Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endre Frady

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1984. június 9., a hónap második hétvégéje Baráti látogatásra hazánkba érkezett Kim Ir Szen, a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának főtitkára, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság elnöke..
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és különböző betegségek kialakulására. De milyen a jó reggeli és mi az, amit inkább ne együnk reggel?..
A három Oscart bezsebelt, kerekeken százszoros nyereséget hozó és máig a legismertebb filmek közt számontartott Rocky című 1976-os "Stallone boksz-film" töretlen népszerűséget tudhat magáénak a sztori alapját képező 1975-ös bokszmérkőzés évfordulóján is. Mintegy 46 évvel ezelőtt ugyanis, 1975…..
Frady Endre Szeszélyes április 2021.04.15 21:50:22
Egyik nap még vadul hózik,S fagynak fülek, maszkos nózik,Míg gyíkot izzaszt a másik,S bő hőtől a hasháj vásik. Farkast ordíttat a hétfő,S kedden szegény ordas szétfő.Szerdán tavasz, pénteken ősz…Ősz haj, most sok fejet benősz! Jégpálya ma, holnap áll tó…Minden napszak évszakváltó.Téli gumi? Nyári…..
Endre Frady 2021.04.19 11:04:34
@CsipkeRózsa: Én ezt próbáltam már megemlíteni több gumisnak is, de kiröhögtek. Ennek két oka lehet: 1., Nem éri meg nekik, ha valaki ilyet vesz, mert nem jön félévente cseréltetni. 2., Ami is-is, az valójában se-se... Vagyis elvileg jó télen is és nyáron is, ám nem igazán jó télen se és nyáron se... ;-)
Endre Frady 2021.04.20 16:02:51
@CsipkeRózsa: Az a baj, hogy a webáruházaknak meg érdekük, hogy jókat írassanak a négyévszakos gumikról... ;-)
Mindegy, én céges autót vezetek és olyan gumit használok, amit ők rendelnek meg. Így legalább gondolkodnom sem kell. :)
Üzbég - magyar két jó barát,Együtt kutat újburgonyát!Kutatgatja, nemesíti,Ez a jövő, igaz E.T.?! Amint falra vért vak sas kent,Oly váratlan volt, hogy TaskentGödöllővel egyetembe’Múlt ködével indult szembe. Üzbég s magyar együtt kutatS krumpli ügyben mutat utatFáklyákkal, mik bennük égnekÁmuló…..
Endre Frady 2021.04.13 15:13:11
@CsipkeRózsa: Ahogy olvashattad, a baltakutató központ felállítására már tett javaslatot az azeri baltás gyilkos... ;)
Endre Frady 2021.04.16 17:30:33
@CsipkeRózsa: Éljenek a figyelmes és értő olvasók! Úgyhogy élj! :D
Frady Endre Nyitni kék? 2021.04.09 11:22:36
Bár most egyre többen halnak,S ország harmincada ebé,Orvos szakma beszél falnak,Nyitunk, mert lesz foci EB! Tanár első szuri után,Diák pedig oltatlanulMegy a vágóhídra bután,S aki magyar, félni tanul… Lelátó az legyen tele,Mint a betlehemi jászol!Néző néz, de ott van veleAnnak emléke, kit…..
Endre Frady 2021.04.12 15:14:47
@CsipkeRózsa: Lehet, hogy nem büntetnek, ám mivel onnantól nem leszenk online órák, az otthon maradt gyerek reménytelenül lemarad a tananyagban.
Ez olyasmi, mintha azt mondanák, hogy nem kötelező enned, csak éppen éhen halsz...
Amúgy az igazán durva dolog, nem is maga a meccs, hanem az, hogy annak érdekében, hogy meg tudják indokolni a telt házat, már most, a járvány tetőpontján kinyitnak egy csomó mindent és egy kupacba zavarják a beoltatlan iskolásokat és a csak egyszer beoltott tanárokat... :(
Endre Frady 2021.04.13 09:31:13
@CsipkeRózsa: Kár, hogy nem valami japán küzdősport a hobbija, mint például a sudoku vagy az origami... Szép csendben elüldögélne egy sarokban, az ország pedig békében és nyugalomban élne... :DDD
Újra bebizonyosodott, hogy Magyarországon a foci mindenek fölött áll. Orbán Viktor kedvenc hobbijának köszönhetően olyan nyitási tervet prezentált a kormány, melynek csúcspontjaként nálunk lehet majd a legtöbb nézője a hazánkban rendezett EB mérkőzéseknek. Péntek reggel azt is bejelentette a…..
Tényleg nem politikai megközelítésből mondom (és előre is elnézést attól aki esetleg politikai felhangokat vél majd ebből kiolvasni) de a vakcina regisztrációt ellenőrző oldal miatt komoly kételyek merültek fel bennem azzal kapcsolatban, hogy elérünk-e valaha olyan digitalizációs állapotba, aminél…..
Endre Frady 2021.03.31 13:53:03
@midnight coder:
Elmondani nagy vágy éget:
Méltó leszek ama kasztra,
Melyben megvédettség végett
Csobog majd ZenecaAstra!
:)
Endre Frady 2021.03.31 16:27:07
@midnight coder:
Megnyugodtam, nem dobálom
Tenmagamat szerte széjjel
Azt állítja bősz rendelet:„Csak profi sport, csak zárt kapus”Ám gyepen tölt szombat deletSok diák, kit ott néz apus. Pálya menti kerítésnélApus, anyus, rokon, haverNem ad helyet, hogyha késnél…Sportszülő egy állat, ha ver! Minden amatőr és gyerek,Kit igazolt Bakfitty SE,Rúghatja a bőrt, mi kerek,S…..
Endre Frady 2021.03.24 19:55:53
@CsipkeRózsa: Kösszy szépen a mondat- és verstan nevében is! :)))
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
A járványok történetének furcsaságai közé tartoznak az olyan betegségek, amelyek a források szerint különbséget tettek a megfertőzésre ítélt alanyok nemzetisége szerint. Noha egyes kórok leginkább életkor, sőt nemek tekintetében valóban produkálnak statisztika eltéréseket a populáción belül, hisz…..
Frady Endre Oltakozás 2021.03.08 22:42:41
Itt a járvány s minden haland--ó érzi, ez kemény kaland,S megijedni jobb, mint fé’ni,Ha feltűnik Cili néni! - Egészségileg - szól - káraLesz, ki nyálzik nyunyókára!Halljátok hát Bélák, Rozik,Aki magyar, oltakozik! Rettenetes rém ez álom,Magamat hát regisztrálom!Telnek-múlnak napok, hetek…Várok……..
Endre Frady 2021.03.09 21:52:45
@CsipkeRózsa: Tudod milyen nehéz volt megszerezni a pí első ötven tizedesjegyét? Hosszú másodpercekig kellett keresgélnem a gugliban! :)
ZorróAszter nem egy EU-s vakcina neve? :DDD
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
  Sokadszorra írom le: a magam részéről nagyon bírom Puzsér Robit, rengeteget tanultam tőle. Van azonban egy-két olyan kérdés, melyet valamiért képtelen reálisan látni.   A minap a hét fő erényről folyt a diskurzus az Önkényes mérvadó című rádióműsorban, itt hangzott el Puzsér részéről a…..
Endre Frady 2021.02.23 08:58:04
@G. Nagy László: Hogy jövök én ahhoz, hogy vitatkozzam veled?! :DDDDDD
1984. május 16., a hónap harmadik szerdája Buda István, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kezét föltartva vezeti a szavazást, melynek végeredményeként kiderült, Magyarország sem indul a XXIII. nyári olimpiai játékokon Los Angelesben..
Péntekre virradóra az idei tél legbarátságtalanabb időjárását tapasztalhatjuk, ugyanis benézett a hőmérő több helyen is minusz húsz alá. Hasonlóan hideg volt '45-ben, amikor is a magyar és német csapatok nekiindultak a budai hegyeknek, hogy Kesztölc mellett elérjék a német vonalakat. A nekiinduló…..
Egy politikus ne celebkedjen, egy celeb pedig ne politizáljon. A celeb hiteltelen politikusként, a politikus pedig röhejes celebként. Puzsér Róbert láthatóan nem tud választani, celeb is maradna, de politizálni is akar. Ahogy Ötvös Csöpi mondta az Elvarázsolt dollárban: „A kettő együtt nem megy.”Meg…..
Frady Endre Vírust láttam... 2021.02.10 15:02:17
Vírust láttam, koronát,Fertőzött épp orron át.Gyors volt, mint egy hóvidra,Ráismertem covidra! Légutakat mocskolja,S nem exkuzál: „Bocs Kolja,Igor, Gizi, Elemér!”,Kikbe fertőt belemér. Látják tikkadt doktorok,Mily vörhenyes sok torok,S gyógymódokat megalázReménytelen mega-láz. Tömeg tüsszent:…..
Endre Frady 2021.02.10 18:33:21
@CsipkeRózsa: Kösszyke! Igyekeztem! :)))
1914. július 28-án Ferenc József osztrák császár és magyar király hadat üzent Szerbiának, a magyar férfiak pedig már aznaptól fogva vonultak a laktanyákba, hogy csukaszürkébe öltözve minél gyorsabban a frontra menjenek. Az emberek örömujjongva, dalolva indultak a frontra, mindenki harci lázban…..
A biztonságpolitikai „megmondó-ember” Földi László élesen kikelt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorában az internet ellen, aminek esetleges lekapcsolását is felvetette. Földi László viselkedését a népszerűségvesztéssel szembenéző orbánista ideológiai elit zavart állapota magyarázza. Ahogy…..
Most egy kis "lila álmodozós" dolog következik! Azon gondolkodtam, hogy mennyivel másabb lenne a mai Budapest, ha annak idején a vasúttársaságok nem a lehető legolcsóbb módon, földszinten vagy földből emelt töltéseken vitték volna a vágányaikat, hanem viaduktokon, amik alatt át lehetett volna kelni,…..
Csak az a kérdés, hogy a kottából ki és mit akar lejátszani. Vagy mit nem. Vagy hogy tényleg ott van-e. Az biztos, hogy amikor a Sétáló Budapest programot írtuk, mi is az albertfalvai híd mellett tettük le a garast. Azonban, ha már borítékolhatóan a Galvani híd épül meg először, akkor kinek-kinek…..
Endre Frady 2021.02.05 11:20:46
@igazi hős: Lenne pénz, ha nem lenne ello... illetve "megvédve"... ;)
A világbajnokságon a nevezési szabályokat, a Covid-19-járványra tekintettel, kissé megváltoztatták: minden csapat 20 játékost nevezhetett be a VB-re, minden meccsre pedig 16-ot ebből a 20-ból. Azaz mindig van négy kimaradó.  A magyar válogatottból eddig azért általában ugyanazok a játékosok…..
Endre Frady 2021.01.27 11:52:49
@Andy73:
Figyelj, ha az ellenfeled kemény,
Ne haljál meg se te, se a remény!
:)
Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk. Ha ugyanis 0-ás, akkor kisebb eséllyel kapjuk el a vírust, és a betegség kimenetele is enyhébb lehet. Az A-s vércsoport viszont hátrány lehet a…..