Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldszemlélet

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ENSZ jelentése szerint a világ 34 legszegényebb országa évi 29,4 milliárd dollárt költ adósságrendezésre, míg csupán 5,4 milliárd dollárt az éghajlati problémák enyhítésére. Könnyen belátható, hogy a két összeg közötti szignifikáns különbség nem teszi lehetővé ezen államoknak, hogy hatékonyan…..
Minden év április 22-én a Föld Napját ünnepeljük. Fontos nap, de valójában az év 365 napja a Földről kellene, hogy szóljon. Nagy kár, hogy csak évente egyszer gondolkozunk el igazán arról, hogy mit kaptunk, mit adott nekünk a Föld, a minket körülvevő megannyi természeti csoda. A Föld Napját 1970…..
Aral-tó volt egykoron a Föld negyedik legnagyobb kiterjedésű tava. Halakban, vízi növényekben gazdag édesvíz volt, melynek sorsa és végül pusztulása kézzel fogható példája az ember által végzett környezetpusztító munkának. No de nézzük, mi a helyzet az egykor virágzó, aztán kiszáradó tóval? Talán…..
Az elmúlt hetek leginkább felkapott témája a Velencei-tó vízügyi helyzete volt. Jogos az ijedtség, hiszen a tó vízszintje folyamatosan apad, jelenlegi számítások szerint az elfogadható vízmennyiségnek csupán 48%-a van a tó medrében. Járjunk röviden utána annak a fontos kérdésnek, hogy minek…..
A kormány bejelentette, hogy 2025 év végére bezárják az ország utolsó szénerőművét, a környezetszennyező Mátrai Erőművet. Az ország teljes szén-dioxid kibocsátásának 14%-ért felelős erőmű működési engedélyét nem hosszabbítják meg. Magyarország legnagyobb szén-dioxid kibocsátója a Mátra lábánál…..
Modern világunk egyik legnagyobb problémája a túlfogyasztás és a környezeti erőforrásokkal való gazdálkodás fenntarthatatlansága. Minden évben egyre korábban érkezik el az a nap, amikorra a Föld éves teljes erőforrás-készletét felhasználjuk, és ezt követően minden nappal “túlfogyasztunk”.Ahhoz, hogy…..
A társadalmi változásokkal, a városok fejlődésével párhuzamosan megjelent az ember által elszennyezett városi víz. A vizek szennyezése és a tisztítás iránti szükséglet egyidős a történelem során fejlődő társadalmakkal. A modern társadalom kialakulásával, az iparosodással a vízszennyezések mértéke…..
BARNA CSENGETTYŰGOMBAPluteus cervinus - Ehető!A Kalaposgombák rendjébe és a Csengettyűgombák családjába tartozó faj. Jellemzően korhadó fán, fatönkön és tuskókon él, többnyire magányosan. Főbb ismertetője a többnyire barna színvilágú kalap, mely szürkés, fehéres szélű is lehet, és 5-10 cm széles.…..