Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lordius

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén tavasszal, az észak-koreai atomháború paráztatás közepén egy hetet töltött a BBC a világ legorwellibb államában. Mivel az országba újságírók nem mehetnek be, "álruhában", egy hivatalos turistaúton vett részt az angol tévé tudósítója és operatőre. A disszidenseket,…..
Lordius 2013.05.20 00:25:00
@rozsdamentes arcél:
Én úgy tudom, hogy be lehet fogni néhány helyen dél-koreai adásokat is, bár természetesen zavarva vannak.
„Niemand muss müssen, aber alle, die wollen, sollen können dürfen.”(a baseli dohányos klubokat tömörítő Fümoar egyesület jelszava) A francia baloldalt megrázta a Cahuzac-ügy: történt ugyanis, hogy az adómorálért felelős miniszter, Jérôme Cahuzac kénytelen volt bevallani…..
Lordius 2013.05.13 11:54:47
@kesztió:

Kevered a Fideszt a konzervativizmussal.
Kb. 10 perce érkezett hozzánk ez a komolytalan igen érdekes és megkapó sajtólevél: Tisztelt Szerkesztőség! A 2014-es választásokhoz közeledve a Political Capital mobilalkalmazásokat fejleszt, amelyekkel a politika iránt érdeklődők naprakészen követhetik a kampány…..
Lordius 2013.04.04 17:15:04
@Tomi from Space:
Nem tudom miért nem egyszerűbb elismerni ha valamiben a másiknak van igaza, aki amúgy tök higgadtan meg is indokolta, hogy miért. Tévedni emberi dolog, nem kell megsértődni rajta.
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
Publius Az olimpia vadhajtásai 2012.08.01 12:35:23
Ezekben a hetekben mindenki az olimpia lázában ég, én viszont úgy érzem, néha túlságosan is. Sokan hajlamosak ugyanis arra, hogy bármely magyar olimpiai eredményt - legyen az pozitív vagy negatív – túlreagáljanak. Szilágyi Áron aranyérmében a magyar nemzet felemelkedését,…..
  „Ahogy véget ér a magyar EU-elnökség, elszigeteljük Magyarországot, teljes mértékben. Már most, látták Orbánt valahol az EU-elnökeként beszélni? Sehol. Ahogy vége az elnökségnek, Magyarország elszigetelődik” - mondta Borut Pahor szlovén baloldali…..
Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a…..
Lordius 2011.05.08 17:27:35
@knausz:
A blogodban még ezt írtad :)
"Boldog névnapot a Gáboroknak! Az Isten vigyázzon rátok."
Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki egyetért. Lényegében…..
Magyarázó rész vagy lelki paszta vagy Az írás dicsérete   Megígértem s megmondom mi hajol össze s miért. Tér s idő hajol össze érted, az emberért. Így megy a szellem története. Az ember a fölsőbbrendű ember akinek szava akarat s vágyódás elhajítja képzeletét…..
Lordius 2011.02.20 12:38:38
@Grift:
Nem sok köze van a szerzőnek a pesti széplelkűekhez nekem elhiheti és nem is nekik írta. Ismerem a szerzőt és példás életet él itt kint vidéken, a könyvét meg én sem hasonlítanám Coelho bácsi giccsparádéjához. Amúgy a szerző benne van a Kit ad Isten című könyvben amit a Heti Válasz kiadó adott ki. Úgyhogy aki kicsit közelebbről szeretné megismerni a gondolkodását az olvassa el ott is a gondolatait.
Lordius 2011.02.20 13:43:20
@Dr. Zerge:
Örülök, hogy jó magyar szokás szerint megtalálta örömét a személyeskedés művészetében.
@Grift magának igaza van abban, amit mondd, nekem csak az nem tetszett, hogy a úgy gondolta, hogy a pesti széplelkűeknek írta. Lehet, hogy a szöveg sok mindenkinek nem tetszik, de azt erősen kétlem, hogy a szerző ezt a réteget célozta volna meg.
Lordius 2011.02.20 14:35:17
@Dr. Zerge:
Amit nem értek az a támadó stílus. Grift tudott normálisan válaszolni, személyeskedés nélkül. Neked ez nem sikerült. Ennyi a történet.
Varánusz Ezittaz 2011.01.15 08:00:00
Orbán Viktor reformterveit böngészve  elmondhatjuk, talán történik végre érdemi dolog a gazdasággal. Feltéve, ha nem egy hangulatcsillapító médiageget szemlélünk éppen. A költségvetésünk kiadási oldalának megfaragása elkerülhetetlen, éppen ideje volt ezt felismernie…..
Lordius 2011.01.15 14:43:53
@Droli:
Ez nem azt jelenti, hogy össze vissza beszél. Van egy törvénytervezet erre érkeznek kritikák és valamennyire figyelembe véve a kritikákat változtatnak a törvénytervezeten. A törvény alapvető koncepciója viszont ugyanaz maradt, vagyis az irány a magánnyugdíj államosításánál nem változott.
Ha nem venne figyelembe semmilyen észrevételt és úgymond nem beszélne "össze-vissza" csak csinálná ami az első gondolata, akkor még nagyobb felháborodás lenne. (Pl. a gondolj bele, ha a médiatörvény kapcsán nem változtattak volna azon, hogy bíróságon nem megtámadható az Médiatanács ítélete)
De ezek közé tartozik a felsőoktatás reformjai is, ahol legalábbis most úgy néz ki, hogy változtatni fognak néhány ponton. Ez helyes, ez a parlamentarizmus lényege. Az alap koncepció viszont egyik esetben sem változott, csak a részletek. Az megint más kérdés, hogy ezekkel az intézkedésekkel egyetért e valaki vagy sem.
  A piaci szereplőknek általában nem kifizetődő, ha pártszimpátiájukat mellükre tűzve fennen hirdetik: Macskássy Izoldában utazó NEMZETI galériatulajdonos vagy szocialista nőgyógyász vagyok. Ez alól két szakmacsoport kivétel (a politikus természetesen nem szakma).…..
Publius A politológia védelmében 2011.01.14 00:48:00
Miközben egyre több, magát politológusnak nevező szakértő tevékenykedik Magyarországon, a politológia elutasítottsága (érzésem szerint) egyre inkább nő, különösen a baloldaliak és liberálisok körében. Ennek az elutasítottságnak az egyik megnyilvánulása volt Berkovits…..
  Csador ide vagy oda, Irán egyre jobb hely. Először a plüssmackók és a Valentin-nap, most pedig az örökérvényű életbölcseletek atyja, Paulo Coelho húzta ki a gyufát a perzsáknál. Szőcs Géza csak a giccs- és pornóadóig merészkedett, a közel-keleti ország…..
Mandiner blog A hatalomról 2011.01.09 08:01:00
  Jöjjön egy tanmese a hatalomról. Szex nincs benne - hacsak Törpilla állandó picsogását nem értelmezzük nemi tevékenységként -, öncélú erőszak, ármány és harc annál több. ..
Lordius 2011.01.10 02:11:55
@reality:
Viszont az igazi kommunizmusban nincs szükség vezetőre
  Az utóbbi idők egyik legnagyobb politikai érdekességére látogattunk ki Kálmánnal és Tónival, ugyanis Novák Előd az ex-narancsos Bogár Zsolt és a volt Manager Magazinos Mong Attila mellett tüntetett, ugyanott és ugyanúgy, ahol és ahogy előző nap a libik tették. A…..
 Nézzük a meccset. Uram bocsá' szurkolunk valamelyik csapatnak. A helyzet nem reménytelen, mi több: bíztató.Csapatunk sorra dolgozza ki a helyzeteket, ám egy szórványos ellentámadásnál - amely veszélytelennek tűnik - egyszer csak, mint derült égből a villámcsapás : a…..
Mandiner blog A szabadság ára 2010.10.23 07:01:00
Ignite - Poverty for all Sold by your own October revolution Out to the streets To fight against the tyranny In 56' we fought the occupation The young and old Against the Communist regime The sorrow, a so-called liberation The sorrow, a violent domination Sorrow, the humiliation Fifty years, the…..
Lordius 2010.10.24 11:02:16
@attila.1969.:
A te logikád szerint a világ kb a világ összes forradalma ellenforradalomnak minősül, mivel szinte mindenhol voltak túlkapások.
  Ha már Trágár Tóniék megörökítették a fenti kampánymorzsát a Galaxis Riporteren, gondoltam szólók, hogy a szocik ismét hatalmas felületeken, enkezükkel kopogtatnak az online lófaszért (esetleg még valami éberségi teszt lehet ez, nem tudom), ugyanis az „Ez…..
Lordius 2010.09.19 22:09:00
Lordius 2010.09.19 22:10:10
Ha valaki volt már tagja csapatnak, tudja, milyen tehetetlenül vergődni egy rossz taktikai felállásban. A franciák önmegsemmisülése pontos példája annak, miért van szükség edzőre. Anelka nyerni akart, higgye el mindenki, ahogy azt is, nem az a baj, hogy egy rúgott góllal estek ki,…..
Lordius 2010.06.22 18:13:40
  Ma délután nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP a régi jó bulik helyszínén, a Kossuth téren. A tömeget a Balázs Fecó-Varga Miklós-Palcsó Tamás drímtím melegítette be egy remek dallal, ami, ha jól emlékszünk, az összefogásról meg egy új világról szólt. Ezután Semjén…..
(I. (sokadik) felvonás) "Jobbkor" nem is jöhetett volna a kettős állampolgárságról szóló fideszes kezdeményezés- mondta Bugár Béla az ATV Jam című műsorában.   A Híd-Most elnöke szerint a javaslattal a legnagyobb baj az, hogy a bajban lévő magyarellenes…..
  Az elején azt hittem, a dolog eltűnik magától, de aggasztó jelek vannak, hogy mégse. Ezért most itt is, még egyszer elmondjuk, hogy mindenki hallja: a bikicsunáj nem vicces, már tegnap sem volt az, sőt, keletkezésének pillanatától kezdve kimondottan ócska, áljópofi.…..
2002-ben - sok egyéb más mellett - a 168 Óra szerkesztőségét és főszerkesztőjét is annyira meglepte a szocialisták választási győzelme, hogy Mester Ákos kínjában nem tudott mást sikeríteni főcímként és vezércikke témájául, mint hogy "Sokat fogunk röhögni!",…..
Lordius 2010.05.04 19:57:44