Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Somvirág

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Operában. A balett nem a legkedveltebb műfajom, de nem történik semmi, ha az ember néha olyanra is adja a fejét, amire egyébként nem áldozna önszántából. Ez is second-hand kultúra, Kati nem tudott elmenni és fregoli emberként beugrottam az ülőhelyére. Az est koreugráfusa…..
Egy újabb esős tavaszi délután. Újabb vevő-mentes pár nap, újabb semmilyen nap a hátunk mögött. Mégis minden változik körülöttünk és bennünk. Ugyanaz, állandó, mégis folyton áramló és változó az anyag, a lélek, a harmónia, ami körülvesz, ami meghatározza…..
A Régimódi történet lapjai fogynak, mégis most azt kell tennem, amit nem szeretek. Föl kell függesztenem az olvasását, mert kaptam kölcsönbe egy könyvet: Kepes András - Matt a férfiaknak - Polgár Juditról szól. Még nem tartok a 100. oldalnál. A kezdetek rajzolódnak ki. Az első…..
Ezt még nyáron, augusztus legelején írtam, most akadtam rá a gépemben. Mást kerestem, de ha már belefutottam, itt van a helye: A Túr dö Talp körüli eseményekről majd később, amikor több időm lesz és amikorra a dolgok már majd letisztultabb formában tudnak előjönni belőlem,…..
Sok könyvem van, igyekszem a hosszú távon fennmaradó művekből összeválogatni gyűjteményemet. Névnapomra kaptam kedves kolléganőmtől Szabó Magda Ókút c. könyvét. Szabó Magdát tini koromban nem szerettem. Az Abigél c. filmet játszották akkor, nekem szenvelgősnek, nyűgösnek…..
Hétvége tartalmas volt. Amíóta a kultúra lett a téma a lapjaimon, rá kell döbbennem, nem is vagyok én annyira szegény ezen a téren. Több jut rá, mint amennyit képzeltem. Úgy éreztem, eltűnt az életemből, mert nincsen rá elég pénzem. Amióta tudatosan figyelem (hogy írni tudjak…..
Volt olyan szerencsém, hogy tegnap este nem tudtam elaludni. Kapcsolgattam a sok borzalmas műsort szemlézgetve, már fásultan és unottan nyomtan meg egy-egy újabb csatorna számát a távirányítón. És akkor beütött.... A Duna TV késő este (éjszakába kanyarodván) vetítette az Ede…..
A hétévége Martzi betegsége okán szobafogságban telt el. Mivel erre lehetett számítani, nem okozott különösebb lelki megrázkódtatást. Kellenek néha ezek az otthoni csoszogós napok, amikor sehová nem kell eljutni, amikor a pizsamából kibújás a nap legnagyobb gyötrelme. Hosszú…..
Az úgy indult, hogy ötleteltem Katinak. Ő kérdezte meg, miért nem írok. Mondtam, mert nincs miről. Mire leülök a gép elé és szavakba öntenék valamit, érdektelenné válik számomra és csak nyöszörgés, kínlódó passzírozás lesz a végeredmény (ahogy korábban pár esetben itt…..
Talán hasonló módon ünneplem magam, mint József Attila 32 évesen. Csak én nem költök. Legalábbis verset nem.Vannak ünnepek, amikor olyanok ünnepelnek vagy köszöntenek meg, akik eszembe sem jutnak, akikről álmodni sem merek. Aztán meg vannak ünnepek, amikor rám sem nyitják az…..
2009. Mi lesz most?2009. És akkor mi van?Jól esett az elmúlt két hét. A karácsony utáni időszakot kifejezetten élveztem, nagyszerű filmek voltak a különböző tévékben. Szilvesztert követően ez már sajnos nem igaz.Büszke voltam magamra, mert életemben először sütöttem…..
A cím motíválatlanságra utal. Vajon kell-e írni ilyen helyzetben?Elmentünk esti karácsonyi közvilágítást fényképezni. Leszálltunk a Bajza utcánál és elsétáltunk a Széchenyi fürdőig. Amit láttunk, ami a hangulatunkhoz passzolt, az fényképeztük. Az eredmény fellelhető…..
A játékról. Martzi már mondja, hogy ne csináljam, ez nem én vagyok, mert otthon élvezettel mesélem, hogyan szúrok ki emberemmel, úgy, hogy ő nem is sejti, mi folyik itt. Ő akar átverni, miközben ő van csúnyán átverve..........Hétfőn ugye, jött az sms, hát felvettem újra az…..
Ez számomra mindig nehéz. Garfield-effektus. Szombaton nem tudok reggel tovább aludni, nagyjából akkor ébreszt a biológiai órám, amikor hétköznap munkába indulnék. Onnan már bajosan tudok visszaaludni. Ha szerencsém van, a szombat délután az alvásé (sokszor három órát is tudok…..
Segítségemre van a nulla ajándék kiosztásában a TICKETPRO is. Történt, hogy dec. 1-én interneten találtam rá a hó végén a SYMA csarnokban megrendezésre kerülő 20 éves a Mindhalálig Beatles színdarabból ismert zenekar. Mesóval közös kedvencünk az együttes, azt gondoltam,…..
Tegnap bevettem magam a könyvesboltba. Ezt nekem nem szabad. Bár a karácsonyi bevásárlás evvel a végére ért, és ilyenkor tudom, hogy nem egyszer használatos élményt ajándékozok szeretteimnek. Anyunak Fejős Éva új könyvét vettem meg. Én az ilyen laza, habcsók történeteket,…..
Tanakodom, mit csinálhatnék a felszabaduló időmmel. Van ugye, a szombat, és van a vasárnap. Háztartási alkalmazottként egy nap teljesen leköt, de gondolkodó, világra nyitott és kiváncsi személyként valami szellemi feltöltődésre is szükségem van. Szombat hát a főzés napja,…..
Van egy ösznépi játék, aki férfi és aki nő, az mind ezt játsza, csak a keretei (és evvel összefüggésben a játékszabályok) mások és mások. Ez a játék már a virtuális világban is folyik. Nem az első próbálkozásom, sőt már régi motorosnak is titulálhatnak egyesek. Tehát…..
Tettszenek azok a blogok, ahol az írók idézeteket, saját verseket, fényképeket "gyártanak". Szeretnék én is otthonos blogot. Talán az a titka, hogy mindennap "be kell nézni" és egy kicsit "csinsítani" kell. Vagy az, hogy igényünk legyen rá........ Ez…..
Gyerekszoba Pukkanós naptár 2008.08.13 09:59:00
Nem tudom, ki hogy van vele, de van egy fura perverzióm. Nekem különleges élményt ad a levegővel töltött csomagolóanyagok kipukkasztása. Már-már függőnek érzem magam, de ahogy sejtem, ezzel nem vagyok egyedül.Kedves szenvedélybeteg-társaim, ez a naptár nekünk, csak a mi…..