Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dörmögő_Dömötör

14 bejegyzést írt és 904 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2009 januárjában vettem az első Königswerk órámat, a Königswerk Pilot Diamond Professionel Gold modellt. Az órával szállított elem eddig bírta, így a napokban cseréltetnem kellett. Kapott egy új elemet, egy kis tisztítást és vígan ketyeg tovább a szokott pontossággal. Az…..
Dörmögő_Dömötör 2016.07.22 15:45:39
Szia Kedves Tina!

Kérlek, olvasd el ezt:

montewehro.blog.hu/2014/07/09/mw_trader_gmbh#more6493559

Már csak a Vaterán, vagy hasonló oldalakon vehetsz ilyen órát másodkézből és valószínűleg garancia nélkül. Sok szerencsét Tina!
Dörmögő_Dömötör 2016.07.22 15:57:32
@kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is mit reklámozni, mert a gyártó és a forgalmazó megszűnt. A vonatkozó bejegyzést megtalálod a blogban. Időrendben az az utolsó.
Egy jó ideje erősen csökkent a választék többek között a Vatera internetes árverési oldalon forgalmazott Königswerk és Graf von Monte Wehro órákból. Érdekes, olykor bizarr formavilágú, de sokszor ízléses, szép formájú, szép kivitelű órák voltak, melyekből jómagam is…..
Dörmögő_Dömötör 2015.02.13 17:18:55
@ENZO:

Szia ENZO!

Sajnos, mint fentebb olvashattad, a gyártó cég csődbe ment, úgyhogy ilyen órákat már legfeljebb másodkézből kaphatsz. A magam részéről sajnálom, hogy így történt.
Annyi bizonyos, hogy mostanában több cég, de a neves Seiko is hasonló formájú órákat nagyon nyomott áron forgalmaz. Szép órák, de meg sem közelítik a GVMW típusait.

A kései válaszért elnézést kérek. Amióta nincs forgalmazás, nemigen van mit írni.
Dörmögő_Dömötör 2016.07.22 15:53:46
@kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden kínai vacakra rányomják, beleütik, ráfestik, hogy Kínában készült.
Azt, hogy ki kitől lop formát, döntsék el az érintettek egymás között, vagy a bíróságon.
Öt ilyen órám van, két kvarc és három mechanikus automata. A kvarcszerkezeteket csak akkor kell állítani, amikor az óratologatás ideje van. A bejáródott mechanikus automata órák havi eltérése az internetes pontos időtől kevesebb egy percnél. Ez többet nyom a latban egy "ennyi"-nél.
A gyártó egyébként megszűnt. A bejegyzést erről megtalálod a blogban.
Tavaly januárban rábukkantam egy blogra, ahol egy, a számomra ismeretlen karórát, helyesebben óracsaládot a sárga földig lehúzott a blogger. Néhány fotó is volt mellékelve a bejegyzéshez. Nézegettem, s mivel magam is tag vagyok ott, ahol ezek az órák vásárolhatók, hát…..
Dörmögő_Dömötör 2014.08.01 13:46:32
@porter01: Kissé mellényúltál. Neked is azt írom, amit fentebb másnak:

"Szerintem kétszer is meggondolhatnád, hogy mit írsz le! Semmi közöm Königszeit/Fogarasi úrhoz és az órái forgalmazásához! Szeretném, ha ezt megértenéd szép szóból. Elvárom, hogy bocsánatot kérj tőlem!"

Remélem, olvasni még tudsz!
Dörmögő_Dömötör 2014.08.04 09:41:19
@László K György: @porter01:

Látom, hogy vádaskodni azt tudtok, de nincs bennetek annyi becsület, hogy a tévedéseteket belátva elnézést kérjetek.

Semmi vész, legközelebb repültök innen, hogy a lábatok se éri a földet!
Dörmögő_Dömötör 2014.08.12 08:05:45
@porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye nincsen, s mint mondottam volt, repülsz.
Itt van egy szép, automata modell az óráim közül, a Director of Time. Ez is sokfunkciós óra, díszes számlappal. Igen gondosan ki van dolgozva, s a pontossága nagyon is jó. Később többet írok róla, de most arra törekedtem, hogy itt legyenek a kis közösségünk órái. :)..
Dörmögő_Dömötör 2012.12.22 20:23:05
@Kertesi: Úgy látom, ez év augusztásban írtad az első bejegyzést nálunk. Három hónap alatt valóban ennyire amortizálódott volna a karórád? Hitetlenkedve olvasom, mert nem tapasztaltam ilyet a saját óráimnál. Olyan modellem, mint a tied, nincs, de elég érdekes a gyorsan elkopó bevonat. Ha így van, akkor valamit nagyon elrontott a gyártó.
Dörmögő_Dömötör 2014.04.21 20:33:15
@Kertesi: Szia! Akkor ezt megszívtad. :) Azt nem értem, hogy a problémáddal miért nem kerested meg azt, akitől vetted az órát? A garancia a szín/bevonatra is vonatkozik. Egyetlen órámnak nincs ilyen problémája.
Dörmögő_Dömötör 2014.07.07 11:42:35
@Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé aktív - nem is látom a Vaterán - kevés bejegyzés van.
Nagyon sajnálom, hogy megszívtad. A hiba oka egészen bizonyosan a gyári felületkezelésben van, tehát szerintem a garancia erre is kell, hogy vonatkozzon.
Nem mondanám, hogy összefutott a nyál a számban a miniszterelnök úr "Boldog Húsvétot" feliratot viselő, Facebook-fotón közzétett sonkája láttán, de tény, hogy visszás érzések kerülgetnek ezzel az ünnepi, fanatikusoknak minden bizonnyal szívet-lelket melengető, az alkalomhoz…..
Érdekes levelet hozott a villanypostás a GVMW kft. óráival kapcsolatban. Úgy véltem, hogy a blogmotor küldte automatikusan, ahogyan szokta amikor új bejegyzés érkezik, ezért csak átfutottam és töröltem, hiszen úgyis olvasható a blogon. Nos, tévedtem. Kérem a küldőt - neo(?) -,…..
Dörmögő_Dömötör 2012.10.09 21:14:56
@Hoppus: Megnéztem a fényképet az órádról. Csak fotóról ismerem ezt a modellt, mert még nem vettem belőle. A leírást ismerem, olvastam eleget a hirdetésekben.
1) A nagyrészt kézzel készített darab csak annyiban lehet igaz, hogy valószínűleg kézi munkával szerelik össze a sorozatban gyártott alkatrészeket, amelyekhez előállításához bizony szerszámgépek kellenek. Ezt csak gondolom, mert nem láttam az üzemet még kivülről sem. Königszeit, mint hazai márkaképviselő, forgalmazó biztosan jobban tudja.
2) Rézből biztosan nem készül a szíj. A réz túlságosan drága és azt nem bevonatolnák feketére. A "fegyveracélról" már írtam korábban, hogy ilyen nincs. Az acél a fekete színt a barnításnak nevezett felületkezeléstől kapja, amely bizonyos mértékig véd a korrózió ellen. Fegyvergyártásban elterjedt megoldás, mert tévhit, hogy sorozatban gyártott katonai fegyverekhez mindenhol elsőrangú, erősen ötvözött, korrózióálló acélokat használnak fel. (Van ilyen fegyver is, de az bizony drága és tömegesen megfizethetetlen.) Amely alkatrészhez ilyen drága, minőségi acél szükséges, ott olyat használnak, ahová pedig megteszi a silány is, ott csak olyat és szépen barnítják. Olcsóbb, mint az ötvözés. Korrózióálló ötvözött acéloknál a barnítást legfeljebb dekoratív célból alkalmazzák, mert új korában szép, fényes feketén csillog a bevonat.
A sárga színt akkor kapja az acél, ha a rossz vegyi kezelés miatt - a barnítás vegyi kezelés - zöld színű Fe++ ionvegyület keletkezik, amely levegő hatására átalakul Fe+++ vegyületekké, tehát technológiai hibáról van szó. (Martin Wehr úr üzemének problémája.)
3) A gyémántokról már feltettem korábban a gyártó tanúsítványát. E szerint természetes gyémántról van szó. Karátszámot, minőséget nem ír a bizonylat, s valószínűleg ékszeripari célra már nem alkalmas apró szilánkokról van szó. Nagyító alatt látható, hogy brilliáns alakra csiszolt/sajtolt valószínűleg műgyanta, estleg üveg van befoglalva egy csillogó keretbe. Az áttetsző anyagban nagyító alatt jól látszanak a belekevert más állagú, apró gyémántkristályok. Azt mégsem várhatja senki, hogy ékszeripari minőségű gyémántokkal díszített órát kap tizenezer, vagy néhány tízezer Ft-ért a Vaterán, vagy máshol.
4) Az óra biztosan pontos és megfelel a hirdetésben leírtaknak. Az elszíneződést, a korai elemcserét és egyebeket nem tudom orvosolni, mert magam is csak felhasználó vagyok. Königszeit a forgalmazó és ő, illetve a cége, a GVMW kft. állja a garanciát, úgyhogy ez ügyben vele tudsz zöldágra vergődni. javaslom, hogy hívd fel, vagy írj neki.
Dörmögő_Dömötör 2012.10.09 21:31:49
@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Ezt hibás: "A sárga színt akkor kapja az acél, ha a rossz vegyi kezelés miatt - a barnítás vegyi kezelés - zöld színű Fe++ ionvegyület keletkezik, amely levegő hatására átalakul Fe+++ vegyületekké, tehát technológiai hibáról van szó. (Martin Wehr úr üzemének problémája.)"

Így a jó:

A sárga színt akkor kapja az acél, ha a rossz vegyi kezelés miatt - a barnítás vegyi kezelés - zöld színű, instabil Fe++ ionvegyület keletkezik, amely levegő hatására átalakul sárga színű, stabil Fe+++ vegyületekké, tehát technológiai hibáról van szó. (Martin Wehr úr üzemének problémája.)
Dörmögő_Dömötör 2014.04.21 20:36:38
Nemrég vettem a páromnak - igen, Vatera árverésen - ezt a modellt: Ez egy Graf von Monte Wehro Andomeda modell. Igazán takaros darab. Szépen polírozott felület, minőségi bőrszíj, finom ketyegés, automata szerkezet. Elég érdekes az ötszögletű formája és az üveg is. Utóbbi nem…..
Dörmögő_Dömötör 2013.02.18 20:22:47
Kedves madi22!

Elnézést kérek, hogy ilyen sokára válaszolok, s talán már nem is aktuális a válaszom. Sajnálom, nem volt módomban előbb reagálni. Öntől is, minden más kérdezőtől, klubtárstól is elnézést kérek!

Örülök a kérdésének! A blogban elsősorban a Königswerk és a Graf von Monte Wehro márkákról van szó. A véleményem pozitív, hiszen nekem bejöttek ezek az órák mind külcsínre, mind megbízhatóságra. Azt szoktam volt mondani, hogy aki igazán pontos órára vágyik, az kvarcórát vegyen. Aki mechanikusat szeretne, az automatát, de ekkor kénytelen lesz kompromisszumot kötni ár és pontosság között, hacsak nem rendelkezik kellően vastag pénztárcával. Ezek az órák divatórák. Már a megjelenésük ezt árulja el. Az áruk annyi, amennyiért elkelnek a liciten és mindenki maga tudja, hogy meddig mehet el. Úgy vélem, hogy az automata karórák tudják azt, amit kifizetünk értük, de türelem kell hozzájuk. A tapasztalatom szerint a szerkezetek nincsenek bejáratva, azaz nem kopnak össze az alkatrészek és ez kisebb - nagyobb pontatlanságot okoz(hat) egy ideig. Ha olvasta Ön a blogot, akkor tudja, hogy több ilyen és másféle órám is van, amiket felváltva viselek. Azt tapasztaltam, hogy kell akár három hónap is, mire egy automata beáll. Ebben az árkategóriában bőven elmegy, ha két - három naponta be kell igazítani a mutatókat. A kvarc változatoknál biztosan nem kell, csak a téli - nyári váltáskor.
Nem tudok Önnek semmit írni arról, hogy mi lenne a reális ár. Ehhez óra és kereskedelmi szakértőnek kellene lennem, de egyik sem vagyok. Javasolom, hogy menjen el egy óráshoz, kettőhöz, nézegesse a választékot és vesse össze a külcsínt, az óra tudását és az árakat. Biztos vagyok bennem, hogy képben lesz, mert a kereslet és a kínálat együtt szabja meg az árakat.
Aki kínai bóvlinak nevezi ezeket a szerkezeteket, az még nem látott bóvlit, vagy nincs pénze egy ilyen órát venni és inkább fitymálja.
Remélem, már választott, ha pedig nem, akkor ezekből fog választani egy szép példányt. Liciten vegye meg, ne villámáron! :) Sok szerencsét!
Dörmögő_Dömötör 2013.11.11 20:54:41
@vivcsi222: Szia! Ez egy automata karóra. A koronával felhúzhatod a rugómotort, majd viseléskor automatikusan az optimálisan feszes állapotban marad a rugómotor. Erről a beépített felhúzó szerkezet gondoskodik. Amikor leteszed, akkor legalább 24 óra járástartaléka van.
Itt van Dartwolf barátunk órája, a Monte wehro Commander. Szerintem szép, robusztus férfi karóra. Mechanikus automata szerkezetű. A többit remélem, hogy Dartwolf elmeséli róla...
Dörmögő_Dömötör 2012.05.02 18:35:03
@donleo: Szia! Remélem, hogy most is tökéletesen működik a szép órád! :)
Dörmögő_Dömötör 2013.02.18 20:26:39
@Órabolond: Te ismersz olyat, akinek már van egy ilyen órája és nem szeretne még egyet? :) A mostani választékban sok szép modell van és tudásban is megállják a helyüket.
Dörmögő_Dömötör 2013.11.11 20:51:34
@Kurunczi Imre: Szia! Igen régen voltam itt, s nem tudom, hogy megoldódott-e a problémád?
Ha még nem, akkor a Vaterán keresd meg Königszeitet és ott írj neki. Ő forgalmazza ezeket az órákat.
Rövid regnálása alatt másodszor adja föl a teológiai-erkölcsi leckét Ferenc pápa a krisztusi szegénységben, szerénységben és az Isten teremtményei iránti tiszteletben az egyébként bűnrossz világátlagnál is gyengébben teljesítő magyar kereszténydemokratáknak. Először…..
Az a röhej az ebben az egészben, a regnáló mutyikormány ismét olyan megoldáson töri a fejét amikor megment valakit, aki lehet pont miatta került nehéz helyzetbe, hogy az neki minél kevesebbe kerüljön, jól lehessen hivatkozni rá, vagy inkább a szóvivők hangzatosan tudjanak róla…..
Elmúlt egy tanév, rengeteg változást hozott, a pedagógus társadalom többsége szerint nem a legjobbakat, és még be sem vezettek mindent újítást. Minden oktatással foglalkozó szakember egyöntetűen azt állítja, hogy rossz irányba tart az oktatás ügye, rossz döntéseket hoznak a -…..
Dörmögő_Dömötör 2013.07.02 18:54:49
@deneskata: Hmm, gyakori vendég vagy a tanáriban? :) Igyekezz jól érezni magad, mert szeptembertől ott fogsz kuksolni te is a többivel, ahelyett, hogy otthon, kényelmesen, kulturált körülmények között készülnél a holnapra.
Mondd, mi az oka, hogy talán a leggyengébb érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek a pedagógusok? Csak nem az, hogy olyan szakot végeztek, ami sehol máshol semmi másra nem jó? Mit kezdjen pld. egy kirúgott tesitanár, egy magyar nyelv és irodalom tanár, egy történelem - földrajz szakos? A többit nem sorolnám.
A pálya presztízse alacsonyabban van, mint a bányászbéka feneke, s ha valóban lesz béremelés, mindenki a tanárokat fogja utálni. Egy izgalmas pedagógussztrájk esetén nem is kellene a BM álarcos különítménye. Maga a lakosság verné laposra a tüntetőket, merthogy nem elég a nyári és évközi szabadság, most még nevelni sem hajlandóak a büdös kölyköket.
Dörmögő_Dömötör 2013.07.02 19:36:42
@fermion: Azt mondják, a jogászi diplomához csak segg kell, de ez biztosan nem igaz. A jogi végzettség, de semmiféle más diploma nem jár együtt a magasabb szintű erkölcsös - kinek az erkölcse? - és közösségi viselkedéssel. A politikus az egy gerinctelen állatfajta, aki csak külsőre emberszabású, s mindegy, hogy milyen diploma lapul a szekrényében.
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
Dörmögő_Dömötör 2013.07.02 19:07:12
@thisiswhatklfisabout: "Kihagytam valami?"
Hogyne. Kifelejtetted az eszed tokját a legközelebbi nőrokonodból!
Ne menjenek tovább, megvan a hét hülyéje, aktuális barma az Istennek: a volvós nő ezt most tényleg megérdemelte, sőt, óriási szerencséje volt, hogy nem ölt meg néhány motorost. A 400 tagú konvoj rendőrségi engedéllyel haladt North Myrtle Beach irányába, ahol a helyi drag…..
 Ez itt egy Wenger hátizsák. Mi köze van az órákhoz? Úgy elsőre kevés, de lehet, hogy nagyon is sok.Mindenki tudja, hogy a világhírű svájci bicskát két svájci gyár készíti, a Wenger és a Victorinox. A Wengert a Victorinox néhány éve felvásárolta, de mindkét…..
Dörmögő_Dömötör 2012.12.22 20:33:17
@Ms Sör: Kínai az a svájci. :D Az enyémnek kiszakadt a laptop rekesze, úgyhogy lehet varrni, vagy inkább befejezni a gyártást a kínai kislány helyett. :D
Dörmögő_Dömötör 2013.02.23 09:52:48
@Gatinho: Díjnyertes svájci kés. Ha tudsz róla szebb képet, felteszem.
Ez a szépség is aszkund barátunk karórája. Valóban szép. A színeket nem számítva olyan, mint amilyen nekem is van. Eleinte én is ilyet szerettem volna magamnak, de amikor licitáltam, ilyen éppen nem volt. Ezeken az órákon nem látszik karcolódás, legalábbis az enyémen nem, pedig…..
Dörmögő_Dömötör 2011.03.01 21:10:46
@zoozi:

Gratulálok zoozi! Szert tettél egy pontos és szép órára. Ha a fémszíjat méretre kell igazítani, akkor feltétlenül óráshoz vidd. Nekik van olyan ügyes kütyüjük, amivel sérülésmentesen megoldják ezt a műveletet. A gyár nagyon kevés állítási lehetőséget hagyott.
Kívánom, hogy sokáig és megelégedve használd az órádat!
Dörmögő_Dömötör 2012.12.22 20:28:59
@százfogú c.zenekar: Minek írsz nyilvánvalóan hamisat? Megnéztem az általad nevezett vállalat honlapját. Nem hasonlítanak az óráik a Königswerk modellekhez!
Dörmögő_Dömötör 2012.12.22 20:29:39
@zoozi: Szia! Hogy vált be a Kapstadt?
 Ha jól tudom, ez az óra aszkund barátunk kedvence. Nem vagyok benne bizonyos, hogy azonos a modell, mert aszkund korábban azt írta, hogy piros a másodpercmutató. A tapasztalatait remélem, hogy megírja nekünk.Köszönöm a kiegészítést. Kicseréltem a képet. Ez már remélem az a…..
Dörmögő_Dömötör 2011.07.28 11:46:43
@tobiasszabolcs:

Szia! Sikerült orvosolni a problémádat? Olyat még nem tapasztaltam, hogy üveget műanyaggal lehetett volna karcolni, hacsak nem kompozit szerszámanyaggal próbálkoztál. :)
Dörmögő_Dömötör 2012.06.14 20:02:10
@customrobi: Szia! Örülök, hogy írtál és annak is, hogy szép órát sikerült venned. Szerintem elégedett leszel vele. Viseld egészséggel!
Dörmögő_Dömötör 2012.11.20 16:54:35
@injuhasz: Bocsi a kései válaszért, de nem mindig tudok benézni! A fémszíjas változatot illetően a GVMW kft-nél érdeklődj.

A lünettás kérdésedre is itt válaszolok! Ne forgasd, mert letöröd. A lünetta csak dísz, illetve sebességmérésre használható, de ekkor nem kell forgatni.
Most kéne nyílt levelet írnom unortodoxia pénzügyi pápájának, hogy Figyi mán Gyuri!, de ennek több okból sincs értelme, mert egyrészt nem olvassa, másrészt nem érti, sem az emberek, sem a gazdasági folyamatok működését. Én például az idén nem ettem görögdinnyét. Azon…..
Dörmögő_Dömötör 2012.10.10 18:42:43
@6. alabardos: Szóval te érted, hogy minek szed ez a bagázs annyi adót? Én is értem. Azért, mert még jócskán fér a baráti zsebekbe. Ezért veszik el a kereseted döntő részét, s ezért fizetsz az adózott pénzedből annyi fogyasztási adót. Ezek mindig éhesek. Olyanok, mint a tetvek, akik addig zabálják a gazdaállatot, amig meg nem döglik a szerencsétlen. A mi kormányaink csak zsiványok egytől - egyig.
Mivel az előző részben Crixus visszaszerezte eltiport dicsőségét, újra népszerű lett az arénában, az ő küzdelmével nyitjuk a mai hogyvoltot. Eközben Batiatus meglátogatja a küzdőtér alatti börtönben megláncolt Soloniust. A kivégzésre váró rab szokatlanul nyugodt, Batiatus…..
Dörmögő_Dömötör 2012.10.10 14:58:54
Elég érzékeny téma, amiről Borisz írt, gondolkodtam egy ideig, hogy kitegyem-e, mert volt már korábban hasonló poszt, aminél a kommentáradat elment a vétkes etnikai hovatartozása feszegetésének az irányába, úgyhogy ezt ezúttal ne tegyétek. Kérlek, hogy vegyétek ezt figyelembe,…..
Dörmögő_Dömötör 2012.09.21 09:03:48
A szabad véleménynyilvánítás és gyülekezési jog demokratikus hazánk Alaptörvényének egyik legüdvözítőbb vívmánya. Nagyon örülök, hogy minden honfitársamra kiterjed, de pont nagyszerűsége miatt nem túl elegáns visszaéljél eme csodálatossággal. Nézzük meg, milyen…..
Új divat terjed Csehországban a romák közt: egyre több video kerül fel a megosztókra, amelyen kisebb-nagyobb csoportok ököllel, botokkal, rúgásokkal egymásnak esnek. A rendőrség egyelőre tehetetlen, de a jelenség már évek óta jelen van fiatal futballhuligánok között is. A…..
Meglepő riportot sugárzott esti híradójában az RTL Klub - még szerdán. Azóta figyelem a netet és várom a visszhangokat, de nincsenek.Jó, jó, történt egy, s más az elmúlt 24 óra alatt, Orbán Viktor közölte: tudták az ominózus azeri döntés előtt, hogy Jerevánban magyar…..
Dörmögő_Dömötör 2012.09.13 16:15:08
@Pop40: Bizám, de ennél többet is megtudtunk a maszop - szakadt madár szavazókról. Eszük nekik is csak annyi van, mint a baltás narancsok és tömjénesek szövetsége szavazóinak.
Dörmögő_Dömötör 2012.09.13 16:16:53
@felcsutisuttyo: Nem Buga Jakab ez, hanem Pityik őrmester. Esze, tehetsége éppannyi.