Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baltazar72

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Asztalos Éva érdi önkormányzati képviselő gondolt egyet, és saját bevallása szerint egy skót példát alapul véve, amit az egyik ismerőse osztott meg a Facebookon, feltette a kérdést, hogy legyenek-e Érden is ilyen virágmintás kukák. Természetesen rengeteg pozitív visszajelzés kapott a posztjára,…..
Furdancs Blog 18650-es történetek 2020.02.05 05:00:00
A 18650 típusjelű akkumulátor igen népszerű áramforrás, mely nemcsak pőre elemformájú kiszerelésben vásárolható, de bizonyára többedmagával ott lapul az ön laptop - szerszámgép - fotós - elektromos jármű akkumulátorának borítása alatt is. Korábbi írásunk folytatásaként ismerkedjenek meg három ide…..
Az Európai Unió a megtermelt áramának jelenleg már több mint 30 százalékát megújulókból szerzi, míg 2000-ben ez az arány csupán 12 százalék volt – derül ki egy friss elemzésből, amely a kontinens tavalyi energetikai arányszámait vette górcső alá. Ha a megújulók térhódítása ebben az ütemben zajlik,…..
baltazar72 2018.02.25 18:19:56
@karandash: csak nem számolsz az atom cuccok évezredekig sugárzó hulladékával! Meg a fűtőelemek gyártásának maradandó erősen sugárzó hulladékával. Amíg a muszka átvette vidáman voltunk. Lignitet a magyarok égetnek. De a németek folyamatosan csökkentik a barnaszén használatot.
Ma megálltam az autópályán egy benzinkútnál, kávézni. Egy ember volt előttem, éppen ment a pantomim az eladócsajjal, mert a csaj semmilyen nyelven nem beszélt, csak magyarul és trágárul. Szegény kaminonos elmutogatta, mit szeretne, bökdöste az üveget a hot dog túloldalán, majd a csaj mutogatta a…..
baltazar72 2017.11.23 22:35:29
@Jakab.gipsz: Ha szól, pofán vágja a kopasz szekus. Így megy ez itt mindenben. Aki megteheti elhúz innen.
(avagy, milyen érzés az, amikor az embert a legjobb barátja lopja meg Másfél hónap telt el azóta, hogy küldött a barátnőd egy sms-t, hogy kiköltöztetek a lakásomból, amit tőlem béreltetek, majd letiltottál mindenhonnan, hogy ne érjelek el. Másfél hónap telt el azóta, hogy realizáltam, hogy azért…..
A csakis Hofi Gézára jellemző szókimondás, utánozhatatlan humor Orbán Viktor személyét is elérte. (Kövér is megkapja rendesen.) A humorista-legenda sajnos hosszú évek óta nem lehet közöttünk, de örökéletű poénjai változatlanul "ütnek" - megpróbálva talán feledtetni azt,…..
Ez az infografika ellentmond mindennek, amit a kormány kommunikál. Hogy ti. invázió van, és veszélyben az ország biztonsága. Akkora itt a migránsválság, hogy már csak hatodannyian kértek menedékjogot Magyarországon, mint két éve. (És persze a magyar állam csaknem minden kérelmet el is utasított.) De…..
baltazar72 2017.06.19 20:44:14
@gigabursch: Az osztrákok örültek a magyar menekülőknek 56-ban? Mert voltak azok is bő 200 000-en!
A Kínából (vagy az Európai Unió területén kívülről) történő rendeléskor a legnagyobb félelem mindig az, hogy megállítja a vám. Ekkor a kézbesítő cég (Magyar Posta, DHL, egyéb) értesít minket arról, hogy a terméket vámkezeltetni kell, ehhez pedig ki kell tölteni egy nyomtatványt. Szükség lesz még az…..
A dtvnews.hu tette közzé a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálatát 2017. január 1-jétől igen komolyan érintő átrendeződés hírét: jönnek a TV2 kábelcsatornái, de kikerülnek a csomagokból (AZ ÖSSZESBŐL BAZDMEG) a FIC, azaz Fox International Channels csatornái. MINDEGYIK: Az összes…..
Hiszed vagy sem, klasszikus tűzgyújtásra alkalmas eszköz nélkül is lehet tüzet csiholni, és még fadarabokat sem kell egymáshoz dörzsölni. Egy citrom segítségével ugyanis olyan elektromos töltést generálhatunk, amellyel könnyedén tüzet gyújthatunk. Íme az instrukciók: Puhítsuk fel a kiválasztott…..
Emlékszem, annak idején, amikor a tavalyi Golf-napok egyik válogató zsűritagjaként egy éjszaka alatt kellett kiválasztanom kb. 1900 autó közül azt a - ha jól emlékszem - százat, amelyek bekerülhetnek a szűkebb, kiállított keretbe, na azon az éjjelen kaptam életem legtöményebb…..
Az elmúlt években a LED-ek gyártása és alkalmazása területén lezajlott technológiai fejlődés számos kérdést vet fel nem csak a felhasználói oldalon, de a világítástechnikával foglalkozók részéről is. A felhasználási területek szakmai kihívásai több kérdést…..
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
A távirányítóval vezérelt repülő kamerák (=drón) egyre népszerűbbek, már a hírműsorok készítői is használják őket. Így tett az MTV Híradója is, amikor egy kisrepülő zuhant le Dunaújváros közelében. Forgatás közben aztán a drónt kezelő operatőrhöz odalépett egy…..
Nem túl sok mindent lehet hozzáfűzni az FTC vezetőségének döntéséhez, miszerint az RTL Klub stábját nem engedik be a stadionavatóra, talán csak annyit, hogy elég pitláker húzás ez, kérem szépen. Állambácsi seggét ennyire szánalmasan tán még a debreceni stadion örvén sem…..
baltazar72 2014.08.10 14:03:32
@Peterpapo: ez nem teljesen igaz! Az RTL2 késői hiradói messze jobbak voltak a többi kereskedelminél. Most előrehoztak érdekes témákat a koraesti kiadásba. Soha egyetlen esetben sem állítottak valótlant! Már régen fel is akasztották volna őket statáriális eljárásban ha bármit is rájuk tudtak volna nyomni.
Valakinek ki kell mondani a mások által eltitkolt eseményeket is!
Az MTVA meg nem hiradót nyújt, hanem a szánalmas nyalizást. Az MTI még Aczél elvti idejében is hitelesebb volt.
Mostanában az egyik slágertéma könyvelői és vállalkozói körökben a pénztárgép használat. Az online pénztárgépek bevezetése elég sok kérdést felvetett, kezdve azzal, hogy kinek kötelező pénztárgépet használni és kiváltható-e a gépi nyugtaadás számlaadással. Arra a…..
Pere Laci újabb története az indiai hétköznapokról. A sorozat előző részeit ide kattintva olvashatja. Imádom az indiai konyhát, de néha azért néha jól esnek a nyugati ízek. Feleségem már hazament, Ben ritkán főz és akkor is csak brit kaját. Tudjátok, mint amikor a…..
Belsőség Így kell veszíteni 2014.06.18 10:45:58
Nem tudom, hányan figyelik olvasóink közül a MotoGP-bajnokságot, de remélem, minél többen, mert amit idén ezek a határtalan zsenik előadnak, az nem semmi. Kőkemény küzdelem, nem ritkán 330-as tempó felett de úgy, hogy a hátunkon feláll a szőr és nem lehet kibírni legalább egy…..