Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sheaintme

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Mius!  Üdvözöllek szép világunkban, már vártalak. Az élet egy csoda, kaland, érdekes és gyönyörű. Különleges vagy a számomra, és pontosan olyannak szeretlek, amilyen vagy. Értékes és egyedi ember vagy, éppen úgy, mint bárki más.  Olyan boldog vagyok, hogy itt vagy, készítettem számodra egy…..
Miért van az, hogy ha valakivel valami rossz történik, akkor sokan képesek empátiával és együttérzően közeledni a másikhoz, míg másokban szinte rögtön rosszalló gondolatok indulnak el? Mekkora probléma ma az empátiahiány és mennyire általános mindez? Ezt a témát vizsgálva előbb-utóbb az…..
Őszintén Elég jó szeretet 2021.04.22 19:01:10
Minden szeretetben van egy alapkérdés: őt szereted-e vagy magadat és a vágyaidat szereted benne? Írja Vekerdy Tamás a Jól szeretni című könyvében. A fenti kérdés jól fogalmazza meg a nevelés két alapkérdését is, amik a szülők / nevelők két szélsőséges felfogását is mutatja. Ezek a skála két véglete…..
A HVG Könyvek kiadásában jelent meg L Sipkovics Erika könyve, a Szeretettel sebezve. Ez a könyv egy nagyszerű belépő az önismeret világába. Személy szerint nem tartom a legjobb könyvnek a témában, de azt tapasztaltam, hogy a könyv rendkívül sok aha-élményt nyújt azoknak, akik önismereti munkára…..
A mai társadalom szomorú és elkeserítő tükröt tart nekünk. A szülők gyakran egymással versenyezve bántalmazzák gyerekeiket és mindezt a társadalom legnagyobb közömbössége mellett. Naponta hallani szülőket, ahogy arról mesélnek, gyerekeiket milyen módon igyekszenek jó kislánnyá, vagy illemtudó…..
Szomorúság tölt el, amikor egy terápiás csoportban ülők közül sokan úgy nyilatkoznak: "Nekik nem is volt olyan rossz gyerekkoruk." "Amikor a többieket hallgatja, arra gondol, ilyen borzalmak velük nem történtek." Az egyik drámacsoport vezetője, amibe jártam, egyszer erre azt mondta: "Mi sosem…..
Őszintén Szabad ember 2021.01.13 17:46:32
Lassan 10 éve járok pszichológushoz, egyéni terápia mellett pedig több csoportos foglalkozáson is részt vettem. Szinte közhely, minden ilyen csoportban vagy egyéni terápia kezdetén az első kérdés: Ki is vagy te? Röviden mutasd be magad! Vagy egy egyszerű állásinterjún is rögtön ezt a kérdést teszik…..