Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SingleParent

161 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sanyi egyedülálló apukaként szeretne olyan társat találni, aki teljes mértékben szeretni tudja majd a gyermekét.  ..
Sokszor írtam már arról, mennyire nem tartom jónak, ha a gyerekek hamar tudomást szereznek egy új partnerről: még abban a fázisban, amikor egyáltalán nem biztos, hogy a kapcsolat tartós lesz. És mikor lehetünk ebben biztosak? Akár egy-két év együtt járás után is érhet minket olyan váratlan…..
Miközben új partner után kutatunk, lehet, hogy észre sem vesszük azt a régi barátot, akit már ezer éve ismerünk és aki mindig is mellettünk állt? Vagy az évek során messzire sodródtunk tőle, de most újra elkezdünk érdeklődni egymás iránt? Lehet, hogy nekünk eszünkbe se jut, hogy más is lehetne…..
A randizás mint műfaj keveseknek megy problémamentesen, fiatalon elkezdeni is bonyolult, de mikor már egyszer azt hittük, hogy vége a bénázásnak és nem kell többé kezünket tördelve toporognunk, gyomorideggel készülődnünk, azon agyalnunk napokig, hogy mit vegyünk fel és mit ne… nos, lehet, hogy még…..
Lola egy 41 éves elvált anyuka, akire újra rátalált a szenvedély egy 26 éves biztonsági őr személyében. Hova vezethet ez?..
Másfél éve írtam a Parenting Marriage nevű jelenségről, amelynek az a lényege, hogy a szülők ugyan már nem alkotnak egy párt romantikus és szexuális értelemben, de a gyerekek miatt fenntartják a házasságot és együtt maradnak legalább addig, amíg úgy nem érzik, hogy már jobb, ha szétválnak. Vagy…..
Egy elvált szülő életében az a lépés, hogy egy új partnerre bízza a gyerekét, meglehetősen kényes, hiszen rengeteg mindentől függ, hogy egy adott emberben mennyire bízhatunk meg, illetve ha éppen teljesen szerelmesek vagyunk, mennyire látjuk tisztán, hogy az illető megérdemli-e a bizalmat. Számos…..
Amint megszületik az első gyerekünk, a szexuális életünk radikálisan megváltozik. És nem csak azért, mert az első 2-3 évben (de van, aki inkább hatot mond) sokkal kevesebbet alszunk (ha több gyerekünk van, ez az időszak kitolódik), hanem azért is, mert kevesebb alkalmunk van kettesben, azaz teljesen…..
Imre egyedülálló apuka, aki szeretne összeköltözni barátnőjével, akinek két gyermeke van, de fél attól, hogy a költözés után elmúlna a varázs...
Nincs hálásabb téma, mint írni egy cikket, amelyben részletesen kifejti valamely csalódott nő vagy férfi, hogy a másik nem egyedei, akik számára potenciális partnerek lehetnének, miért ilyen meg olyan borzalmasok. Legfőképpen is rondák, ostobák, anyagiasok, lusták, megbízhatatlanok, csalók,…..
Sok olyan nőt ismerek, aki elvált és egyedül neveli vagy nevelte a gyerekeit, sőt, olykor annyira egyedül, hogy még az apa se nagyon van/ volt képben. Tehát mintha felszívódott volna, eltűnt a mindennapokból, minden nevelési, sőt sokszor akár anyagi gondot is a nőre hagyva. Ezt idehaza simán meg…..
Egy emberöltővel ezelőtt egy osztálytalálkozón, nem sokkal az érettségi után az egyik srác mindenkinek elmondta, hogy van egy gyereke, de már a fogantatás után szakított az anyával és úgy egyeztek meg, hogy soha többé nem keresi őket, nem lesz az életük része. A srác ezt úgy adta elő, mint a világ…..
Gitta megismert egy vonzó férfit, de egyedülálló anyaként nehezen tudja összeegyeztetni életét új párjával, akinek nincs gyermeke. Mit lehet tenni ilyenkor?..
Viszonylag ritkán kerülnek szóba azok a „szingli” szülők, akik nem azért vannak egyedül, mert elváltak vagy eleve egyedül vállaltak gyereket, hanem megözvegyültek. Az, hogy ők ritkán állnak a középpontban, természetesen abból is fakad, hogy jóval kevesebben vannak, mint az első két csoport tagjai,…..
Az ünnepi időszak végeztével sokan gondolják át a kapcsolataikat, hiszen ez a körülbelül két hét általában kihozza a legnagyobb nehézségeket, kirobbantja a feszültségeket, egyes esetekben szakítópróbához is vezet. Amit az utóbbi két hétben láttam, az a vasárnapi apukák különös viselkedéséhez…..
Idén már többször esett hó, így ismét megtapasztalhattuk, milyen klassz téli programokat lehet szervezni, bár lehet, hogy a legtöbben a kényelmetlenségekre koncentráltak. De attól, hogy most éppen szürke és pocsék az idő, még nem kell lemondanunk a randizásról, legyenek azok első találkozások vagy…..
Bea új párjának exneje szinte már túl kedvesen viselkedik. Gyanús a dolog vagy tényleg csak szeretne barátságos légkört kialakítani?..
Többször írtam már arról, hogyan lehet bemutatni egy új partnert a gyerekeknek, mennyire függ a gyerekek korától, milyen egyszerű lesz megbarátkozniuk, illetve milyen hatással van ez a másik szülőre, attól függően, hogy neki van-e már új partnere vagy nincs. De mindenképpen hangsúlyoztam, hogy ne…..
Noha a klasszikus szerelmi történetek szereplői egyre idősebbek lesznek, ahogy a pártalálás ideje kitolódik a tinédzser korról a harmincas évek elejére, a legtöbb sztori még mindig olyanokról szól, akik fiatalon, gyerektelen szingliként keresnek partnert. Pedig rengeteg ember keres válás után…..
Lehet bármennyire is békés és civilizált egy válás, rengeteg szenvedéssel jár általában, hát, még ha kifejezetten nem is békés és nem is civilizált. Aki végigment ezen a folyamaton, az szinte biztos, hogy bőven kapott sebeket és ő is bántotta az exét. És az is lehet, hogy nem egyszer kétségbeesett…..
Zsaninak egy betegség miatt nem lehet gyermeke, de szívesen megismerkedne olyan férfival, akinek van. ..
Sok, most kiskorú gyereket nevelő szülő nőtt úgy fel, hogy a szülei elváltak. Gyakori, hogy a mai házasságok résztvevői mindketten elvált szülők gyermekei. Vajon mit tanultak abból, ahogy a saját szüleik válása zajlott? És milyen hatással van ez a mostani döntéseikre? Másképp válik-e az, akinek a…..
Elvált, illetve egyedülálló szülőként is rendkívül sokfélék vagyunk és hasonló élethelyzetekből teljesen más következtetéseket vonhatunk le. A huszonéves szinglik se mind ugyanazt akarják, vannak, akik nem keresnek komoly kapcsolatot, vannak, akik szórakozni szeretnének, vannak, akik elköteleződésre…..
Bemutatni egy új partnert a családunk különböző tagjainak mindig nehéz, hiszen addig csak kettesben voltunk, nem kellett más szerepben látnunk egymást, csak férfiként és nőként. De vannak kapcsolatok, amelyekben elérkezik az a pont, hogy a számunkra fontos embereknek bemutassuk az új partnert...
"A hagyományos minták nem feltétlenül úgy alakulnak ki egy gyerekben, mint a normál felépítésű családokban."  ..