Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszemmm

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
eszemmm 2012.01.20 08:33:23
@üvöltő dervis: kis segítség, ha már pali bácsi nem segít: le merik írni. Tudom a belbudai idegenszívű világfiak lovagolnak csak a helyesírási szabályokon, és sokkal fontosabb a nemzet egységéért való töretlen kiállás, de vajon mi maradna a magyar nemzetből a nyelv fennmaradása?
eszemmm 2012.01.20 08:34:44
Mindig csodáltam az enduro- és krosszmotorosokat. Nem a verseny köt le, hanem a fizikával dacoló mozdulataik és a rengeteg munkával kialakított rutin, amivel uralják a gépet és legyőzik a terepet. A legtöbb trükk csak hosszú gyakorlással sajátítható el, évek edzése kell ahhoz,…..
eszemmm 2011.09.15 14:07:41
@Alter_EGO: :)))
Bizonyára sokan emlékeznek még középiskolából arra a feladattípusra, amikor minél kevesebb mérésből kell kitalálni, melyik ládában van az igazi kincs. Ennek nagyon sok változata van (egykarú és kétkarú mérleggel is), és ezek nagyon jó kis logikai fejtörők, de valószínűleg…..
Ez a hétfő teljesen semleges hétfőnek indult, azonban egy délutáni telefonhívás igen emlékezetessé tette a napot: a European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)-ből hívtak, hogy közöljék velem a jó hírt, miszerint a feladatmegoldós forduló és a két telefonos interjú…..
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
A válasz attól függ, hogy ki teszi fel a kérdést. Lázár János is feltette a kérdést olyan embereknek, akiknek ad a véleményére, mikor új szolgálati autót keresett magának. Ezt válaszolták neki: Ez egy 5000 köbcentis V10-es motorral felszerelt, 450 lóerős Audi S8.…..
Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk…..
  A gyári állásajánlatokat böngészve bárki érdekes információkhoz juthat az autóipar helyzetéről. Az elmúlt évek pangása után százszámra hirdetett betöltetlen állások például azt mutatják, hogy az autógyárak szerint a válságnak valóban vége van, sőt az elmúlt…..
eszemmm 2010.12.29 13:36:27
@Devil2: Látom nagyon érted a pénzpiacokat. Ha Kósa Lali igazat mondott (volna), akkor is kuss a neve, és megpróbálja eltakarítani az előző rezsim által elk*t dolgokat, nem pedig ország-világ előtt pofáznio,. h jajj de nehéz nekik kétharmados többségel irányítani ezt a sz.rban lévő országot.

Leülhetsz, egyes.
   Most, hogy a dolog aktuálpolitikai tartalma lecsengett, érdemes szakmai szempontból elemezni, mi történt a Parlamentben Schiffer András december 12-i beszéde alatt. Azoknak, akik pártszimpátiájuk alapján hajlamosak megítélni a dolgokat, javaslom, vegyék le a hangot. A…..
 "Én vagyok az a férfi, aki Jacqueline Kennedy utazótársa volt Párizsban, élveztem!" John F. Kennedy Az irigyelt Jacqueline birtokában volt az örökölt eleganciaérzék. Ikon volt már, mielőtt a Fehér Házba költözött volna. Nemcsak szép, de ellenállhatatlan…..
eszemmm 2010.12.23 13:27:08
@phaszfej: Nomen est omen:P

Szerintem gyönyörű nő, még ezeken a félig beállított kéeken is, lenyűgöző teremtés
Miranda Kerr a Vogue Australia januári számában. Egyszerűen meseszép! Carlotta Moye fotózta. Kérdem én: ki ne szeretne ilyen kismama lenni? :)..
Régebben vitatkoztatok már arról, hogy ököllel be lehet-e törni egy autó ablakait. Sokan még abban is kételkedtek, hogy egy felhúzott oldalablakot be lehet ütni, nem is tudom, hogy felmerült-e ugyanez az első szélvédő kapcsán. Mert nagy sebességű gázolásnál persze, hogy…..
Karácsony közeledtével nem csak Kiszel Tünde és Bódi Sylvi dobja le a textilt egy naptárfotózás kedvéért, hanem a szupermodellek is. Lent éppen Daria Webowy pózol a Vogue 2011-es naptárához, mindössze Louis Vuitton ékszereket és fél pár harisnyát viselve. A fotókat Mikael…..
A polgári Magyarország üzenetével a Fidesz ráérzett arra, hogy a magyarok mire is vágynak. De ki akar plebejus lenni? Ki akarja követni a kínaiak példáját? Ki érti, mi fán terem a nemzeti együttműködés? Miért nincs egy jó üzenete, víziója a Fidesznek? Volt valami…..
eszemmm 2010.11.23 14:19:08
"Látható, hogy a rengeteg beszéd és blikkfangos szlogenfaragás mögött az áll, hogy a miniszterelnök és kormánya izzadó homlokkal keresi azt a kulcsszót vagy egyszerű mondatot, amivel ki tudná fejezni kormánya vízióját. A kérdés csupán az, hogy miért nem sikerül."

Ez egyszerű: azért, mert kurvára nincsen víziója. Semmi. Utoljára akkor volt, amikor beelesdézve nézték a tűzijátékot 93-ban. Az igazi kérdés inkább az, hogy mit csináltak az elmúlt 8, na jó, legyünk szigorúak, elmúlt 4 évben, amikor is az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének napjától lehetett tudni, hogy az ég világon SEMMIT nem kell csinálniuk ellenzékként ahhoz, hogy megnyerjék a 2010-es választásokat.

De ezek amennyire szűk látókörűek voltak, még azt a szívességet sem tették meg maguknak, hogy hagyták volna az kormányokat elvégezni a "piszkos munkát" (= átalakítani a nagy elosztórendszereket, hogy azok finanszírozása fenntarthatóvá váljon), hogy majd kormányra kerülve tényleg kolbászból lehessen a kerítés. Pedig csak tanulniuk kellett volna a múltból, amikor ugyan 94 és 98 között szidták a kormányt, Bokrost, de nem kezdtek népszavazásosodiba; meg is lett az eredménye: mire kormányra kerültek, egy stabilan növekvő országot vehettek á, a mainál klasszisokkal jobb körülmények között.

Ehelyett persze megint volt annyi eszük, hogy kitalálják, hogy mit csináljanak, és most meglepődve állnak: nyertünk, mit kell tenni? Nyáron leimpróztak egy kisebb forintválságot néhány nap alatt, erre kaptunk 29(?) pontot, pálinkástul, mindenestül. Aztán jött az ősz, végleg hazaküldték az IMF-et, és kaptunk helyette különadókat. Egy üzleti partnerem mondta: ez a költségvetési terv arról szól, hogy egy alkoholista egyre erőszakosabban gyűjt pénzt arra, hogy újra ihasson.

Szóval az igazi kérdés nem az, hogy miért nem sikerült kommunikálni a kormány vízióját, hanem hogy miért nincsen víziója.
Elnézést. Jó volt a hétvége?  -Persze, összekentem a gyerekeket tejszínhabbal, kikötöztem a kutyát a franciaágyhoz és levittem a pasimat sétálni, semmi különös. Az ugye természetes, hogy az ember szexszel üti el az unalmas hétvégéket, és miközben beszámol erről…..
eszemmm 2010.11.16 16:29:38
2010. május 8. kellemes kis napnak ígérkezett a reggae zene kedvelőinek: ezen az estén került sor a Jango Fever nevű szabadtéri zenei fesztiválra Fót határában, ahol olyan zenekarok szórakoztatták (volna) a nagyérdeműt, mint a Riddim Colony, a Vibekillaz Crew és Lions of Suburbia. Éjjel 11 óra…..
eszemmm 2010.11.12 09:30:56
@sidorovich: POntosan. És mind a klettőt legalizálni kellene, mert egyikre sem vagy rákényszerítve. Demagógiából egyes, leülhetsz.
autózz! Autóval Azerbajdzsánban 2010.11.06 17:56:00
Van egy ország autóval is alig 3000 km-re tőlünk, amiről - tisztelet a kivételnek - valószínűleg az olvasók többsége azt sem tudja, hogy hol van. Az ilyen európai szemmel nézve alig-alig ismert országokból lehet a legérdekesebb élménybeszámolókat olvasni néha napján.…..
Érdekes, a blogszférában szinte világnézettől függetlenül megy a rettegő jogállamféltés és a hisztizés az államosításról és a kommunizmus visszajöveteléről. Mi, demagóg szociáldemokrata blogként imádjuk vasban látni a környezetpusztító oligarchát, ezért…..
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
Elképedve hallom, olvasom, hogy Schmitt Pál milyen kiváló és sikeres sportdiplomata. Ugyanígy, hogy milyen kiváló sportvezető.Akkor nézzük, próbálom sűríteni, de kicsit így is hosszú lesz:'81-ben kezdődött sportvezetői karrierje, ekkor emelték fel a Népstadion és Intézményei…..
eszemmm 2010.06.16 10:09:33
Egy apró kiegészítés az alábbiakhoz: "Lássuk be, ez a - kétségtelenül schneidig megjelenésű és a protokollról némi fogalommal talán rendelkező - luftballon saját futtatásán kívül életében nem volt sikeres semmiben, ami nem kizárólag róla szólt..."

For the sake of good order, ez SEMMIT nem tesz (sport)diplomatai vagy (sport)politikusi pályájához, de a fentieknek némileg ellent mond; azért sportolóként sikeres volt, ráadásul csapatban, 22 éven keresztül.

Ld: Wikipedia

"1955-ben kezdte párbajtőrvívói pályafutását a Budapesti Vörös Meteorban, illetve annak jogutódjában, az MTK-VM-ben. Pályafutása alatt kétszer nyert magyar bajnokságot egyéniben. 1965-ben hívták meg először a magyar vívó-válogatottba, amelyben 130 szereplésig jutott. Első nemzetközi sikerét 1967-ben érte el, amikor a párbajtőr csapattal világbajnoki (vb) bronzérmes lett.

Az 1968-s mexikóvárosi olimpián B. Nagy Pállal, Fenyvesi Csabával, Kulcsár Győzővel és Nemere Zoltánnal közösen olimpiai aranyérmet nyert a párbajtőrcsapat tagjaként. 1970-ben csapatvilágbajnok, amely sikerét 1971-ben meg tudta ismételni. Legnagyobb egyéni sikere a Világkupa-győzelem volt 1971-ben. Az 1972-es müncheni olimpián a párbajtőrcsapattal sikerült megismételnie az olimpiai győzelmet, most Erdős Sándorral, Fenyvesi Csabával, Kulcsár Győzővel és Osztrics Istvánnal közösen. További sikerei: vb-ezüstérmes (1973), vb-bronzérmes (1974, 1975). A válogatottól 1976-ban, az aktív versenysporttól 1977-ben vonult vissza."