeteg kérdéssel. Ezeknek egy részét ki is tárgyaltuk a Kultrovat Podcast kilencedik részében. Ha esetleg lemaradtatok volna róla,…..
Bár a Sötét Lovag utolsó jelenetei erősen sugallták, hogy milyen irányban fog továbbhaladni a franchise, az elmúlt hetekben Joseph Gordon-Levitt több helyen is tagadta, hogy a befejezés megalapozott volna annak, hogy egy következő filmben John Robin Blake örökölje a bőregér…..
ProgBlog Nem csak a pénzért…! 2012.02.23 21:53:00
„Nec res, nec spes!”(„Se pénzem, se reményem!”) Gaius Julius Caesar Átlagosan 57.000 forintos bruttó béremelést fognak kapni az orvosok – olvasom a minapi hírek között…..
JKJ 2012.02.24 10:36:00
Nem látja a posztíró a fától az erdőt. Írom ezt minden negatív töltet nélkül!

Az egészségügynek nevezett intézmény valóban betegségügy. Az egyre drágább és kifinomultabb vizsgálati módszerek és kezelések valójában nem gyógyítanak.

A modern orvostutomány állása szerint jelenleg nincs gyógymód a kettes típusú cukorbetegségre, a magas vérnyomásra és a többi civilizációs betegségre. Ezekkel kezeltek száma pedig folyamatosan növekszik. A költségük is növekszik.

Mivel ezek hosszú évekig, évtizedekig kezelendő állapotok, ezért leírhatatlanul sok pénzbe kerülnek. Kiesett munkaidő, gyógyszertámogatás, kórházi kezelés, idő előtti halál, rokkantjárulékok stb.

Ezek mind elkerülhetők ha eleve nem betegszik meg az ember. Biztos sokan felröhögnek most. "Mintha ez választás kérdése lenne!" Gondolják. Pedig az.

Senki nem akar beteg lenni, de a jelenlegi táplálkozástani ajánlások beteggé tesznek mindenkit aki követi. Köszönjük WHO!

A mostani táplálékpiramis bázisát képező üres szénhidrátokat el KELL hagyni. Liszt, gabonafélék, hüvelyesek. Ezek csak üres kalóriák, amik a táplálkozástudományi szakemberek szerint a napi kalóriabevitel 55%-át kell, hogy lefedjék.

Nem csoda, hogy egyre betegebb mindenki. Röviden összefoglalva. Van lehetőség egészségesen élni mindenkinek. Aki már beteg, annak ez visszafordítható. Nem kell gyógyszerrel szinten tartani (legtöbbször még azt sem) a már beteg állapotot.

Ez az egészségügy jövője. Ha egészségesek vagyunk!

Ha ez elindul, akkor lesz pénz a balesetekre, a vele született rendellenességekre és mindazokra a betegségekre amit nem MI okozunk MAGUNKANK.

Aki nem hiszi hogy mindez lehetséges, az járjon utána vagy szépen nyugodjon bele, hogy idősödve egyre több nyavaja támadja meg az embert és erre a drága egészségügy a megoldás.

Elnézést a helyenkénti nagybetűskért. Nem kiabálás akart lenni :-)

Egyébként a feleségem háziorvos és sajnos minden nap hallom, hogy mennyi embert kezelnek az úgynevezett civilizációs betegségekk. Nem csak a kövéreket és az öregeket.

Még egyszer: Több pénz az egészségügybe NEM megoldás, ha nem tudnak gyógyítani. Jelenleg pedig nagyon kevés gyógyítás folyik az egészségügyben.
JKJ 2012.02.26 11:28:51
@Biga néni: "Bár adná a Jóisten, hogy igazad lenne. De hát...
Ülj le, fiam, egyes"

Pontosan a jóisten adta! Ki más? Egyébként ne legyél nevetséges. Ha nem gyógyszerekkel kapcsolatos a megélhetésed, akkor csak magadnak (és a családodnak, barátaidnak) okozol kárt a buta hozzáállásoddal.
Megjelent a T-Mobile hivatalos árlistája, az iPhone 3G négyféle konstrukcióban vihető haza: 9900 forintos és 16990 forintos havidíjjal, valamint 12 vagy 24 hónapos hűségnyilatkozat aláírásával. A vasárnap megjelent pletyka megalapozott volt, a T-Mobile ikon 400 nevű díjcsomagban…..
Mint az néhány hónapja várható volt, a fodorizált SZDSZ dekriminalizációs javaslattal fogja nyitni az őszi évadot a parlamentben. Még ezt sem merték arccal bevállani, ezért Léderer András, az Új Generáció elnöke viszi az ügyet: "Azt akarjuk, hogy a fogyasztókat ne…..