Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tmarcsello

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben az írásomban elsősorban az elsőévesekhez szólok. Nem úgy néz ki a vizsgaidőszak, mint ahogy azt a gimiben vagy a félév folyamán elképzelted? Rosszabb, mint amire számítottál? Vigasztaljon az, hogy sok felsőbb évesnek is egy trauma a vizsgaidőszak. Legtöbbünknek ilyenkor teljesen felborul az…..
Minden út Rómába vezet, tartja a mondás immár 2000 éve. Az egykori Római Birodalom legjelentősebb útja volt a méltán híres Via Appia. Nem véletlen, hiszen végigvezetett az egész olasz csizmán. Viszont felmerül a kérdés, hova tűnt mára az út? Esetleg teljesen elnyerte az idő vasfoga és történelem…..
Amikor általában a nyugati világ politikai korrektséget érintő botrányairól hallunk, olyan kisebbségek jönnek szóba, mint az afroamerikaiak, muszlimok, melegek, transzszexuálisok és újabban a latinók. Valamiért pont arról a kisebbségről hallani a legkevesebbet, amelyiket a mai amerikaiak tüntettek…..
Nem sokkal az után, hogy a magyar kormány bevezette az extraprofit adót, a Ryanair az adójogi jogszabály-módosításokra reagálva megemelte az árait, így a fogyasztókra hárítva az adóemelésből származó bevételt kiesést. Vagyis a konkrét esetet tekintve az történt, hogy júliustól lépett életbe a…..
Reaktor Helikopterszülők 2022.06.17 16:38:25
  Ismerős az, amikor a szülők (de leginkább anyukák) még tinédzser, sőt akár felnőttkorban is a gyerekük nyakában loholnak, állandóan azon aggódva, hogy vajon a szemük fénye épségben van-e? Amikor megparancsolják a gyereküknek, hogy mindenről tudósítson, merre jár, kivel találkozik mit evett…..
A Kép forrása: nemzetisport.hu Több mint egy éve, hogy miután Petry Zsolt interjút adott a Magyar Nemzetnek, munkaadója, a Hertha BSC elbocsátotta. Először az interjú korbácsolta fel a közhangulatot, melyet egyesek rasszistának és homofóbnak találtak. Majd elbocsátása után annak jogosságáról folyt…..
Az idei év sem telhetett el Oscar-gála nélkül. Hétfőre virradóan mémek lepték el az egész internetet. Pontosan az a mém, amelyen a 94. Oscar-gálán Will Smith leüti Chris Rockot (aki egy humorista, talán egy-két mellékszerepből és a Nagyfiúk filmekből lehet ismert). Mindennek apropója az eddig valaha…..
(kép forrása: népszava.hu) Az internetre, annak megjelenésekor hatalmas lehetőségként tekintettünk, a világ kétségkívül összezsugorodott, vagy ha úgy nézzük, visszavonhatatlanul kinyílt. Azt hittük, az emberekre pozitívan fog hatni az információáramlás. De sajnos a légből kapott…..
Borítókép forrása: vg.hu 2022. január 16-án, vasárnap reggel döntött az ausztrál bíróság, a világelső Novak Djoković nem léphet be a szigetállam területére, így nem indulhat az Ausztrál Openen. Az ügyben a három fős bírósági testület mindegyik tagja elutasította a férfi teniszező panaszát, hogy…..
Reaktor iRon Channel botrány 2021.11.28 14:58:37
(borítókép forrás: HVG.hu) Nem történt még olyan a magyar youtuberek életében, ami ennyire felkavarta volna az internetet és ekkora sajtó visszhangot keltett volna, mint a mostani eset. Az egyik internetes chatszobában, Discord szerveren, amelyet arra hoztak létre, hogy a rajongók személyesen…..
Reaktor Ironikus klímacsúcs 2021.11.15 14:50:27
(borítókép forrása: index.hu) 2021-ben is megrendezték a klíma csúcsot. Idén Glasgow városát jelölték ki helyszínül. Eddig még minden rendbe is menne, de az internet világát megrendítette az a hír, hogy a csúcsra érkező politikusok nem kevesebb, mint 400 környezetkárosító magánrepülővel érkeztek…..
Demeter Szilárd interjút adott a Telexnek, ahol különböző művészeti témákban kérdezték a véleményéről. Eddig még nem is volt baj, azonban Demeter Szilárd miniszteri biztos felhozott egy példát, ami felrobbantotta az internetet. Ez a mondat nem más volt, mint, hogy a Mizu egy heteroszexuális…..
Mostanában egyre több furcsa üzenetet kapok a Facebookon. Nagyon régóta nem látott évfolyamtárs (akivel már akkor is maximum csak köszönőviszonyban voltunk) ír rám, de az is megesik, hogy teljesen vadidegenek jelölnek be, és írnak üzenetet. Méghozzá rendszerint ezzel a szöveggel: „Szia, bár még nem…..
Bár a BLM-hez köthető tüntetéssorozat tavaly zajlott, a mai napig találkozhatunk a mozgalom utórengéseivel kapcsolatos hírekkel. Ilyen például, hogy Cavanit megbüntették, mert a „negrito” szót használta egy posztban, ami Uruguayban egyébként egyáltalán nem számít rasszista fordulatnak. De persze…..
Kiutazott a válogatott Angliába mondjuk ki nem túl jó előjelekkel. Mindenki összetette a két kezét és imádkozott az éghez, hogy csak kicsit kapjunk ki. Az angolok elleni meccs előtt a válogatott oda-vissza kapott ki a nála sokkal hátrább rangsorolt Albániától és ezzel elúsztak a VB-álmok. Arról nem…..
Az utóbbi időben a Youtube érdekes videókat dob fel nekem. Gondolom már te is találkoztál olyan felvételekkel, amelyeken egyszerűen csak suttognak, vagy dolgokat tapogatnak jól hallhatóan! Első találkozásom az ASMR-ral Régebben kerestem masszázstechnikákat, hogy azzal kedveskedjek a páromnak,…..
Reaktor A világ legjobb filmjei? 2021.09.29 15:03:24
Ahogy pörgetem a Facebookon a hírfolyamot, olykor ráakadok olyan cikkekre, amelyek azt taglalják, hogy melyek a világ top 10 filmjei. De például az IMDB-nek (Internet Movie Database) is van egy listája a világ legjobb filmjeiről, itt viszont az a lényeg, hogy nem egy kritikus zsűri pontozta a…..
Reaktor Az iskolai zaklatásról 2021.09.23 10:16:28
Szerintem sokan hallottak már a vajai fiú esetéről. Egy kirekesztett fiúról van szó, akit utolért az iskolai zaklatás. Bevallom, ebben sokan szenvednek, minden osztályban legalább van egy ilyen szerencsétlen gyerek, akit vagy valaki, vagy az osztály kemény magja ki tud pécézni magának. A legtöbben…..
A magyar válogatott súlyos vereséget szenvedett a Puskásban Angliától egy VB selejtezőn, 4-0-ra kaptunk ki. Azonban most senki sem a vereségről beszél. (Wzután Albániától is kikaptunk, ami szerintem minden hozzám hasonló fociszurkolónak fájó pont, de legalább Andorra ellen sikerült a győzelem.) Az…..
Reaktor Viccből munkanélküli 2021.09.07 08:22:04
Minden ember életében elérkezik az a pont, amikor kilép a szülői hálójából, és, ha nem is teljesen, de részben megpróbál a saját lábára állni.Személy szerint én is elmentem anno diákmunkára, hogy keressek egy kis zsebpénzt, amiért megdolgoztam, és nem a szüleimtől kellett lejmolni. Elöntött egy jó…..
 Biztosan mindig a diákon múlik, ha nem képes megtanulni az adott idegennyelvet? Egyszerű a válasz! Nincs nyelvérzéke, lusta, hogy leüljön tanulni, stb. Kétségtelen, hogy egy hivatást csak is kellő elszántsággal lehet űzni, ez alól a tanári állás sem kivétel. Aki nyelvtanárnak megy, annak a szent…..
A híres templomos lovagokról neked mi jut eszedbe? Lovagok, akik az igaz hitet védelmezték? Az egyház katonái? Egy szervezet, mely több volt egyszerű katonaságnál? Tényleg megtalálták a Szent Grált? A Szent Grál Számos legenda fűződik a templomosokhoz. Ilyen a Szent Grál megtalálása is. Én…..
A mongol tatárokról Magyarországon mindenkinek az embertelen pusztítás jut eszébe. Ez nem is véletlen, hiszen a magyar történelem egyik legsötétebb pontja volt a 1241-42-es tatárjárás, melynek során a lakosság majdnem fele odalett. A falvakat rendszerint felgyújtották, a mozdítható dolgokat…..
Reaktor Arkan Tigrisei 2021.08.04 18:31:08
1991 májusában Jugoszlávia felbomlásával tört ki a 10 évig tartó délszláv háború. A konfliktus, illetve a szétbomlás oka, hogy Szlovénia és Horvátország függetlenedni akart. Horvátország függetlenedését nem nézték jó szemmel a helyi szerbek, ezért 1991. december 19-én, az egykori oszmán török ellen…..
A nagy földrajzi felfedezések előtt Európából csak egy irányba lehetett kereskedni: Ázsia felé, az arab világon és az Oszmán Birodalmon keresztül. Ez abból a szempontból volt problémás, hogy az arabok illetve a törökök igen magas adókkal sújtották a kereskedőket. Ezután már csak egy lépés volt, hogy…..